Ako naplánovať narodeniny pre vnuka zo zahraničia?
Vnuk má narodeniny 14.8., chystám sa na ne celý rok, keďže žije v zahraničí a nevidím ho za celý rok ani raz, maximálne 2-3 fotky.
Tešila som sa, že prídu na Slovensko. Dnes sa ma opýtala vnukova krstná mama, že ako teda budeme riešiť narodeniny, keďže zať jej oznámil, že oni prídu na Slovensko 6.8. a 8.8. odchádzajú na 3 týždne na dovolenku a 2 dni pred si chcú oddýchnuť - majú vlastný byt na Slovensku.
Mne nikto nič nepovedal, na otázku, čo kúpiť malému som dostala odpoveď, má všetko nič nepotrebuje. Malý komunikuje cez zuby, tak neviem ako to riešiť? Bude mať 6 rokov, cez rok domov nechodia, maximálne dcéra na pár dní.
Asi ma aj babku v podobe nejakeho robota kedze ta skutocna mu nechyba.Smutne..
Tiez mam vnukov aj v zahranici,fungujeme na videorozhovoroch,ja im citam,spievam..a radi chodia tu ku babke a chcu tu byť " veľa"...
Kup mu knihu a to stači.
Ty k nim chodit nemozes,nevies,nechces,nie si vitana?
Smutné, ale ja by som asi zablahoželala dieťaťu skôr a skúsila sa opýtať rodičov, či ho nemôžem mať na prázdniny aspoň pár dní.
Takto sa odcudzíte.
Tam bude väčší problém ako narodeniny. Skôr by som sa zamerala na to.
Zajtra ideme na oslavu narodenin nasho vnuka co zije na Sk a kupila som knihu o dinosauroch ,postelne pradlo s oblubenym motivom a dostane odo mna posteľ do noveho domceka.
Asi ma aj babku v podobe nejakeho robota kedze ta skutocna mu nechyba.Smutne..
Tiez mam vnukov aj v zahranici,fungujeme na videorozhovoroch,ja im citam,spievam..a radi chodia tu ku babke a chcu tu byť " veľa"...
Kup mu knihu a to stači.
Ty k nim chodit nemozes,nevies,nechces,nie si vitana?
@janinah ja za nimi už chodiť nezvládnem, zdravie nedovolí.
Knihu si prečítať nevie, po slovensky nevie iba rozprávať. On na Slovensku nechce byť vôbec, druhú babku už nemá, ani ju nepoznal.
Skús im navrhnúť tie dva dni nech si oddýchnu pred dovolenkou sami. A malého si zober ku sebe, príprav mu výlety zahraj sa s ním venuj mu maximum času. Rodičom občas pošli foto čo robíte a že mu je super. A možno sa to celé zmení a radi to ho dajú a oni budú mať čas pre seba chvíľu.
Tak pre nieco sa vam asi dcéra vyhýba…To ste mali riešiť skor a nie až cez vnuka. Zablahoželajte vtedy keď budú u vás
Neviem ako to inak chces riesit, ako komunikaciou. Nikto mi nic nepovedal, to je take...no neviem no. A pytala si sa? Pocuj, dcera moja, zastavite sa u mna s malym? Rada vas uvidim. Trocha zivota a lasky do tych rodinnych vztahov by sa zislo.
Chce to komunikáciu. Však, zavolajte dcére a popytajte sa na prázdninové plány. Ja by som to neriešila takýmto spôsobom, že vnukova krstná mama povedala ...
Keď je malý celý rok v zahraničí, tak je to ťažko, ale skúsila by som si ho získať, nie cez darčeky, ale spoločné aktivity. Zrejme je materiálne zabezpečený a viem podľa syna, že takýmto deťom je už ťažko aj oblečenie, aj hračky. Nech si niečo príp. vyberie sám. Prajem veľa trpezlivosti.
Zážitky,výlety
Ja by som sa snazila aby ti dieta nechali aj na dlhsie - neviem kolko mas rokov a ake problemy zdravotne, ale napr ponuknut sa, ze si ho vyzdvihnes 1-2 tyzdne pred stanovenym prichodom aby si dieta uzilo slovensko by nemusel byt zly napad. Spolocne straveny cas je to to najlepsie co mozes vnukovi dat
Tam je väčší problém ako narodeniny. Bolo by treba vedieť aj verziu druhej strany. Zablahoželala by som vtedy, kedy by bol na Slovensku. Teda o týchpar dní skôr.
Je mi to veľmi ľúto. Neviem, či s tým dokážeš niečo spraviť
A ty sa nebavíš s vlastnou dcerou ? 🤔
Takéto veci sa riešia s rodičmi dieťaťa, pokiaľ ani s nimi nemáte vzťahy tak neviem čo chcete darovať cudziemu dieťaťu.
Ja by som sa snazila aby ti dieta nechali aj na dlhsie - neviem kolko mas rokov a ake problemy zdravotne, ale napr ponuknut sa, ze si ho vyzdvihnes 1-2 tyzdne pred stanovenym prichodom aby si dieta uzilo slovensko by nemusel byt zly napad. Spolocne straveny cas je to to najlepsie co mozes vnukovi dat
@kukuk29 bavím sa, mne nepovedala o prázdninach nič, akurát toľko, že pred 7.8. sa zaťovi z práce nedá.
@prasiatko30 ja pre neho nezvládnem ísť. Som po opakovaných operáciách a navyše aj kardiopacient. Jazykovo zdatná nie som, že by som mohla cestovať, cez polku Európy.
Neviem síce kde žijú, dieťa by cestu nezvládlo? Príp. by s mamou nevedel prísť skôr? Pravdepodobne už má prázdniny.
Neviem síce kde žijú, dieťa by cestu nezvládlo? Príp. by s mamou nevedel prísť skôr? Pravdepodobne už má prázdniny.
@kiks_1 ešte nemá prázdniny.
@kiks_1 pani sa baví o 6 ročnom dieťati, kde by to samé cestovalo, prosím Ťa? Pravdepodobne to dieťa nevie ešte ani čítať a pisať, nie to cestovať bohvie odkiaľ z tramtárie.
A ako by sme ti mohli pomôcť? akú radu potrebuješ?
a ten byt co v nom budu pred dovolenkou je ako daleko od teba ? ty si chodiaca ci ?
zeby si zavolala dcere ze teda v tedy a vtedy by ste mohli ist spolu niekma v okoli kino kupalisko hrad atd
knihy su aj dvojjazycne ..jedna strana slovensky a druha anglicky -moja ich mala velmi rada ... bohuzial toto si musis vyrozpravat s rodicmi - zrejme je uz dovolenka zaplatena takze ti ho nenechaju .. ja takto cestujem raz za rok na sk na 3 tyzdne a to je tak vsetko -aj ked mnohy odsudzuju,ale taka dovolenka na sk nieje vobec lacna zalezitost a vyjde viac ako dovolenka niekde pri mory plus si clovek ani neoddychne ..ale tak ja tozatial davam ..no na viac sa mi neda nielen financne ale ani tolko volna z prace nemam ...
No…určite nerieš to, aby ti malého dali na pár dní samého, ako ti tu radia. Nemá ani 6 rokov, vídate sa raz za rok, ty si po operáciách a na nič namáhavejšie sa necítiš (podľa reakcií), to by nedopadlo dobre.
Skôr by som viac komunikovala s dcérou. Nie vyčítavo, ale možno či by aj jej nepomohlo, aj malému, že by si trošku zmenil prostredie a rozšíril obzory… Je mi až ľúto, ako to máte nastavené. Moji rodičia mali ďaleko k prvému vnúčaťu (bratovej dcére), fyzicky sa tiež videli raz za rok, ale vzťah si dokázali vytvoriť a udržať aj cez videohovory… Tieto narodeniny sú u vás až následok toho, že ste nejakí odstrihnutí…

A čo my tu? Dcéry sa spýtaj, hádam prídu na návštevu, tak zablahozelas, daj drobnosť, knihu, keď mu nič netreba. A je to.