icon

Ako oslavujete Vianoce?

29. nov 2025

Ahojte😄,

vzdy ma zaujimalo, ci existuju ludia, ktori Vianoce travia tak, ze 24.12. sa ozaj zide velka cast rodiny - napr. vasi rodicia, vy s rodinou a vas/vasi surodenci a veceriate spolu. Slavite tak niekto sviatky alebo kazdy „sam” a potom dodatocne sa stretnete?

anonym_1f9064
29. nov 2025

my ale to bolo dávno.
23 .12. prišli moji súrodenci s rodinami, s mamou sme všetko pripravili a spolu všetci oslavovali Vianoce. v takejto zostave sme boli do konca sviatkov.

anonym_d1b0f2
29. nov 2025

@anonym_autor my bývame od seba ďaleko, takže sa nestretávame 24.12. Navyše už 6rokov po sebe som bola na Vianoce chora…. Minulý rok 24.12.na pohotovosti🤷‍♀️

ivik4
29. nov 2025

Sme len my 3ja spolu domka a potom ideme k svokrovcom po veceri vymenit si darceky lebo byvaju 5min od nas a dalsi den k mojej rodine

autumn1
29. nov 2025

Dlhé roky neoslavujem vôbec.

veklipo
29. nov 2025

My cestujeme k rodičom na cele sviatky. Po večeri príde ešte aj brat s rodinou, ten býva blízko našich.
Prídu aj netere s partnermi. Takže áno, stretávame sa vsetci u mojich rodičov.

anonym_88c230
29. nov 2025

Vždy som bola s rodičmi, piekli sme spolu s maminou aj pre moje sestry. Na Vianoce prišli obe sestry, jedna ostala aj s rodinou, druha prišla na hodinku a večerali doma. Vždy na 1. sviatok vianočný sme sa stretávali celá veľká rodina u mojej sestry.

autor
29. nov 2025
@veklipo

My cestujeme k rodičom na cele sviatky. Po večeri príde ešte aj brat s rodinou, ten býva blízko našich.
Prídu aj netere s partnermi. Takže áno, stretávame sa vsetci u mojich rodičov.

@veklipo wow😁🤭, ja obdivujem rodiny, kde to takto mate… u nas by to nikdy neslo skrz vztahy a ani priestory v dome..

doriiis
29. nov 2025

Štedrý deň len my a svokra, druhý deň my a moja rodina, rodičia sestra s deťmi a muzom, tretí deň my všetci čo predchádzajúci deň plus naše tety a ich deti a ich deti. 😂

veronika_pb
29. nov 2025

stedry den my s manzelom, 2 male deti, moji rodicia..jeden rok s nami bola aj babka aj moja sestra .. tento rok namiesto babky bude sestrin manzel .. 25. sa stretava u nas cela moja rodina - babka a jej 4 deti s rodinami (cize tety a ujovia) a vsetkych 8 vnucat, niektori uz tiez s rodinami .. minuly rok nas bolo do 25 :D cele roky ked som vyrastala sme sa stretavali u babky, ale rozrastame sa a uz nam jej dom nestaci, tak sme sa presunuli k nam .. 26. sa to iste deje u muzovho dedka, ze 25 ludi v jednej chalupe :D ale na stedry den mat doma viac ako 10 ludi je uz hardcore, lebo ved potrebujes dovarit, dochystat, stol nachystat, delegovat kto ma co robit aby nezavadzali v kuchyni ale zaroven ani nekysli len pred TV a aby sme sa navzajom nepozabijali :D

cimage
29. nov 2025

Vzdy sme boli 24teho len rodicia + deti. Teraz kazdy so svojou rodinou a ostatne sviatky sa uz stretneme sirsia rodina, babky, dedkovia, surodenci s rodinami.

anonym_0572d7
29. nov 2025

U nás to fungovalo tak, kým dedko ešte žil, že 25teho sme prišli všetci - moji rodičia a my súrodenci, mamine sestry s rodinami k babke a dedkovi. Takže sa nás zišlo 15 ľudí a spoločne sme obedovali za veľkým stolom. Teraz väčšinou chodíme surodenci a rodinami k mojej mame.

13uzivatelka11
29. nov 2025

Odkedy máme syna a vníma už tie Vianoce, tak si ráno rozbalime darčeky doma, trocha sa syn s tým pohra, oddýchneme si a okolo obeda ideme k svokrovcom a tam sa všetci chystáme na štedrú večeru spoločnú. A ano, minulý rok sme tam boli my, švagor, chvíľu s nami bola aj jeho priateľka, moja mama a na večeru prišiel aj manželov dedo. 😀 Ale on je taký mrzut, po večeri odišiel domovm. Takže nás bolo 8 pri stole.

zmrzlinka8
29. nov 2025

@anonym_autor kazdy vo svojej domacnosti, rodicia so svojimi detmi, ale platí, že nikto nie je sám. Ked žila moja mamka, bola vdova a zila sama, na sviatky vždy bola u nás. Minimálne na Štedrý večer určite. Potom uz isla k sebe domov ak chcela, alebo ostala pár dní.

anonym_ebc05d
29. nov 2025

@anonym_autor ja by som aj bola rada keby moje dievčatá mohli ísť k babke a dedkovi na prázdniny. Ale baba predpísala dom na svojho najstaršieho syna a ten sa tvári jak majordomus keď tam prídeme takže nám zhnusil aj celé návštevy. Takže sme prestali tam chodiť. 🙄

anonym_39db18
29. nov 2025

Vianoce trávim s manželom, nie s rodinou. A slávime ich po svojom, nie tradične.

vroni
29. nov 2025

Trávili sme tak Vianoce dlhé, predlhe roky. Celý život som bola presvedčená, že nenávidím Vianoce. Az ako dávno dospelá som pochopila, že k vianociam nijako nepatrí stres, chaos a divadlo a už vôbec nie ľudia, ktorých vidím inak dvakrát do roka a spolocne temy veľmi nemáme. Odvtedy "spoločné Vianoce" neabsolvujem a tie moje, len s mužom a deťmi, ma z roka na rok nadchynaju viac a viac.

petamich
29. nov 2025

Posledne tri roky sme stravili sviatky my s dietatom, svokrovci a svokrina sestra. Pred tym sme boli vsetci u svagra napr. aj so svokrovcami, s matkou jeho partnerky.
Tento rok je u nas mamina, svokre sa nezmestime a aj luto mi to je, radi by sme boli vsetci spolu, takze buduci rok sme sa dohodli, ze pojdeme na chatu, kde budeme vsetci.

anonym_08142d
29. nov 2025

@anonym_autor mne by na Štedrý deň to množstvo ľudí prekážalo. A viac dní ani nehovorím, ja mám rada počas Vianoc ticho, kľud, knihu. Bývali sme kúsok od rodičov, aj svokrovcom, kľudne aj peši sme prebehli, ale štedrú večeru mal každý doma, asi aj preto, že každý varil trochu iné jedlá. Potom sme sa samozrejme všetci stretli u nás, tak isto, ako sme oslavovali narodeniny meniny všetci spolu, aj so súrodencami - 12 ľudí. Ale na Štedrý večer sme mali kapustnicu s klobásou, rezne a majonézový šalát, no rodičia mali pôstnu kapustnicu, kapra a viedenský šalát, svokrovci mali kapustnicu pôstnu s fazuľou. To by sme varili do nemoty. S koláčmi to bolo super, každá upiekla štyri, päť druhov a povymieňali sme.

biba_18
29. nov 2025

my slávime iba tak že sme 3 + moja mama (otec zomrel) + môj brat (je rozvedený). keď žil otec a brat mal rodinu, tak sme boli my a moji rodičia - švagriná nechcela vianoce s nami…
mne by to nevadilo keby nás bolo aj viac pri stole…

anonym_cd1d92
29. nov 2025

Ano, my tak oslavujeme. Uz 19steho odchádzame na chalet do tatier, celá naša rodina. Rozumej moji rodicia, teta, sesternica a jej rodina, moja sestra a jej rodina, starká a starký. 23. a 24. si všetci spoločne pripravime večeru. Je nas tam okolo 19.
Vianoce su pre mna o rodine. Som vďačná, se ich mozeme stále oslavovať spolu 🙂

anonym_498f69
29. nov 2025

Tu to už vyzerá ako v Amerike s tými vianočnými diskusiami. 😆

anonym_c783d4
29. nov 2025

24.12 my ako 4 členná rodina plus svokra príde k nám lebo žije sama.Máme spolu večeru,rozbalovanie darčekov...Na 25.12 ideme k mojej mame (aj so svokrou) ,sú tam aj moji súrodenci s deťmi...a máme slávnostný obed. Sme tam všetci spolu rozprávame sa až do večera ....

anonym_d57876
29. nov 2025

Milujem Vianoce bud so svokrovcami abo s nasimi. Ma to uplne inu atmosku, ako ked sme sami doma. Min.rok sme mali byt s nasimi a bratovou rodinkou, ale ochoreli sme😞

adonish
1. dec 2025

@anonym_autor k nam chodili na veceru svokrovci, tento rok budeme prvy krat len my styria (svokra ma sluzbu v nemocnici do 18tej). Pridu teda az neskor, kedze deti nemame az tak velke, aby vydrzali minimalne do 19tej na veceru (najma ked chodia max do 20 spat), tak sa najeme zvlast. Moji rodicia byvaju cez pol Slovenska, striedame sa podla volna v praci, ze raz pridu medzi sviatkami oni, raz my.