icon

Ako sa vysporiadať s neosobnými darčekmi na sviatky?

12. máj 2025

Tak som dnes rozmýšľala.
Už pár rokov na každý sviatok , či už narodeniny Vianoce atď dostávam len hrnce, poháre, príbor vysávač, mixér. Proste len veci do domácnosti. Blíži sa opäť deň kedy budem mať sviatok a ja mam až stres z toho že znova dostanem niečo " do domácnosti " . Nevravím že mi to vadí som vďačná za všetko len tak v kútiku duše mám taký pocit, taký divný pocit akoby ľudia zabudli že som žena a brali všetko tak že dám jej dačo " do domácnosti- do rodiny " ( neviem ako to nazvať) boli by ste s tým ok? Proste kvet alebo parfém, maličkosť ktorá poteší ženu

Strana
z2
kacena4
12. máj 2025

vsak s dotycnym komunikuj....

pribinak
12. máj 2025

Kto ti to kuouje? Muž? Tsk povedz: Peter, v klenotníctve som videla pekný naramok, celkom by má na narodky potešil

Rodičia? Mami? Otvorené ti poviem, som vďačná ale ak mi kúpiš čokoľvek do domácnosti prinesiem ti to sem. Potešili by má kvety a ďakujem

standusina
12. máj 2025

Tak mne ked nieco prekaza, tak to riesim, komunikujem, rozpravam. Inak sa to neda a k zmene sa asi nedopracujes. Logicky.

0silvia0
12. máj 2025

Ten parfem tiez je osemetna zalezitost, ved kazdemu voni nieco ine

balerina2025
12. máj 2025

a koho je to chyba? ked si doteraz mala sklopene usi? chapem, asi si chcela byt mila..
ved si mala aspon jemne naznacit. ....

diewcatqoo
12. máj 2025

Ja by som bola za take darceky rada. To su veci, ktore zenu nemozu nijak urazit a su vyuzitelne. Nechcela by som dostavat parfemy, kozmetiku, oblecenie, obuv, kabelku, sperky - toto su veci, ktore si chcem kupit sama.

lenka188
12. máj 2025

Mna sa vzdy pred nejakym sviatkom opytaju najblizsi, ze co by som si priala. Normalne poviem co by som chcela a vybavene. A keby sa nepytali a blizi sa sviatok, tak pridem napr. za muzom a poviem ze "budem mat narodeniny, ak chces tip, tak by som chcela xy...". Hotovo. Zasa nemam 5 rokov aby mi musel niekto stale nejake prekvapenie vymyslat na sviatok.

autor
12. máj 2025
@balerina2025

a koho je to chyba? ked si doteraz mala sklopene usi? chapem, asi si chcela byt mila..
ved si mala aspon jemne naznacit. ....

@kacena4
@pribinak

@standusina
@0silvia0
@balerina2025
Nechcela som aby sa hnevali tak som dar prijala. Mala som napr. 5 litrový hrniec a mama že zišiel by sa aspoň 10l . Vravím nepotrebujem taký veľký. Samozrejme prišiel sviatok a dostala som hrniec od mami od svokry úplne rovnaký. Používala dom mixér kvalitný mne sadol . Samozrejme bol sviatok mixér kúpila mama aj svokrovci. Prosila som ich že tieto dary nepotrebujem že mám všetko. Samozrejme znova sviatok a zas príbor, poháre celá sada, vysávač. Stále opakujem že to nepotrebujem a ani nechcem lebo mi to je zbytočné ale ich názor je že veď zíde sa . Mala som rúru na pečenie bola skvelá kúpili mi ďalšie obe! Obe rovnaké!

lenkakravcova
12. máj 2025

Ako toto je divné keď im to povieš a aj tak kúpia a ešte dvojito. Asi by som taký dar raz proste nevzala. Nabudúce by sa zamysleli. Lebo keď mám svoje čo mi vyhovuje tak načo? Nechcem mať doma skladisko veci čo nepotrebujem. A ešte dvojito 😆

autor
12. máj 2025
@lenkakravcova

Ako toto je divné keď im to povieš a aj tak kúpia a ešte dvojito. Asi by som taký dar raz proste nevzala. Nabudúce by sa zamysleli. Lebo keď mám svoje čo mi vyhovuje tak načo? Nechcem mať doma skladisko veci čo nepotrebujem. A ešte dvojito 😆

@lenkakravcova no presne toto. Mam to a ešte mi to kúpia 2x . A ja mám doma 2 rovnaké veci a po týždni sa opýtaj už si skúsila? Áno skúsila ale neviem ani ktorý a potom sa hneva jedna aj druhá. Teraz som im oznámila ze taky dar už neprijmem

simca06022011
12. máj 2025

Normalne pred sviatkom poviem, co mi maju kupit a ze urcite nech mi nekupuju nic do domacnosti, ze mam vsetko. AK kupia, zalozim na povalu, predam, posuniem a kupim si nieco pre seba po com mi bude srdce pistat. Ja som vyslovene povedala, nech mi radsje nekupuju nic ako to co nechcem... najma, ked to fakt nie su veci za par centov, co proste clovek nerieis a vyhodi.
Vsak nech sa hnevaju... :DDD po tom co budes jasne komunikovat, je to len ich chyba.
Mimochodom rovnao mozes zacat nosit take zbytocne dary im...

0silvia0
12. máj 2025

Vrat im tie hrnce a spotrebice, rozmyslia si tu otravu s vracanim kupeneho nepotrebneho tovaru. Urazia sa? Nech.

petracandle
12. máj 2025

Budem v menšine, ale mňa by zrovna hentaké praktické "neosobné" darčeky najviac potešili 😃

Lebo som náročná na kozmetiku, módu, doplnky, čiže to všetko si chcem kupovať len sama a nevadí mi za to vyhadzovať peniaze. A nerada dostávam niečo z toho, lebo s málokto trafí do vkusu.

Ale za praktické veci ako mixér, hrncek mi je ľúto míňať (hoci to človek potrebuje) a preto by som sa veľmi potešila keby to dostanem 😃
Ale chápem ťa, každý to má inak

autor
12. máj 2025
@simca06022011

Normalne pred sviatkom poviem, co mi maju kupit a ze urcite nech mi nekupuju nic do domacnosti, ze mam vsetko. AK kupia, zalozim na povalu, predam, posuniem a kupim si nieco pre seba po com mi bude srdce pistat. Ja som vyslovene povedala, nech mi radsje nekupuju nic ako to co nechcem... najma, ked to fakt nie su veci za par centov, co proste clovek nerieis a vyhodi.
Vsak nech sa hnevaju... :DDD po tom co budes jasne komunikovat, je to len ich chyba.
Mimochodom rovnao mozes zacat nosit take zbytocne dary im...

@0silvia0
@simca06022011 urazený sú už teraz pretože som povedala ze darčeky podobného typu nechcem a neprijmem taký dar . Vraj by som mala byt vďačná. Vďačná som ale keď raz nepotrebujem tak nepotrebujem

0silvia0
12. máj 2025

No tak budes pre nich nevdacnica, co uz. Povedz ze to odnesies do krizoveho centra ak si nedaju povedat.

autor
12. máj 2025
@petracandle

Budem v menšine, ale mňa by zrovna hentaké praktické "neosobné" darčeky najviac potešili 😃

Lebo som náročná na kozmetiku, módu, doplnky, čiže to všetko si chcem kupovať len sama a nevadí mi za to vyhadzovať peniaze. A nerada dostávam niečo z toho, lebo s málokto trafí do vkusu.

Ale za praktické veci ako mixér, hrncek mi je ľúto míňať (hoci to človek potrebuje) a preto by som sa veľmi potešila keby to dostanem 😃
Ale chápem ťa, každý to má inak

@petracandle keby si pár rokov v kuse dostala na každý sviatok iba niečo do domácnosti tiež by ťa to prestalo baviť

lenkakravcova
12. máj 2025

Môžeš im ešte povedať, že keď už chcú dávať také neosobné veci, tak rozumnejšie by boli potraviny, ktoré ti chutia. Tie vždy môžeš zjesť. 😀 Aspoň mne by to prišlo lepšie.. aj pár slanosti a sladkosti čo mám rada by ma potešilo viac než nepotrebné náradie (samozrejme keď je to niečo čo nemám a zijde sa to, tak je to úplne o inom).

autor
12. máj 2025
@lenkakravcova

Môžeš im ešte povedať, že keď už chcú dávať také neosobné veci, tak rozumnejšie by boli potraviny, ktoré ti chutia. Tie vždy môžeš zjesť. 😀 Aspoň mne by to prišlo lepšie.. aj pár slanosti a sladkosti čo mám rada by ma potešilo viac než nepotrebné náradie (samozrejme keď je to niečo čo nemám a zijde sa to, tak je to úplne o inom).

@lenkakravcova napríklad včera sa mi pokazil vysávač. Mala som doma ďalší čiže nebol problém vymeniť a hneď som vravela manželovi nech neskúsi pred nikým spomenúť že sa jeden vysávač pokazil lebo už vidím ako k nám pochodujú obe z vysávačom 🤣

simca06022011
12. máj 2025

tak povedala si, tak nech su urazeni, odrazia sa. Vdacna budes aj za cokoladu a nepotrebujes plne skrine haraburdia, ktore nechces...
popravde moji rodicia a duplom svokrovci by si za tie roky co ma poznaju "nedovolili" kupit mi nejaku vec do domacnosti, bez opytania sa.

tanyan
12. máj 2025

Keby to aspoň dali aj s účtom, aby si to mohla vrátiť / vymeniť za niečo podľa vlastného výberu. Alebo ešte lepšie by bolo dať darčekovú poukážku...
Ja mám problém aj s "osobnými" darčekmi, lebo keď dostanem štvrté hodinky, pričom nenosím alebo Yves Rocher balíčky, pričom používam inú, resp. takmer žiadnu kozmetiku...

pribinak
12. máj 2025

Začni im tie dary vracať. A muž nech mame povie: mama prestaň nakupovať Jane veci do domácnosti, kúpi di sama čo chce. Kúp je poukážku do drogerie či parfumérie a hotovo

Nirmalne pri prvom sviatku by som doniesla niektorých z tých darov spat

Ale vieš keď nič nepovieš a si ticho ako taka nemá ryba tak nemajú odkiaľ vedieť že veci do domácnosti nechceš

beata_k
12. máj 2025

Ved im sa im postazuj aka draha je kozmetika ( konkretna znacka) Verim, ze ti kupia dvojmo 😁

anjelicek26
12. máj 2025

Mne toto neprijde ako neriesitelny problem, len ich musis usmernit k veciam, ktore by ta skutocne potesili a nielen tie, ktore potrebujes... ako pise bea hore... proste spomen to, co ti prijde fajn... mozno proste nikdy nic nepovies a potom skumaju a rozmyslaju same nad tym a vyjdu s toho blbosti... keby si im bola "jedno" nekupuju nic, ale evidentne maju zaujem ...

balerina2025
12. máj 2025

tak to je fakt divne

mantilka
12. máj 2025

Však povedz otvorené čo by si chcela. Mami strašne by ma potešila voňavka Dior, Guess... Mami tak by som prijala wellness vstupenku len pre seba.
Nauč sa komunikovať. Vzťahy sú o otvorenej komunikácii.

mk1111111111
12. máj 2025

Povedz, ze nemas mieato a hotovo. Nech nic neprinasaju, len kvety a nieco sladke. Snad im dopne. U nas sa prestali dospelym darceky kupovat, kazdy si kupi podla seba. Prinesieme kvet a sladkost a vsetci sme spokojni. Len na jubilea kupujeme, aj to len zazitkove, kto co ma rad

1gramofon
12. máj 2025

Nechcený darček odložím na policu medzi darčeky, ktoré niekto dostane 😅 aspoň mám ušetrené. Keby som toho mala veľa, napr 5mixerov, tak buď dám v rodine tým čo spolu začali bývať, alebo novej mamičke.
Nemôžem cítiť niektoré vône. Nechcem oblečenie ako dar a stačia mi kvety z lúky. Pokiaľ chces knihu tak im povedz čo ťa zaujíma lebo dostaneš knihu o koňoch pretože si ako pubertiacka chodila ku koňom... Jo.

1gramofon
12. máj 2025

A bloček keby ti dali, to by bolo úplne super. Aspoň by si to vrátila alebo vymenila

maryetta
12. máj 2025

Je ine ked si to vypytas. A ine ak nutene dostanes. A rovno 2x 🙈🙈
Tiez by som nadsena nebola. Nevadilo mi ked som dostala mop. Zehliacu dosku. Neskor tycovy vysavac. Susicku pradla. Kavovar. Ale.... su to veci ktore som sama chcela a potrebovala.

mirage
12. máj 2025

Tybsi dostala dve totozne rury na pecenie? Kazdu v hodnote ..kolko? 300- 500 eur? Dva totozne vysavace ? Neverim.

Strana
z2