icon

Aké meno pre dievčatko?

verunqha23
4. sep 2016

Aké meno mám dať pre dievčatko ? ... Vôbec žiadne sa mi nepáči :/ :(

zuzulka362
5. sep 2016

Jednoznačne Ester, tú aj mám, nie je to veľmi používané meno, preto som si ho aj vybrala

mijo53
5. sep 2016

@lavinis ako viem? tak, že tí ľudia žijú okolo mňa, Zara, Mia, Nicolas, Mathias a Tobias, Bene, Sanela a mnohé iné, priezviska rýdzo slovenské a všetci žijú na Slovensku a ani sa do zahraničia nechystajú

mijo53
5. sep 2016

@suzie_17 Valentína Tereškovová - sovietske meno

momoqui
5. sep 2016

@mijo53 to mas pravdu 😀 Znie to komicky ale ak sa to niekomu paci tak nech sa paci majte jessicy vanessy atd mne sa to nepaci ale za to neodsudzujem ludi ktori tAke mena dVaju ajked ako vravim znie mi to komicky a este horsie je ze nikto ich nevila jesicca vanessa lara ale zdrobneninami co je este horsie a gyyycovejsie 🙂 ale je to vec nazoru dolezite je ze sa to paci rodicom 🙂

nada847
5. sep 2016

@zuzulka362 kamaratak dala svojej dcerke tiez meno Ester🙂

mijo53
5. sep 2016

@momoqui ja ich neodsudzujem, ja nie som povolaná a kompetentná ľudí za to odsudzovať, len ja sa pousmejem na tých menách, no nemôžem tu napísať priezviska, ale rýdzo slovenské a meno vôbec k tomu nepasuje, aj keď je pravda, že dievčatá sa vydajú a potom to možno bude v poriadku. Jeden róm chcel dať meno pipenda, ale neprešlo

suzie_17
5. sep 2016

@mijo53 no a? aj keby bolo sovietske tak čo? aj keď skutočnosti pochádza z latinčiny ale to je fuk, pretože pre mňa je krásne 🙂 a taký argument ako "deti sa budú posmievať" považujem za úplne mimo. Čo takto radšej naučiť deti tolerovať ostatných nech sú akíkoľvek? Lebo keď to tak nebude, tak to dieťa si vždy nájde niečo za čo sa bude posmievať. Ak to nebude meno, tak to budú okuliare, nadváha, ryšavé vlasy, hocičo... 🙂

momoqui
5. sep 2016

@mijo53 ks viem ze neodsudzujes to som nenapisala ofenzivne 🙂 mne sa to tiez nepaci nikdy by som take mena nedAla keby mam slovenske priezvisko a to ho nemam 🙂

mijo53
5. sep 2016

@suzie_17 ja som mala kolegyňu s tým menom, narodila sa v sovietskom zväze, bola super, nikto sa jej neposmieva, neviem ako ona bola s tým menom stotožnená keď prišli na slovensko /rodičov mala slovákov/, volali sme ju Valika, tak to chcela, preto ma to napadlo, že sovietske

majkaska
5. sep 2016

Mne sa pacia mena kt.nepovies skaredo a su kratke 😊 napr ja som maria a ked som bola mala deti v skolke a potom aj v skole ma volali kadejako skaredo mara marca mariena ...atd. Ja chcem evu. Kratke pekne meno.. Evka Evicka.. Ale este neviem ci budem mat dievcatko 😁

janka7177
5. sep 2016

Ja som vzdy chcela Gabiku alebo Gretku a zrazu mi pri pozerani kalendara napadlo, ze to bude Linda a tak uz to zostalo. Podla mna to nie je ani moc staromodne, ani velmi caste meno a hodi sa k nasmu madarskemu priezvisku.

atenna
5. sep 2016

@alla24 to fakt si uz chces v 20tich vydavat dcerku? Alebo si z nejakej vychodnej dedinky alebo prespala dobu. Ja budem teraz vobec rada ked sa svadby dozijem.takze treba ratat ze minimalne 30 rokov ropi meno bude nosit! 😉

miska444
5. sep 2016

Ja som mala presne taký istý problém s menami. Pre chlapca som mala vybraté, ale dievčenské sa mi žiadne zrazu nepáčilo ale že vôbec, nevedela som sa rozhodnúť myslela som,že bude bez mena 😂 potom som si spravila vyber mien páčila sa mi Karolína, Karla, Rebeka, Mia a keďže som sa to dozvedela po návrate z Talianska, tak sme si robili srandu, ze to bude Talianka a nasla som meno Chiara, ale nebola som 100% presvedčená ani o jednom...no a potom prišla urgentna sekcia o dva tyzdne skôr pred terminom a ja v tom strese ako som vedela ze ma idu uspat a pytali rychlo meno, som si nevedela spomenúť na žiadne ktore som mala vybraté, napadlo ma jedine Chiara asi to bol osud 😂 tak som so strachom zakričala a zobudila som sa a uz som mala Kiaru, tak jej napisali najprv meno aj som rozmýšľala, ze to tak necham ale moj chlap chcel aby tam bolo Ch 😎 a vobec nelutujem to meno sa jej úplne hodí 🙂 aj ked sem tam je jak chlapcisko

iv128
5. sep 2016

Podľa mňa by sa meno malo páčiť rodičom dieťatka a ladiť k priezvisku. Mám plno známych okolo tridsiatky, ktoré aj keď majú partnerov, vydávať sa nechystajú, resp. aj keby sa vydali, rodné priezvisko by si nechali, takže to, že v budúcnosti si priezvisko dievča zmení, dnes už nie je vôbec také isté. 🙂 Mne osobne sa z tradičných páči Monika, Veronika, Kristína, Miriam, Hana a Grétka. No a keď som študovala v zahraničí, bývala som s Nemkou- Marielle, ktorá bola tak milá, že na jej meno mám pekné spomienky. Keby som žila mimo SR, tak nad tým menom aj uvažujem.

mijo53
5. sep 2016

@iv128 No dnes je svet načisto hore nohami, nevydávajú sa, majú partnerov a deti a keď sa vydajú, tak otec sa volá tak a mama onak, lebo si nechá svoje meno. Ono sa to zmení, lebo ľudia si porozbíjajú huby a vrátia sa k tradiciám

alja20
5. sep 2016

@evita_g ????napisala som len nazor nikoho nektitizujem kazdy si pre svojho drobca vybera sam meno podla vkusu a ja som len napisala kt.sa mi pacia a kt.nie cize som odpovedala na povodnu otazku je to kazdeho vec ci sa mu paci to alebo ono meno....

kp7333
5. sep 2016

Kazde meno je v podstate pekne, je to len vec vkusu. A jeho originalita konci tam, kde nastupuje modny trend. Staci zajst na detske ihrisko a je to sama Nellinka, Sofinka, Vanesska, Mia, Larka, Zarka, Kiarinka, Sarinka alebo Sebinko, Damianko, Maximko a pod. "Obycajne" mena su dnes prava exotika 🙂

karkana
5. sep 2016

moje by bolo Agátka,Nina

dankagirl
5. sep 2016

Mi mame Dominiku

martinabreza
5. sep 2016

Keď som čakala starších chalanov tak sa mi toľko mien páčilo že som si nevedela ani vybrť a keď som čakala dnes tak sa mi žiadne zasa nepáčilo vybral chlap a dodnes sa mi nepáči.
Ja sa volám Martina a na svojom mene neznášam keď ma volajú tina tinka maťa.

patka24
5. sep 2016

@kp7333 nas maly je Daniel a vsade sa stretavam s reakciami, ze ake pekne meno, nuz veru, objavili sme ameriku 😀

babatkoo
5. sep 2016

Mne sa paci Stella, Eliška, Kaya, Mia, Maria, mojmu muzovi zasa iba Lucia 🙂

tyelde
5. sep 2016

ja mám Elianu (a ani moje ani priateľovo prizvisko nie je slovenské), keby mám vyberať zo slovenských, tak Eliška alebo Lucia....ale my sme meno vyberali viac menej až keď sa narodila, hodí sa jej to...ja som mala pár tipov aj pred pôrodom, ale priateľ vyberať pred nechcel...tak sme sa rozhodli až keď som ju mala v rukách 🙂

davidka27
5. sep 2016

@verunqha23 moja dcerka sa vola Natalie Sofia

gitusa23
5. sep 2016

nam sa pacilo Anica , tak mame Lenku Annu 🙂

kp7333
5. sep 2016

@patka24 my mame zasa Danielu 🙂 a starsia dcerka je Janka.

alla24
5. sep 2016

@atenna Dobu som neprespala a bezne sa beru po vysokej skole cca 25 rokov maju... z vychodnej dediny nie som a co ti dava pravo urazat zeny z dediny ci z vychodu? Tak prizemne som ja nikdy neuvazovala....

mijo53
5. sep 2016

@zuzanasalvatore Zuzana je krásne meno, aj v zahraničí prejde

angels23
5. sep 2016

Laura 😻

atenna
5. sep 2016

@alla24 no ty si pisala o 20rocnych!tak ma celkom zaujima kde to zijes. Lebo tu kde zijem ja su svadby najskor po 30tke,ak vobec!A popravde budem radsej aj ked sa moja dcera bude vydavat az po 30tke,nech si uzije este Single bezstarostny zivot,cestovanie atd. Takze vratme sa k teme a mozeme teda povedat ze cca polovicu zivota bude to svoje dochomotene zahranicne meno so slovenskym priezviskom predsa len nosit! 😀