Ako slušne zrušiť pozvanie na oslavu?
Dobry vecer, chcela by som sa opytat, ci mi viete poradit, ako sa zachovat, ked som pozvala na oslavu okruhlin blizkeho cloveka, ktoreho som sice 5 rokov nevidela ale na oslave som ho chcela, no uz podla jeho reakcie na pozvanie som zistila, ze jeho pritomnost nezvladnem. Pozvanie dotycna osoba rada prijala ale s netaktnym komentarom. Bolo by odo mna velmi hnusne, keby som jej zatelefonovala a povedala ze ten komentar sa ma dotkol a poziadala, ze radsej by som sa s nou stretla niekedy inokedy?
@kittykat22 ja jej nikde nepíšem, že ho pozvať musí, resp. nemá zrušiť pozvanie. Ale nech si položí základné otázky, prečo by tá osoba vadila na oslave. Je jednoduché pozvanie zrušiť, ale nie pre každého je komfortné teraz zavolať znova a zrušiť. Keď si nechá prejsť hlavou, to rozhodnutie sa jej vyjasní, naberie rozvahu a posilní svoj názor. Lebo teraz je akosi na vážkach, preto založila diskusiu. Keby si bola istá, dávno zdvihne mobil a pozvanie zruši.
@cacianka niekedy je tazke povedat pravdu do oci. Aj ked clovek vie co sa deje, aka je situacia, tak v tych medziludskych vztahoch je to take tancovanie na tenkom lade.
@kittykat22 presne to som mala na mysli, že sa jej ťažko tá pravda hovorí. Lebo je slušnejšia ako ten netaktny človek
Pre uzatvorenie temy - komentar sa tykal penazi, ktore by som dostala a fakt som sa citila po zlozeni telefonu zle. Myslim, ze take veci sa nehovoria, zvlast nie takym sposobom. Urobila som to, co som mohla urobit hned, opytala som sa dalsich 2 pozvanych ludi. Vysvitlo napokon, ze maju velky problem s ucastou pozvaneho coveka. Takze sa ospravedlnim, skusim vysvetlit a pozvanie zrusim. A nabuduce kym naplanujem velke stastne stretnutie, poriadne si to premyslim. Vam dakujem za pripevky aj za vsetky Vase nazory. 🙂

Pozvať niekoho a sadnúť si s niekým za jeden stôl je určite veľkorysé gesto. Možnosť komunikovať, zaujímať sa o iných, upevniť, skvalitniť vzťahy, prípadne udobriť sa. Jednoducho byť chvíľu spolu, kým sme tu.