icon

Ako sa vyhnúť svadbe priateľovho brata?

27. apr 2025

caute, co si o tom myslite? priatel je na mna nasraty ze nechcem ist a protestujem. dovod je ze jeho rodinu moc nemusim, byvaju na opacnej strane slovenska tzn. budem u nich musiet byt nielen v den svadby ale cca dalsich 5 dni. Su to taki typicki sedlaci- ja nehovorim ze ja som anglicka kralovna ale naozaj nejake zaklady etikety mam, som slusna, nie moc ukricana a skoro vobec nepijem. ( presny opak jeho rodiny). Dom maju rozpadnuty, nemam v nom ziadne sukromie- ani na wc, byva v nom milion ludi. Mam hrozu uz pri pomysleni ze tam mam byt tak dlho. Navyse priatelova rodina ma berie jak sluzku mam pocit, este som ani neprisla a uz mam hotovy zoznam uloh co mam urobit- tzn nejsom ani host ale skor hosteska. Ja fakt nejaom vhodny typ na pocuvanie 200 nadrbanych sedlakov jak po sebe zjapu a pretekaju sa kto viac vypije.
Myslite si ze zatat zuby a ist je riesenie? Alebo si skusit nieco vymysliet? ale co?
Dakujem

really8
27. apr 2025

Neviem si predstavit byt s muzom ked mam odpor k jeho rodine. Chlapa som si vyberala aj s rodinou a aj ked maju rozdielne nazory a funguju inak tak sa chovam slusne a nemam problem prist a navsivit ich. To co tu pises a ako sa vyjadrujes je omnoho ubohejsie a sedlackejsie ako ich spravanie. Pridavam sa k tym ze toto klapat nebude.

bielasovicka
27. apr 2025

Ja si len neviem predstaviť tú "zdieľanu" kúpeľňu, kde sa sprchuje 10 ľudí 🙈. To si mam predstaviť ako ubytovňu, či ako v kasárňach?to koľko spŕch majú v tej jednej kúpeľni?

kavasmliekom
27. apr 2025
@bielasovicka

Ja si len neviem predstaviť tú "zdieľanu" kúpeľňu, kde sa sprchuje 10 ľudí 🙈. To si mam predstaviť ako ubytovňu, či ako v kasárňach?to koľko spŕch majú v tej jednej kúpeľni?

@bielasovicka tak nemajú na 10 ľudí 10 kúpeľni, len jednu. 😄 Hádam tam nestoja jak vojaci a jeden ich nesprchuje jedným ťahom.

hankab
27. apr 2025
@kavasmliekom
Odpoveď bola zmazaná

@kavasmliekom
Niekto nerad zdiela kupelnu a wc s dalsimi 7 ludmi. Ja som taka tiez. Mne osobne by vadilo mat aj doma dalsich XY ludi na navsteve s prespanim a nemat svoj klud, nie este sa s nimi delit o 1 wc a 1 kupelnu. Musiet toto robit v cudzom dome je pre mna absolutne no go. A to nie som panicka ani slachta. Skratka potrebujem svoj osobny priestor, inak chodim tyzden s upchatymi crevami 🤷🏻‍♀️.
Nehovoriac o hygiene a poriadku, ktory mi velmi prekaza hlavne u starsich ludi, ktori proste nemaju nejaky hygienicky standard, nech to akokolvek hlupo vyznie. Zazila som uz aj u mojej rodiny (aby tu neboli hejty iba na priatelovu), ze umyvadlo po holeni, ofrckane cele zubnou pastou, historia na nom este aj spred mesiaca. Vana neumyta ako je rok dlhy, lebo sak pri kupani sa ospliecha vodou. A plesne v kútoch ani nehovorim. Ble. Proste nie, nesla by som tam.

autor
27. apr 2025
@really8

Neviem si predstavit byt s muzom ked mam odpor k jeho rodine. Chlapa som si vyberala aj s rodinou a aj ked maju rozdielne nazory a funguju inak tak sa chovam slusne a nemam problem prist a navsivit ich. To co tu pises a ako sa vyjadrujes je omnoho ubohejsie a sedlackejsie ako ich spravanie. Pridavam sa k tym ze toto klapat nebude.

@really8 ja k nim nemam odpor- len nesuhlasim s ich spravanim- resp. spravam sa inak, mam ine zaujmy, ine pohlady na veci, nemam si s nimi co povedat, som pohodlny typ cloveka, co pre nich je normalne pre mna nie je, oni radi konzumuju alkohol, podavaju ho aj ku kave pomaly. to nieje ze ja som sebec, namysleny a nenavidim ich. len nerada s nimi travim cas ale priatelovi nekazem aby tam nechodil/ aby sa spraval tak ci onak, jedine o co mi ide aby som tam nemusela chodit s nim na tak dlho alebo tak casto.

kavasmliekom
27. apr 2025
@hankab

@kavasmliekom
Niekto nerad zdiela kupelnu a wc s dalsimi 7 ludmi. Ja som taka tiez. Mne osobne by vadilo mat aj doma dalsich XY ludi na navsteve s prespanim a nemat svoj klud, nie este sa s nimi delit o 1 wc a 1 kupelnu. Musiet toto robit v cudzom dome je pre mna absolutne no go. A to nie som panicka ani slachta. Skratka potrebujem svoj osobny priestor, inak chodim tyzden s upchatymi crevami 🤷🏻‍♀️.
Nehovoriac o hygiene a poriadku, ktory mi velmi prekaza hlavne u starsich ludi, ktori proste nemaju nejaky hygienicky standard, nech to akokolvek hlupo vyznie. Zazila som uz aj u mojej rodiny (aby tu neboli hejty iba na priatelovu), ze umyvadlo po holeni, ofrckane cele zubnou pastou, historia na nom este aj spred mesiaca. Vana neumyta ako je rok dlhy, lebo sak pri kupani sa ospliecha vodou. A plesne v kútoch ani nehovorim. Ble. Proste nie, nesla by som tam.

@hankab ale ved samozrejme, no v takom prípade tam nepošlem manžela s deťmi 🙄

kavasmliekom
27. apr 2025

A zase, píšeš, že nechlastsju a potom ze alkohol pijú aj ku káve 🫣

autor
27. apr 2025
@hankab

@kavasmliekom

@hankab presne aj napriklad ked mam ist na velku. ako mne je to vrcholne neprijemne ze ja si tam poprdkavam a vedla je nejaky sused, alebo svokor, proste mam nejaky blok jednoducho neviem. necitim sa prijemne. este mi vychadzaju aj dnicky na ten cas- rozmyslam ze nasadim norethisteron, lebo akoze to uz by ma j.blo na cisto.

natalka13
27. apr 2025

A ku vam ked pride jeho rodina na navstevu budu mat svoju kupelnu wc a varit budes iba to vo im chuti?
Pises ze dom je rozpadnuty. Tak je ci nieje?
A napises uz nazov tej dediny? Ci si len vymyslas?

autor
27. apr 2025
@kavasmliekom

A zase, píšeš, že nechlastsju a potom ze alkohol pijú aj ku káve 🫣

@kavasmliekom my tam chodime na oslavy- cize napriklad je 50tka alebo narodenie dietata alebo svadba a pod., vtedy sa tam pije kazdy den vo velkom, aj po veceroch aj po dni odlavy aj pred. proste stale. v bezny pracovny pondelok pochybujem ze si pracujuci clovek naleje rano o 8. Viem, pisem chaoticky ale snad som to uz vysvetlila.

natalka13
27. apr 2025
@hankab

@kavasmliekom

@hankab ved nemusi u nich byvat. Staci sa zucastnit svadby a pred polnocou odist. Aky problem? Aha nemam problem tak si vyrobim.

natalka13
27. apr 2025

Ved tam uz chodis pravidelne tak 1 svadba je zrazu problem? Prave svadba ktora je pre tvojho priatela evid. Dolezita.

kavasmliekom
27. apr 2025

Za rok a pol si toho stihla veľa.

klementinka58
27. apr 2025

ubytujte sa blizko Besenovej kedze je to blizko Ruzomberka ako si spominala, budete sa kupat a na svadbu odbehnete na jeden den

autor
27. apr 2025
@natalka13

A ku vam ked pride jeho rodina na navstevu budu mat svoju kupelnu wc a varit budes iba to vo im chuti?
Pises ze dom je rozpadnuty. Tak je ci nieje?
A napises uz nazov tej dediny? Ci si len vymyslas?

@natalka13 nebudem pisat nazov dediny, neviem kto vsetko tu je. Je to mala dedina okolie ruzomberku. A ano je to stary dom, rozpadnuty, v zime by som tam dieta nepustila ale cez leto je to proste jak starsia chata. v celom dome je 1 kupelna a asi 10 izieb. ta jedna kupelna je stara, komunisticka. Je tam 1 sprcha a 1 zachod, umyvadlo. Zariadenie je klasicke 80-90 roky. Napachnute je to rokmi nie cigaretami/chlastom. Ano pri vsreni napr je tam problem, lebo je tam len taka starsia piecka. Proste stary dom, 60-70 rocny.

terezka1947
27. apr 2025

Trošku sa zamyslime.
Si pozvaná na rodinnú akciu, kde budeš mať možnosť spoznať svojho priateľa v jeho prirodzenom prostredí,jeho blízkych. Keďže bude aj stres z príprav,možno uvoľnenejšia atmosféra,budeš vidieť ich povahy,zvyklosti.
Ja by som išla. Či chces,či nie,budú všetci súčasť tvojej rodiny a ty ich.
Kľudne môže byť,že ani ty nie si ich "sialok kávy" a napriek tomu ťa "berú".
Daj šancu tej rodine,daj šancu aj sama sebe. Nerob zo seba slecinku,čo pohŕda každým. Možno sama zistis za tie dni strávené spolu,že až takí zlí nie sú. A možno zistíš,že tvoj priateľ nie je úplne to,čo chces.
Muža neprevychovas,resp.preco by žena mala prevychivavst muža. Čo si berie dieťa a chce byť jeho mamou? Berie si partnera na život. Skôr,či neskôr sa ukážu jeho zvyky z pôvodnej rodiny.
Doba je teraz zvláštna,každý chce byť sám a každý chce druhému diktovať podmienky vzťahov. Ale často si týmto vzájomne ubližujeme. Bez toho,aby si dali šancu.

autor
27. apr 2025
@klementinka58

ubytujte sa blizko Besenovej kedze je to blizko Ruzomberka ako si spominala, budete sa kupat a na svadbu odbehnete na jeden den

@klementinka58 no len z tej dediny sa neviem potom do besenovej dostat- taxiky tam nefunguju, svadobny vodic bude rozvazat len po okoli- besenova je daleko.

klementinka58
27. apr 2025

ale nekecaj zijem v ruzomberku 20 rokov a taxiky funguju normalne z mesta...vlaky tiez a aj autobusy pomerne celkom dobre chodia
Chodia aj z Mikulasskej strany aj Ruzomberskej normalne doprava je tu uplne ok, mame aj pozicovnu aut

autor
27. apr 2025
@klementinka58

ale nekecaj zijem v ruzomberku 20 rokov a taxiky funguju normalne z mesta...vlaky tiez a aj autobusy pomerne celkom dobre chodia
Chodia aj z Mikulasskej strany aj Ruzomberskej normalne doprava je tu uplne ok, mame aj pozicovnu aut

@klementinka58 z mesta ale nie z dediny kde bude svadba. nebudem priamo v ruzomberku. pripadne ak mas skus napisat meno taxisluzby ja to poguglim pripadne tam zavolam ci by vedeli aj tam kam potrebujem prijst.

hankab
27. apr 2025
@natalka13

@hankab ved nemusi u nich byvat. Staci sa zucastnit svadby a pred polnocou odist. Aky problem? Aha nemam problem tak si vyrobim.

@natalka13 ved pise, ze by tam mali stravit niekolko noci a priatel nie je nadseny z toho, ze sa chce z toho autorka vyzut.
A ja pisem len svoj nazor, ze by som tam tiez nestravila niekolko noci z XY dovodov.

milanemila
27. apr 2025

Inac ja ked citam tvoje komentarr, uplne mi ide obraz v hlave ako to tam asi vyzera a uprimne ani ja by som tam nechcela travit cas 🙈 oslava sa da prezit ale nie byt 5 dni niekde kde sa citim vylozene zle 🤷🏼‍♀️ toto by mi nestalo za to si este aj dovolenku minut na takyto “vylet”…mysli na to, ze ak zostanete spolu, tak jedneho dna to tam teoreticky budes musiet absolvovat aj s dietatom.
Ono sa sice hovori, ze beries si muza a nie celu jeho rodinu, ale nie je to uplne tak 🙈 a ak mate rodiny s diametralne odlisneho prostredia alebo socialnej vrstvy, tak to bude cely vaz vztah boj a zdroj hadok 🤷🏼‍♀️ lebo tazko si je priznat, ze moja rodina su alkaci atd…

zuzanita1609
27. apr 2025
@klementinka58

@klementinka58 ja pochádzam od Mikuláša a busy už každú chvíľu,aj keby naozaj tak často nemuseli pre 3-4ludi. A taxi fungujú stále autorka,nekecaj. Normálne sa asi pôjdem pozrieť,či niekto neosidlil znova Havránok(keďže malá dedina, chatrče,Kelti pili tiež radi pivo)😆. Aj keď je to okres LM.

minenkaa
27. apr 2025

Však zober auto a odvez sa sama.
Mne to už všetko príde ako výhovorka,veď nikto ta nemôže prinútiť tam ísť ,keď nechceš,čo riešiš

letfenixa
27. apr 2025
@bielasovicka

@bielasovicka presne nad tým rozmýšľam. Ešte som v živote nepočula pojem "zdieľana" kúpeľňa.

autor
Autor odpoveď zmazal
ruxandra
27. apr 2025

Autorka, ja ta úplne chápem, ženy ta tu zbytočne chytajú za slovíčka, lebo sa ich tvoj popis asi nejako osobne týka.. ale ja by som teda na tu svadbu nešla, jedine ze by som fakt mohla zostať v nejakom hoteli.
Ja osobne mam problém s ľuďmi, čo pijú alkohol, takže už len to by ma odradilo ísť, resp išla by som len na par hodín, aby som tam proste bola, dala nejaký darček, chvíľu s nimi pobudla a potom odišla.

Ja si nemyslím, že si nejaká šľachta ak sa ti nepáči zostať na noc v takých podmienkach, nechápem co tu do teba ženy za to skáču. Ja by som tiež nezostala.

Ale pre sedliakov budeš vždy len ta co nad nimi ohrna nos, ale keď si nevyrastala v takých podmienkach, prečo by si si na ne mala v dospelosti zvykať, keď si schopná sa zabezpečiť lepšie.
Preto podľa mňa, nájdi najbližší hotel a chod tam, alebo proste nechod vôbec.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
natalka13
27. apr 2025
@hankab

@natalka13 ved pise, ze by tam mali stravit niekolko noci a priatel nie je nadseny z toho, ze sa chce z toho autorka vyzut.
A ja pisem len svoj nazor, ze by som tam tiez nestravila niekolko noci z XY dovodov.

@hankab preto jej tu piseme nech ide do hotela a na svadbu. Nemusi tam byt 5 dni.

autor
27. apr 2025
@zuzanita1609

@klementinka58 ja pochádzam od Mikuláša a busy už každú chvíľu,aj keby naozaj tak často nemuseli pre 3-4ludi. A taxi fungujú stále autorka,nekecaj. Normálne sa asi pôjdem pozrieť,či niekto neosidlil znova Havránok(keďže malá dedina, chatrče,Kelti pili tiež radi pivo)😆. Aj keď je to okres LM.

@zuzanita1609 prave som to kukala, kludne ti do spravy poslem screen, v tom meste sa nenachadzaju ziadne taxi sluzby. ponuka mi to len ruzomberok, lipt mikulas a pod

lienka.7
27. apr 2025
@anonym_autor

@hankab och dakujem za povzbudenie, Ano presne takto som to myslela ako si to opisala. Tazko sa mi hladaju spravne a trefne vyrazy ake si pouzila ty.

@autorka aj my máme v byte zdielanu kúpeľňu, dokonca aj wc. Nemá každá izba vedľa seba vlastnú.
A kupodivu, návštevam to nevadí. Ani single kamarátom, ani matkám s deťmi.