Ako ušetriť na svadbe?
Máte nejaké typy ako ušetriť na svadbe ? Ja si napr saty požičiam z požičovne, topanky som si objednala z internetu, popolnocne saty si kúpim kľudne aj z bazáru. Oblečiem si ich predsa možno na 4 hodiny.. kameramana Nechcem, pretože povedzme si na rovinu, kto by pozeral tie dlhé videa zo svadby. Fotografa mat budem. Na jedle sa veľmi ušetriť nedá a Nechcem aby hostia boli hladný. Alkohol a nealko môžeme mať svoje. Mate ešte nejaké typy ako ušetriť? Ja by som napr nedávala nič na stoly ako darček pre hostí. Tie blbosti ako magnetky, kľúčenky, otvaraky na fľaše a podobne drobnosti mi prídu ako vyhodené peniaze. A dávali ste vyslúžky ? Ja neviem prečo je u nás na východe normálne nabaliť ľudí ešte s plnou krabicou koláčov a fľašou pálenky. Samozrejme , že ich treba pohostit , ale ved povedzme si na rovinu koľko taka svadba stojí. Myslíte, že sa to vráti prostredníctvom finančných darov ?
@nadezdah niekto dá, niekto nie. My sme dávali všetkým, hlavne keďže sme boli veľmi spokojní so službami.
A keď som robila ešte catering, tak väčšina dávala výslužky, len sem tam boli hostia, čo nedali (a úprimne, zväčša to boli takí, čo do centu chceli vydať peniaze, nezaokruhľujú, ani čašníčkom nedali tringelt, aj keď boli extra požiadavky od nich, že už si mala chuť im vynadať, že toto je naozaj cez, nech sa uvedomia).
@nadezdah áno dávali sme všetkým (ale mali sme len dj-a a fotografa) 😀

@nadezdah dodávateľom typu, čo mi doviezol koláče atď sme výslužku nedávali. Ale DJ, kameraman atď áno. Aj do kostola sme odniesli a poslali sme aj krabicu koláčov do salónu , kde ma ako nevestu + mamu, svokru , sestru atď. líčili a česali ( ale to sú naši známi , čiže aj preto )