Ako ste oslávili prvé narodeniny vášho dieťatka?
Dobry vecer chcem sa spytat oslavovali ste prvy rocik dietata niekto skor ako malo narodeniny?V nasom pripade sa to jedna o tyzden skor ako sa narodil a svokra ma ide zato pomaly ukamenovat ze sa to nema tak robit a podobne.O tyzden skor to vsetkym vyhovuje samozrejme okrem svokry.
Kamoska ma 3 deti, vsetky maju narodky v septembri, aj jej muz a tak oslavuju vsetci 4 naraz a to na muzove narodeniny. Nehovorila nikdy, ze by to niekomu nejako vadilo a navyse tito krpci ani celkom nerozumeju rozruchu okolo co sa deje
Nam tento rok vysli narodky na pondelok, oslavovali sme 2 dni skor, v sobotu, krstni ani babky a dedo by v pondelok kvoli praci a inym povinnostiam asi neprisli
Nepamatam si presne prve, ale druhe narodky nam to vyslo tak, ze najskor u nasich skor, potom u svokrovcov neskor po narodkach, doma v den narodiek. Akože by sa mu malo niečo stať, že to zakríkneš?
Juj, to su take povery, ako červená stužka na kočík proti uhranutiu či čomu (dala som to potichu dole a nikomu sa nic nestalo). Z rovnakého súdka sú tie reťazové listy - ak nepošleš, tak ti ozelenie mačka, vypáli sa žiarovka v kúpeľni a zvädnú muškáty...
My sme tiez mali o tyzden skor...jednak to kazdemu vyhovovalo a potom ja som mala naplanovany zdrav. zakrok...mala je tu a vsetko je ok...taketo svokry by som zavesila do prievanu...co spravia cirkus aj okolo stojatej vody ...pff
U nás prvé narodeninky staršej dcéry vyšli na piatok, oslava bola v sobotu, čiže deň po.... U druhej dcérky to tiež vyšlo cez týždeň, na stredu a oslava bola tiež v sobotu..
Nerada to oslavujem popredu, ani nie kvôli "poverám", ale je to také, neviem.... Aj my, ako decká, alebo keď mal u nás niekto sviatok, tak sa väčšinou oslavovalo až po..
Ale kto si to ako zariadi, je to už na ňom..... 😉 svokru nepočúvaj, je to tvoje dieťa a urob ako uznáš za vhodné 😉
My oslavujeme bud popredu alebo pozadu, ako sa cela pereput vieme dat dokopy 😀 7 dospelych a 4 deti, to treba zorganizovat 😉
Dcerine prve narodeniny sme oslavovali par dni popredu v nedelu, ked sme boli vsetci spolu a potom este raz doma v den narodenin dostala maly darcek.
Vzdy to tak robime, ze slavime cela vacsia rodina cez vikend, a potom my 4 doma priamo v den narodenin. A oslavanec si vyberie, co bude na veceru 🙂 Takto sa nam to zauzivalo a nam sa to paci.
Par dni hore-dole je uplne jedno. Raz sme nestihali oslavy, tak moje narodky, co su v oktobri, sme slavili niekedy pocas Adventu 😝 Kym sme sa zase vsetci pozbierali, a po dovolenkach a sluzobnych cestach sme mali potom oslavove stresy 😉 😀
dve z mojich detí majú narodeniny behom 5tich dní,toslavujú spolu,teda bolo aj tak,že oslava bola po narodeninách jedného a pred narodkami druhého...nik neriešil,hostia prišli kedy sme ich pozvali
aj nasa dcera oslavovala narodky skor, ked vsetci mohli prist, nikomu to nevadilo, boli sme rada, ze sme sa vsetci stretli... a mala si z toho aj tak nic nepamata... 🙂
Ja nikdy neoslavujem skor narodeniny.Radsej neskor,ale ak sa to neda inak zariadit a nevadi vam to,preco nie.
Jezisi....oslavujte kedy to vyhovuje vam.Moj muz ma narodky 19 a syn 21.7. Oslavujeme tuto sobotu.Neriesim.Komu sa nepaci,nech s nami neoslavuje.My sme sa rozhodli takto....
je to tvoje dieta, alebo svokrine?
tak myslim, ze odpoved je jasna🙂--
U takýchto malých detí je to jedno. Moja mala 4 roky včera ale oslavovali sme v sobotu. Jeej to bolo úplne jedno a ja som si to zariadila podla seba a nie podla iných. A ak by mal niekto pripomienky, to ja neriešim. Moje dieťa, moja oslava. Mávni ruku nad takými hlúpymi pripomienkami
odhliadnuc od toho čo hovorí svokra, je podľa mňa čudné, oslavovať niečo, čo ešte nebolo. Buď oslavovať v tento deň, alebo neskôr Viď príklad: jedna lekárka mala mať svadbu po promóciách, tak si dali urobiť svadobné oznámenia MUDr. xy, a stalo sa, že neurobila štátnice. Museli prerobiť svadobné oznámenia, ktoré boli bez MUDr., svadba bola naplánovaná, štátnice boli v jesennom termíne. Takže svokra má asi pravdu, ale urob, ako Ty chceš. Nikto nerobí krstiny skôr, ako sa narodí dieťa
Mne je to tiež proti srsti. Presne oslavovať niečo čo ešte nebolo. Dátum je výnimočný, preto asi nie je jedno kedy. Radšej po ako pred. Ja mám zase skúsenosti, že sa oslavovali narodeniny vopred a oslávenec zomrel a vlastne sa narodenín ani nedožil. Nie som poverčivá, ale vadí mi to.
My sme oslavovali o 10 dní skôr prvý rôčik a vôbec ma nenapadlo uvažovať o tom, či to nie je blbé. Proste to potom nikomu nevyhovovalo, tak sme to spravili skôr. Ja som v tom nevidela žiadny problém, podľa mňa je divné riešiť, že sa nemusí dožiť narodenín.
Ano oslavovali a to skoro 2 tyzdne popredu. Dovod bol jednoduchy, bol to jediny termin , ktory vyhovoval vsetkym. Nikto nic nenamietal.
My doteraz nikoho narodky/meniny neoslavujeme dopredu, max. den dopredu, radsej to dame o tyzden, dva neskor, prosto zvyk. Isto si ale urob, ako Ty chces, nie podla toho, ako chce svokra 🙂

no je pravda ze skor sa nezvykne oslavovat ale je leto vsetci maju dovolenky a ked sa neda inak a zas asi lepsie ako o mesiac neskor. Aj ked tito drobci este tak nevnimaju cas. Sprav ako Vam vyhovuje 🙂