icon

Ako usporiadať lacnejšiu svadbu pre 20 ľudí?

25. feb 2025

Ahojte chceme malinkú svadbu 20 ľudí a nechceme nič veľké, ale tie ceny v reštauráciách na hlavu sú totálny prestrel. Tak sa chcem opýtať na nejaký nápad ako to vyriešiť, rozmýšľali sme prenajať malý kultúrny alebo nejakú miestnosť a neviem ale ako s jedlom a zákuskami.

Strana
z7
bessie12
28. feb 2025

@nyusika vlastne to jej vyjadrovanie ma tak trochu zarazilo. Velmi podobné ako autorka. No ktovie. Tu na MK je možné všetko 😂

fantaghiro21
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana jaaaj takže to si vlastné ty ta, ktorá čita h*vna o h*vne, lebo doma ta radšej s tvojim slovnikom nikto nepočúva ,tak sa tu ventilujes ?
Občas si tú stále?

margitaf
1. mar 2025

Pred dvomi rokmi sme boli v Pruku v Moste pri Bratislave,tam ste volali ?14ludi a cca 400€,nejaké zákusky doniesla svokra

majulkak
1. mar 2025

Ahoj nečítala som to tu celé ale skús pozrieť kultúrny dom Slovensky Grob , priamo v ňom je aj reštaurácia , kde výborne varia taktiež svadba v tom kultúrami je krásna , majú to pekne vyzdobene , žiadny škaredy , nechutný kultúrak, dnešné ceny sú všade choré na hlavu a zdieranie svadobčanov , nerozumiem že to ľudia platia , ja sama som zháňala ale keď som videla tie ceny , nie som ochotná to platiť , tiež som už uvažovala za alternatívu niekde na krásnej veľkej chate so spoločenskou miestnosťou a aj wellnes... Stále to vyjde menej ako tie klasické svadby...no a máme smolu že sme zo západu... Z tohto kraja robia Dubai.. tu je všetko drahé

maury
1. mar 2025

@majulkak pani už písala, že má niečo dojednané nepísala kde. Ale nakoniec suma 5000 eur a je spokojná s cenou.

nyusika
1. mar 2025

@maury pre dvadsať ľudí tak poskromnejšie 🤣🤣🤣🤣🤣

maury
1. mar 2025

@nyusika nuž proti gustu žiaden dišputát

nyusika
1. mar 2025

@maury to bolo ironicky...

maury
1. mar 2025

@nyusika ja viem. Pochopila som 🙂 najskôr jej bolo veľa 60 eur na hlavu a potom 5 litrov úplná spokojnosť ☺️

bessie12
1. mar 2025

@majulkak nemysli si, ze to je len na Slovensku takto. Stačí, keď spomenieš čarovné slovo "svadba" a ceny hneď vystrelia do nebies. Napríklad v NL, v reštaurácii kde budeme mat svadbu, tak suma, ktorú musíme zaplatiť bez ohľadu na počet hostí, aj keby ich bolo len 20, je 8 tisíc €. A myslím, že v iných reštauráciách to bude podobné.
Na Slovensku som sa s niečím takým vôbec nestretla.

nyusika
1. mar 2025

@maury vymyslená téma...ako väčšina anonymných tém

kitycat
1. mar 2025

@bessie12 v Cechach som to videla na diskusiach, ze restauracia si pre svafobcanov dala minimalnu utratu. Ak skonzumovali za menej, aj tak platili to dohodnute, inak by nemali tu rezervacciu.. no a ak viac utratia, tak dobra zabava ocividne a restika spokojna 😀

bessie12
1. mar 2025

@kitycat no presne. Inak ziadna rezervácia. Mne to príde divné, aj keď na jednej strane ich chápem, ale aj tak 😀

barbiebee
3. mar 2025

Tak všetko záleží od predstáv. Ale ja som názoru, že všetko sa dá, keď sa chce. My sme mali 31 ľudí aj s nami a 2 malými deťmi z rodiny. Aj som všetko hneď vybavila. Svadba bola do 1,5 mesiaca od zásnub a to v lete. Žiadne vymýšľačky. Šaty som mala z aliexpressu (ale také kvalitnejšie stade som riskla a nelutovala som. Objednala som si 3je. Všetky nádherné, využila som 2je a všetky som nakoniec potom ešte predala a jedny si dala skrátiť a nosím ako letné). Mejkap a vlasy mi robili známe za kamarátsku sumu. Fotografa sme si zohnali za symbolickú cenu nováčika, ktorý ešte len začínal fotiť a spravili sme si službu navzájom, pre nás lacno a krásne a on si to zaradil do portfólia a mal ďalšiu prax, fotky vypálili úžasne), obrad bol na úrade pridelenom už o 13tej. Potom sme sa presunuli do reštaurácie, kde sme mali prenajatý vonku altánok (pred Devínskou taký ranč s reštikou). Doniesla som si nejakú svoju výzdobu a plus aj oni mali a mi to oni nazdobili pekne. Neboli drahí, na všetkom sme dalo dohodnúť, menu bolo polievka a hlavné (viacero teplých mís na výber). Tortu, zopár koláčikov a pagáče mi narobili rodina a kamošky a dali nám to ako dar alebo za symbolické ceny. Mali sme so sebou vlastný notebook a každý si na tancovanie svoje pesničky púšťal. Repráky nám zapozičali oni. Program sme nemali žiadny. Zábava voľná v štýle oslavy. Večer doniesli misy studené z reštiky podľa dohody a o 22h bol ešte guláš. Víno, tvrdý alkohol sme si mohli doniesť, miešané drinky, nealko a káva bola z reštiky. Zdržali sme sa tam asi do 01.30 (už sme od rána mali dosť). A bez obrúčok nás toto celé vyšlo asi cca 1450e dokopy (reštika, šaty, mejkap, vlasy, víno, tvrdý alkohol, fotograf, zopár taxíkov na presun z obradu do reštiky). Boli sme nadmieru spokojní, šťastní, všetci sa bavili, máme krásne spomienky a neminuli sme majland. Rok na to alebo aj rok predtým sme boli na väčších, drahších a honosných svadbách a neviem, ľudia sa tam akosi ani nebavili riadne. A to ich to stálo aj 10x viac ako nás.

Strana
z7