icon

Ako sa vyhnúť svadbe priateľovho brata?

27. apr 2025

caute, co si o tom myslite? priatel je na mna nasraty ze nechcem ist a protestujem. dovod je ze jeho rodinu moc nemusim, byvaju na opacnej strane slovenska tzn. budem u nich musiet byt nielen v den svadby ale cca dalsich 5 dni. Su to taki typicki sedlaci- ja nehovorim ze ja som anglicka kralovna ale naozaj nejake zaklady etikety mam, som slusna, nie moc ukricana a skoro vobec nepijem. ( presny opak jeho rodiny). Dom maju rozpadnuty, nemam v nom ziadne sukromie- ani na wc, byva v nom milion ludi. Mam hrozu uz pri pomysleni ze tam mam byt tak dlho. Navyse priatelova rodina ma berie jak sluzku mam pocit, este som ani neprisla a uz mam hotovy zoznam uloh co mam urobit- tzn nejsom ani host ale skor hosteska. Ja fakt nejaom vhodny typ na pocuvanie 200 nadrbanych sedlakov jak po sebe zjapu a pretekaju sa kto viac vypije.
Myslite si ze zatat zuby a ist je riesenie? Alebo si skusit nieco vymysliet? ale co?
Dakujem

Strana
winki13
27. apr 2025

Že ten vzťah nemá význam.

lucilaines
27. apr 2025

Tak to uz je na tebe, ako to s priatelom beries. Mas ho na chvilu a potom ho chces vymenit? Tak nechod. Planujes s nim buducnost? No tak potom budes musiet chodit aj k jeho rodine, aj pomahat, dokonca je mozne, ze tvoja vlastna svadba bude taka ista.ak by moj priatel nechcel ist na svadbu so mnou mojej sestre, lebo moja rodina mu nie je prijemna, tak by ma to urazilo a velmi by som zvazovala, aky ma ten vztah buducnost

guiseppinka
27. apr 2025
@winki13

Že ten vzťah nemá význam.

@winki13 isla som to prave napisat.
Autorka, s chlapom si beries aj rodinu, ci sa ti to paci alebo nie a budu vas ovplyvnovat cely zivot... takze sa na frajera vykasli.

kavasmliekom
27. apr 2025

Si uvedomuješ, že tvoj priateľ je jeden z nich? Alebo ako sa tomu hovorí po našom, popanetý gádžo (dedinčan v meste)?

zuzanita1609
27. apr 2025

Slušná? 🤨 prave si dourážala všetkých "typických" sedlákov aj anglickú kráľovnú 😁.

autor
27. apr 2025
@kavasmliekom

Si uvedomuješ, že tvoj priateľ je jeden z nich? Alebo ako sa tomu hovorí po našom, popanetý gádžo (dedinčan v meste)?

@kavasmliekom jasne ze si to uvedomujem, aj hadky boli kvoli tomu. Ale vyzera ze si to vzal k srdcu a naozaj sa zmenil

radostka
27. apr 2025

chod a byvajte v hoteli…

autor
27. apr 2025
@zuzanita1609

Slušná? 🤨 prave si dourážala všetkých "typických" sedlákov aj anglickú kráľovnú 😁.

@zuzanita1609 tak za zivot som uz co to pocestovala- zila dlho mimo slovenska, videla rozne mentality od vychodnej europy, cez muslimov, zila som aj v usa chvilu ale veru, nikde som nezazila ze by nevestu/zata/potencionalneho noveho clena rodiny privitali s vedrom a mopom v ruke bez predstavenia, podania ruky, kratkeho talku, po flasi nejakej palenky.. ako neviem ci mam skreslenu predstavu o svete, ale podla mna je normalne ukazat novemu cloveku v rodine nejaku pohostinnost, ze si u nas vitani.

autor
27. apr 2025

vitany*

autor
27. apr 2025
@radostka

chod a byvajte v hoteli…

@radostka to nepojde- to je taka lokalita ze tam siroko daleko neni nic, len jrd

michaelam2
27. apr 2025

Preco 5 dni? Prid vecer pred svadbou, den svadby prezijes a na dalsi den rano chod domov

kavasmliekom
27. apr 2025

Nepochopila si ma. Je súčasťou tej komunity, Veľkej rodiny. Sedlák, a keď sa stretnú, či s tebou, či bez teba, bude odviazany z reťaze ako aj ostatní. Tebe vadí to, že to nedokážeš zmeniť a cítiš sa tam sama, lebo sa nemáš s kým porozprávať, nikto sa nesmeje na tvojich vtipoch, nikto ťa neobskakuje. Hnusi sa ti život, akým žije jeho rodina, ale si musíš uvedomiť jedno...ak s ním chceš budúcnosť, deti...nebudeš mať doživotne právo mu rozkazovať čo a ako ma robiť...budete mať deti, ktorým tí sedlaci budú starí rodičia, strýko, teda, bratranec a neviem kto ešte. Budú chodiť k vám, aj vy tam, alebo deti s otcom...nebudes to vedieť ovplyvniť a taky vzťah dlho nevydrží.
Tak bud sa prisposob, kým po sebe nehadzu taniere, poháre, kým tam nie je polícia za výtržnosti...tak nevidím problém tam ísť raz za rok. Nikto ti nekáže piť, ani jesť, ani robiť služku.
Alebo mu povedz, že nedokážeš žiť s človekom, ktorý má takú pre teba hnusnu rodinu.

zuzanita1609
27. apr 2025

Mňa by ale zaujímalo,kde ste sa vy dvaja stretli ?(ľudia z rozdielnych svetov) 😏

ivik4
27. apr 2025

Vsak on nech tam ide na par dni a ty prid den pred svadbou a hned po svadbe chod domov. Co ste uz vsetci jak cecky. Nemusite vsade byt stale spolu. Alebo ?
Mimo otazku, dieta priviest to tej rodiny by nebolo prave ok

mimicka2013
Odpoveď bola odstránená
zeldia
27. apr 2025

Už za Márie Terézie sa hovorilo dávaj pozor koho si vezmeš lebo tak bude vyzerat tvoj život.
Ak si vezmeš lekara budeš pani doktorova. Ak si vezmeš sedliaka budeš sedliacka.
Na svadbu by som nešla a ak by to bol zaciatok konca vzťahu tým lepšie. Dá sa obetovať koli chlapovi ak za to stoji ta situácia a ľúbiš ho. Ale toto taká situácia koli ktorej sa treba premôcť nie je. Nebude to fungovať a ublížiš sama sebe.

sara07
27. apr 2025

bud prist tesne pred svadbou a hned odist alebo vôbec neist
a ked máš zoznam čo treba urobit ,tak to odmietni, alebo urob len časť

hlubik
27. apr 2025

ja by som išla, ubytko by som si našla inde

milanemila
27. apr 2025

Isla by som s tym, ze sa ubytujeme inde a naozaj ani na opacnu stranu Slovenska netreba ist na 5dni…niekde prespite 2-3 noci a hotovo, inak chapem tvojho partnera, ze ho trapi ak nechces ist vobec.

lienka.7
27. apr 2025

@autorka a na vašu svadbu jeho rodina môže prísť? Ci je pozvaná len šľachta a sedlaci nech sú doma?

minenkaa
27. apr 2025

Ist na svadbu, prespať dve noci na hotely a ist domov alebo vôbec neísť .Vyries si frajera ,nech akceptuje to ,že nechceš ísť

autor
27. apr 2025
@mimicka2013
Odpoveď bola zmazaná

@mimicka2013 bolo to presne jak pisem, vedro mop a handra- to boli prve veci co som dostala. zoznamenie prebiehalo na oslave priatelovej rodiny- pripravoval sa dom ( piekli kolace, chystali stoly atd.) a ja som za ulohu dostala pozmyvat. takze nie nevymyslam si, ani niesom precitlivena ani namyslena. tiez nezijem na zamecku, mam svoj maly bytik, tiez je v mensej dedinke. a co sa tyka pomenovania ,,zlatokopka,,- zarabam viac ako priatel a byt v ktorom zijeme je v mojom vlastnictve. pozdravujem

autor
27. apr 2025
@lienka.7

@autorka a na vašu svadbu jeho rodina môže prísť? Ci je pozvaná len šľachta a sedlaci nech sú doma?

@lienka.7 neplanujem svadbu, nikdy som ju nechcela. a k by svadba bola, bola by na urade. 🙂

katica06
27. apr 2025

Autorka, škoda že princ William a Harry sú už dávno ženatý. Ale ak sme už pri tejto téma, mali sme v rodine babu, čo šla z východu do ba na vš a zaľúbila sa do chlapa z rodiny s podobným zmýšľaním ako tvoje, veru dopadla horšie ako Diana. Jej deti sa netýkajú nikým z našej rodiny

lukbe
27. apr 2025

Tým, že ti dali mop a vedro, ťa asi prijali do rodiny. Áno, sú aj takí ľudia, alebo vydržíš alebo s tým celým, aj s priateľom, sekni.

sara07
27. apr 2025
@lienka.7

@lienka.7 však to sa dá o svedkoch len a vybavené

sara07
27. apr 2025
@lukbe

Tým, že ti dali mop a vedro, ťa asi prijali do rodiny. Áno, sú aj takí ľudia, alebo vydržíš alebo s tým celým, aj s priateľom, sekni.

@lukbe ano beriem, že pomôct treba ale pokial su v rodine dcery alebo ženy a tie sedia alebo ani prstom nepohnu tak to je o inom

klementinka58
27. apr 2025

ja som z vychodu a naozaj toto nie je zvykom zeby navsteve dali poumyvat dlazky, mohol aj priatel zakrocit ze sa to nehodi a umyje on. Tam zalezi ci s priatelom planujes vazny vztah s buducnostou, detmi a od toho sa odvija aj to ci by som sla na svadbu. Ja napr neviem vychadzat s ludmi z Oravy, aj pribuznych aj znamych tam mam ale vobec mi ta mentalita nesadla...Snazila som sa viackrat ale proste nie 🙂 Akurat co vychadzam s kolegynou ktora odtial pochadza ale roky zije inde,,,,

autor
27. apr 2025
@katica06

Autorka, škoda že princ William a Harry sú už dávno ženatý. Ale ak sme už pri tejto téma, mali sme v rodine babu, čo šla z východu do ba na vš a zaľúbila sa do chlapa z rodiny s podobným zmýšľaním ako tvoje, veru dopadla horšie ako Diana. Jej deti sa netýkajú nikým z našej rodiny

@katica06 ake je moje zmyslanie? ze ked mi pride navsteva ktoru vidim 1x v zivote a je to potencionalne moja buduca rodina zoznamim sa s nou, prehodim par viet, popytam sa? usadim ju a budem robit vsetko preto aby sa citila dobre a vitana? ze v bezny pracovny den pridem domov a prve co neurobim je ze sa nenapijem z otvorenej flase v ladnicke ( bez naliatia do pohariku) ? alebo ze ked mam vypyte tak nezjapem jak sialena netancujem v podprde na stole? nechapem, ak je toto ,,zle zmyslanie,, tak potom naozaj asi nepatrim na tento svet a chyba je vo mne.

autor
27. apr 2025
@klementinka58

ja som z vychodu a naozaj toto nie je zvykom zeby navsteve dali poumyvat dlazky, mohol aj priatel zakrocit ze sa to nehodi a umyje on. Tam zalezi ci s priatelom planujes vazny vztah s buducnostou, detmi a od toho sa odvija aj to ci by som sla na svadbu. Ja napr neviem vychadzat s ludmi z Oravy, aj pribuznych aj znamych tam mam ale vobec mi ta mentalita nesadla...Snazila som sa viackrat ale proste nie 🙂 Akurat co vychadzam s kolegynou ktora odtial pochadza ale roky zije inde,,,,

@klementinka58 suhlasim 100%. mam vzdialenu rodinu z vychodu a vychadzam s nimi super. pridem, vzdy sa popytaju ako sa mam, co zdravie, praca. Ak nieco treba pouziju slovo PROSIM, a ja vzdy rada pomozem. A ano, je to okolie Ruzomberok, cize blizko pri sebe- tam ja absolutne mentalne nechapem, len cumim jak koza na nove vrata ze kam som sa to ja dostala.

Strana