icon

Ako je to s krstnými rodičmi?

alex444
9. feb 2012

Ahojte! Chcem sa spýtať ako je to s krstnými rodičmi?Zaujímalo by ma či môže byť krstným niekto kto už je krstný niekomu inému?Napr:niekto je krstný svojmu synovcovi ale chcel by byť krstný aj kamarátovi - jeho bábätku.

Strana
z3
lussy211
14. nov 2016

Chcem sa opýtať, môj chce za krsnú pre naše dieťa svoju sestru ja svojho brata, oni sa nepoznajú on nemá birmovku myslíte že to tak môže byť?🙂

annazozelenehodomu1
14. nov 2016

@lussy211 to, že sa nepoznajú nevadí, skôr bude problém, že nemá birmovku. Ak sestra birmovku má, tak brat môže byť svedok krstu.

lussy211
14. nov 2016

@annazozelenehodomu1 To pri krste musí mať???to čo budú doklad pýtať či čo?

annazozelenehodomu1
14. nov 2016

@lussy211 Krstný rodič má mať viac ako 16 rokov a má mať birmovku, to sú podmienky aby niekto mohol byť krstným rodičom. Ak za krstných rodičov idú dvaja ľudia, tak ten, ktorý má birmovku bude krstným rodičom, ten bez birmovky môže byť svedok krstu. Toľko ja viem. Doklad o birmovke farár pýtať môže ak vás nepozná.

huahua
14. nov 2016

@annazozelenehodomu1 a mali by žiť v súlade s kresťanským učením... Hlavným problémom býva hlavne to, že aj keď majú všetky potrebné sviatosti, tak žijú s niekym "nadivoko".

lussy211
14. nov 2016

@annazozelenehodomu1 jaj lebo mne sa zdá že to nebolo treba birmovku hm ,ďakujem

stvura
Odpoveď bola odstránená
nikolka_k
13. jan 2019

Baby.. prečítajte si článok..pre väčšinu najma myty 😊 https://zastolom.sk/kym-ma-byt-krstny-rodic-pre...

kimaka27
1. nov 2019

Mna by zaujimalo ci mozem dat krstnu sestru aj brata so svojej rodinny, sestra ani brat nemaju partnerku vaznu ani manzelku ci manzela ako chcem sestru urcite bud samu alebo teda ako je to s tym ze ddvaja surodenci

nikolka_k
2. nov 2019

@kimaka27 Ja som dala len brata.. neviem ako to je takto no podľa mňa môže to byť..

Strana
z3