icon

Ako sa zmieriť so skromnou svadbou?

4. jan 2025

Dlhšie má trápi jedna vec .. Vždy som snívala o krásnej svadbe podľa mojich predstáv, ale všetko sa tak zomlelo, že svadba bude len klasika v reštike, hudba z reproduktorov, najbližšia rodina.. aj tak to vyjde na kopec peňazí pre cca 20 ľudí ale na veľkú svadbu by sme nenašertiki ani za 5 rokov (aj teraz čakáme šetríme už tretí rok od zásnub). Rodina nás nepodporuje(ani finančné), skôr hádže polená pod nohy .. pri dvoch svedkoch nechceme, po 30tke tiež nie a bojím sa že budeme ľutovať že sme nemali veľkú párty aj s kamosmi atak. Dá sa s tým zmieriť? Ako to spraviť aby bol aj vlk sýty aj ovca celá? Nechcem to rušiť ani prekladať , tento rok bude náš lebo už si chcem miláčika zobrat

Strana
z5
zltalienka
5. jan 2025

"Vždy som snívala o krásnej svadbe podľa mojich predstáv," milá autorka, ak je to Tvoj sen a nemáš ďalšie veľké sny do života (deti, cestovanie, dom,...) tak si svoj sen o krásnej svadbe splň. Zober úver a urob svadbu o akej snívaš. Sny si treba plniť, život máme len jeden.

amy12345
5. jan 2025

Prečo sa nevykašleš na svadbu s rodinou na Slovensku a neurobíš radšej krásny obrad pri mori len vy dvaja, rodina bude frflať tak či tak a svadba pri mori je naozaj nádherná (vlastná skúsenosť) ak jeden sen nevyšiel čo takto si pozrieť svadby pri mori, možno si nájdeš sen nový ktorý bude len o vás dvoch. Rodine to stačí oznámiť tak či tak sa urazia vždy pre niečo iné

kukulienka999
5. jan 2025

A aká položka z celej svadby je podľa teba najdrahšia? My sme mali 40 ľudí, v hoteli kde sme aj 25 ľudí ubytovali, mali sme krásnu výzdobu, predjedlo, polievka, hlavne jedlo a o 19:00 bufet, alkohol sme museli piť z baru, nedalo sa doniesť vlastne. Bratislava a cela svadba nás vyšla 10 000€. Povedala som si, že nebudeme šetriť ale nebudeme a k bezhlavo rozhadzovať a jedine do čoho som chcela investovať boli obrucky 😃

helenbozka
5. jan 2025

A aký máte vlastne rozpočet? Ja Ťa chápem, viem ako to je, že "musíš" pozvať aj tých, ktorých by si tam najradšej nevidela, len aby "bol pokoj"... Myslím, že aj s napätým rozpočtom sa pri premyslenej stratégii dá vykúzliť svadba, ktorá Ťa nadchne. Urob si zoznam vecí, ktoré MUSIA byť, tých NIE NUTNÝCH a takých, ktoré sú len z ROZMARU. Predbežne si to všetko naceň a začni škrtať to, bez čoho sa zaobídete. Sú veci, na ktorých pri svadobnom obrade a stole naozaj nezáleží, dôležité je, ako bude vyzerať to, čo príde PO SVADBE. Good luck 😉

margotka17
13. jan 2025

Viem, o čom píšeš, sen, skutočnosť, realita, rodina, kolegovia, priatelia. V duši chces, aby sa tvoj deň všetkým páčil, aby si tou princeznou bola naraz pre všetkých s celou tou parádou, ako svadby bývajú. Ostáva ti dúfať, že dostaneš finančné dary a troška vám to pomôže pri úhrade svadby. Držím palceky 👍

Strana
z5