Ako sa deti tešia na oslavu narodenín?
Je to iba môj výkrik do tmy... Ako kedy sme dospeli k tomu že na dcérine narodky ktoré budú o týždeň sa nepozývajú kamošky , neteší sa na návštevu starých rodičov, krstných, hlavne aby tu mala priateľa najlepšie aj prespaním.
Mali ste to podobne u vašich skoro dospelých detí?
Uff, ja som taká vďačná za mojich rodičov a ich prístup. Ja som mala priateľa od 15, aj sme u seba prespávali, cez prázdniny sme boli bežne aj 2 týždne u nás a 2 týždne u nich. V tomto veku ma oslavy so starými rodičmi absolútne nebrali, priorita bol priateľ a kamaráti.
Podotýkam je to teraz môj manžel už vyše 10 rokov.
@januska12323 nie, len netuším kde mu ustlať
tak ak je to prakticky problem, tak snad v 17 porozumie "problemu", ze ste pozvali dedka s babkou vopred (vtedy nenamietala? Oslavu ste dohadovali spolu s nou vopred?)... tak jej vysvetli, ze frajer prespat nemoze, lebo nema kde... Predpokladam, ze frajer je z mesta a tiez necestuje 300 km?
A to musí nutne u nej frajer spať práve vtedy, keď sú tam aj starí rodičia?
V 17 sme oslavovali narodky s partiou na diskotéke a chate nie doma s rodičmi. Doma nám zagratulovali a to bolo cele. Však za rok sa môže slobodne vydať a mat deti. Je skoro dospelá
Píš viac zrozumiteľne
Chce to kompromis, pride priatel, ktoreho chce mat. Tak sa dohodnite, ze 2 hod zo slušnosti vydrzia, aspon sa najedia, potom nech idu spolu oslavovať kde chcu. Mozno chlapec prekvapi a bude mu dobre u vas, nebudu sa ponahlat.
A skús si spomenúť, ked si bola mlada, zalubena, chcela si byt radsej s priatelom ci so starymi? Momentálne ma na to taky pohlad .. je to obdobie.
A vy si aspoň uzijete vecer bez ufrflanych reci..nerieste a nehladajte problem
A mozno je na case aj viac myslieť na seba, baba sa osamotatni o chvíľu uplne
Na 17 som uz urcite nemala starych rodicov na oslave a ani ziadnu rodinnu oslavu. Iba s rodicmi sme to oslavili a ja potom este vonku s partiou. Zoberte ju na bowling niekde radsej ako grilovacka so starymi rodicmi.
@diavant ja si už nepamatám ako som oslavovala 17 (nepamatám ako to bolo pred 7 rokmi, nie že pred 30) - ale viem že moje dieťa bežne oslavovalo aj so starými rodičmi (aj teraz oslavuje, má 24). a na 18-ku bola celá família a on bol rád, páčilo sa mu to... frajera dievča dnes má a zajtra nemusí mať...
No naučila by som ju vážiť si starých rodičov pokiaľ ak oni majú normálny záujem
@diavant keďže starých rodičov vidíme max 2-3x ročne, a zostanú tu iba jednu noc , podľa mňa určite nie je vhodné ísť preč namiesto sľúbenej rodinnej oslavy dakam na celý večer a nechať starých rodičov samých
@zic domov to má 20km, dochádza väčšinou na bike
@pralinka86 to by som jej musela klamať, vyrastala som u starých rodičov, mala som 12 ked dedko zomrel a potom sme boli iba dve z babkou, a žiadne prespávačky, žiadne nočné jazdy, diskotéky, kino- iba poobedňajšie filmy. Internát som nechala v 16tich lebo babka nemohla zostať celý týždeň sama. Potom nastúpila demencia a bolo to ešte horšie. MM som spoznala v 27 v polovici augusta a 29.8.zomrela babka a krátko na to sme začali spolu žiť je tomu je už viac ako dve desaťročia
pozri ved sa s nou skus normalne pobavit. chalan nech pride na oslavu ale na prespacke sa dohodnite trebars o tyzden neskor a normalne jej vysvetli ze bude plny dom/byt. neviem kolko budu babka s dedkom u vas ale oslavit to s frajerom moze aj o den skor alebo o den neskor. ved je to jedno.
Tak o rok 😉
Ten bowling
To že si ty si nesieš takéto spomienky a že si v jej veku prebrala takúto náročnú zodpovednosť a “ušla” ti tá bezstarostná pubertálna mladosť, neznamená, že to tak musí mať aj ona…na jednej strane áno, súhlasím s tým, že jeden večer bez priateľa prežije a môže sa venovať aj rodine, na druhej to aj ty hrotiš, starí rodičia by u vás nezostali sami, budú s vami a mladším súrodencom…
Mne takú oslavu rodičia ani nerobili. Len mi popriali dali čokoládu a 30€ a hotovo. Doteraz to tak je. Ja som 17. narodky oslávila s priateľom, teraz už manželom. Keď som mala 17 prespával u nás.
Tak ja mám 35+ a bola som zvyknutá na oslavy s rodicmi, súrodencom a starými rodicmi, stále oslavujem s rodicmi, mamina mi upecie tortu, s kamaratmi nejak neoslavujem. Aj deti tak učím. Keby mi dcéra takto vystrajala a ešte chcela, aby jej frajer prespal u nás, čo mi je cudzi človek, tak si neviem predstavit, ako by som to tolerovala
Ved bude so starymi rodicmi na tej grilovacke a potom niekam mladi vybehnu, starky si ju uziju a pojdu isto skor spat, ako mladi, tak naco si to kazit dotahovanim sa. Vzdy sa to tak robilo.
šak počkaj ono ju to prejde :D

Neviem co je na tom divne, ma 17, je skoro dospela. Hodnotu rodiny si uvedomi hlavne po tom, co od nej ziska trochu odstup