icon

Ako ste riešili uvítanie do života s rodinou?

21. jan 2020

Ahojte pri 1 dcerke nás oslava(obed) po uvítanue vyšiel cez 800€ (bolo nás 27 ludi ) a neda sa to zmensit.
A kedže čakáme 2 bábo tak rozmyslam čo znemit aby to tolko nevyslo.
Ku nám do domu by sme sa nezmestili ak ci tak budeme musiet ist do restiky , a rozmyslam nad tým že to dáme bez obeda ,iba kolace kava torta chlebicky a nejaky brunch a alkohol 🙂 mali ste to tak niekto ,nie je to divné ? Kolko vas to cca vyslo ?

Strana
z2
mariska1989
21. jan 2020

@deti95060810 práveže krstiny a privítanie do života sú dve rozličné veci sú ľudia ktorí robia oslavu s dvojtýždňovým bábom aby ho do rodiny privítali a zväčša to robia tí ktorí sú neveriaci alebo ty ktorí sú veriaci ale majú dosť peňazí😀 Ale samozrejme že sa stretávam s tými ktorí to robia len na krstiny a viem o takých ktorý majú aj 50 ľudí čo mi príde dosť mimo.. u nás zo súrodencov som momentálne jediná ktorá má deti takže neviem posúdiť Ako sa robia veľké oslavy😀 s toľkým počtom ľudí

kikus985
21. jan 2020

@mariska1989 bože 50 ľudí 😀 My sme mali 25 na svadbe a už to som sa cítila trochu nepohodlne 😀 (s mužom nie sme veľmi spoločenskí ľudia 😂). Našťastie mi nikto o takejto oslave nehovoril a úspešne sme sa vyhli väčšej spoločnosti 😀 Ja budem mať radšej každý deň návštevu s dvoma ľuďmi než jeden deň takýto 😂

sajka12
21. jan 2020

Ja by som si prenajala iba miestnosť a všetko tam doniesla vlastné.. Studený sladký a slaný bufet, nápoje alko nealko, koláče, šaláty, rezne... Ja by som si chystala jedlo sama, ale dá sa aj tak že objednáš šaláty a rezne... Stále to bude lacnejšie ako menu v reštike. Je to pracnejšie ale asi najlacnejšia možnosť.

mariska1989
21. jan 2020

@kikus985 Ako vážne máme suseda ktorý má peniaze a dosť a narodil sa mu tretí syn a fakt mal 48 ľudí lebo on musel mať ešte aj živú hudbu🙈 Ja som tiež taká radšej menej ľudí ako toľko mne stačilo že na mojej oslave bolo 17 ľudí . Radšej nech príde jedna rodina posedí si pôjdu domov a potom znova ďalšia a takto krásne to prejde a neminiem toľko ako v reštike A to som ešte pekne doma vo svojom

nyusika
21. jan 2020

@sajka12
nic v zlom, ale mna by ani nehlo toto vsetko chystat pre tolko ludi.
cas su peniaze, pre mna urcite

evalin88
21. jan 2020

My sme robili iba obed po krste v restike, polievka, neutralne druhe jedlo a pripitok. 🙂 neake kolace z vlastnej iniciativy priniesla krstna mama.

sajka12
21. jan 2020

@nyusika no pre mňa je rodina viac ako peniaze... Ja chystám pre rodinu a oni pre nás. A naše deti to vnímajú a veľa ich to naučí.
V dnešnej dobe je každý naučený pozerať iba na seba. Ja chcem naučiť moje dieťa aj iným hodnotám... Každá obeta ktorú človek prinesie sa mu niekde vynahradí

kikus985
21. jan 2020

@mariska1989 my sme celkovi aj svadbu riešili tak že aj keby si môžme dovoliť pozvať aj 300 ľudí, tak nie. Chceme tam len tých s ktorými máme naozaj ten najbližší vzťah. Takže nejaké sesternice s ktorými som bola v kontakte naposledy pred piatimi rokmi a pod. určite nie. Takto sme síce mali malú svadbu ale fakt sme tam mali len takých ľudí ktorí sú neodmysliteľnou časťou v našich životoch.

lenka2710
21. jan 2020

Ja som na krstiny akurát pozyvala starých rodičov z jednej druhej strany, moju babku, čo teda malej príde ako prababka a môj brat krstoval, ten je slobodný! A potom keď sa chcel prísť niekto pozrieť na malú, tak som mala vždy niečo v chladničke alebo špajzke
Takže u nás takto 😉

nyusika
21. jan 2020

@sajka12 prepac, ale gazdinkovske zrucnosti nevypovedaju nic o charaktere cloveka.
nemusi byt kazda zena excelentna kucharka, kludne moze pre svoju rodinnu oslavu aj zaplatit.
vacsiu sprostost som uz davno necitala

1gabriela13
21. jan 2020

Zbytočne vyhodené peniaze za mňa. Ani som nepočula že sa niečo také robí. Tešiť sa z dieťaťa dá aj inak.

mariska1989
21. jan 2020

@kikus985 to presne bolo aj u nás a mali sme niečo do 40 ľudí aj s muzikantami A to dokopy s manželom samozrejme z mojej strany bolo viac z manželovej len 10😀

zuzka1117
21. jan 2020

@sajka12 tam hej ale asi nebude pri malom dieťati chystať doma jedlo pre 27 ľudí, veď to by sa zbláznila

zuzka1117
21. jan 2020

@1gabriela13 veď to je namiesto krstin

saskia_98
21. jan 2020

Ja som robila krstiny a cca 700€ ma stali. Obed kava v restauracii. Potom u nas doma švedske stoly. (Isto by som nevarila pre tolko ludi. Nemala som na to ani chuť ani čas) Vela palenky sa vypilo a švedske stoly boli drahe. A bolo nas 20 ludi.., a na uvitanie ked som prisla z porodnice, som robila len chlebicky a piskotovu tortu, kava, vino a slane nieco.. Toto som nepocitala kolko vyslo ale nie vela. 🤔

autor
21. jan 2020

Už ste to tu to rozprúdili 🙂 ďakujem za názory.

baccio
21. jan 2020

@mariska1989 tak sestra má 7,druhá má 4,tretia má 2, brat má 3 , a mi máme 6 a z manželovej strany je to dokopy 10 ale ty sú už starší tak nechodia.Cize tak😏

renirv
21. jan 2020

Fuha to je dost, podla mna by stacilo normalne len nejake obcestvenie ako chlebicky, kolace a tak. Alebo hladat nejake miesto kde to nestoji tolko penazi

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
mariska1989
21. jan 2020

@baccio ty jooooo👍😊

queen_el
21. jan 2020

@ptmt1011 Tak na svadbu je to OK, ale na uvítanie do života/krstiny sa mi to zdá veľa. Ja by som pozvala rodičov z oboch strán, krstných rodičov a hotovo. Samozrejme to je môj názor, je to aj o zvykoch, u nás sa robia krstiny takto, ani som nepočula o tom, že by sa robili takéto väčšie oslavy.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
jovana9
21. jan 2020

Ja by som Ti tiež odporučila skôr zaplatiť dobrý obed a ušetriť na ďalšom pohostení, vrátane toho alkoholu, ktorý vás minule stál tak veľa. Hľadaj reštauráciu, kde si môžeš doniesť viac vlastného /koláče, alkohol/. 800€ je naozaj veľmi veľa. Môžete ušetriť aj tak, že začnete neskôr, alebo skončite skôr. Inak, nemôžeš niekoho z rodiny poprosiť, aby Ti pomohol napr. s koláčmi, tortou a pod.? Inak, prajem peknú oslavu 😉

lusyc
21. jan 2020

Toto aj ja idem riešiť. Prvé krstiny nás vyšli pre 30 ludi 560€ len restika- obed, káva, nealko. Alkohol sa nepil, vsetci boli autom. Koláče a slane som napiekla sama, aj na výslužky, tortu doniesli krstni. Ale pride mi to strašne veľa a neviem ako to urobiť lacnejšie.

modrykoniicek
22. jan 2020

Nebyť tejto stránky ani by som nevedela čo to uvítanie do života je.
Zbytočné peniaze.

evittam
23. jan 2020

@modrykoniicek Asi tak. My sme nemali ani jedno ani druhé.

autor
23. jan 2020

@modrykoniicek akože nepovedala by dom ten čas s rodinou bol super. A každý doniesol dar (a celkom užitočný ) .

fineta
23. jan 2020

Riešila by som to doma na záhrade. Uvarila kotlinu gulášu, možno hodila mäso na gril, nejaký šalát k tomu a zákusky si dala napiecť. Určite nie takto preplácať. To nie je o lakomstve, ale o prioritách. Aj ked je to takto zaužívané, a vítate všetkých nových členov v rodine vzájomne, neriešila by som to reštauráciou, ale uvoľnenou atmosférou v lezernom outfite doma na dvore. Nas čakajú krstiny v apríli a nejdem z toho robiť haló. Nemám v pláne pozývať nikoho, skočime si po obrade v kostole niekam na obed a bodka. Načo pozývať tých, ktorí pripisuju sviatosti krstu iba formálny význam? Pre nás doma je to silný moment, obrovský dar a chcem to precítiť, to hodovanie je pre mňa absolútne nepodstatne.

Strana
z2