icon

Ako osláviť 18. narodeniny dieťaťa?

10. máj 2025

Ahojte,

Ako ste oslavovali 18te narodeniny svojho dieťaťa?
Ak bol jedináčik, ale aj keď nie. Nápady sa mi zídu 😀
Ďakujem

Strana
z2
dskjhfdlkdjhl
10. máj 2025

18-rocne dieta si uz oslavu organizuje same😉

zic
10. máj 2025

spytajte sa AI (gemini, chatGPT, copilot... zadaj aj, co ho/ju zaujima, bavi... pre inspiraciu...

autor
10. máj 2025
@dskjhfdlkdjhl

18-rocne dieta si uz oslavu organizuje same😉

@dskjhfdlkdjhl neorganizuje 😉

lindous
10. máj 2025

Moja 18, čo sa týka rodiny, tak klasický obed v reštike (som zimná, inak sú u nás bežné grilovačky) 🙂 sama som to neorganizovala, keďže som to neplatila... a s kamošmi som oslávila na dozvukovej chate, keďže to tak zrovna vyšlo 🙂

kataina
10. máj 2025

tak naplanujte napr. výlet do niektorého europskeho veľkomesta, dáte tam večeru, prehliadky pamiatok. A doma v niektoru nedelu pozvete babky a dedkov , date na stôl tortu a je oslava

alenka58
10. máj 2025

v čase 18 nebol v SR, oslávil sám s kamarátmi v GB, nakoľko bol na dlhšie, potom sme už neoslavovali len darček sme mu dali po príchode

oceanahory
10. máj 2025

Tak neviem, ci som v 18-tich chcela nejaku specialnu oslavu s rodicmi 🫣. Stacilo zagratulovat, posediet spolu doma pri prijemnom jedle a vecer som sa tesila na zurku s kamosmi 😅.

simsalabim
10. máj 2025

My sme kazdemu dietatu urobili velku rodinnu oslavu, cela sirsia rodina sa zisla. Neviem, co je na tom divne. Nerobili sme vsak nic zvlastne, ani dary neboli excesivne, podstatne bolo byt spolu. A samozrejme, oslavili aj s kamaratmi inokedy.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lucia13022023
10. máj 2025

Keďže mame s mužom narodeniny v ten istý deň, tak sme oslavovali spolu v jeho dome, varil sa guláš, prišla celá jeho rodina aj moja, zabavali sme sa, tancovali, jedli😁

saxana000
10. máj 2025

Dostala som kvety šumive vino s tym sme si rovno pripili a ocino mi spravil tortu.darcek bol prsten a vodicak.prisli aj stari rodicia.a v sobotu som oslavila s partiou v bare a na diskoteke.

bimbambim
10. máj 2025

Ja som oslávila s rodičmi slávnostný obed torta. Ja som bola samotár a kamošky som nemala tak ja len s rodičmi. Syn keď bude mať 18 chcela by som mat obed v reštike s tortou a s rodičmi mojimi. Svokrovcov už nemám. A plus pôjde s kamoškou a kamošom spolu ich pozve do kina a na zmrzku ( od malička sú traja tak kamoši od kočíka cez škôlku ,školu spolu. Aj teraz síce každý zvlášť na strednej sa snažia si nájsť čas na seba a ísť vonku.) tak vždy keď majú narodky jeden z nich tak si idú sadnúť spolu do restiky a pokecaju dajú si pizzu a dohodnú sa načo idú do kina.

elenajezova
10. máj 2025

Slávnostný obed v reštaurácii aj s rodinou. A ako darček dostala dcérka lietanie ponad Vysoké Tatry v lietadle. Boli sme spolu na Veľkú noc. Bola to nádhera.

deti95060810
10. máj 2025

asi záleží aj od dieťaťa.
syn nič extra, dcéra jedna oslava s kámoškami, jedna s nami doma - s tortou a ešte si bola sadnúť aj so súrodencami v drahej reštike kde si dávali rôzne špeciality a dezerty...

viestta
10. máj 2025

A on nema ani predstavu ako ich chce oslavit? Alebo ani nema odvahu povedat, ze najradsej ziadnu, staci ak oslavi s kamosmi....
Rodinnu oslavu pretrpi nech uz bude akokolvek "uzasna a dokonale zorganizovana". S kamaratmi oslavi ako jemu vyhovuje.

cukroska
10. máj 2025

Môj syn na záhrade, robili sme grilovačku,guláš párty s rodinou a on si s kamošmi sám.

autor
10. máj 2025
@viestta

A on nema ani predstavu ako ich chce oslavit? Alebo ani nema odvahu povedat, ze najradsej ziadnu, staci ak oslavi s kamosmi....
Rodinnu oslavu pretrpi nech uz bude akokolvek "uzasna a dokonale zorganizovana". S kamaratmi oslavi ako jemu vyhovuje.

@viestta a ostatné

To čo máte za deti? Prečo by syn mal trpieť že chcú jeho rodičia osláviť jeho narodeniny 😔🤦‍♀️Veď jasné že oslávi aj po svojom s kamošmi...
A za to že má 18 už nie je moje dieťa a nemôžem oslavovať jeho narodeniny?
Zobuďte sa už a nebuďte trápne a príliš moderné

autor
10. máj 2025

Ostatným ďakujem za nápady a skúsenosti 😊

maja22
10. máj 2025

Tu je nejaká vžitá predstava, že každý má kamošov, chodí na diskotéky a ruka hore... Pričom existujú aj introverti, ktorí kamošov nemajú, na rodinné oslavy sú zvyknutí a majú ich radi. Autorka, dobre robíš, že chceš nejako výnimočnejšie osláviť tento deň so svojím synom. Aj ja sa nad tým zamýšľam. Ja som nikdy v živote neoslavovala narodky s kamoškami (po prvé, nemala som žiadne "naj", po druhé: na diskotéke som bola asi 2x v živote, zistila som, že to nie je pre mňa, ja som celú svoju mladosť strávila zahrabaná v knihách), ale s rodinou, bratrancami a sesternicami, bol nás plný dom a milovala som to. Tento rodinný zvyk sme si preniesli aj s mužom do vlastnej domácnosti. Náš syn je po mne, jeho životom sú knihy, ale rodinnej oslave sa poteší.

nenne27
11. máj 2025

Podla mna to je individualne, nasa dcera nechcela ziadnu mega party, kde bude centrom pozornosti.S uplne najblizsimi kamaratkami isla oslavit na 3 dni do Budapesti.
Ked prisla domov, cakala ju 18 vyzdoba, specialna torta podla jej predstav, darcek, sampanske a oslavili sme to uplne v najuzsom kruhu - my a brat.
A nasledne cez vikend obed v restauracii aj so starymi rodicmi a krstnymi rodicmi.
Kazdy ma rad nieco ine, nech si oslavenec povie, ako si to predstavuje, je to jeho den

dskjhfdlkdjhl
11. máj 2025

Chapem, ze malym detom treba robit animatora a organizovat oslavy podla predstav rodicov, ale 18-rocne dieta snad nejaku predstavu o oslave ma a rodic mu s ty ma pomoct, nie mu este aj v tomto veku robit animatora.
Autorke sa sice toto asi nepaci, ale mne by sa zdalo divne, keby som aj v takom veku s detmi jednala ako s malymi detmi. Ale tak kazdy vychovava podla svojich predstav.

rebiina
11. máj 2025

Ja som oslávila doma s rodičmi, súrodencami, bábkami a dedom, krstnými rodičmi a birmovnou. Neprišli všetci naraz ale v ten chodili postupne ako kto prišiel. Mali sme chlebíčky, misy, koláče, tortu, korbáče a také už drobnosti ako chipsy a čokoládu. A s kamarátkami som oslávila o týždeň neskôr, na chatu sme šli a bolo super.
Onedlho oslavujem 20 a to chcem nejaký obed v reštaurácii alebo pizzerii.

autor
11. máj 2025
@dskjhfdlkdjhl

Chapem, ze malym detom treba robit animatora a organizovat oslavy podla predstav rodicov, ale 18-rocne dieta snad nejaku predstavu o oslave ma a rodic mu s ty ma pomoct, nie mu este aj v tomto veku robit animatora.
Autorke sa sice toto asi nepaci, ale mne by sa zdalo divne, keby som aj v takom veku s detmi jednala ako s malymi detmi. Ale tak kazdy vychovava podla svojich predstav.

@dskjhfdlkdjhl a kto mu chce robiť animátora?
Niekto chce byt nasilu vtipný či zaujímavý.
Ak nemáte ako poradiť tak radšej buďte ticho a choďte do témy kde máte čo povedať. Naozaj niektoré nemusíte byť v každej téme 🤦‍♀️
Nie je nič zle pýtať sa ostatnych ako to majú/ mali.

dskjhfdlkdjhl
11. máj 2025

No, chcela si poradit, ja TI radim, aby si to nechala na to dieta-nech si ono povie, aku ma predstavu. Takato rada sa Ti nepaci, ale zalozila si verejnu diskusiu, tak sa moze vyjadrit kazdy. Normalny clovek by sa aspon zamyslel, ci by to nahodou nebolo lepsie, Ty skaces ako cert z krabicky a neviem o akej vtipnosti pises, to skor Ty sa zamysli, akym stylom sa tu navazas do tych, ktori maju iny nazor.

klip0
11. máj 2025

Záleží od rozpočtu a záujmov dieťaťa. Mne v 18 by sa páčilo ako tu spomínali ísť niekam do zahraničia na výlet a potom torta s širšou rodinou.
Prípadne príspevok na oslavu s kamošmi aby to oslávili nejak lepšie ako s lacnou vodkou v ruke 😅 ale záleží od dieťaťa, respektíve už mladého dospelého 🙂
Dobre oslávte, všetko naj 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
11. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@viestta ak človek rodinnú oslavu trpí, je to dosť zle prostredie. Deti, ktoré sú z milujúcej rodiny, sú v nej šťastné. Úplne súhlasím s @maja22 a @1ryba

viestta
11. máj 2025

Vsetky co ste sa do mna obuli, vy ste nezazili ani jednu rodinnu oslavu, ktoru ste len vydrzali? Aj v tych najlepsich rodinach oslava neznamena, ze kazdy si uziva. A ak niekto oslavu "pretrpi" neznamena, ze vztahy su zle. Znamena to len tolko, ze kazdy zucastneny sa prisposobi, niekto s radostou, niekto sa musi prekonat, niekto menej, niekto viac, niekto z ucty, niekto pre "pokoj v rodine".
V kazdom pripade o tom aka ma byt oslava rozhoduje predovsetkym oslavenec, ostatni by to mali akceptovat a nepretlacat svoje predstavy o tom ako to ma "spravne" byt

simsalabim
11. máj 2025
@viestta

Vsetky co ste sa do mna obuli, vy ste nezazili ani jednu rodinnu oslavu, ktoru ste len vydrzali? Aj v tych najlepsich rodinach oslava neznamena, ze kazdy si uziva. A ak niekto oslavu "pretrpi" neznamena, ze vztahy su zle. Znamena to len tolko, ze kazdy zucastneny sa prisposobi, niekto s radostou, niekto sa musi prekonat, niekto menej, niekto viac, niekto z ucty, niekto pre "pokoj v rodine".
V kazdom pripade o tom aka ma byt oslava rozhoduje predovsetkym oslavenec, ostatni by to mali akceptovat a nepretlacat svoje predstavy o tom ako to ma "spravne" byt

@viestta ja sa priznam, ze nie, vzdy som si tie rodinne seslosti uzivala a uzivam si ich aj teraz. A ani deti neprotestuju, myslim, ze sa z nich tesia, aj ked dvoch starsich mam uz rozlezenych po svete. Dokonca si specialne kupili letenky, aby prisli oslavit narodeniny mojho otca, ktoreho uz tlaci vek aj zdravie. Velmi ho to potesilo.

autor
11. máj 2025

To bola rada podľa teba? Oznámila si mi že dieťa si to má organizovať sám. 👍👍

Strana
z2