Ako usporiadať lacnejšiu svadbu pre 20 ľudí?
Ahojte chceme malinkú svadbu 20 ľudí a nechceme nič veľké, ale tie ceny v reštauráciách na hlavu sú totálny prestrel. Tak sa chcem opýtať na nejaký nápad ako to vyriešiť, rozmýšľali sme prenajať malý kultúrny alebo nejakú miestnosť a neviem ale ako s jedlom a zákuskami.
a v akom meste ešte
Veď si prezisti ceny u vás v cateringových spoločnostiach, ako to u nich vychádza, prídu, dovezú jedlo, obslúžia a na konci spracú riady. Koláče môžeš objednať u nejakej cukrárky v okolí, ktorá pečie z domu, určite budú lacnejšie, ako z cukrárne. Ale celkovo ceny asi dosť závisia aj od kraja, napríklad na východe budú ceny nižšie, ako v BA a okolí.
pises velmi vseobecne. ale mozes urobit svadbu v zapadakove, v KD a usetris, ano.
Tak ja neviem, co presne si predstavujes a ake mate naroky. Dalsia vec - pre kazdeho moze znamenat pojem "lacne" nieco ine. My sme tiez neplanovali za hostinu vela utracat, ale samozrejme, ze sme urcity budget nastaveny mali, to je jasne. Kulturny dom sme vsak zavrhli hned.
Nakoniec sme sa rozhodli to spravit v kastieli Palarikovo. pre nas a myslim, ze aj pre svadobcanov to bolo nezabudnutelne a poviem ti - som rada, ze sme sa takto rozhodli, pretoze sme nemuseli riesit nic, vyriesili to za nas - ci catering ci ubytovanie. Takze velka spokojnost a urobila by som tak znovu.
@jablon_katka ked pises, ze za vas riesili aj catering aj ubytko.... v ramci toho cateringu bolo co vsetko? aj obsluha, vyzdoba a aj taketo veci, co nesuvisia priamo s jedlom?
kamaratka si prenajala chatu, sedeli sme na záhrade, kamarát otca nevesty varil kotlikovy gulas a griloval maso, okrem toho bolo niekolko cestovinových salatov co nevesta pripravila sama, kolace napiekla miestna cukrarka. Nebolo to možno take tradicne svadobne menu ale bola to velmi dobra svadba
Ahoj my máme svadbu o 15 ludi v kaštieli a komplet,hostina, hudba,jedlo a výzdoba celé nás to stalo 600€
@javorinska Ano, samozrejme, v cene bolo vsetko, proste na kompletku a uplne bez starosti 🙏 Podla mna je to najlepsie vyriesit takto.
Ja ti poviem jedno - svadba stojí vždy toľko, koľko na ňu chceš minút. A nemusí to byt len klasická hostina v hoteli. Buďte kreatívni a pripravíte nezabudnuteľný zážitok, ver mi. Hostí nič nepoteší viac ako úprimná radosť a dobrá atmosféra. Bola som už na noblesnej svadbe kde som sa cítila tak zle lebo to tam všetko bolo také umelé. A bola som j na svadbe v kulturáku kde si robili skoro všetko sami, ale ta atmosféra sa nedá porovnať. Takže čo tak napríklad gardenarty na vlastnej záhrade, alebo na chate? Aj doma vieš spraviť super atmosféru, catering sa doobjednať dnes už čokoľvek. My sme mali takú komornú doma, 15 ľudí, objednali sme teple misy, studené pohostenie,ja som narobila mnamky, mama napiekla koláče, objednali sme zákusky…výzdobu sme spravili a bolo to úplne super. Komplet s oblečením, fotografkou na obrad aj obrúčkami to nepresiahlo 1500€. Čo sme ušetrili išlo radsej na novú kuchyňu, odmietam minút ťažké tisíce za jeden den, ktorý sa dá spraviť úplne ináč a na ktorom je dôležité niečo úplne iné.
ak chces setrit, urob svadba 2 svedkovia.
ak chce niekto setrit, moze mat sobas s dvoma svedkami.
podla mna je neuctive voci hostom riesit to posedenim na chate, alebo niekde v kulturarku s vlastnou stravou.
ti ludia tam pridu, prinesu dar (99 percent financny a nie 20 eur).
mat veselku nie je predsa povinnost.
radsej slusne bez hostiny, ako trapne so zlym pohostenim.
@nyusika hej hej vidno na vás že si rada doprajete, ja som nenapísala že tým ľuďom nedám jedlo, alebo by bolo zlé pohostenie. Kašlem na čele drahé šaty a blbosti, hlavne aby hostia boli najedení a spokojný, ja som to myslela tak že na čom sa dá ušetriť nakoľko bývame v Ba kraji a už sme volali do 6 reštaurácii kde to na hlavu je od 60-80€ čo mi príde fakt veľa, takže preto uvažujeme o KD alebo nejakej miestnosti a asi cateringu alebo máme známeho ktorý je kuchár a varil by. A plánujeme ešte aj koláče tortu švédsky stôl kde by bolo pečené mäso rezne prílohy, o pól noci guláš takže nikto od hladu nezomre, a čo sa týka daru ľudia ktorých pozývame nám určite nedajú 100€ dar🤦 a úprimne to ani nečakám.
dakujem za pochvalu, doprajem si iba tolko, kolko moj rozpocet dovoli.
co obnasa ten rozpocet 60-80 eur na hlavu ?
iba jedno dvojchodove jedlo bez napojov ?
pokial by navadila svadba mimo BA, tak napriklad v Senci sa robia super svadby v hoteli Nostalgia...alebo na Cervenom majeri, to je velmi pekne prostredie a kusok od BA
Autorka, svadbu síce nebudem mat v BA, ale v KE a počítam cca 100€ / osoba. Už by v tom bolo zahrnuté všetko co moze reštaurácia ponúknuť.
Chceli by sme tiez candy bar a tortu. Takže tých 60-80€ nie je až tak veľa na dnešnú dobu. Hostí budeme mat trochu viac ako ty.
tak ale 60E na hlavu je dobra cena :D my sme robili po svadbe len take posedenie v nasej oblubenej vinarni, mali tam oblozene misy, pastety, vino, neskor tortu a kolaciky, ale pred 9 rokmi to pre 20 ludi aj tak bolo asi 800e. usetris ak sa posuniete niekde viac od BA mozno na juh alebo okresete zoznam ludi.
@modrykolibrik 600 eur na 16 ľudí? To je nejak malo 🤔
Znama mala grilovacku na chate. Nebola to ziadna trapnost. Naopak. Bolo to velmi romanticke. Mali parket, svetielka, lucne kvety...Na chate aj spali.
@nyusika neúctivé? pozri v diskusii - sú ľudia ktorí takéto svadby naopak oceňujú 🙂 my sme mali tiež nezvyčajnú svadbu, podrobnosti nebudem písať - ale pointa je že sa to rozpustilo pomerne skoro (cezpoľní postarší hostia) - a my mladí sme skončili na diskotéke 😂 ja v v bielych svadobných šatách 😂
@beata_k presne 🙂
trápne je jedine to, keď niekto musí dať tisíce na to, aby mal lepšie ako sused/svagriná/ex…doplňte si a aby ho neohovorila babka či sesternica z 3. kolena . Ale toto je už dnes úplne iná doba našťastie a práve intímne a možno i netradičné svadby sú úplne bežné a žiadané 🙂 A nie je na tom nič neúctivé
My sme mali svadbu lacnú - v Toskánsku, ja, muž, sestra, jej muž. Oddali nás pri takej kaplnke, pri západe slnka a potom sme sa išli mega prejest a osláviť to do restiky kde bola akurát živá hudba a tancovacka. Vyšlo nás to 200€ bez obruciek. Mala som šaty biele, saténové zo Zary z vypredaja, vlasy jemne vlny, jemný makeup. Muž mal ľahkú bielu košeľu.. No proste dá sa aj lacno aj pekne a žiadna hanba to nie je. Ja nie som ochotná dat za svadbu tisíce.
Svokra mala pred 2r svadbu maličku, cca 20 ľudí, hudba bola z USB z repraku, zákusky aj pagáče si napiekla sama, bolo to v takej malej dedine v restike pri vode, bolo tam miesto aj na tancovanie a stačilo to. Ono nejde o to kde si, ale s kým si. Ja osobne ak som s tými správnymi ľuďmi, je mi jedno ci som v kulturaku alebo v honosnom paláci. Zažila som mnoho svadieb a oveľa viac sa mi páčili tie menšie, ako tie honosné. Ale to je vec vkusu. Nenechaj sa odradiť komentármi, trápne je to, keď sa niekto ide zadlzit kvôli svadbe, len kvôli tomu, aby ľudia boli spokojní.
@biba_18 no zavolat ludi do kulturaku bez kuchyne mi nepride prilis uctive.
a gulasparty ja osobne zboznujem, ale nie ako svadobnu hostinu.
OK, ja rozumiem, ze niekomu toto vyhovuje, ja povazujem svadbu za nieco vynimocne, nebudem cakat, ze vsetci budu zdielat moj cit pre neformalnost.
@nyusika "lacne" pohostenie vobec nemusi byt zle a nemusi byt prejavom neucty, ono velmi zavisi od ludi, ktorych chces pozvat. Ak su to taki, co za kvalitu povazuju len consommé servirovane v porcelane so striebornym priborom, tak spokojni nebudu, ak su to ludia do voza aj do koca, pokojne im postaci aj ta grilovacka. A da sa dohodnut, ze ako svadobny dar nedonesu nic, budu len pritomni, to staci. Moznosti, ako urobit svadbu, je mnoho. Nie je to len bud x-tisicova honosna veselka, alebo dvaja svedkovia a chlebicky.
Pokial mas obmedzeny budget a nepotrpis si na okazalosti,mozes objednat katering domov/na zahradu-tam nachystat posedenie a samoobsluzny bufet.posedite,potancujete,date si obed,kolace kavu a hotovo.kamaratka tak mala,mali do 20 ludi,mali to velmi pekne a prijemne,pozicali si stan na taketo akcie,sami si nachystali,jedlo objednali,sobas mali v kostole,gratulanti pri kostole a domov len blizka rodina.vecer mali doma grilovacku pre priatelov.mali aj fotografa,vsetci pekne obleceni no nie velmi okazalo,bolo leto,horuco a ona tehotna takze toto im uplne vyhovovalo.
Na take chody je to vyborna cena.
@nyusika presne si to vystihla. sa objedna chata za par stovak uvari gulas rezne a pokupia si alkohol za urcite mensie sumy.
Malinka svadba pre 20 ludi.
Sobas na urade, poobedna hodina ak sa da, neskory obed/vecera pre tychto gratulantov a po jedle zakrojenie torty a domov.
Takto si predstavujem low cost, teda ze nehostite ludi od 10 rana do 3 po polnoci 🤷♀️
Vsetky tie napady na kulturny dom - ozdobis si to? Vsak dekoracie stoja tiez cas a peniaze.
Stoly - si tam nachystas? Obrusy, pribory, stolicky si tam budes vyrovnavat?
Jedlo - budes hladat catering. S obsluhou? Bez? Naberu si kolko chcu? Kto to uprace? Kamarat kuchar by varil? Zadarmo? Kde budes skladovat jedlo pre 20 ludi? Kto to tam nachysta? Udrzi teple? Kolace a zakusky budu? Ci len torta? A o piti ani nehovorim. Kazdy si naleje z nachuˇystanej Fanty a mineralky na stole?
Ja ked sk predstavim co obnasa svadba svojpomocne, ti novomanzelia musia byt strhani tyzden pred svadbou a tyzden po nej. Cestovinovy a zemiakovy salat niekde na chate alebo storocnom KD, no dakujem pekne ...
Kamoska mala na urade svadbu a potom pekne do restiky, kde mali krasne vyzdobeny salon len pre nas svadobcanov.
Predsa nejakych 3000 pre tych ludi co na svadbe chcem mat dokazem nasetrit.
@nyusika ja s tebou suhlasim. Svojpomocna svadba v kulturaku, vidim 80te roky

koľko máš ponuky na hlavu?