icon

Ako povedať rodine, že nechcete deodorant?

23. dec 2024

Ak pouzivate iny typ deodorantu (tuhy, tekuty, sprej, prirodny, s hlinikom, bez hlinika …) a pravidelne dostavate kozmeticky balicek s deodorantom, ktory nepouzivate, uz ste povedali rodine (ina cudzia domacnost, takze nie uplne otvorena komunikacia), ze to nepouzivate a vyhadzujete? A kedy, hned pri stromceku, ked to rozbalite?

pribinak
23. dec 2024

@milanemila fakt? Moja Krstna má 90 rokov, žije v domove dôchodcov. Ide do dmky a kúpi mi kozmetický balíček
Naozaj mam 90 ročnej dáme vysvetľovať že Krstna ale ja používam len hypoalergennu kozmeticku? No za úplnú kravu by som bola
Zoberiem a opýtam sa neterky čo z toho chce, zvyšok podarujem ďalej

sulavikova
23. dec 2024

Úprimne sa priznám, že 23 rokov takéto trapošiny dostávam od priateľovej mamky. VŽDY ich posuniem jej dcéram, nič nevyhadzujem. A doteraz sa žiadna nesťažovala. Veď darček ako od mamičky😂.

xena0
23. dec 2024

Tak to niekomu daruj..isto by som to pri stromčeku nehovorila 😁

banalu
23. dec 2024

Ak to takto strasne prestrasne potrebujes riesit, tak nie pod stromcekom. Idealne este predtym ako dana osoba kupi kozmeticky balicek s nechcenym deodorantom.
"XY velmi si vazim, ze na mna myslis s vianocnym darcekom, no bohuzial ja tento xy deodorant nepouzivam (lebo mi nerobi dobre, nevyhovuje mi atd.). Ak mi chces nadalej kupovat darcek tak mi prosim ta skus radsej kupit sprchac znacky xy (v rovnakej cenovej relacii)."
Moj muz dostava pravidelne vodu po holeni a ma bradu 😂🤷‍♀️ posuvam dalej muzom v rodine co sa holia. Kozmetiku, ktoru nepouzivame tiez posuvam dalej.

dagas
23. dec 2024

Ja každý rok dostávam nejaku voňavku zo sprcháčom..brala som to do roboty vždy sa to pomíňalo rýchlo. Lebo lepšie smrdieť voňavkou ako potom 😉 .Baby sa vždy smiali že to používajú na prevonanie prdov 🤣🤣🤭

bielasovicka
23. dec 2024

Bože, robiť scénu kvôli deodorantu za 2 €🙄

milanemila
23. dec 2024

@pribinak tak to je extremny pripad a to by som naozaj neriesila teraz ked ma babicka 90r., skor by som jej povedala nech darcek vobec nekupuje.
Bezne sa tu ale zeny stazuju na darceky od roznych clenov rodiny, kt im roky kupuju blbosti, kt nechcu. Takze je podla mna namieste povedat, ze vies co toto by ma nabuduce potesilo/toto pouzivam…normalna slusna komunikacia. Urcite lepsie ako potom roky vymyslat co s podarunkami, kt nikto nechce a aj darca to vacsinou kupuje v dobrej viere, ze robi radost 🤷🏼‍♀️

tamvtme
23. dec 2024

nechcene veci nevyhadzujem, ale posuniem dalej, vzdy sa najde niekto, kto take pouziva.....a urcite by som pri odbaleni darceka na mieste nepovedala, ze take nepouzivam a pojde to do kosa

pribinak
23. dec 2024

@milanemila to mienke žiadny extrém. Slovensko má prestarnutu populáciu. Aj tento rok sa zas narodilo menej deti

Starší ľudia nebudú kvôli “moderným´ názorom meniť svoje zvyky

1ryba
Odpoveď bola odstránená
miroslava21
23. dec 2024

A co cakas ze ti poradime? Sama pises, ze ide o cudziu domacnost s nie otvorenou komunikaciou, tak tie darceky nebudu nejak extra personalizovane. Necakj osobne darceky. Podakuj a daruj dalej.

earlgrey
23. dec 2024

Jasné, hneď ako rozbalíš, najlepšie ešte pred tými ľuďmi, čo ti to darovali, zatvar sa kyslo, ohrň nosom a šmar do koša...

ivanakal
23. dec 2024

Ja každé božie vianoce dostávam od svokry voňavku z avonu. A to sú také smrady jak hovado. Mám celkom slušnú zbierku, a časom vyhadzujem. Veľa krát som jej počas roka hovorila, nech mi nekupuje voňavky, ja používam iné, také a také.. a ona si vždy ide svoje. Ale nikdy by som jej nepovedala, že to vyhadzujem. A takisto môjmu mužovi kupuje balíček: pena na holenie, voda po holení, pred holením a neviem čo, a môj muž to nikdy nepoužíval ani nepoužíva. Aj jej na rovinu povedal, nech mu to nekupuje, on to nepoužíva a ona mu to kupuje stále.... Keďže to ignoruje, tak kašleme na ňu a časom vyhadzujeme... Ale pri stromčeku zaďakujem, nekomentujem, nepatrí sa to ofrflať, mne sa to tiež nepáči keď to človek hneď ofrfle..

earlgrey
23. dec 2024

@ivanakal veď hoď na bazár, ja by som z avonu voňavku kúpila ale len jednu, ktorú občas používam, teda ak by bola za prijateľnú cenu 🤣

koniarova
23. dec 2024

@1ryba toto je super nápad, s tými ceduľkami.🥰 To zavediem. Aj u nás v robote sa to uchytí určite.👍👍

pribinak
23. dec 2024

@dagas áno na firemnom wc je vždy slušná zásoba vonaviek 🤣🤣🤣

ivanakal
23. dec 2024

@earlgrey napadlo ma to, ale zasa kvoli pár Eur sa mi nechce s tým oštarovať.. Ale teda aby som jej nekrivdila minulý rok mi kúpila little black dress čo som vždy chcela, tak sa trafila. 😀 som zvedavá s čím príde tento rok. 😀

svetlonos
23. dec 2024

@banalu
inak ta voda po holení pre muža s bradou je super. A ta hláška, ze ved sa aj oholi - no raz ročne na chvíľku 😁.

slavomira236
23. dec 2024

U nas si dospely darceky nedavaju. A kozmetiju uz vobec kazdyemu sa paci nieco ine ma inu kozu..dnes som bola v drogerii kazdy tam balicky kupoval. Podla mna zbytocne davanie si navzajom takychto balickov

mandzula
23. dec 2024

Je to jednoduche - zrusit vymenu darcekov, lebo toto nie je obdaruvanie sa, ale obycajna vymena.

earlgrey
23. dec 2024

@ivanakal No vidíš a ja presne tie sladké vône nemusím, mňa z nich bolí hlava a nedajbože by niekto doniesol voňavú sviečku do môjho bytu a zapálil ju, tak koniec.. 🤣

mikadooo
23. dec 2024

Nehovorím takejto rodine, kde nie je otvorená komunikácia. Dávam na swap po nejakom čase, povedzme po 3m. Proste najbližší swap, čo sa koná v okolí. Nikdy som s tým nemala problém zbaviť sa nových vecí. Takisto je stránka napr. https://www.za-odvoz.sk/, pozri tam, čo všetko sa dá darovať za odvoz 😁, kľudne aj 1 deodorant 😉.

svetlonos
23. dec 2024

@ivanakal
prečo to vyhadzujete, ved dajte niekde do ázijského domu alebo domu dôchodcov.

autor
23. dec 2024

@mikadooo super, stranku som nepoznala

kp7333
23. dec 2024

Kozmetiku, ktoru nepouzivam odlozim a darujem ludom v nudzi (v praci mavame zbierky toaletnych potrieb).

mikadooo
23. dec 2024

@1ryba vynikajúci nápad, navrhnem v robote aj ja 👍

stanulienkat
23. dec 2024

Viem, co tym chces povedat. Ked to opakovane dotycnemu cez rok opakujes a aj tak si nerobi starosti a kupi 20ty krat tu istu ultralacnu volovinu, tak mne by nebolo trapne pri stromceku povedat, ze to nepouzivam. Ked nema chochmes darca, ani ja nemusim mat. Odloz, o rok to zabalis do ineho darcekoveho papiera a obdaruj nim tohtorocneho darcu. O rok napis, ako sa mu pacil darcek.😂

mikadooo
23. dec 2024

Sú aj na facebooku, aj rôzne zbierky, treba sa tam pohrabkať, možno nájdeš aj takú, že nemusíš ty iniciatívne ani nič písať, len niekomu do správy odpíšeš, že máš a dotyčný si pre to príde. Len ja nie som na sociálnych sieťach až taká zbehlá, ale keby si napísala lokalitu, možno by baby tu vedeli poradiť následne po vianociach. Alebo, ako napísala @1ryba daj s ceduľkou do roboty "nech sa páči, vezmite si, nové, ale Santa sa netrafil" a podľa mňa to zmizne 😄.

domculik
23. dec 2024

Aj tu na MK su napr. aukcne skupiny kde sa da pomerne rychlo nepotrebne veci pustit do obehu 🙂

milanemila
23. dec 2024

@pribinak nie je to vekom. Moja mama ma 60, babka mala 86 ked zomrela a teda nic take sa nedialo a nedeje 🙈 ale vsak ok ja sa nebudem s tebou natahovat. Mne pride ok otvorene komunikovat (o vsetkom nie len o nevhodnych darcekoch) a tebe sa zda zas lepsie roky dostavat blbosti a tvarit sa, ze sa ti pacia 🤷🏼‍♀️