icon

Ako sa deti tešia na oslavu narodenín?

16. aug 2024

Je to iba môj výkrik do tmy... Ako kedy sme dospeli k tomu že na dcérine narodky ktoré budú o týždeň sa nepozývajú kamošky , neteší sa na návštevu starých rodičov, krstných, hlavne aby tu mala priateľa najlepšie aj prespaním.
Mali ste to podobne u vašich skoro dospelých detí?

Strana
z2
carolynka
16. aug 2024

Neviem co je na tom divne, ma 17, je skoro dospela. Hodnotu rodiny si uvedomi hlavne po tom, co od nej ziska trochu odstup

dzejny656
16. aug 2024

Uff, ja som taká vďačná za mojich rodičov a ich prístup. Ja som mala priateľa od 15, aj sme u seba prespávali, cez prázdniny sme boli bežne aj 2 týždne u nás a 2 týždne u nich. V tomto veku ma oslavy so starými rodičmi absolútne nebrali, priorita bol priateľ a kamaráti.
Podotýkam je to teraz môj manžel už vyše 10 rokov.

autor
16. aug 2024

@januska12323 nie, len netuším kde mu ustlať

zic
16. aug 2024

tak ak je to prakticky problem, tak snad v 17 porozumie "problemu", ze ste pozvali dedka s babkou vopred (vtedy nenamietala? Oslavu ste dohadovali spolu s nou vopred?)... tak jej vysvetli, ze frajer prespat nemoze, lebo nema kde... Predpokladam, ze frajer je z mesta a tiez necestuje 300 km?

h2
16. aug 2024

A to musí nutne u nej frajer spať práve vtedy, keď sú tam aj starí rodičia?

lakebabe
16. aug 2024

V 17 sme oslavovali narodky s partiou na diskotéke a chate nie doma s rodičmi. Doma nám zagratulovali a to bolo cele. Však za rok sa môže slobodne vydať a mat deti. Je skoro dospelá

pribinak
16. aug 2024

Píš viac zrozumiteľne

pralinka86
16. aug 2024

Chce to kompromis, pride priatel, ktoreho chce mat. Tak sa dohodnite, ze 2 hod zo slušnosti vydrzia, aspon sa najedia, potom nech idu spolu oslavovať kde chcu. Mozno chlapec prekvapi a bude mu dobre u vas, nebudu sa ponahlat.
A skús si spomenúť, ked si bola mlada, zalubena, chcela si byt radsej s priatelom ci so starymi? Momentálne ma na to taky pohlad .. je to obdobie.
A vy si aspoň uzijete vecer bez ufrflanych reci..nerieste a nehladajte problem
A mozno je na case aj viac myslieť na seba, baba sa osamotatni o chvíľu uplne

diavant
16. aug 2024

Na 17 som uz urcite nemala starych rodicov na oslave a ani ziadnu rodinnu oslavu. Iba s rodicmi sme to oslavili a ja potom este vonku s partiou. Zoberte ju na bowling niekde radsej ako grilovacka so starymi rodicmi.

biba_18
16. aug 2024

@diavant ja si už nepamatám ako som oslavovala 17 (nepamatám ako to bolo pred 7 rokmi, nie že pred 30) - ale viem že moje dieťa bežne oslavovalo aj so starými rodičmi (aj teraz oslavuje, má 24). a na 18-ku bola celá família a on bol rád, páčilo sa mu to... frajera dievča dnes má a zajtra nemusí mať...

kristinapetronela
16. aug 2024

No naučila by som ju vážiť si starých rodičov pokiaľ ak oni majú normálny záujem

autor
16. aug 2024

@diavant keďže starých rodičov vidíme max 2-3x ročne, a zostanú tu iba jednu noc , podľa mňa určite nie je vhodné ísť preč namiesto sľúbenej rodinnej oslavy dakam na celý večer a nechať starých rodičov samých

autor
16. aug 2024

@zic domov to má 20km, dochádza väčšinou na bike

autor
16. aug 2024

@pralinka86 to by som jej musela klamať, vyrastala som u starých rodičov, mala som 12 ked dedko zomrel a potom sme boli iba dve z babkou, a žiadne prespávačky, žiadne nočné jazdy, diskotéky, kino- iba poobedňajšie filmy. Internát som nechala v 16tich lebo babka nemohla zostať celý týždeň sama. Potom nastúpila demencia a bolo to ešte horšie. MM som spoznala v 27 v polovici augusta a 29.8.zomrela babka a krátko na to sme začali spolu žiť je tomu je už viac ako dve desaťročia

pralinka25
16. aug 2024

pozri ved sa s nou skus normalne pobavit. chalan nech pride na oslavu ale na prespacke sa dohodnite trebars o tyzden neskor a normalne jej vysvetli ze bude plny dom/byt. neviem kolko budu babka s dedkom u vas ale oslavit to s frajerom moze aj o den skor alebo o den neskor. ved je to jedno.

diavant
16. aug 2024

Tak o rok 😉
Ten bowling

lindous
16. aug 2024

To že si ty si nesieš takéto spomienky a že si v jej veku prebrala takúto náročnú zodpovednosť a “ušla” ti tá bezstarostná pubertálna mladosť, neznamená, že to tak musí mať aj ona…na jednej strane áno, súhlasím s tým, že jeden večer bez priateľa prežije a môže sa venovať aj rodine, na druhej to aj ty hrotiš, starí rodičia by u vás nezostali sami, budú s vami a mladším súrodencom…

30katrusa40
16. aug 2024

Mne takú oslavu rodičia ani nerobili. Len mi popriali dali čokoládu a 30€ a hotovo. Doteraz to tak je. Ja som 17. narodky oslávila s priateľom, teraz už manželom. Keď som mala 17 prespával u nás.

tramtada31
16. aug 2024

Tak ja mám 35+ a bola som zvyknutá na oslavy s rodicmi, súrodencom a starými rodicmi, stále oslavujem s rodicmi, mamina mi upecie tortu, s kamaratmi nejak neoslavujem. Aj deti tak učím. Keby mi dcéra takto vystrajala a ešte chcela, aby jej frajer prespal u nás, čo mi je cudzi človek, tak si neviem predstavit, ako by som to tolerovala

mk1111111111
19. aug 2024

Ved bude so starymi rodicmi na tej grilovacke a potom niekam mladi vybehnu, starky si ju uziju a pojdu isto skor spat, ako mladi, tak naco si to kazit dotahovanim sa. Vzdy sa to tak robilo.

slavomirslavo
21. máj 2025

šak počkaj ono ju to prejde :D

Strana
z2