Ako nosí u vás darčeky ježiško, keď máte spojenú kuchyňu a obývačku?
Ahojte minulý rok sme bývali v paneláku kde sme mali oddelenu obývačku a kuchyňu 🙂 tento rok sme sa však presťahovali do domčeka a máme spojenú kuchyňu a obývačku (kde máme stromček) naše deti veria na Ježiška a nechceme im to pokaziť 💙 ako to riešite vy? Rozmýšľala som že pôjdeme akoze na prechádzku a zatiaľ tam donesie "ježiško" darčeky... Ďakujem za rady 😉 anonymne píšem preto lebo mám sestrin účet a nechcem aby sa jej to zobrazovalo na profile (len pre info)😊
@elementissa deti také veci neriešia 😀😀😀
Naši dávali vždy ráno darčeky pod stromček, takže ráno 24. keď sme sa zobudili darčeky už boli pod stromčekom, vždy ráno sme hneď po zobudení bežali pozrieť koľko ich je, mamina nám ich ale vždy dovolila otvoriť až po večeri. Celý deň sme sa vytešovali. 😃
@elementissa Mojej dcery kamoska zo skolky (4 roky) raz povedala, ze jezisko darceky nenosi, ze to rodicia. Oni su pravoslavna rodina (Srbi) a maju aj Vianoce posunute a celkovo sa s nicim velmi neserkaju.... na dievcatku to citit...
Mala prisla zhrozena, ze Jezisko nie je.
Tak som jej povedala, ze k nam Jezisko chodi aj k starkym (a vymenovala som celu rodinu) a ze mozno tento rok nepride ku vsetkym a ze to ju nemusi trapit, k nam pride urcite. Mala sa ukludnila a ked "prisiel" bola spokojna a dievcatko zo skolky uz viac neriesila...evidentne v Jeziska potrebovala verit...
My robime tak ze manze berie po veceri deti na terasu dat vtacikom oblatky a semienka. Medzi casom ja dam darceky, otvorim okno a idem za nimi. Zatial to tak doteraz fungovalo 😉
Tiez chodime na balkon s prskavkami...kym dohoria Jezisko stiha.😉
@0silvia0 presne tak..moja 8rocna mi vcera hovori: Mama,to tie darceky pod stromcek davas ty s ockom akoze to priniesol Jezisko. (Po tuto cast je 8rocne dieta dost mudre a vnimave)...ja jej na to hovorim: A akoze by sme ich s ockom dali pod stromcek,ked sedime pri Stedrej veceri? A ona na to: Ahaaa,jaaaj. Mas pravdu. (V tejto casti je 8rocna este mierne naivna). 😏
Máme dom, kuchyňu spojenú s obývačkou.. keď doveceriame, manžel berie deti hore do zadnej izby, kde najlepšie vidno na oblohu a idú pozerať či neuvidia Ježiška.. ja zatiaľ "nakladam umývačku" rozumej dávam darčeky.. potom idem hore s pozerám s nimi.. ked dôjdeme dole zrazu su tam darčeky a nikto si nevšíma že na stole je neporiadok a umývačka nie je naložena 😅
No my mame “jedáleň” v obývačke.. doveceriame a potom jeden z nás berie deti do spálne k oknu a sliedime jeziska kedy a ako pride😀 potom sa pripojí aj ten druhý rodič, ktorý bol akože má zachode a keď vijdeme z izby pod stromom sú darčeky 😍
U nás fungujeme na prskavkách a väčšinou dcéra(24) je ,,šuchtavá" a dobieha za nami🥰 syn má 4r a zatiaľ nerieši veľmi ako sa tam dostali,ale hlavne,že tam tie darčeky sú.
My med sme boli malé deti, ocino nás vždy zobral po večery vycikat, umyt ruky, samozrejme dva krát lebo najskôr po večery a potom po cikani a ešte tie ruky dôkladne kontroloval a zdržiaval 😅 a keď sme sa vrátili ku stromčeku už tam boli darčeky a mama v kuchyni len tak pomaly umývala riady ... predpokladám že musela šprintovať čo jej sily stačili 🤣... naša dcéra má rok takze zatiaľ to neriešim, tatino sa s ňou pohra kým budú darčeky ale musím tu načerpat inšpiráciu na ďalšie Vianoce kým bude staršia 😅
@elementissa komplikuješ si život tým, že máš snahu okliesniť nekonečnú detskú predstavivosť. 🤣🤣 Tvoj komentár som si prečítala 2x a akosi som v ňom nenašla odpoveď na pôvodnú otázku, len si tam musela (mierne nasilu) vsunúť nepodstatnú "vsuvku" o našich úbohých slovenských deťoch, ktoré majú tak obmedzených rodičov, že im nevedia vymyslieť ani poriadne reálnu fiktívnu osobu 🤣🤣🤣
V pohode, prosím nekomentuj mi to naspäť s nejakým príbehom, ako tvoj syn rozvíja svoju predstavivosť na vysoko intelektuálnej úrovni 💪
U manželovej strany, keď boli deti, si vždy našli darčeky 25.rano. Toto sme praktizovali, keď boli deti malé, aspoň išli včas spať, nerozbijali sme im režim. Ráno s hurtom do obývačky, rozbalovali darčeky. A mohli sa s nimi do sýtosti vyhrať celý deň, nevyhanali sme ich spať od hračiek.
A Ježiško sa narodil v noci, takže to bolo OK. 🙂 Teraz, keď sú už starší a chápu, po večeri.
U nas ide ocko po veceri s detmi do izby, lebo odtial je najlepsi vyhlad na branicku kadial pride Jezisko. Ja zatial idem na zachod/ umyvat riady. Takze akcia! Otvorim dvere na terasu a utekam ku vchodovym dveram kde poriadne zabucham, utekam dalej okolo domu do spalne, kde mi uz manzel nechal otvorene druhe terasove dvere. Celkom sranda ked je lad 😂 A pridem z izby akoze som bola na hajzliku. A potom spolu ideme do obyvacky, kde je pod stromcekom kopa darcekov v obrovskYch plastovych vreciach (nemala by som sancu to ponosit po troche, tie som mala uz pripravene na terase pod dekou). Tie oci deti je nieco neskutocne! Starsi ma 10 rokov a uz vie ze darceky nenosi Jezisko, ale stale si toto uziva. Mladsi stale veri a je to krasne. Nech mu to ostane ci najdlhsie 💓
@elementissa moj je mudry. Uz v skolke riesil planety, slnecnu sustavu, z coho su veci, ake velke su bakterie. A ako 5 rocny mi zadelil, ze maminka, kuzla neexistuju, jedine kuzlo je vianocne. Skratka zatial veri, ze je to zazrak a tie darceky pod stromcekom jezisko pricaruje. Krasne si to sam sebe vysvetlil.
@lilke a kedy ste mali štedrú večeru? 24 večer?
My sme tiez prvykrat na dome a tiez rozmyslam.nad tymto, ze pojdeme na prechadzku po veveru, oni vyjdu von, ja nahadzem, prejdeme sa.. ale ze muzovi sa nechce ist von, ze okupe maleho a ja zatial.nahadzem, tak.uvidime. 🙂
My trávime Vianoce u mojich rodicov(bez nich by Vianoce neboli Vianoce😊). Po večeri dedko deti zoberie hore pozerať sa do okna, či neuvidia jeziska a zatiaľ z dolnej pracovne poprekladame darčeky. Potom zazvonime na rolnicky, deti prídu dole a majú prekvapenie. Keď som bola mala, stromcek bol v detskej izbe, my sme sedeli za stolom, ocino sa išiel prezliecť a darčeky poukladal pod stromcek. Po večeri už darčeky boli pod stromom, bolo to pre nás veľmi magické a nikdy sme nerozmýšľali nad tým, ako to mohol stihnúť premiestniť sa od jednej rodiny k druhej.
Normálne večer. O 18. 🙂
Po večeri sme šli von na ohňostroj. Ja fakt nemám rada ohňostroje ale na toto to bolo ideálne, jedna ta rímska svieca ci ako sa to vola a dieťa bolo také fascinovane že ani nevnímalo že nie sme všetci a niekto je preč a ježiškuje.
Moja dcéra chodí každý druhý rok k otcovi na vianoce a tam ju naučili že akože sa idú schovať do izby aby Ježiško mohol doniest darčeky. Tak sme to využili a spravili tak aj u nas. Mala som nahratu mp3 zvonceky-rolnicky to som pustila cez repraky v obyvacke, tak ze diaľkový ovládač v ruke a kým sme v tej izbe všetci čakali som to len stlacila. To akože Ježiško priniesol darceky a zazvonil. Samozrejme zákon schválnosti už som to nevedela stopnut takže rolnicky vyzvanali veselo ďalej, dcéra už v obývačke poskakovala okolo stromčeku a našťastie sa vôbec nezamyslala nad tým ze by už nič nemalo zvoniť keďže Ježiško už dávno odišiel oknom...
Ale veľmi záleží od detí, aké sú povahy. Niektoré sú podozrievave a už v škôlke čosi započujú že Ježiško sú rodicia tak hľadajú dôkazy a všímajú si každý detail.
No a potom sú deti ako to moje co ešte 9 ročne verilo na Ježiška. Ona to vôbec nezpochybnovala, proste hlavne ze sa zázrakom objavia darčeky a nejako neriešila kto alebo co ich donesie
Po večeri ideme na prechádzku, a keďže dcéra bola oblečená skôr šli ešte s ex napred aby jej nebolo teplo, teraz je to tak ze darčeky rozkladá priateľ keďže je z nás najpomalsi 🙈 à my ho zatiaľ počkáme Dolu
My ideme páliť prska ky aby nás jezisko nasiel.
A medzi tým ide ocko pozrieť ci uz prisiel jezisko a supne darčeky pod stromcek.
manžel je profesionálny vojak - misia
My hovorime babam,ze maminka zatial sprace zo stola taniere,aby bol poriadok a oni idu s manzelom zapalit prskavky..aj ked mam co robit,aby som to stihla-darceky,upratat,ale stiham aj ist za nimi von 🙂
pred vecerou siel manzel s chlapcami do izby a trocha ich tam pozabaval a ja som nahadzala darceky pod zhasnuty stromcek...a zacala som servirovat na stol...cize po veceri sa zapol stromcek a boli tam darceky
Sa tu rehocem, super tema 😃 my smenminuly rok kupovali el.klavir ale neviem si spomenut ako sme to vyriesili 🤔😃 ze kde boli deti...tento rok starsi uz neveri a mladsi este ano, tak asi ich posleme do zahrady sa zaspinit, bohuzial sneh asi nehrozi, a nejak to podovlekame z pivnice a povaly 😁 uz sa tesim

@elementissa myslim, ze prilis riesis logiku. Vacsina beznych malych deti veri tomu, co povedia rodičia a nerozmyslaju az tak velmi logicky, veria, ze Jezisko je zazracny a vie byt rychlo na viacerych miestach. Ked im to zacne dochadzat, vtedy je cas povedat pravdu.