icon

Ako riešiť prípravu stužkovej slávnosti?

3. apr 2026

Ahojte. V oktobri by mala mať dcéra stužkovú. Sála sa objednala už dávnejšie, len s ostatnými vecami sa nič nedeje. Pýtala som sa aj dcéry ako to vlastne je, či už to riešia s triednou, alebo čo sa vlastne deje.
Triedna sa vyjadrila že je to ich stužková tak nech si to riešia. Nemysím že je to vhodný prístup. Okrem sály nie je nič zabezpečené.
Ako to máte vy, čo budete mať v jeseni stužkovú? tiež máte len sálu, alebo už riešite aj ostatné objednávky? Fotograf, hudba, zákusky.

Strana
z2
actualmiriam
Včera o 07:06

@anonym_autor My sme to nedávno riešili. Tiež boli hádky, lebo spolužiaci nechceli aby to riešili rodičia, ale vymysleli sme systém, že rodičia navrhujú a my schvalujeme, ak nemáme vlastné nápady napr. na DJ. Na koniec sme vybrali toho istého ako druhá trieda a náš DJ bol asi najhoršia časť nášho programu, no. Ani dospelým sa nepáčil aj keď chcel hlavne im lichotiť. Je dobré všetko čo sa bude platiť riešiť najprv rodičia, hlavne priestory, podľa rozpočtu a cez známych. Ale program, stužky, poháre, nechať na študentov, ako vždy, ak sa nájdu produktívni tak to nejak vybavia.

laila22
Včera o 07:07
@patka06

@anonym_81e101 Upokoj sa, nielen ja, aj ostatní v príspevkoch píšu, že stužková je vec maturantov a riešili ju sami.
Porozprávať sa o nej, poradiť, okresať nápady ako píšeš je niečo úplne iné, ako vybavovať za nich.
Zdravý rozum vraví, vychovať zo svojho dieťaťa schopného jedinca.
Ale každý nech si urobí ako uzná za vhodné.

@patka06 maturanti majú predsa rozpočet do ktorého by sa mali zmestiť. Nemajú neobmedzené možnosti.

actualmiriam
Včera o 07:10
@actualmiriam

@anonym_autor My sme to nedávno riešili. Tiež boli hádky, lebo spolužiaci nechceli aby to riešili rodičia, ale vymysleli sme systém, že rodičia navrhujú a my schvalujeme, ak nemáme vlastné nápady napr. na DJ. Na koniec sme vybrali toho istého ako druhá trieda a náš DJ bol asi najhoršia časť nášho programu, no. Ani dospelým sa nepáčil aj keď chcel hlavne im lichotiť. Je dobré všetko čo sa bude platiť riešiť najprv rodičia, hlavne priestory, podľa rozpočtu a cez známych. Ale program, stužky, poháre, nechať na študentov, ako vždy, ak sa nájdu produktívni tak to nejak vybavia.

@actualmiriam ale odporúčam nech s nimi organizuje stretávky triedna. Ak by sme tie nemali tak by sme ani prstom nepohli

eeffka
Včera o 07:17

Je pekne ze su dospeli ale maju uprimne na haku, nechapu system ze to tak nefunguje ze tu a vtedy chcem mesiac pred. Salu,dj,foto ak chcu by mali uz mat zajednane,aj firmu na jedlo. O zlozeni jedla sa mozu hadat aj v septembri.
Triedna sa do toho nemusi zapajat, ale minimalne by ich mohla na triednickej ak este maju skontrolovat ci to vobec riesia.
U nas bol vybor rodicov, ziaci si navrhli, rodicia skorigovali, resp vyjednali lepsie ceny

amalka07
Včera o 07:56

Poviem ako je u nás - stužková november 2026
V prvom ročníku sa odhlasovali rozpočet - 500 eur na žiaka (28 detí v triede)
Na konci pdruhého ročníka si sami vybrali niekoľko ponúk na sálu, fotografa, DJ, kameramana atď, z toho si odhlasovali, ktoré chcú a rezervovalo sa
A catering a koláče sa chceli starať rodiča takze to ske odhlasovali teraz v januári na rodičku.
Deti teraz už majú poriešiť len stužky, poháre, oznamká, tablo atď a pred stužkovú veci ako kytice, pozvánky, zasadací poriadok, program

Triedna a teda celkovo škola-vedenie rieši len oficiálnu časť- odovzdávanie stužiek cize objednávajú sálu na úrade a stužky im odovzdajú. Triedna sa do organizácie stužkovej zapájať nemá, môže povedať skúsenosti z minulosti ale ona je tam iba hosť

autor
Včera o 09:38
@zuzinka888

Moja dcera ma v oktobri- a uprimne ma nic okrem datumu, miesta a casu nezaujima- co sa tyka stuzkovej. Riesia si to oni. Ty asi budej mic premotivovana mamicka co sa stara do veci do ktorych sa starat nema. Teraz sa ti bude chciet napisat- ale je to platim!. Nie, platis iba mizivy podiel- takze rozhoduje vacsina kolektivu. Zhanaj radsej saty, kozmeticku kadernicku. Decka maju uz 18 a myslim ze zvladnu zavolat do cukrarne a objednat si minitorticky a par krabic kolacov

@zuzinka888 som napísala že chcem len aby ste písali k veci. Tvoje prisprosté kecy ako som premotivovaná mamička si nechaj pre niekoho iného. Ak ťa ráno na*ral muž tqk si to rieš s ním. Ďakujem.

autor
Včera o 09:44

Asi to záleží aj od triednej. mali sme stužkovú pred 1,5 rokom. Sála sa objednávala 4 roky dopredu. Hneď na prvom rodičovskom v prvom ročníku otvorila tr. uč. otázku stužkovej. Za mňa to bola poriadna novinka že tak skoro.
Na konci 3 roč. sme na rod. riešili fotografa, hudbu, zákusky.... Poniektorí rodičia sa prihlásili že majú známych a vedia vyjednať lepšiu sumu. Len to bolo rodičovské niekoľko krát do roka.
V tejto škole je rodičko raz do roka - vždy na jeseň.
Keďže je to škola v krajskom meste. môže byť problém so zháňaním služieb. Preto ta moja otázka ako to riešite na iných školách.
Cena zatiaľ 500e - zbiera od prvého ročníka jedna maminka.

guudy
Včera o 09:49
@anonym_3e1b3d

@guudy ak mozes, kolko vas stala, teda kolko ste sa skladali na osobu?

@anonym_3e1b3d tak to bolo trosku inak, na dozvuky im peniaze uz neostali, iba alkohol, co sa nevypil ;)
Platili sme 350€ za dieta+1 host. Za kazdeho dalsieho hosta sa platilo +70€.
Mali fotografa, kameramana. Vyzdobu mali za cenu nakladov od jedneho z rodicov, ktory sa tomu profi venuje (plus svojpomoc). Premietanie a osvetlenie navrhla a spracovala na mieru jedna z maturantiek, ktora sa venuje dlhe roky tancu a vie, na co dat pozor a ako veci spravit.
Priestory hole nic extra, ale vyzdoba bola perfektna, nakoniec to posobilo az luxusne. Vyhoda, ze tam bolo podium. Ak by si chcela konkretne info, tak sukromne.

amalka07
Včera o 12:22
@anonym_autor

@zuzinka888 som napísala že chcem len aby ste písali k veci. Tvoje prisprosté kecy ako som premotivovaná mamička si nechaj pre niekoho iného. Ak ťa ráno na*ral muž tqk si to rieš s ním. Ďakujem.

@anonym_autor nikto ťa naurazil, neurážaj ani ty druhých. Amen

zuzinka888
Včera o 16:56
@anonym_autor

@anonym_autor mna nim nenasral- skor teba serie, a poriadne to,ze sa nemozes montovat do stuzkovej kde si " len hostom".

autor
Včera o 18:48
@zuzinka888

@anonym_autor mna nim nenasral- skor teba serie, a poriadne to,ze sa nemozes montovat do stuzkovej kde si " len hostom".

@zuzinka888 úplne mimo.

Strana
z2