Ako sa dá krajšie osloviť chlapec s menom Marek?
Žienky, prosím Vás máte nejaké nápady?? 🙂 😉
Ja mám Mareka a volám ho Marek 🙂 súhlasím s ostatnými že je to už samo o sebe pekné meno a nedá sa mu ani škaredo povedať na druhej strane 🙂) Ešte ho voláme Marko , ak mu niekto povie Mareček na to je môj muž alergický, a na Majo/Majko zasa ja . Takže len Marek ..
ja teda neviem, ale všetkých Marekov, voláme ...že ....Marek ...treba to ešte meniť alebo zdrobniť? ... toto meno je predsa pekné v takom tvare Marek ... resp. je zjemnené tým písmenom "k " na konci .... keď počujem Mareček, tak si vždy spomeniem na starú českú klasiku ..."Marečkúúúúú, podejte mi pero..."
Mne vravil kamarát, ktorý sa volá Marek, že keď bol malý, tak ho oslovovali Maruško :D
My nasho Mareka volame Marinko, Marecienko, Marecek, Marko, Mark, Marek je samo o sebe krasne meno. Ale obcas mu poviem aj Maro. 🙂
Ja mam syna Mareka a ked bol babatko tak som ho volala Marenko, teraz Marecek ale najcastejsie Marko.
Pre mňa je to jedno z mien, ktoré netreba zdrobňovať a pritom v základnom tvare neznie oficiálne, lebo napr oslovovať bábätko menom Miroslav by bolo zvláštne, takto je to Marek a hotovo, rovnako ako Erik, Patrik, Dominik 😉 Ja mám Mareka a takisto aj dcéra ma meno, ktoré nezdrobňujem a neznie to, že ju hreším, keď jej poviem menom ako ho má uvedené v kalendári 🙂
Je to krasne meno, Len skoda, ze vela ludi ho nepouziva v spravnom gramatickom tvare, bezne pocujem, Marekovi, s Marekom, od Mareka atd...a spravne je, s Markom, Markovi, od Marka 🙂
@foxinecka jazykovedny ustav mi moze s touto gramatickou spravnostou: Marek - od Marka fukat praskovy cukor do mojej ctenej zadnice ... ako potom rozoznat mena Marek a Marko ? Marek - od Marka / Marko - od Marka ? pani a damy v JULŠ nech sa daju vypchat, ja zasadne tento tvar odmietam pouzivat :P
Marek je Marek, moja dcéra je Kateřina a je Kateřinou za každej okolnosti, žiadne sračky typu Káča a podobne neznášam. Chodí do anglickej školy a tam jej hovoria Catherine.
Marek je Marek a je to krásne tak mu neoberaj na tom krásnom mene
@titkovamiriam Plne sa stotožňujem... tiež mám Mareka a volať ho Majo mi príde úplne scestné (toto predsa patrí Mariánovi, ešte som nepočula takto volať Mareka)....a rovnako mám sestru Miriam a dodnes sa mi ježia chlpy, keď ju niekto osloví Mirka... (tou je predsa Miroslava, ak sa nemýlim...🙂
ahoj, ja mám bráška Mareka a naša babička ho volala iba Marenko🙂 a ja ho volám Maruš🙂 je to smiešne, ale už si na to zvykol🙂 a frajerka mu hovorí Mareček.
ja mam manzela mareka a ked bol maly, volali ho marosko.. /osobne meno maros neznasam, tak som rada, ze mu dali meno marek/ starsia sestra ho volala malolo.. to je podla mna hrozne zlate..
keby sa moj syn volal marek, volam ho iba marek..
kamaratka ma mareka a vola ho marko /druheho syna filipa vola filo/, to sa mi ale moc nepaci, to meno netreba nijako skomolovat..
@roselka tak ked je Marek male babatko tak by sa mi tiez pacilo ho oslovit nejakym milsim menom ako stroho "Marek" 🙂. Ale ani mne sa nepacia nahrady typu Marecko, Marecek, Marunko, Marko alebo kadeco... fakt je pravda ze meno Marek je jedno z mala kde som este neprisla na to ako sa ho da zdrobnene oslovit. Ale bavim sa vzdy na tom skaredom pomenovani co v poslednom case pocujem ze "Maro" :D.

mám kamarátku, ktorá má Mareka
a keď mu hovorí zdrobnelinou, tak (pre mňa) nezvyklou:
Marunko 🙂