icon

Ako sa gratuluje na svadbe?

17. aug 2023

Ako sa gratuluje na svadbe? Hovoria sa nejaké špeciálne formulky alebo len podobne ako pri narodeninách? Ako na svadbe gratulujete vy?

Strana
z2
amer_pogeris
17. aug 2023

Povedz čo uznáš za vhodné

zuzka1.
17. aug 2023

cokolvek uznas za vhodne, ale pre pobavenie, mne moj vtedy 9 rocny synovec povedal, ze stastny novy rok😀 svadbu sme mali koncom januara😀

0silvia0
17. aug 2023

@zuzka1. Odpadnem, to bolo zlate🤭

bloger
17. aug 2023

Všetko dobré na spoločnej ceste životom.

zuzana9393
17. aug 2023

Skončili ti pekne časy kamoško, drž sa 😁

ankare
17. aug 2023

Ja zvyknem: blahoželám k manželstvu a prajem Vám veľa lásky, tolerancie, kompromisov, porozumenia a rodinnej pohody. A do roka proroka.

autor
17. aug 2023

@bloger ďakujem takze stačí takto v krátkosti bez nejakých 3 minútových preslovov?

zuzinka888
17. aug 2023

No mne sa stalo kamoske na svadbe- podala som ruku zenichovi a vravim- ahoj, som Zuzana🙈🙉🙊. A to som ho poznala 4 roky!!! Jednoducho tam bolo vela " novych" ludi vsetci sme sa navzajom zoznamovali a ja som este ostala v tom móde. Ale ostalo nam to do dnes, vzdy ked sa stretnene takto za opat predstavime🤣🤣.

ankare
17. aug 2023

A ideálne, keď zagratulujes obom naraz.

autor
17. aug 2023

@zuzinka888 😃😃toho sa tiež bojim že budem nervózna nemám rada keď je niekde veľa ludi takze je možné že sa zakokcem podam ruku a nebudem vedieť čo povedať 😃

autor
17. aug 2023

@ankare neviem ako to prebieha ale predpokladám že budú stať vedľa seba a bude to niečo ako na pohrebe keď sa do radu praje úprimná sústrasť? To som trochu prehnala ale chápete ako myslím 😃

beata_k
17. aug 2023

Ziaden dlhy preslov netreba. Aj tak ledva pocuvaju. Euforiou su niekde uplne inde. A taktiez je rad ludi za tebou. Jednou vetou staci.

autor
17. aug 2023

@beata_k ďakujem takze je to tak organizovane hromadne že teraz idu gratulácie všetci sa nastúpia a idu rad radom?

beata_k
17. aug 2023

Ano

bloger
17. aug 2023

Stačí niečo také jednoduché a pekné.

hama_ba
17. aug 2023

Iba poviem gratulujem. Žiadne trápne vety strycov, ktorí sa snažia byť nejakým šplechom bvtipní

ankare
17. aug 2023

Áno, po obrade budú stáť pred kostolom, vytvorí sa rad ľudí a každý im zagratuluje.
A úprimná sústrasť sa nepraje, ale vyjadruje: Prijmi úprimnú sústrasť, vyslovujem Ti úprimnú sústrasť.

janetinka27
17. aug 2023

vacsina ludi povie jednoducho: gratulujem. staci pridat uprimny usmev a ludia si zapraju aj bez dalsich slov. ak chces jednou vetou, tak mozes aj podla situacie - napriklad ked sa vydavala moja kamaratka, tak som jej manzelovi povedala, ze si dobre vybral. myslim, ze aj kamosku to vtedy potesilo a on povedal, ze vie. a to ju potesilo urcite tiez. netreba nic dlhe, aj tak vtedy clovek az tak slova nevnima, skor emocie, usmevy, atmosferu atd.

saxana000
17. aug 2023

Zenichovi sa gratuluje.neveste sa praje vela stastia. Podla bontonu.ale nam zvacsa kazdy povedal vela stastia na spolocnej ceste zivotom..

janulka1802
17. aug 2023

Mne kamoška na svadbe povedala veľmi rozumnú vetu, ako si urobíte, tak budete mať. A zase jej manžel vtipálek povedal, že keby sa manželia stretávali len za účelom sexu, bolo by omnoho viac šťastných manželstiev!😁

autor
17. aug 2023

@ankare a vtedy sa zároveň dáva aj obalka ?😃ci to asi nie veď kam by ich všetky dali

autor
17. aug 2023

@hama_ba 😃😃to veru nie

h2
17. aug 2023

Ahoj, gratuluje sa stručne, lebo gratulantov býva veľa, takže ideálne bez dlhých príhovorov. Napríklad neveste: "Veľa šťastia a lásky v manželstve/na spoločnej ceste životom." Ženíchovi: "Srdečne blahoželám, veľa šťastia." Ja zvyknem neveste, ak je to mne blízka osoba, ešte vždy povedať, že vyzerá nádherne. Každú jednu to poteší. 😊
Neveste dávaš kyticu, ženíchovi obálku s darom. Na to sú tam družičky a družba, aby to od nich prebrali, aby mali novomanželia prázdne ruky a mohli prijímať ďalšie gratulácie.

limoncino
17. aug 2023

Ja som iba popriala veľa šťastných spoločných rokov, objala som, se sesternicou sme si zapistali a bolo 😄

moonlight1210
17. aug 2023

Vela stastia a uzite si to. 🙂

Tak vitaj v klube a zarad sa. (iba ak si uz sama vydata)

Nech vam to vydrzi.

A ked chces, tak neveste povedat, ze jej to velmi pristane. Ju to potesi a aj upokoji (beztak to byva zvycajne aj stresujuci den a niekedy si je na poslednu chvilu neista s ucesom a makeupom, ci su vobec dobre urobene).

ankare
17. aug 2023

Vtedy sa dávajú aj kvety, aj obálky. Väčšinou majú mladomanželia dve slečny za sebou, ktoré zbierajú kvety a obálky.

autor
17. aug 2023

@h2 super ďakujem pomohlo 😃som asi detailista ale tým pádom kvety mám mat pri sebe počas obradu aby som ich potom hneď vytasila po ňom ?😃

h2
17. aug 2023

Áno, kvety so sebou. Ale stalo sa nám už, že sme kyticu zabudli v aute a potom sme po ňu zabehli. Ale lepšie je mať ju so sebou, najmä ak je počas svadby horúco.

jaskolka
17. aug 2023

Áno, kvety máš pri sebe pri obrade, keďže obvykle hneď po ňom sa ide gratulovať. Jednoducho novomanželia vyjdu pred kostol alebo úrad ako prví a ľudia, ako vychádzajú tiež von, postupne im gratuluju. Alebo (aj už čaká ďalší par na sobáš) tak všetci vyjdu von, idú niekde obďaleč a tam sa vytvorí taky rad gratulantov.
Úplne stačí povedat par slov, blahoželám, veľa šťastia na spoločnej ceste životom, a podobne, tam nie je čas na dlhé reči. Obálku dávaš tiež vtedy, aj s kyticou, obvykle za nimi stoja družičky alebo svedkovia alebo iní už vopred určení ľudia a oni to všetko preberajú od novomanželov
.

jj298
17. aug 2023

Moja mama muzovi povedala: teraz je to uz tvoj problem😀

Strana
z2