Ako máte poriešené Vianoce?
U koho sa travi Stedry vecer, 1. Sviatok Vianocny, 2. Sviatok Vianocny vo vasich rodinanch?
Ste sami, u rodicov, svokrovcov (co svagrovci prip. surodenci)?
Mate o vsetko postarane u hostujucixh, alebo pripravu nejak kombinujete?
Alebo to nejak rotujete kazdy rok u niekoho ineho?
Predsa len Vianocne menu je narocnejsie aj s celou atmosferou, zvykmi, dekoraciou (hlavne ak su v rodine deti).
stedry vecer sami. 1. sviatok jedni stari rodicia, 2sv. vaianocny druhi stari rodicia.
Štedrý deň sme bývali sami a na druhý deň sme šli k našim a na Silvestra a Nový rok k svokrovcom.Posledne 4 roky Chodi brat zo zahraničia domov na Vianoce tak na štedrý deň ideme už k našim.Svokrovcov už nemám ale keď sa dá ideme na Silvestra do mužovi rodičovského domu a príde aj švagor s rodinou
Štedrý vecer doma a potom mame zvyčajne cca 10dni dovolenky, takže striedavo jeden rok 25,26 sme u našich a potom sa pred silvestrom presunieme k svokrovcom a naopak. Rodicov mame 2, resp 5 hodin cesty od nás, takze nie je to na návštevu na obed, kym sme nemali syna, tak sme asi 4 Vianoc trávili takto striedavo uz od štedrého dňa u jedných rodicov, ale teraz už chceme mat Vianoce aj doma,výzdobu, vlastne zvyky, neprevazat darceky...takže to riešime takto, 25.rano ideme z domu a vraciame sa po Novom roku. U rodičov varím často ja, aj peciem, takze vzdy nesieme so sebou. Mužova sestra je cele sviatky s rodičmi, takze to sme spolu vzdy par dni vsetci tam a u našich sa moji súrodenci prestriedaju na obed a tak, bývajú vsetci blizko.
Mama byva za rohom (sama) a svokra 100km od nas. Vianoce mame na striedacku raz u nas (aj s mojou mamou) raz u svokry (tiez aj s mojou mamou). Vzdy sa vopred dohodneme kto co kupi, prinesie, nachysta, no problem 🙂 a ci uz prideme my k svokre alebo ona k nam, sme spolu aj 1.a 2. sviatok vianocny. Mojho brata s rodinou a muzovu sestru s rodinou potom vybavujeme podla dohody a toho kto kde prave je 😁
Štedrý večer doma s rodinou, 1.sviatok vianočný poobede ideme na kávu ku svokrovcom a 2.sviatok ku mojim rodičom keďže otec je Štefan
Stedry vecer doma (odkedy mame dieta). 1.sviatok u mojich rodicov, 2. u partnerovych. Tento rok to bude ine. Prve Vianoce bez mojho ocina, budeme na Stedry den u mojej maminy a sestry nech nam je veselsie.
my sme s manzelom spolu kratko a uz dvoje Vianoce sme vraveli, ze budeme sami doma ale vzdy nakoniec skoncime u svokrovcov a tento rok asi tiez nebude iny. 26. ideme potom pozriet nasich a domov, tento rok mame male dieta, takze mozno sa u tych svokrovcov aj zdrzime 😂 a vianocne menu chysta mama a svokra a nechcu nikdy pomoct, jednak si to chcu spravit po svojom ale teda hlavne ich tesi, ze my si mozeme "oddychnut" take to typicke rodicovske - nechaj Petka tak a oddychnite si
24.12. vystriedame nasich (byvame spolu) aj svokrovcov. Tento rok to nwm ako dame kedze doma vzdy veceriame medzi 16-17, a svokor ide o 18 na nocnu.. fakt som zvedavo-nervozna.. a potom mame zvysok dni sv. pokoj🙂
Na štedrý deň ideme okolo 14 k mojim rodičom, tam sa vždy stretávame s bratmi. Potom večera sami dvaja. A možno po večeri ešte zbehneme k nasim na pohárik, bývajú cca 15 minút peši. Na prvý sviatok vianočný pôjdeme z BA do LM na obed k partnerovým rodičom, tam 1 noc prespíme a druhý sviatok vianočný prídu k nám na obed moji rodičia aj obaja bratia so ženami.
My na štedrý vecer už druhý rok budeme mat spoločnú veceru u nás doma a to my s muzom a dve deti, moja sestra s muzom a dvoma deťmi, môj svokor(vdovec), moja mama (rozvedená) a tento rok sa k nám pridá asi aj môj otec. Naveceriame sa ideme na cintorín zapáliť sviečky a potom každý k sebe domov(teda mamina sa strieda buď ide k nám alebo k sestre)dalsi deň chodíme ku sestre na navstevu a potom ideme spolu k našej mamine, minuly rok kvôli opatreniam sme u ocina ani neboli keďže je z iného okresu. K svokrovcom sme chodili ešte keď žila svokra na druhý sviatok vianočný teraz už nechodíme.
My sme na štedrý deň samy, cez deň sa stretneme s našimi, tak že na kávičku mamina príde a tak. A potom po večeri zase my ideme k nim si trošku posedieť, pozrieme rozprávky. Potom prvý sviatok vianočný k svokrovcom a druhý si robíme taký, že sme doma, rozprávky, prechádzka, to nejako sa s ním nestretávame až potom ďalšie dni 🙂
odkedy som sa vydala, sme ako rodina na stedry den a prvy sviatok vianocny vzdy sami ako rodina. Ziadne navstevy, ziadne chodenie po pribuzenstve. Druhy sviatok vianocny sa stretavame u mojich rodicov spolu so sestrami s detmi, cize celkom velka kopa ludi. Minuly rok sme toto kvoli korone vynechali. Neprespavam nikde, idem vecer domov, byvame 10 km od rodicov.
Svokrovcov nemam.
Kým sme nemali deti tak sme chodili na štedrý den aj ku našim aj ku svokrovocm, minulý rok sme boli prvý krát samy s mužom a synom a zhodli sme sa že sa nám to takto nepáčilo, bolo to celé také smutné, nemastne neslane, jedny aj druhý rodičia samy doma, no celé zle... takže tento rok sú všetci pozvaní ku nám a plánujeme to takto zauzivat každý rok. Kto chce prísť príde, kto z nejakého dôvodu nechce nepríde, rešpektujeme to ale budeme radi ak sa u nas stretne celá rodina.
Štedrý deň väčšinou sami s manželom a deťmi. Minulý rok sme boli prvýkrát u svokrovcov na celé sviatky. Ale väčšinou sami a na 2.sviatok odchádzam aj s deťmi na pár dní k mojim rodičom.
Vždy sme to mali tak, že na Štedrý deň sme boli doma, na prvý sviatok vianočný sme chodili k mojim rodičom na obed, na večer sme cestou od nich vyzdvihli mužove dcéry od ich babky (mužovej ex svokry, ktorá býva v tom istom meste, ako moja mama), oni boli u nás na večeru a ďalšie 1 až 2 dni. Potom sme všetci spolu, aj s nimi išli k druhej babke, tej, čo je babka aj nášmu synovi. S ňou býva aj švagriná s rodinou. A oni (babka a švagrovci) potom prišli k nám medzi sviatkami, alebo na Nový rok. (Vyzná sa v tom ešte niekto? 🤪)
Odkedy mi pred 4 rokmi zomrel otec, mama chodí na Štedrý deň k nám. Ale dlho u nás nevydrží, hneď na ďalší deň už chce ísť domov. Aj dievčatá už sú s nami menej, staršia sa pred 2 mesiacmi vydala, aj mladšia má vážnu známosť, tak trávia Vianoce s nimi.
My bývame ďaleko od rodičov, takže sami. Zvykli sme 26-30.12 alebo až po novom roku ísť k nim. Mali sme raz našich na Vianoce a svokrovcov na Silvestra a to bol masaker. To neprídu na 2-3hodiny, ale celé dni o seba zakopavame a to každý chce svoje pohodlie....Nedalo sa. Mám ich rada, ale kým sú deti menšie, určite lepšie nam je samým.
Vždy ako sa dohodneme, nemáme to nejak fixné, snažíme sa cez sviatky byť s celou širšou rodinou z jednej aj druhej strany, na konkrétnych dňoch až tak nikomu nezáleží.
Netuším ako bude s coronou, veľa závisí od toho či nebudem alebo budem v práci .ťažké nemôžem nič planovat
Štedrý večer doma, 25. Jedni rodičia, 26. Druhí rodičia. Kde sme prišli, pohostili, my sme niesli len koláče a darčeky.
Teraz sme doma všetky dni počas sviatkov, ale každý je vítaný. Moja dcéra chodí na striedačku k otcovi, podľa toho, ako mu vychádza voľno v práci, tento rok bude dcéra u neho, domov príde 26. A aj priateľove deti vtedy prídu, tak budeme mať darčeky až 26. 😄
celé Vianoce sme doma.... pred coronou sme chodili na prvý sviatok vianočný ku svokrovcom - chvála lockdovnu odpadlo aj táto starosť.... my sa uspokojíme aj s telefonátom od svokry...😉
Výsledky vyhľadávania pre slovo “Na štedrý večer sme sami doma,na 1.vianocny sviatok u svokrovcov,príde celá rodina k nim,na 2.sviatocny deň u mojich rodičov.Tento rok sa chystáme byť na Silvestra aby syn mal zážitok ohňostroja..”
Doteraz sme to striedali,jeden rok u nasich a druhy u svokrovcov,abh neboli sami. Tento rok su u svokry druhe vnucky,kedze sa svagrov vratil k rodicom a deti sa striedaju,u nasich bude sestra s rodinou. My sme mali byt u svokry,no muz,ze tentk rok doma a sami v nivom dome. Popravde mi tk bude aj luto,ja mam rada vianoce v kruhu rodiny,ale aj sa tesim,ze buddm sami. Take zvpastne pocity
Kym sme nemali deti sme chodili po stedrej veceri k svokrovcom. Stretli sme sa cela rodina, svagrovia s rodinami, no proste vsetci. Nam sa potom narodil syn, mal na Vianoce 2 tyzdne tak sme nesli a odvtedy nechodime. Striedame kazdy rok 1. a 2. sviatok Vianocny raz sme 1. Sviatok u mojej mami raz u svokrovcov. A 2. tiez. Vsetkym nam to teraz vyhovuje aj ked svokra bola prve 2 roky trochu smutna, ze sme prestali na ten Stedry vecer chodit ale uz si zvykla. Pre mna to bolo "utrpenie" prejedena, napchata sa obliekat a sediet niekde kde sa ani poriadne uvolnit clovek nemoze a tak no, ze nie ako doma rozvalit sa a mat klud. Ked aj tak tam ideme este na dalsi den znovu a tiez sa vsetci pekne stretneme a dame si spolu obed.
Od svadby sme kazdy rok na stedry den u jednych rodicov, .ostatne dni na striedavku, aby sme SA videli aj so surodencami a staryminrodicmi, to SA vzdy riesili podla.toho.kto.co.kedy mohol. Tento rok rozmyslame, CI nezostaneme doma na stedry vecer, drobec ma uz rok a pol a vnima veci, tak ze si spravime pekne vianoce doma. Ale uvidime aka bude situacia
U nas sme travili stedry vecer doma a potom na striedacku, ale odkedy mam rianku museli sme to zmenit je autistka takze na stedry vecer dojdu starsie deti s priatelkami aj moji rodicia k nam domov aj svokrovci a ostatne dni ideme na dom, kde travime sami aj silvester stravime
Štedrý deň sme doma so svokrou lebo je sama. Vždy sa dohodneme, čo ktorá pripraví ja väčšinou šalát, rybku a kapustnicu, ona výborne pečie tak ona zas zákusky a iné mňamky.1.sv. vianočný sa stretávame s mojou rodinou, kde to je na dohode minule sme boli u nás, teraz neviem (uvidíme, ale myslím si, že to zase vyhrám ja🙃 ) 2.sv.vianočný sa snažím oddýchnuť a venovať sa len čisto svojej rodinke a čas tráviť s deťmi bez zhonu . A nakoniec sa stretávame ešte so švagrinou podľa toho, ako nám to vyhovuje a deti sú zdravé tak niekedy medzi sviatkami..
Stedra vecera domka a aj darceky a po nej ideme k svokrovcom na take 2 hodinky lebo byvaju len 5min. Autom od nas. A 25teho alebo 26teho podla manzelovej prace ideme na celi den k mojej rodine

Štedrý večer vždy doma, 1.sviatok u mojich rodičov aj so sestrou a jej rodinou. Ak by bol niekto z rodiny sám, tak by sme ho pozvali na štedrý večer k nám.