icon

Ako sa vyhnúť svadbe priateľovho brata?

27. apr 2025

caute, co si o tom myslite? priatel je na mna nasraty ze nechcem ist a protestujem. dovod je ze jeho rodinu moc nemusim, byvaju na opacnej strane slovenska tzn. budem u nich musiet byt nielen v den svadby ale cca dalsich 5 dni. Su to taki typicki sedlaci- ja nehovorim ze ja som anglicka kralovna ale naozaj nejake zaklady etikety mam, som slusna, nie moc ukricana a skoro vobec nepijem. ( presny opak jeho rodiny). Dom maju rozpadnuty, nemam v nom ziadne sukromie- ani na wc, byva v nom milion ludi. Mam hrozu uz pri pomysleni ze tam mam byt tak dlho. Navyse priatelova rodina ma berie jak sluzku mam pocit, este som ani neprisla a uz mam hotovy zoznam uloh co mam urobit- tzn nejsom ani host ale skor hosteska. Ja fakt nejaom vhodny typ na pocuvanie 200 nadrbanych sedlakov jak po sebe zjapu a pretekaju sa kto viac vypije.
Myslite si ze zatat zuby a ist je riesenie? Alebo si skusit nieco vymysliet? ale co?
Dakujem

Strana
z10
elenka.k
11. máj 2025

Ľudia, autorka nám už neodpovedá , možno kašle na naše rady, možno sa s ním už rozišla a plače do vankúša, možno si už našla grófa ....

bielasovicka
11. máj 2025
@elenka.k

Ľudia, autorka nám už neodpovedá , možno kašle na naše rady, možno sa s ním už rozišla a plače do vankúša, možno si už našla grófa ....

@elenka.k a možno je ešte na svadbe😄

elenka.k
11. máj 2025
@bielasovicka

@elenka.k a možno je ešte na svadbe😄

@bielasovicka 🤣🤣👍🏻👍🏻

hankab
11. máj 2025
@terezka1947

@really8 súhlasím,kto chce nadávať a pohrdat niekým,dôvod si nájde.
Otázkou je,či je tá rodina autorkinho priateľa naozaj taká primitívna a sami alkoholik, špinavé izby,atď,atď.
Lebo mnohokrát je realita úplne iná.
Zjavne autorke priateľ nevadí,aj keď z tohoto prostredia pochádza. A ona má o sebe vysokú mienku.
Pokiaľ by všetko bolo také zle,musel by jej vadiť aj priateľ. Veď žil v tomto prostredí.

@terezka1947 vobec nie je pravda, ze ak su rodicia bordelari a ziju v nie uplne najhygienickejsich podmienkach, tak rovnako budu zit aj ich deti. Mnohe prave naopak - dostanu voci tomu averziu a v dospelosti su az prehnane cistotne, akoby si kompenzovali to, co ako deti nemali.
Moj priatel je toho príkladom - u svokrovcov to vyzera velmi podobne tomu ako pise autorka, az na to ze ziju sami. Ale vzdy ked tam prideme je tam niekto dalsi a podáva sa flasa na stol..
Dlazky neumyte tyzdne, vsetko zanedbane, plesne v kupelni a bordel na dvore. Priatel sa tam neciti dobre, vidim to na nom. A doma mame vsetko ciste, na svojom mieste, upravene. Autorkin partner, aj ked je netolerantny, tiez nemusi byt bordelar a zit rovnakym stylom ako jeho rodina.

terezka1947
11. máj 2025
@hankab

@terezka1947 vobec nie je pravda, ze ak su rodicia bordelari a ziju v nie uplne najhygienickejsich podmienkach, tak rovnako budu zit aj ich deti. Mnohe prave naopak - dostanu voci tomu averziu a v dospelosti su az prehnane cistotne, akoby si kompenzovali to, co ako deti nemali.
Moj priatel je toho príkladom - u svokrovcov to vyzera velmi podobne tomu ako pise autorka, az na to ze ziju sami. Ale vzdy ked tam prideme je tam niekto dalsi a podáva sa flasa na stol..
Dlazky neumyte tyzdne, vsetko zanedbane, plesne v kupelni a bordel na dvore. Priatel sa tam neciti dobre, vidim to na nom. A doma mame vsetko ciste, na svojom mieste, upravene. Autorkin partner, aj ked je netolerantny, tiez nemusi byt bordelar a zit rovnakym stylom ako jeho rodina.

@hankab áno,môže to byť a súhlasím,že vtedy chcú deti opak toho,čo doma zazili. Ale toto sú extrémne situácie,nie bežné rodiny. Len autorka príbehu mi príde zvláštna.

autor
10. feb 2026

Caute, kona som neotvorila skoro rok, nebol cas a aj som zabudla na tuto temu co som vytvorila. Pre tie baby, je vas xy co mi pisu ze som grofka panicka napichana namyslena a neviem co vsetko mozne, mam svoj standard, vytvorila som si ho sama, udrziavam si ho sama, doma mam cisto, neslopem, zijem priemerny zivot v priemernom byte, kupujem priemerne potraviny a cistiace prostriedky. Plat mam momentalne tiez priemerny slovensky. Ziadne zlate klucky a baldachyn. Za mna a 99% ludi co poznam som ok.
K svadbe, sla som, dodnes lutujem. Bitka, flase lietali, par z jeho rodiny sa tak nadrbalo ze spali v kulturaku na povale. Medzi nimi aj ta hviezda jasna co som s nim vo vztahu ( ANO ESTE STALE). Rodinna problemstika sa zacina krystalizovat aj v nasom vztahu, je to bieda. Za mna ma nakopnute na kvalitneho alkaca. Rozhodla som sa s nim pokracovat vo vztahu ale k nim domov uz nechodim, vzdy ss vyhovorim na chorobu, pracu a pod. Naposledy ked som tam bola tam bol taky smrad a spina ze som si povedala a dost. Teraz sme v procese rozchodu, nie ze by som ja bola problem ale obaja si vedome uvedomujeme ze kazdy mame ine konicky a vizie. Moje su take konzervativnejsie, on potrebuje k sebe jednu z takych ako tu pisali, taku co flaskou nepohrdne, bakterii sa neboji, rada bude doma za handru starat sa o domacnost a este popri tom bude chodit na 8,5 h do prace a platit 50% uctov. To ja niesom 🙂 caute

unicornlady
11. feb 2026

Tak to mi je ľúto, že sa tvoj priateľ mení na alkoholika. Predpokladám, že si sa skúsila s ním o tom zhovárať, ale zrejme on to ako problém nevidí. (alebo to zatiaľ nevie zmeniť)

Strana
z10