icon

Ako umiestniť symbolické miesto pre rodičov na svadbe?

cuci22
18. apr 2024

Ahojte 🙂 chcela by som sa poradiť. Ide o to že moji rodičia sú už v nebi a ja by som im strašne chcela vytvoriť miesto pri svadobnom stole.Samozrejme vedľa mňa budú ako náhrada krstný rodičia ale tých mojich pravých rodičov nechcem pri stole vynechať.
Ako by ste to riešili? Nechcem tam dávať ich fotky ani sviečky 🙂
Skúste dat nejaké typy,ďakujem 🥰

Strana
z2
doris11
18. apr 2024

@cuci22 napríklad my robíme na Vianoce tak ze .. miesto navyše pre tých ktorí medzi nami už niesu .. čiže okolo stola bolo jedno miesto prázdne, ale je nachystany tanier príbory a pod 🙂

orta
18. apr 2024

no ja by som to riesila tymi fotkami ale ked tak nechces tak len proste tie miesta vynechaj ale akoze normalne ich prestri ako keby tam mal niekto sediet a nech sa spomenu pri pripitku.

januska12323
18. apr 2024

Prázdne miesto ako keby len neprišli a pri prípitku vysvetliť.

cuci22
autor
18. apr 2024

Ja som tiež tak rozmýšľala žeby som dala normálne prestriet taniere,príbor a zostalo by to prázdne a dala by som tam aj menovky ze napríklad rodičia nevesty.Neviem bojím sa ze to bude divne robiť im miesto ale strašne mi tam budu chýbať a hlavne maminka ktorá odišla len pred 2 rokmi :(

cuci22
autor
18. apr 2024

@orta a ako napríklad spomenúť?

cuci22
autor
18. apr 2024

@januska12323 a ako napríklad vysvetliť?

kp7333
18. apr 2024

Ja by som mozno do kvetinivej ikebany, co byva pred zenichom a nevestou, zakomponovala srdce s fotografiou rodicov. Ta fotografia by bola otocena smerom k neveste a zenichovi, tym padom by to bola taka sukromna spomienka.

doris11
18. apr 2024

@cuci22 ja osobne si myslím že nemusíš nijak vysvetľovať, proste ty budeš vedieť že tam “sú” s tebou, myslíš na nich a to je všetko..

thereisabear
18. apr 2024

Spomenula by som ich v prípitku. Nič iné by som nerobila.

janinah
18. apr 2024

Nič extra " kvôli ľuďom" by som nerobila.Budu tam s tebou v tvojom srdci po celý čas.to stačí.
Skôr sa porozprávať s kňazom.aby ich nevynechal v príhovore pre novomanželov.ze si chces na nich spomenúť

mircalla
18. apr 2024

@cuci22 Ja by som to neriesila, pride mi to dost cudne, dolezite je, ze s nimi v myslienkach. Skor mi to pride, ze to robia kvoli inym, nie kvoli sebe. Nasi uz tiez neziju, ale mne toto pride dost trapne

patinqaa
Autor odpoveď zmazal
andaluzia12
18. apr 2024

na svadbe som nemala mamu, nakoľko už bola mŕtva. Pri svadobnom stole z mojej strany sedel otec a krstní rodičia. Nijako som nato nepoukazovala, všetci vedeli "kde je a prečo tam nieje", síce zomrela už dávno, ale nechcela som, aby sa to zvrtlo na nárek a plač, nakoľko niektorí ľudia sú dosť emotívni. Skôr by som to riešila niečím, o čom budem vedieť ja a ženích, nech to proste nerozdúcha vášne... (fotku rodičov pri mojom mieste napr. )

hipuska
18. apr 2024

Ja by som nedávala prázdne stolicky. V procese zábavy sa to aj tak zahadze pohármi, niekto si sadne na tu stoličku. A to by mi vadilo. Skor by som si to nejak skryto, iba pre seba. U nás je zbyk,že nevesta a ženích chodia na cintorín

oblecenie99
18. apr 2024

Osobne by som to riešila tak, že by sme sedeli iba dvaja s manželom za osobitným stolom. Podobné riešenie som videla u kamošky, jej rodičia boli rozvedení.

viestta
18. apr 2024

@cuci22 pri pripitku to ozrejmi starejsi, alebo ten, ktory bude pripijat mladomanzelom, nie ty

jankalukasova
18. apr 2024

Kamarátka sa vydávala a už nemala otca, keďže bol poľovník, zakomponovala do výzdoby jeleňov. Na ich stole bola krásna ikebana a v nej bola soška bieleho jeleňa. Bolo to veľmi elegantné. Celá tá ikebana ale nebola pred nimi. Bola na konci stola, kde sedela jej mamina. Bolo tam viac dekorácií a zároveň to bolo také to "prázdne miesto" ale nie klasicky prestreté. Svadba bola pomerne malá a všetci vedeli, že to je za tatina.

petulda333
18. apr 2024

Ja by som nedavala ani fotky ani prazdne miesto. Ja som si zosnulych uctila tak,ze som mala ich fotky na kytici. A tym padom boli aj ,,pri stole,,

evkamotka
18. apr 2024

Spomenula by som ich pri pripitku. Vo svadobnych satach sla k hrobu dat kvet. Miesto pri stole by som nerobila, ako vyssie spominaju, cez svadbu sa to rozpusti, podsadne, zahadze poharmi.

cuci22
autor
18. apr 2024

Ďakujem za každú radu.Urcite dáme urobiť kyticu pred sobášom pôjdeme na cintorín im ju zaniesť.
Len som chcela vedieť ako to možno mali ostatný keďže tí rodicia na tej svadbe budú veľmi chýbať a chcela som si ich možno aj takýmto spôsobom uctiť.
A myslím ze slovo "trápne " je prehnane...nemyslím to v zlom

petulda333
18. apr 2024

@cuci22 trapne to nebude. Urob ako citis. Ja som mala takto fotky v srdieckach na kytici. Boli to stari rodicia a velmi nam chybali

btus
18. apr 2024

@kp7333 tk toto by som ja napr. nechcela. Plakala by som pri každom pohľade na nich.

kitycat
18. apr 2024

Zanes kyticu na hrob. Viem ze je to tazke, ale nerob zo vasho svadovneho dna poetnu spomienku na zosnulych rodicov

btus
18. apr 2024

mne zomrel iba otec, ked som bola malá a na svadobnom stole som nemala ani len tanier prázdny. Ani sme ho nespomenuli. Na druhý deň sme zaniesli kytice a kvety na hroby. Lebo ani manžel nemá otca.

adrianap83
18. apr 2024

@cuci22 a nebude to pre Teba viac emotívne, May ori sebe prázdne stoličky? Ja by som toto nedala, napríklad. Mne je smutno aj na Vianoce, revem furt. A to mam rodičov tu a teším sa s nimi, no sú ľudia ktorí chýbajú.
No urob si tak, aby Tebe bolo dobre. Len sa priprav, ze budeš viac rozlutostená, aby si sa aj zabavila, nie len bola smutná- to by rodicia určite nechceli💕

andrejita26
18. apr 2024

@cuci22 kamarátka už nemá maminku a na svadbe mala vedľa svadobného stola taký malý stolík, na ktorom bola sklenená tabuľka s nápisom, ktorý hovoril niečo v zmysle ako pre tých, ktorí tu s nami už nie sú a bola tam sviečka vo váze presne taká istá kytica ako jej svadobná. Každý vedel, že je to pre jej maminku. To len tak pre inšpiráciu 🙂

silvusias
18. apr 2024

A prečo nechceš tie fotky? Ja si to tam viem úplne predstaviť, príde mi to ako pekné uctenie si rodičov. Ale tak je tvoja svadba, tak samozrejme by to mali všetci rešpektovať, nech už sa teda rozhodneš akokoľvek. 🙂

osky
18. apr 2024

U nas sa zvykne robit tak-po sobasi idu mladomanzelia a najblizsi/krstni rodicia,svokrovci,surodenci/ na hrob "pozdravit" a polozit kvety.
Hostia zatial cakaju pred cintirinom-ak sa ide do saly peso,alebo v autobuse ci autach...ak sa presuva dalej...
Kazdemu je jasne o co ide,a kazdy to berie ako samozrejmost.
pri otvarajucom pripitku sa este spomenu , pomodli sa za nich a tym je to vybavene.

Ak chces mat nieco hmotne,co ta bude celym vecerom sprevadzat mozes si vziat nejake sperky alebo vreckovku...drobnost,ktoru budes mat pri sebe a bude ti ich pripominat.
O tom uz nemusi nik iny vediet....
A ako bolo spomenute-aby to bola svadba!
Nie oci pre plac!

777januska777
18. apr 2024

@cuci22 ja by som nechala volne miesta pri svadobnom stole. Akože vidím, že to tu moc baby neradia, ale mne sa to ako spomienka na rodičov páči. A samozrejme pred obradom by som išla na cintorín aj so snúbencom.

eva8
18. apr 2024

Na svojej svadbe som sa pri pripitku kratko podakovala ktstnym rodicom a hostom a spomenula som, ze mamka a ocko su s nami. Keby som rozpravala, ze mi chybaju a je mi luto, rozplakala by som sa. U nas na svadbe bola len rodina, vsetci poznali okolnosti.
Moji rodicia nemali miesto, ale je to krasna myslienka.

Strana
z2