Ako ste riešili uvítanie do života s rodinou?
Ahojte pri 1 dcerke nás oslava(obed) po uvítanue vyšiel cez 800€ (bolo nás 27 ludi ) a neda sa to zmensit.
A kedže čakáme 2 bábo tak rozmyslam čo znemit aby to tolko nevyslo.
Ku nám do domu by sme sa nezmestili ak ci tak budeme musiet ist do restiky , a rozmyslam nad tým že to dáme bez obeda ,iba kolace kava torta chlebicky a nejaky brunch a alkohol 🙂 mali ste to tak niekto ,nie je to divné ? Kolko vas to cca vyslo ?
@mariska1989 bože 50 ľudí 😀 My sme mali 25 na svadbe a už to som sa cítila trochu nepohodlne 😀 (s mužom nie sme veľmi spoločenskí ľudia 😂). Našťastie mi nikto o takejto oslave nehovoril a úspešne sme sa vyhli väčšej spoločnosti 😀 Ja budem mať radšej každý deň návštevu s dvoma ľuďmi než jeden deň takýto 😂
Ja by som si prenajala iba miestnosť a všetko tam doniesla vlastné.. Studený sladký a slaný bufet, nápoje alko nealko, koláče, šaláty, rezne... Ja by som si chystala jedlo sama, ale dá sa aj tak že objednáš šaláty a rezne... Stále to bude lacnejšie ako menu v reštike. Je to pracnejšie ale asi najlacnejšia možnosť.
@kikus985 Ako vážne máme suseda ktorý má peniaze a dosť a narodil sa mu tretí syn a fakt mal 48 ľudí lebo on musel mať ešte aj živú hudbu🙈 Ja som tiež taká radšej menej ľudí ako toľko mne stačilo že na mojej oslave bolo 17 ľudí . Radšej nech príde jedna rodina posedí si pôjdu domov a potom znova ďalšia a takto krásne to prejde a neminiem toľko ako v reštike A to som ešte pekne doma vo svojom
My sme robili iba obed po krste v restike, polievka, neutralne druhe jedlo a pripitok. 🙂 neake kolace z vlastnej iniciativy priniesla krstna mama.
@nyusika no pre mňa je rodina viac ako peniaze... Ja chystám pre rodinu a oni pre nás. A naše deti to vnímajú a veľa ich to naučí.
V dnešnej dobe je každý naučený pozerať iba na seba. Ja chcem naučiť moje dieťa aj iným hodnotám... Každá obeta ktorú človek prinesie sa mu niekde vynahradí
@mariska1989 my sme celkovi aj svadbu riešili tak že aj keby si môžme dovoliť pozvať aj 300 ľudí, tak nie. Chceme tam len tých s ktorými máme naozaj ten najbližší vzťah. Takže nejaké sesternice s ktorými som bola v kontakte naposledy pred piatimi rokmi a pod. určite nie. Takto sme síce mali malú svadbu ale fakt sme tam mali len takých ľudí ktorí sú neodmysliteľnou časťou v našich životoch.
Ja som na krstiny akurát pozyvala starých rodičov z jednej druhej strany, moju babku, čo teda malej príde ako prababka a môj brat krstoval, ten je slobodný! A potom keď sa chcel prísť niekto pozrieť na malú, tak som mala vždy niečo v chladničke alebo špajzke
Takže u nás takto 😉
Zbytočne vyhodené peniaze za mňa. Ani som nepočula že sa niečo také robí. Tešiť sa z dieťaťa dá aj inak.
@kikus985 to presne bolo aj u nás a mali sme niečo do 40 ľudí aj s muzikantami A to dokopy s manželom samozrejme z mojej strany bolo viac z manželovej len 10😀
@1gabriela13 veď to je namiesto krstin
Ja som robila krstiny a cca 700€ ma stali. Obed kava v restauracii. Potom u nas doma švedske stoly. (Isto by som nevarila pre tolko ludi. Nemala som na to ani chuť ani čas) Vela palenky sa vypilo a švedske stoly boli drahe. A bolo nas 20 ludi.., a na uvitanie ked som prisla z porodnice, som robila len chlebicky a piskotovu tortu, kava, vino a slane nieco.. Toto som nepocitala kolko vyslo ale nie vela. 🤔
Už ste to tu to rozprúdili 🙂 ďakujem za názory.
@mariska1989 tak sestra má 7,druhá má 4,tretia má 2, brat má 3 , a mi máme 6 a z manželovej strany je to dokopy 10 ale ty sú už starší tak nechodia.Cize tak😏
Fuha to je dost, podla mna by stacilo normalne len nejake obcestvenie ako chlebicky, kolace a tak. Alebo hladat nejake miesto kde to nestoji tolko penazi
@baccio ty jooooo👍😊
@ptmt1011 Tak na svadbu je to OK, ale na uvítanie do života/krstiny sa mi to zdá veľa. Ja by som pozvala rodičov z oboch strán, krstných rodičov a hotovo. Samozrejme to je môj názor, je to aj o zvykoch, u nás sa robia krstiny takto, ani som nepočula o tom, že by sa robili takéto väčšie oslavy.
Ja by som Ti tiež odporučila skôr zaplatiť dobrý obed a ušetriť na ďalšom pohostení, vrátane toho alkoholu, ktorý vás minule stál tak veľa. Hľadaj reštauráciu, kde si môžeš doniesť viac vlastného /koláče, alkohol/. 800€ je naozaj veľmi veľa. Môžete ušetriť aj tak, že začnete neskôr, alebo skončite skôr. Inak, nemôžeš niekoho z rodiny poprosiť, aby Ti pomohol napr. s koláčmi, tortou a pod.? Inak, prajem peknú oslavu 😉
Toto aj ja idem riešiť. Prvé krstiny nás vyšli pre 30 ludi 560€ len restika- obed, káva, nealko. Alkohol sa nepil, vsetci boli autom. Koláče a slane som napiekla sama, aj na výslužky, tortu doniesli krstni. Ale pride mi to strašne veľa a neviem ako to urobiť lacnejšie.
Nebyť tejto stránky ani by som nevedela čo to uvítanie do života je.
Zbytočné peniaze.
@modrykoniicek Asi tak. My sme nemali ani jedno ani druhé.
@modrykoniicek akože nepovedala by dom ten čas s rodinou bol super. A každý doniesol dar (a celkom užitočný ) .
Riešila by som to doma na záhrade. Uvarila kotlinu gulášu, možno hodila mäso na gril, nejaký šalát k tomu a zákusky si dala napiecť. Určite nie takto preplácať. To nie je o lakomstve, ale o prioritách. Aj ked je to takto zaužívané, a vítate všetkých nových členov v rodine vzájomne, neriešila by som to reštauráciou, ale uvoľnenou atmosférou v lezernom outfite doma na dvore. Nas čakajú krstiny v apríli a nejdem z toho robiť haló. Nemám v pláne pozývať nikoho, skočime si po obrade v kostole niekam na obed a bodka. Načo pozývať tých, ktorí pripisuju sviatosti krstu iba formálny význam? Pre nás doma je to silný moment, obrovský dar a chcem to precítiť, to hodovanie je pre mňa absolútne nepodstatne.

@deti95060810 práveže krstiny a privítanie do života sú dve rozličné veci sú ľudia ktorí robia oslavu s dvojtýždňovým bábom aby ho do rodiny privítali a zväčša to robia tí ktorí sú neveriaci alebo ty ktorí sú veriaci ale majú dosť peňazí😀 Ale samozrejme že sa stretávam s tými ktorí to robia len na krstiny a viem o takých ktorý majú aj 50 ľudí čo mi príde dosť mimo.. u nás zo súrodencov som momentálne jediná ktorá má deti takže neviem posúdiť Ako sa robia veľké oslavy😀 s toľkým počtom ľudí