icon

Ako riešiť darček, ktorý už bol použitý?

2. dec 2023

Mala som narodeniny a dostala som biziteriu - nahrdelnik a naramok. Ked som si to sla vecer skusat, vsimla som si, ze oba kusy maju akoby zoxidovane zapinanie - bolo vidiet,ze to ma co to za sebou a jeden kus sa normalne rozpadol.
Vien,ze clovek ma byt za dary vdacny, ale mne samej prislo smutno z toho, ze danej osobe nestojim ani za normalny darcek ( vztah mame blizsi, peniazr na to urvite ma).
Povedali by ste tomu dotycnemu nieco na to? Mne by bolo trapne niekomu cosi take dat...

Strana
z4
autor
3. dec 2023

@muchotrafka298 ano, tak to robim aj ja - povacsine. A budem teda aj v tomto pripade.

autor
3. dec 2023

@2006_1211 fakt?? Od koho?

autor
3. dec 2023

@2006_1211 a co si na to povedala :D

2006_1211
3. dec 2023

Kamarátka. Povedala som ze len toľko ze ďakujem. Úprimne akože hej bolo to od nej neslušné ale brala som to tak ze teda asi nemala peniaze bol to taký anjelik bolo vidno ze už má niekoľko rokov ta soška. Nebrala som to nejak no zle možno bola vtedy v zlej finančnej situacii

negymama
3. dec 2023

nie nic sme im nehovorili, pomyslela som si svoje. A casom tie "darceky" uplne ustali, chvalabohu. Mne nejde vobec o to, aby som si robila ciarky a presne prepocty, co ja komu dam a co on mne. ale niektore veci mi uz pripadaju nevyvazene - ked to pekne poviem.
Ja som krstna mama detom prave tej co je mojim detom krstna, tie deti su uz dospele zeny, a ja som sa im v detstve venovala, boli u mna kazde leto na prazdniny, ani domov nechceli ist. Vsetko som im kupila, chodila s nimi na plavaren, do restik, co si zapriali som im kupila, ked mi moznosti dovolovali... ale mala som ich fakt rada, a chcela som to tak.
Opacne to bohuzial nefungovalo...ani s laskou ani s darcekami pre moje deti. "darceky" v podstate len navonok reprezentovali tu lahostajnost v srdci.

negymama
3. dec 2023

Ono v podstate toto cloveka najviac mrzi, na lahostajnost, nelaska cez darcek. Lebo nahrdelnik sosku ci cokoladu ci hracku pre deti - si viem kupit aj sama a lepsie trafim, co mi treba. Ale ta neochota sa zaoberat vyberom, obetovat par drobnych, najst si na to cas. to cloveka mrzi, nie darcek ako taky.

Napr. aj moja svokra nevie vybrat darceky,. vzdy kupila len nejake skreklave hracky z cinaku. Ale aspon si to vedela uznat, ze nema na to vkus a nevie, co deti teraz potrebuju, ci chcu. Tak mi dala peniaze, nech detom kupim, co potrebuju. Deti si potom na vianoce nasli nejaku malu blbinu za par drobnych a k tomu obalku s eurickami - tie ich potesili, a nemali na babku vobec vyhrady, ze co im kupila.

muchotrafka298
3. dec 2023

@negymama presne si to vystihla, ze cloveka zamrzi ta lahostajnost a ze dotycny si nedal ziadnu namahu a snahu o to, nieco kupit/vyrobit/zabezpecit.

andreakg
3. dec 2023

No môj manžel priniesol domov darček od šéfa,keď sa nám narodil syn ,používaného špinavého plyšového medveďa,no rovno letel do koša.Naozaj radšej nič nedať ,ako sa takto strápniť.A ten pán šéf určite núdzou netrpel.

Strana
z4