icon

Ako usporiadať lacnejšiu svadbu pre 20 ľudí?

25. feb 2025

Ahojte chceme malinkú svadbu 20 ľudí a nechceme nič veľké, ale tie ceny v reštauráciách na hlavu sú totálny prestrel. Tak sa chcem opýtať na nejaký nápad ako to vyriešiť, rozmýšľali sme prenajať malý kultúrny alebo nejakú miestnosť a neviem ale ako s jedlom a zákuskami.

autor
27. feb 2025

@elzena2 podľa seba súdim teba?

natalka13
27. feb 2025

@elzena2 ja po precitani prispevkov od autorky.

autor
27. feb 2025

@bessie12 nakoniec budeme mat catering s obsluhou, potom budú švédske stoly, plus o pól noci divinový guláš. A dali sme si to do salóniku, vyjde to síce do 5 000€ zo všetkým skoro ale stále lepšie ako 10 - 15 000€. A som spokojná s touto cenou

natalka13
27. feb 2025

1600 vela ale 5000 tak akurat🙃

bessie12
27. feb 2025

Tak to je super. Vyriešili ste to skvelé. Cena je perfektná. Kedy máš svadbu ? 🙂

natalka13
27. feb 2025

@bessie12 perfektna cena? Ved jej bolo vela 1600eur

bessie12
27. feb 2025

@natalka13 viem. Tiez mi to nedáva zmysel. Ale možno v tej cene už majú komplet všetko.

autor
27. feb 2025

@natalka13 kokooooos zmizni aj ty z tejto diskusie

mariska1989
27. feb 2025

Ten guláš máš úplne zbytočný. Fakt . Jedlo a švédske stoly od určitej hodiny bohato stačia vážne

nyusika
27. feb 2025

Vymyslená téma...na začiatku bola zrutená z ceny 80 eur na osobu (1600 eur za 20 hostí)
Teraz je to zrazu 10-15000...ale uhrali to na super päť litrov 🙈🙈🙈🙈

natalka13
27. feb 2025

🤷‍♀️niesom kuzelnik.
Preco zmiznut? Dosli argumenty alebo si nepamatas co si tu tvrdila?

natalka13
27. feb 2025

@nyusika uz je aj 250eur super cena. Doslova vyhodna.

nyusika
27. feb 2025

@natalka13 v ktorom kulturáku to majú takéto extra lacné, písala ?

natalka13
27. feb 2025

@nyusika salonik

bessie12
27. feb 2025

Autorka, môžeš prosím ťa napísať čo všetko už v tej sume máte zahrnuté??

maury
27. feb 2025

Veď 5000 eur na 20 ľudí je celkom taký štandard. Keď najskôr písala o prestrelených cenách na hlavu, tak mi to prišlo, že sa jej to zdá veľa a nakoniec že v pohode. Nerozumiem

autor
Odpoveď bola odstránená
kitycat
27. feb 2025

Nevesta, co tu nadavas?

Vsak je to tak, najskor sa ti zdalo vela 80€ na hlavu a teraz idete rozbit 5000€? No ale hostit ides od obeda do polnoci, tak to malinka svadba zase vyzera inak. My sme oplieskali ivela viac ale nelutujeme ani korunu. Dufam, ze to budes mat tovnako

luizina
27. feb 2025

@maury tiez tomuto celemu nerozumiem. Na zaciatku bolo vela 60-80€ na hlavu a zrazu je z toho 5000€ a je to fajn cena. Hm.. Hlavne, ze treba byt vulgarna a urazat ludi.

bessie12
27. feb 2025

@maury
@luizina práve preto som sa jej opýtala co vsetko je v tej sume zahrnu. Namiesto odpovede tu začala nadávať na @nyusika ...
Ak je ta suma len za jedlo a rezerváciu salonika, tak je to dosť veľa za 20 ľudí. Ale ak je tam zahrnuté úplne všetko, od rezervácie cez vyzdobu, šaty, obrúčky až po doplnky, tak ta suma je výborná. Do toho ešte DJ a fotograf. Ibaže by chcela hudbu z USB kľúča a fotograf by bol niekto jej známy, tak by to bolo úplne "za babku". Som zvedavá ci nám niečo na to odpise.

fantaghiro21
27. feb 2025

Autorka - a na mojasvadba si sa nepýtala?
Alebo skrz vulgárneho vyjadrovania ta tam stopli?
Veľmi veľa dobrých a užitočných informácií by si sa dozvedela a inšpirovala.(Ale dosť sa to tam pozmenili sa mi zdá)
Dokonca by si sa možno zmestila do rozpočtu 2000€ .
Mozno si pri aktuálnej cene zabudla na spústu dôležitých veci,nemyslela a nezaratala do sumy.Tak sa môže stať,že to bude aj 8000 a viac...

Keď som tam ja bola aktívna členka,dokonca sme tam boli klub žien, ktoré sme sa podporovali,písali si ,kamarátili sa, doslova boli spolu predmanželskej priprave....
Neviem však,prečo tu vyskakujes a vulgárne sa vyjadrujes.

mandarinka555
27. feb 2025

@nyusika Zase sa s každým naťahuješ...Ty si snáď v každej diskusii, na ktorú kliknem🙈 To nemáš nič iné na práci, len sa doťahovať (alebo skôr vyťahovať) za každú cenu?

mandarinka555
27. feb 2025

Autorka, už fakt stačilo....Dala som si tú námahu a dočítala som to až do konca. Ja skutočne @nyusika nemusím, ale ako si sa do nej pustila, aj s tými urážkami, je fakt trápne, Každého osočuješ, kto sa nestotožňuje s tvojim názorom, si agresívna a útočná. Nedala si tú základnu informáciu (koľko prachov máš na ten bašável). Takže, všetci vieme, že budeš takej jednoduchej konzistencie (myslím tým, rýchlo sa vydať a bývať u svokry, nadrbať deti a ešte sa sťažovať, že nemáš prachy) 👎👎 Tu niet rady, lebo päť strán a stále vyriešené veľké 💩

nyusika
28. feb 2025

@mandarinka555 hneď na prvej strane dostala do mňa dva perfektné tipy na pekne a lacné miesto na usporiadanie svadby

natalka13
28. feb 2025

@mandarinka555 a to si este necitala zmazane perly ktore napisala. A bugget dala - 1600e je podla nej vela na 20 ludi.

maury
28. feb 2025

@natalka13 😯😄
Tak toto je riadny skok.

lienka.7
28. feb 2025

@autorka pokial to chceš low costovo, tak urob veselicu doma na záhrade, koláče nech ti napecu tetuse z rodiny, mama nachysta snicle a zemiakový šalát a mas to. 👌

lienka.7
28. feb 2025

@nyusika síce nie vždy, ale tento krát s tebou súhlasím na 100%😁 ono vieš, komu niet rady, tomu niet pomoci 🤷‍♀️

sjjuzenzuzana
28. feb 2025

Ahoj,my budeme mať nízko nákladovu,keďže sme spolu dlho a toto je pre nás len formalita. Budeme mať obrad a po obrade pôjdeme len s rodičmi a súrodencami si posedieť na neskorý obed do salóniku,do reštaurácie. Nebudeme zbytočne utrácať na okázalé a prečačkane svadby a len preto lebo tak sa to robí. Kto chce príde zagratulovať na úrad a na ďalší deň, zvyšku rodinu odnesieme krabičky s kolacikmi.

fantaghiro21
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana ale tu nikto nepise,že svadba musí byť okazala,precackana len pre to ,že sa to robí ...(Úprimne,aj tie svadby okolo 70 ľudí sú niekedy menej precackane ako hostina v salóniku)
Tu autorke bolo veľa aj pri 20tich hostí ich primerane uhostit
Predpokladam,že si zvolila reštauráciu,lebo je to z určitého hľadiska slušne, úctive aj voči svojej rodine a samozrejme aj z hľadiska venovania sa hostí a rôznych praktických dôvodov.
Autorke bolo veľa aj do toho salónika zájst...