icon

Ako riešiť vianočné darčeky a partnerov?

15. dec 2024

Stala sa mi taká vec … niesom nejako materiálne založená a priateľ to vie … bola debata o darčekoch ,že teda kúpime si skutočne to ,čo ten druhý potrebuje. A ten môj mi strelil také veci (finančne náročné) aké som nikdy nedopriala ani sebe či svojej rodine. Nemajte mi to za zle ,ale aj keď zarábam slušne takéto “luxusne” veci mi prídu ako výhodne peniaze lebo dá sa kúpiť kvalitná vec na normálne peniaze … €€€ nie za €€€€…

Strana
z2
mell27
16. dec 2024

@hellwant ja som kúpila manželovi knižku za 7 eur na Vianoce 😊

hellwant
16. dec 2024

@mell27 super, hlavne nech ste doma spokojní ako pisem komu ako vyhovuje.
Mne by za 7 eur fakt bolo tazje vybrat darcek. Moja sa potesi kabelke, ci nejakemu obleceniu, topankam, listky do divadla.

som_realistka
16. dec 2024

2000 na obiecenie, a to "potrebuje"? On si take bezne kupuje?

sense
16. dec 2024

Značkové luxusné obleč nepotrebuje ,len chce...
A nie určite by som partnerovi nekupovala tričko za pár stovák eur . Ani keby som nadštandardne zarábala

janetinka27
16. dec 2024

@hellwant ja ti nevkladam nic do ust, sam si povedal, ze 7e je extrem a ja som sa opytala co je idealna suma a kolko darcekov je ideal,.ci ked tam budu tielka ci parfem atd, ci to uz bude ideal? Vianoce nie su o peniazoch, vidime v nich viac symboliku ako dary, no mne jedine to vyklalo oci, ze nazyvas niekoho pristup extremom. No ale ako vzdy na koniku, som sa opat pobavila, zas niekto, kto ma kluce od vianocnych noriem. Packo

tiezjedna
16. dec 2024

@milanemila 7 €?? To vážne? To si kúpite lístky do kina?
@autorka s oblečením v radoch €€€€ by som ho asi poslala niekam, a to nie som žiadna držgrešle. Ale pokiaľ to nie je váš bežný štandard, čo podľa tvojich slove hádam, že nie je, tak je to čisto len výstrelok.

h2
16. dec 2024

Čiže kúpite si to, čo ten druhý skutočne potrebuje a on akože skutočne potrebuje oblečenie za 2000€?!

hellwant
16. dec 2024

@janetinka27 rozpisala si sa o norme a ze netreba veka darcekov- nic take som nenapisal, to si mi vlozila do ust. Ked pises o norme tu si ty dala 7 eur a obhajujes to tu, ze to je dost. Pobavila si tak ty ostatnych. Ja som netvrdil, ze to ma byt 50, 70, ci 100. Papa

janetinka27
16. dec 2024

@hellwant ale prosim ta, co mame doma, do toho ta nic a extrem su tvoje slova, t.j. hodnotenie, ze nieco je hlboko vysoko pod/nad. Tak nech ste spokojni doma a na tom zalezi

bessie12
16. dec 2024

Darček za 7€ si neviem predstaviť. Minimálnu sumu si každoročne dávam okolo 100€, ale vždy vydám viac 🙈 tento rok tomu nebolo inak 😅

hellwant
16. dec 2024

@janetinka27 Nic som ti nevycital ani nespomenul co mate doma ci ako by ste to mali mat. To je vasa vec. Napisal som ak vam to vyhovuje je to ok. Ale logicky ked si v debate o zbytocne drahom darceku tak tu budu rôzne predstavy ludi, cize ci je nieco nad, ci pod patri k debate a nie je to extrem. Pisal som extrem ku 7 e, lebo tazko je pri sucasnych cenach vybrat zato darcek z pohladu variability.

janetinka27
16. dec 2024

@hellwant no vsak ja pisem dookola len o tom, ze 7e je podla teba rovnako extrem ako 2000 e. Tak pre mna 2000e nie je extrem, vsak ked niekto dostane ojazdene auto od rodicov abo zena zasnubny prsten, tak tych 2000 e nie je extrem. Rovnako ani 7e nie je extrem, ked su tak ludia dohodnuti. Ked nie su dohodnuti, tak je 7 e samozrejme malo. Ale to plati pri hocijakej sume, ved je to vzdy o urcitej vzajomnej predstave, v kazdom pripade potom moze dojst k nespokojnosti, ci uz je to suma 100e, ked ten druhy kupi za 300e a podobne. Ale vsak to je jedno uz.

hellwant
16. dec 2024

@janetinka27 Esteze nemam surodencov, ci rodicov co by mi dali auto za 2k, lebo to by som nechcel, to by bol skôr stroj na nahradne diely. Pri aute je aj tato suma fakt mala 🙃 👍

janetinka27
16. dec 2024

@hellwant no niekedy je aj 2000 na vianocny darcek malo

Strana
z2