Ako riešiť odloženú narodeninovú oslavu dieťaťa?
Chcem sa vás opýtať ako riešite oslavy v rodine, hlavne oslavu dieťaťa, ak je choré alebo niekto z rodiny pre niečo nemôže prísť. Moja 9 ročná dcéra bola chorá na narodeniny, tak sme jej len gratulovali a dali darček. Starý rodičia tiež prišli hneď v ten deň na pár minút a gratulovali. Teraz je zdravá a chceli sme robiť oslavu a zrazu nikto nemôže, že však načo, už jej gratulovali. To akože aj vy zvyknete tak odkladať oslavu až ju dieťa nemá? Ked niekto dôležitý má nejakú povinnosť, tak odkladáte oslavu, alebo rozlišujete dôvody prečo nemôže a keď je to niečo iné ako choroba, tak robíte oslavu bez neho? Mne je to tak ľúto, že dieťa nemôže mať normálnu oslavu.
Ja zas absolútne nevidím problém v tom, ak sa na narodeniny zablahoželá a oslava sa spraví neskôr, ak je dieťa choré.. bežne to tak robíme. Veď vysvetlite starým rodičom, že oslavu ešte plánujete, lebo tamto oslava nebola, a dcéra ju chce, teší sa na to a sú pozvaní. Oni to zrejme vnímali inak, stačí odkomunikovať. Ak neprídu, tak si to oslávite sami.
Oslava bola aj s oslavou vysvedčenia nakoniec. Ďakujem všetkým. Ja som len chcela vedieť, či odkladáte oslavu dovtedy, kým všetci pozvaní majú čas, alebo stanovíte termín a odkladáte len zo zdravotných a vážnych neovplyvnitelných dôvodov.
Stanovim termin po dohode s vacsinou osadenstva, ktori maju byt sucastou oslavy. Kto moze, pride. Kto nie, zagratuluje neskor.
Inak suhlasim s kockami vyssie, blbo si to proste zorganizovala v den narodenin. Keby som ja osobne uz nejakemu dietatu z rodiny gratulovala a dala darcek, tak by som to uz povazovala za "vybavene"

Dcera ma narodeniny v prvej polovici jula, oslavuje koľkokrát ma oslavu na konci jula alebo az v auguste. Prispôsobujeme sa, kedy ma vacsina rodiny čas. V ten den jej zablahozelame my, zvysok potom. Samozrejme zavolaju/napisu, ale hlavna oslava je neskor. Vo Vasom prípade, kto chce prist, pride, kto nie, neriesit.