Ako riešiť narodeniny svokry na Štedrý deň?
Baby svokra ma narodky 25.12. Veela rokov vzdy ideme koli tomu k nej jej blahozelat popravde ma to nebavi stale 25 chodit uba k nim. Moja rodina sa tomu prisposobuje 24 je kazdy doma sestry s detmi byvaju daleko tak chodime k mame az 26 potom kazdy ide domov skor, lebo uz je rano pracovny den. Jediny raz sme boli u svokry 26 hned bola pripomienka, ze ona mala narodeniny vcera. Pripominam, ze ona nam nechodi gratulovat v den narodenin ak nam vijde sobota alebo nedela pride aj o tyzden dva alebo nam blahozela zas u nej . Toho roku chcem ist k nej az 26 no neviem ci ja budem za blbu alebo ist presne 25
A tak chodit somkonca zivota?! Ako to mate vy?
Podľa mňa je lepšie popredu ako pozadu. Keď je to dodatočne to sa môže cítiť dotknutá ze si zabudla, ale keď to bude tak dlho vopred, tak sa môže cítiť poctena, ze len na ňu myslíš. 😀
Jezis, to vazne toto riesite a prisposobujete kazdy rok sviatky, lebo svokra ma narodeniny? Toto by som absolutne neriesila, nech ma pripomienky akekolvek, sviatky by sme si s muzom urobili podla seba - isli kam chceme a kedy chceme, bez ohladu na to, kedy ma ona narodeniny. Zablahozelat sa da hocikedy.
@diewcatqoo ano ved to pred rokom mala okruhliny ale ma uz nebavi vzdy 25 co je vlastne gro sviatku sediet vzdy unich. 24 je den o baleni darcekov varenie atd 26 uz mierna nervozita lebo kazdy vstava do prace. Prave toho 25 je taky ten stred oddychu tak to asinuz zmenim
U nás si nik na rovnaký deň narodenín a blahoželania nepotrpí... Skúste jej vysvetliť a keď sa urazí, tak kašľať na ňu. Išla by som kedy to vyhovuje mne. Vopred oznámte, že prídete až 26.12. a keď bude frflať, neprídte vôbec. zbytočne si kaziť sviatky kvôli takýmto hlúpostiam.
Ved to striedajte, nikto nebude ukrateny a tak je to spravodlive. Je to manzelova matka, nie len Tvoja je podstatna. Sekne sa muz a potom co? Tiez sa Ti nebude pacit, ze chce byt 25. len so svojou rodinou? Nebude. Tak striedajte a hotovo. Aj jej povedzte, ze ste tak rozhodli a bude to pre vsetkych spravodlive.
Už teraz by som jej dala vedieť, že tohto roku prídeme 26.12. Nech vie vopred, nech nestresuje. Povedz, že už niečo máš so sestrou, ktorá príde k mame a teda idete tam.
mam to tak, ze pridem blahozelat vtedy, kedy mne to vyhovuje :D svokra nerobi ziadne oslavy v podstate je to bezny den, nema tam dalsich navstevnikov a aj keby mala..ty musis chodit presne na jej den a ona vam barkedy ? asi by som ju s tym jej vycitanim dobre vysmiala..ides 25 k rodine a dovi dopo a ked sa jej nepaci 26 nemusite vobec dojst
Normálne jej povedať vopred, že prídete 26. Hotovo. Keď chce brblat, nech brble. Nabudúce nemusíte vôbec prísť . Normálne si to povedzte, kto kedy kde bude. Že budete u Vašich.
kazdy to ma inak, svokra zneuziva situaciu. tvoj muz by si mal vediet dupnut... a ak nie, kasli na nu a chod tam, ledy sa ti to hodi (alebo aj vobec)
Možno je tak zvyknutá. A ma toho 25.12. všetko nachystané, navarene , na pečene, aby vás pohostila. A vy by ste neprišli. No mňa by aj porazilo.
@bielasovicka nachystane mantak ci tak ved su vianoce
Prestriedajte to. Nie ste povinna to takto robit kazdy rok....ste dospeli ludia
pozrite, ja svokre ani svokrovi nechodím blahoželať už 10 rokov vôbec. A to bývajú cca 30 km od nás. Ich syn k nim chodí kedy sa dá, lebo robí 12 piatky/sviatky. Zagratulujem telefonicky, vôbec si päty netrháme. Mojej mame detto, ona býva 140 km tak naozaj sa nedá v deň narodenín trafiť cestovanie. Prečo sa takto naháňať, a nervovo rútiť ?!
Aj keby v ten deň doma na riti sedím, nebudem utekať, ked sa mi nechce a mala by som počúvať reči
Treba dospiet a spravit si Vianoce podla seba ;) nikdy nevyhovies kazdemu, kedy zacnes uprednostnovat samu seba pred svokrou?

Ja by som svokru vybavila predčasne kľudne 23teho, alebo aj o týždeň skôr. A oznámila by som jej, že v čase Vianoc budem u mojej rodiny. A na to by nemohla nič povedať. Snáď. 🙂