icon

Ako oddialiť svadbu s priateľom?

4. dec 2023

ahojte,
prosim nehovote mi, ze ""uprimny rozhovor ", to nepomaha. Ja sa proste nechcem vydavat tento rok 2024, mozno neskor alebo vobec. Moj priatel cudzinec to nechape !!!! je ako vymlety, nerozumie, ze ja si ho brat nechcem, pre rozne dovody, je inej farby pleti aj narodnosti, a ja si to nemozem dovolit, kvoli viacerym veciam. Rodina je proti a pod. Zili sme spolu v zahraniči, lenze ! ja som uz nedostala pracovne viza v danej krajine a teda som bola nutena sa po 2 rokoch zbalit a odist odtial / nie je to EU/, ja ho sice milujem,ale vydavat sa nemienim, sme spolu 2,5 roka. On ma tlaci do svadby, a v jeho krajine nemozeme zit nahromade, lebo mi uz nedaju pracovne viza a ani ziadne ine. a studentka uz davno nie som.

Takze jedina cesta je, ak tam teraz pridem od noveho roka znova za nim, ze sa musime zosobasit, aby sme vlastne mohli zit spolu. na sk ho nemienim dotrepat, tu by si pracu nenasiel, pretoze on ma dobru pracu tam a plus nehovori dobre ani anglicky, a slovensky vobec, takze to je bezpredmetne riesit. On ma doslova nuti do svadby a manzelstva, pricom on ma vo svojej krajine dlhy, ktore su uz dost vysoke, a ja teda si ho nemienim brat. Hoci sa mame radi, bojim sa svadby s nim, tiez som si nie je ista, ci sa len nechce zenit preto, aby ma potom nahanal aby sme zili na sk, a aby som ja pracovala iba. Chcem si ho viac oceknut, proste, zili sme spolu zatail iba dva roky. Uz neviem ake vyhovorky mam pouzit na to, aby som oddialila svadbu s nim, kedze uprimne som sa snazila mu to povedat a on neberie moje slova vazne, tvrdi iba jedno stale " vybav si papiere a vrat sa ku mne uz s papiermi na svadbu", a ja skutocne neviem co mam robit. Rodina moja ho odmieta a nechce ho vidiet. / su menej znasanlivi k cudzincom a pod, plus on nema peniaze, ma dlhy a pod/nechcu o nom ani len pocut a pohrozili mi ze ak sa vydam zanho tak nic mi nikdy nedaju a nezdedim po nich nic ani rodicovsky dom, nic. Spravaju sa priserne vlastne vsetci ku mne, snubenec ma nuti do svadby, stale tlacky svadba, a rodina ma nuti,aby som zila na sk a tlacky do toho,aby som ho nechala.
Ja s nim zit chcem len tak nadivoko, a nechcem sa vydavat, on o tom nechce ani pocut, a chce sa zenit. takze co mam robit ? ako to proste oddialit ? ALebo co vymysliet ? Ja ho lubim, ale nie natolko,aby som si ho zavesila na krk na cely zivot. beriem to ako to ide v zivote a necitim sa este na vydaj, mam iba 29 rokov. casu dost..
a nie som si nim tiez ista. A ani jeho citmi, enchavam to volne plynut v zivote ci budeme spolu alebo nie, svadba je velky zavazok. A nie, uprimne a slusne normalne sa s nim porozrpavat o tom neda. melie si svoje.
takze doma byt uz nechcem a je chybou ze som sem po dvoch rokoch dosla. velka chyba. nechcem byt tlacena do nicoho co nechcem,ale nikto mi nerozumie zda sa. Co mam vymysliet, a ako oddialit svadbu ? ked uz teraz mi volal,aby som si vybavla papiere a po novom roku za nim priletela, ze on zajedna halu :( doma o tom ani len entusia....ja mu nemozem povedat ze rodicia moji ho nechcu ani vidiet, stratim ho, nepochopi to, on je ina natura a mentalita uplne. azijska....

Strana
z7
mclissa
5. dec 2023

Hej tak ho lubis ako koza noz. Ze zatial sa s nim nerozides. A ako si teda predstavujes buducnost?

rivini
5. dec 2023

Najdi si normalneho chlapa bez dlhov a nie cudzinca, ktory ta tlaci do svadby, lebo dufa, ze ho vytiahnes z bahna. Preboha, dufam, ze rodina ti tiez poriadne dohovara…takto si chciet dobrovolne nicit zivot…

mircalla
5. dec 2023

@autor Stale nechapem, preco svatba musi byt hned? Zeby vydieranie? Neviem, ale nie je toto nahodou vec vzajomnej dohody 2 ludi? Nieco ako ucta, respekt, empatia. Lebo ak ta je schopny vydierat a nerespektuje tvoj nazor, bude ta vydierat aj v inych veciach.
Tak sa s tebou rozide.... Hadam mas daku hrdost ci fungujes tak, ze skaces ako piska, lebo sa bojis, ze sa s tebou rozide?

katka2602
6. dec 2023

Prečo je krajina také tajomstvo?

aliziana
6. dec 2023

Ja neviem, čo od nás vlastne chceš, ako Ti to máme vyriešiť? Však sama vravíš, že tam sa nedá (nemáš víza, svadbu nechceš, nadivoko sa nedá), a ani jeho nechceš na SK a inde sa tiež nedá, lebo má tam dobrú prácu...

autor
9. dec 2023

@mclissa preto som asi zalozila tuto diskusiu nie? aby mi tu baby dali nejake tipy, co robit gteraz s nim kde sa odstahovat a co robit vlastne tuna
nechcem sa vydavat, ako teda co mam robit s nim, ked ho nechcem ani stratit
keby juj bol troska aj iny, by som si ho aj vzala ale takto neviem

@aliziana ano, chcem,aby mi dal niekto n´tu nejaku radu, ako byt s nim, a zaroven aj nemusiet sa vydat jednoduche...

@katka2602 nechcem riesit krajinu, nehnevaj sa. a ani ju nebudem zverejnovat, je to uplne nepodstatne v tejto teme, jednoducho sa tam u zneda byvat nadivoko s nim,lebo to nepovoluju a dovidenia a tu nemoze ist tiez nema viza, nevzali sme sa, robotu mu tu nikto neda, nevie slovensky, a vie troska anglicky, takze tak.
@rivini nechce aby som m uzaplatila dlhy, nemam z coho a vobec to ani len nemam v plane a on to vie dobre.
@mircalla tlaci ma do svadby preto lebo preco? asi ? chce aby sme zili spolu, ale nejde to, ked nebude svadba, nemozeme zit spolu a ani on sem nemoze bez svadby so mnou, preto na tom trva.

mircalla
9. dec 2023

@anonym To je blbost. Mozes tam byt mesiac vratit sa a znova, takze da sa byt spolu aj bez svatby.
Ak s nim chces za kazdu cenu byt (i ked nechapem) ina cesta nie je.

judar
9. dec 2023

Ty si nesvojpravna ci co? A nac ti je nejaky cudzinec na vztah na divoko este ktomu ..sa radsej zbal a chod dakam svojou cestou a mas pokoj od rodiny a tym padom spravis zo dna na den ciaru aj s cudzincom s ktorym nemas akurat tak nic ani decko

filipka250
10. dec 2023

@mircalla ale ona nechce chodit hore-dole. Uz to pisala.
🤷

mircalla
10. dec 2023

@filipka250 Ja viem, co pisala Ona nechce nic.

filipka250
10. dec 2023

@mircalla ona chce podla mna pocut, ze urobi vyborne, ked sa vyda a potom tu budeme citat ,,ine temy".

pralinka25
10. dec 2023

@filipka250 aspon by mal konik z coho zit a nebolo by treba temy umelo vymyslat 😀

autor
11. dec 2023

@mircalla a. To ma aký zmysel chodiť hore dole ??3mesiac tam..mesiac doma a čo práca takto sa nedá žiť predsa

mircalla
11. dec 2023

@autor Ty si ale trapna uz. Ja neviem, aku radu chces, ked vsetko odmietas.

sense
11. dec 2023

Milá autorka mozno za tie tri mesiace bez neho prídeš na to ze ti ponúka príliš málo resp ta trtkacka nesttoji za to aby si pendlovala. Keby ta tak miluje tak nájde aj iné riešenie ako sobáš narýchlo ktorý ty odmietas. Je x krajín kde môžete byť spolu bez papiera

dzeejn
11. dec 2023

Takže krajina bude pravdepodobne Rusko, Bielorusko, Kazachstan alebo Kirgizsko, však? Alebo niektorý iný ..stan kde úradujú moslimovia.
Kvôli vyjadrovaniu by som tiež tipla skôr nejakú ..nástku, ktorá sa nudí a rieši tu svoj alter osud odkukaný od susedy alebo kto vie od koho..
Ale treba uznať že úspešná diskusia, keď už má 7 strán :D
A pritom osobe ktorá by však zmýšlala ako autorka žiaľ ozaj niet pomoci..
Možno jedna jediná možná rada- prijmi stratu. Už čo si ako stratu vyberieš, je tvoja vec

lunademonica
11. dec 2023

Co chces pocut??
1.Ved ak si ho nezoberes tak spolu nemozete byt.
2. Brat si ho nechces tak spolu nemozete byt.
Co chces pocut od nas?? Neexistuje pre vas spolocna cesta.

cherrystone
11. dec 2023

zapeklita situacia a nezistna laska. myslim, ze tuto vztahovu samovrazdu bezny mozog nedokaze spracovat do rozumnej rady. skus sa este AI. alebo si toho chudaka kim caj chuja zober. ved ho milujes, ma zlateho vtaka, aj dobre zaraba, aj si ho lepsie ocekujes. a ked to nebude ok, prides na mk po radu. (len pozor tu to vzdy konci rozvodom).

Strana
z7