Ako riešiť prehnané dary od starých rodičov?
Nedajú si povedať a zahlcujú mi domácnosť hračkami a oblečením. Deti vediem k skromnosti a vážení si vecí.
Slušne povedať 🤷alebo ak niečo chcú kúpiť nech sa ťa opýtajú čo deti potrebujú. Ak to nepomôže tak zakaždým poďakovať a veci posunúť ďalej
A viem že niekedy je to otravné ale buď rada,iní stari rodičia sa o vnúčatá nezaujímajú a nekúpia ani len lízatko
U mna dohovaranie nepomahalo, nosila som im to spat do domu, ze u mna v byte na to nie je priestor, nech to skladuju u nich 😅 az potom pochopili...
My sme uz rezignovali… aj z jednej aj z druhej strany 🤷♀️ proste stari ludia maju svoju hlavu
Tiež to mame , hlavne od mojej mami , svokra sa krotí ta iba oblečenie
mama ma velky dom takže hračky sa tam ,,stratia,, avšak vždy ked prideme 2-3 kusy nové sú
nepomaha žiadne dohovaranie
takže som to začala posuvať dalej - predavať , vymienať , darovať
och, toto poznam kazde 2t milion veci od babicky. kludne aj opakovane to iste. a casto total smejdy, len aby toho bolo vela. ked by kupla obcas a nieco poriadne, bolo by ot lepsie. kedysi som potajomky vyhadzovala. potom sa uz nedalo, dcera sa hnevala. dokonca ani nenicila moc hracky. nastastie uz vyrastla, uz ju zaujimaju ine veci.
darovat dalej
Hracky nechat u starych rodicov nech sa tam maju s cim hrat rovnako oblecenie nechavat tam ked tam pridu na vikend-prazdniny nech maju co nosit. Potom ked to nebudete brat domov a bude to stat u nich ich to prejde a ked nie kopit zbytocnostami sa to bude u nich nie u vas. Jednoducho prijat darcek, podakovat slusne ale nezobrat so sebou oddovodnit to tym, ze viac sa to zide u nich ako u vas.
A ked donesu nieco ku vam na navstevu pri najblizsej navsteve u nich odniest k nim.
Skusila by som mozno povedat, nech kupia to co realne potrebujete (vacsia autosedacka, bicykel, lyze alebo hocico co aspon nemusite kupit vy), alebo teda aspon jednu vacsiu vec namiesto milion blbosti. Ak si ale nedaju po edat, tak pri najblizsej navsteve u nich by som tam dotiahla aspon jedno velke vrece hraciek s tym, ze toto dostali deti od nich a bude super ak sa u nich budu moct s tym hrat 🤷🏼♀️ mizno ked aj oni budu mat domov zahadzany blbostami, tak im to docvakne.
Pripadne by som hracky s detmi darovala dalej, kedze toho maju viac ako potrebuju.
Neviem preco stale v podobnych prispevkoch je vyzdvihovane ako deti vedu rodicia k skromnosti 🙈 ako keby to bola najdolezitejsia cnost….deti treba viest ku kritickemu mysleniu a aby realne dokazali v tomto svete prezit. Vela takychto skromnych ludi potom realne ma strach za seba zabojovat a niekam sa v zivote posunut, lebo ved im netreba v zivote vela 🙈 je rozdiel dieta naucit a logicky mu vysvetlit, ze nepotrebuje 25 auticok ale staci 5 a ine je vliat do neho pocit, ze nema narok od zivota chciet vsetko co mu ponuka. Z mojej skusenosti su v kolektive najlakomejsie a najmenej ochotne sa podelit hlavne tieto “skrimne” deti, kt uz ked tu svoju jednu vec maju, tak sa na nu extremne nafixuju.
ja som to robila potom tak, že som vlastne ja skoro nič nekupovala. Povedala som im veľa krát, nedali si povedať, tak hračky sme viac menej poschovávali ( lebo to boli blbosti a nechcela som ,a by sa s takým i dieťa hralo, ale tak dali aj pekné), a oblečenie - povedala som, aspoň neminiem peniaza. 🙂
Skusila by som mozno povedat, nech kupia to co realne potrebujete (vacsia autosedacka, bicykel, lyze alebo hocico co aspon nemusite kupit vy), alebo teda aspon jednu vacsiu vec namiesto milion blbosti. Ak si ale nedaju po edat, tak pri najblizsej navsteve u nich by som tam dotiahla aspon jedno velke vrece hraciek s tym, ze toto dostali deti od nich a bude super ak sa u nich budu moct s tym hrat 🤷🏼♀️ mizno ked aj oni budu mat domov zahadzany blbostami, tak im to docvakne.
Pripadne by som hracky s detmi darovala dalej, kedze toho maju viac ako potrebuju.
Neviem preco stale v podobnych prispevkoch je vyzdvihovane ako deti vedu rodicia k skromnosti 🙈 ako keby to bola najdolezitejsia cnost….deti treba viest ku kritickemu mysleniu a aby realne dokazali v tomto svete prezit. Vela takychto skromnych ludi potom realne ma strach za seba zabojovat a niekam sa v zivote posunut, lebo ved im netreba v zivote vela 🙈 je rozdiel dieta naucit a logicky mu vysvetlit, ze nepotrebuje 25 auticok ale staci 5 a ine je vliat do neho pocit, ze nema narok od zivota chciet vsetko co mu ponuka. Z mojej skusenosti su v kolektive najlakomejsie a najmenej ochotne sa podelit hlavne tieto “skrimne” deti, kt uz ked tu svoju jednu vec maju, tak sa na nu extremne nafixuju.
@milanemila takýmto satým rodičom to nedocvakne. My keď sme aj niečo "zabudli" u nich, tak nás atakovali telefonáty, kým sme si preto neprišli.
A viem že niekedy je to otravné ale buď rada,iní stari rodičia sa o vnúčatá nezaujímajú a nekúpia ani len lízatko
@dzescebuly deti chodia pozrieť naozaj veľmi zriedkavo a návštevia ich 1-2 krát do roka a pritom bývajú 2 km od nás. Čiže mi ide aj o to, že vlastne sa nezaujímajú len si deti kupujú ale neprimeraným množstvom hračiek ako kompenzáciu svojho absolútneho nezáujmu. Vôbec nerešpektujú ani že niektoré hračky si pre deti neprajem. Urobila som pár ústupkov, ale oni si idú ďalej svoje. Slušne dohováram, odkazujem cez ich syna. Navrhla som permanentku na kúpalisko, autíčka, knihy, peniaze, oblečenie zo značky ktorú kupujú. Na Vianoce majú od nich niekoľkonásobne drahšie a väčšie darčeky ako dostanú doma od nás a to je veľmi nepríjemné až nevhodné.
Mlady si vzdal na par dni tie hracky domov a potom som ich pekne zaniesla ku nim ,nech ich ma tam 😎
Vykricanim o tom, ako si nic nevazim a som nevdacna. Neriesim nijak. Uz som to vzdala
pridávam sa ku skúsenosti že nepomôže nechať u starých rodičov, lebo to boli vkuse otravné telefonáty 🙈 nepríjemné 🙈 a keď bol u svokrovcom muž sám tak všetky tie haraburdy mu nabalili 🙈 a samozrejme huby oduté, čo by mi nevadilo, lenže s nimi potom nebola reč ani o veciach ktoré sme fakt potrebovali riešiť 🙈 horšie ako malé deti
Posledný autorkin komentár je veľmi smutný…Ak je to tak ako píše, tak očividne len zakrývajú drahými darmi nezáujem
Raz za cas povedat detom, ze cas hraciek idete darovat do nejakeho krizoveho centra/dd teda ak su to nerozbalene hracky
Bud rada, lepsie ako keby sa nezaujimali, veci mozes podarovat kamaratke, alebo niekomu v nudzi.
Ach to je kolotoc 🤣 naši donesú sem, mame to tu pár dní, zanesiem to späť a dieťa si to zas zoberie domov🤣 ale nastatie to už nie je v takom množstve ako pred rokom. Môj otec kúpil každu jednu hrkalku malému, keď mal rád mačky tak každého plysaka v tvare mačky atď... Bolo to o nervy
Vykricanim o tom, ako si nic nevazim a som nevdacna. Neriesim nijak. Uz som to vzdala
@guiseppinka hračky majú aj výchovný charakter, no môžu mať aj devastačný na charakter detí. Skúsime ešte po dobrotky raz.
Pochopili časom. Darmo som hovorila nič nekupujte. Alebo len 1 darček. Keď videli že ja to časom naozaj vyhadzujem tak prestali. A dcéra si už aj sama povie že ona chce len peniaze lebo si šetrí. Ale tak už je staršia
Nechávala by som u nich.
Vysvetliť. Radšej nech dajú peniaze.
Véd keď chodia len 1,2 x do roka, tak zas tých hraciek nemôžu mať až toľko....
Véd keď chodia len 1,2 x do roka, tak zas tých hraciek nemôžu mať až toľko....
@bielasovicka nuečo pošľú.. a potom donesú naraz za všetky sviatky.
Ja by som ich poprosila , aby deckám založili účty a všetko čo by minuli na zbytočnosti , nech im to radšej vložia na účet a na narodeníny v osemnastke , nech im to dajú . Ak nepomoze , veci , ktoré by mi doma zavadzali , veci , ktoré sú podľa mna nevhodne atd , by som bez milosti darovala / predala / vyhodila

Ak si nedaju povedat, tak predat/posunut dalej.. do detskeho domova, OZtiek...