icon

Ako usporiadať lacnejšiu svadbu pre 20 ľudí?

25. feb 2025

Ahojte chceme malinkú svadbu 20 ľudí a nechceme nič veľké, ale tie ceny v reštauráciách na hlavu sú totálny prestrel. Tak sa chcem opýtať na nejaký nápad ako to vyriešiť, rozmýšľali sme prenajať malý kultúrny alebo nejakú miestnosť a neviem ale ako s jedlom a zákuskami.

nyusika
25. feb 2025

@kitycat ja nemam ani nic proti nejakej gulasparty...aler nevolajme to, prosim, svadba !

normalne sukromny obrad na urade/v kostole, uplne najblizsia rodina + svedkovia budu pozvani na slusny obed do restauracie...a niekedy inokedy sa pozve sirsia rodina, ci znami na gulasparty - ale toto uz nie je svadba, tam sa nebudu nosit ziadne dary, ni si hostia nedaju "namahu" s peknym oblecenim.

pretozxer svadba je spolocenska udalost, ci sa to niekomu paci, alebo nie.

beata_k
25. feb 2025

@nyusika A ked gulasparty nazves gardenparty, tak uz je to honosnejsie?

nyusika
25. feb 2025

@beata_k mne je jedno, kto si co ako vola.

mandzula
25. feb 2025

@nyusika nevypichuj, co ti vyhovuje, dobre vies, ze pointa mojho prispevku spocivala v niecom inom, ako v honosnych ci snobskych jedlach, bol to len priklad roznych narokov roznych ludi.

nyusika
25. feb 2025

@mandzula
jedine, co som napisala, je definicia svadby
ked to niekto pojme ako gulas s pivom na zahrade - mne to moze byt jedno.

PRE MNA je to neucta voci hostom.
ako to riesia ini mna netrapi.

a netrapi ma ani to, ked ma niekto. kto nedokaze citats porozumenim, oznaci za povrchneho snoba.

mandzula
25. feb 2025

@nyusika a bola som to ja ci preco mi to pises?

nyusika
25. feb 2025

@mandzula pretoze ty si v suvislosti so mnou uz niekolkokrat spomenula "honosne...luxusne...kazdy ma ine naroky"

mne su naroky inych ukradnute, pisem, ako to vnimam ja. a nikde som nepiuzila, ze svadba musi byt honosna a luxusna.
preto 🙂

mandzula
25. feb 2025

@nyusika tak teraz si sa v suvislosti so mnou sekla, ja som to pisala uplne vseobecne.

nyusika
25. feb 2025

@mandzula mne si adresovala komentar, koncil vetou

Moznosti, ako urobit svadbu, je mnoho. Nie je to len bud x-tisicova honosna veselka, alebo dvaja svedkovia a chlebicky.

na to bola moja reakcia, ze ja netrvam na honosnej x tisicovej veselke

pretoze existuje aj nieco medzi tym a ani to nemusi byt drahe.

mandzula
25. feb 2025

@nyusika oukej, ukončime to tým, že ja som na teba honosnosť nijako nevzťahovala, písala som o ňom všeobecne. A nikde som nespomínala ani žiadny snobizmus.

spongebob1
25. feb 2025

@autorka Naozaj je Vam 2 000E vela zaplatit za 20 ludi v restauracii? Svadba ma byt na urovni, hostia si Vas uctia peknym oblecenim a darmi a Vy? Gulasom v kulturaku alebo na zahrade? Naozaj @nyusika ma pravdu, aj ked sa tu do nej navazaju.
Bud nieco poriadne alebo nic. Garden party, kulturak ci chata je fajn pre kamosov, rodicia si zasluzia uctu.

autor
25. feb 2025

@spongebob1 🤦🤦🤦🤦🤦preboha vy tu máte ozaj dosť, ukončujem túto tému akože hovoriť či mi je málo alebo dosť. Sú to moje financie moja svadba teba do toho prd makový aj keby idem robiť svadbu za 20€. A za ďalšie keby nemáš IQ humpací koník tak ani pri KD ani pri nejakej miestnosti na prenájom neušetriš nakoľko jedlo vyjde len na 1500€, to nepočítam alkohol tortu dj a tak ďalej a tak ďalej. Takže dokopy možno 4-5000? To je ti málo? Za to že si tu svadbu dám do KD alebo do nejakej prenajatej miestnosti tak to už není na úrovni a neuctim si hostí? Prosím ta netrep, a sprav si sama svadbu kľudne aj za 20 000€ je mi to jedno ale nehovor niekomu či je málo alebo veľa keď to ty sama nefinancuješ okej?

balerina2025
25. feb 2025

tu gulas party som konkretne ja mala na mysli s kamosmi a nie s rodicmi 🙂 to si neviem predstavit.
s rodicmi inac. s kamnosmi inac.
velmi zavisi na zlozeni rodiny a kto je vlastne pozvani.
niekto pozyva len rodicov, a surodencov, kamosi na chatu (ked ma niekto vela kamaratov)
niekto ma malu rodinu, tak jasne ze komornejsie

nelka93
25. feb 2025

Tých 60-80 v BA je pohode ja mam cca 80 na hlavu v malo meste v Nitrianskom kraji. Skus ísť mimo BA nejaké dedinky alebo mesta okolo BA a bude snáď menej

balerina2025
25. feb 2025

autorka, skusala si okolie bratislavy? nie daleko, aby si zas nemusela riesit prespatie

oblecenie99
25. feb 2025

Ja len že naša svadba v 4 hviezdičkovom hoteli v centre KE na hlavu vyšla menej, ako kamoškina v kulturaku na dedine. lebo aby z toho kulturaku urobila niečo krajšie, tak museli priplácať za výzdobu, catering tiež nebol že mega lacný.
Ideálne je vypýtať si cenové ponuky z rôznych miest, ja som si napokon vybrala hotel, kde ponúkli už kompletný balík. Áno, na prvý pohľad by sa zdalo, že to bolo "Prepanajana", ale keď sme si to rozratali na drobné, čo všetko to obsahovalo, tak táto cena vyšla najlepšie.
20 ľudí nie je až tak veľa, ale počítaj cca so sumou 3000 eur. Ale by si v Tom už mohla mať všetko, nielen jedlo a priestory, možno aj menej.. tá stovka na hlavu vychádzala už v 2018-om 😬 Ja som teraz pozerala ponuky kvôli krstinam zo zvedavosti, a tiež dobre, že som sedela a bavíme sa iba o obede pre úplne najbližšiu rodinu, tak ťa aj chápem.

maury
25. feb 2025

@modrykolibrik to bolo kedy tá svadba v kaštieli za 600 eur a približne ktorá lokalita ?

maury
25. feb 2025

Aktuálne stredné Slovensko, hostina v hotely. Slávnostnejšie menučko predjedlo, jedlo, hlavné jedlo, upečená svadobná torta od známej cukrárky, vlastný priestor so súkromím, prestieranie, apertív, nápoje, hudba bez DJ a kapely, čo oni pustia cena pre 12 ľudí okolo 800 eur.

20erika07
25. feb 2025

Neporadím, iba co mam postrehy zo svadieb, základ je fakt dobre jedlo . Bola som na veľa svadbách, aj luxusnejšich a na jednej aj v KD, dedinských ale v reštikách, najlepšie svadby boli tie kde bolo vynikajúce jedlo a samozrejme dobra hudba. Priestory ,pokiaľ by nepadala omietka a neboli by plesne ,by mi bolo jedno kde to je.

alzbetsl
26. feb 2025

Keď vieš, že vám hostia nedajú 100 € dar, tak chápem, že rozmýšľaš ako ušetriť. Ja som si myslela, že darovať 100 € je málo.

balerina2025
26. feb 2025

@alzbetsl 100 eur sme davali pred 15 rokmi. ale som nazoru, kazdy nech da, co si moze dovolit.

nyusika
26. feb 2025

@20erika07 presne toto si myslim a ja.
a pokial je na svadbe viac, nez 30-40 ludi, tak osoba, ktora je zodpovedna za priebeh svadby - starejsi, napriklad...niekto, kto vsetkych usmerni, preklenie tiche momenty, zabavi. samozrejme, nie takym kolotocarskym sposobom, ze sexualne dvojzmysli a podobne trapnisti typu "zabavna tombola" s hlavnou cenou typu prelet nad Alpami

simona92101
26. feb 2025

Tie co tu pisu o priestoroch ze si tym uctia hosti..dam 2 priklady: boli sme na svadbe v luxusnom hoteli kde aj umyvadla na wc boli zlate.vsetko honosne,avsak zabudli na dost dolezitu vec- ked si hladny,je ti jedno ci mas zlatu lyzicu.jedlo bolo naozaj nedobre,pokazit slepaci vyvar v takomto hoteli ze sa nedal zjest to uz je hanba,dat malym detom krvavy steak,hostom po 1 kolaciku a vybavene,hlavne ze mali profesionalnu ochutnavku whiskey 🙈 takej 80r babke sa to muselo velmi pozdavat.
Na druhu stranu som bola na svadbe v dedine v kulturaku,ale tak dobre jedlo,zabava a atmosfera to som davno nezazila..takze nie je dolezite kde to je ale ako sa hostia citia.

nyusika
26. feb 2025

@simona92101 nikto nepise o tom, ze honosne rovna sa dobre.

piseme o tom, ze nazvat gulasparty SVADOBNOU HOSTINOU pre rodinu nie je stastne riesenie.

je to presne tak, ako pise
@20erika07 zaklad je vyborne jedlo a skvela hudba.
ale aj do kulutraku niekto to jedlo zabezpecit musi a ani dobry catering nie je lacny.

a radsej zaplatit komp0let balik (priklad) 100 eur na osobu v slusnom prostredi, ako svojpomocne ozdobit kulturak, nanosit tam stoly, zabezpecit jedlo - toto vsetko stoji tiez vela penazi...a najma - casu.
lebo na toto sa u nas stale zabuda

brigitte93
26. feb 2025

Čítala som ,ze si z BA kraja.
Skus Elesko restaurant & wine bar
Majú krásne priestory a celkom fajn ceny . My sme tam mali svadbu.

monika101146560
26. feb 2025

My sme mali svadbu niečo cez 20 ľudí, zbuchaná za 3 týždne. Vyšlo nás to pár stoviek:
Prenajom kulturáku 40e vrátane kúrenia
Šaty z bonprixu 40e
Manžel oblek mal, deti šaty takisto
Jedlo formou švedskych stolou, aj to boli len rezne, šalát a studené misy salama sunka syr a zelenina, ktoré som si robila sama s tetou deň pred svadbou
Nejaký ten alkohol, nealko, zákusky mi robila suseda domáce za asi 140e a bolo ich dosť aj na výslušky vydalo, torty sme dostali ako svadobný dar od kamarátky.
Obrúčky máme z chirurgickej ocele.
Hudbu sme si robili sami na notebooku a domácom kine

Všetci boli spokojní so svadbou vrátane nás ako novomanželov, dokonca sme od niekolkych ludi nezavisle od seba poculi ze sa lepsie zabavili ako na drahej svadbe.

A ked toto pocujes tak pochopis ze nie je dolezite, kolko toho maju pred sebou, ale aka je atmosfera.

Nam dokonca vela zakuskov aj ostalo, aj jedla celkovo, aj pitia takže sme na to nedali viac ako 500e.

lenkakravcova
26. feb 2025

@nyusika to je blbosť čo si napísala.
Normálne sú záhradné svadby, kde ľudia takto oslavujú svadby. Kedysi sa takto v lete robili svadby takmer všade pod holým nebom. Na lavičkách vonku s altankami.
Normálne to ide a nie je to nič nevkusné ani nevhodné. Náhodou, keď sa to dá do takého vintage alebo vilage štýlu, tak to môže byť fest pekne. Aj pri tom guláši. 🙂

katty123456
26. feb 2025

A čo by chýbalo veselica v kd ?presne tak..objednať kuchárku z dediny,rodina napiecť koláče,dáky známy ma isté disjokeja..ide o to zabaviť sa a nie zbankrotovať..s odľahčenim🙃beztak sa raz rozvediete a ďalšia svatba už môže byť úplne iná..,,🙃my sme prvú prežívali,všetko muselo byť tiptop,druhu sme mali v dome,sama som navarila,aj obslúžila hostí😉dôležitý je papier ostatné sú omacky

lenkakravcova
Odpoveď bola odstránená
samik88
26. feb 2025

@katty123456 že beztak sa raz rozvediete 😅😅