Ako usporiadať oslavu v malom byte?
Syn bude mať narodeniny a bývame v malom byte. Oslavy sme vždy robili v nejakom podniku, ale vždy to vyšlo draho, momentálne máme aj iné vysoké výdavky, tak by som chcela ušetriť. Najbližší kruh rodiny tvori cca 20 členov aj s nami, ale u nás sa zmestíme tak maximálne ôsmy, aby sa tu dalo dýchať a hýbať. A vôbec netuším ako to vyriešiť. Nechcem robiť oslavu inde a najlepšie kebyže to vieme urobiť naraz. Ale jedine co ma napadá, to rozdeliť, že v jeden deň muzova časť rodiny a druhy moja, ale na druhej strane by som to mala rada za sebou v jeden deň, nemať dve torty, nechystať všetko znova a znova.. nemám vlastne ani rada takéto organizačné záležitosti spojenými s oslavami. Keď si to zrekapitulujem, tak vidím jasne bud teda rozdelené alebo inde, ale nenapadá vás ešte nejaký iný/lepší nápad?
Asi zalezi aj kolko deti tam bude a v akom veku. Lebo ked ich tam bude viac, v rovnakom veku, tak to rozbombarduju dom/byt
A tiez ci tam budu ludia vo vyssom veku a ako su pohyblivi..
Lebo ak by vyslo pocasie, mozte ist niekam na vylet v okoli a doma len tortu ponuknut s kavickou, kakaukom
Ak aj je viac deti, isla by som asi do nejakeho kutika, herne, súkromného priestoru, kde budete len vy, tam vam mozno aj nejake mini občerstvenie pripravia alebo mozno si budete moct vy doniest.
Takze ja by som brala ohlad na vek a podla toho. Neviem na co ste boli doteraz zvyknutí
Ked su mladi, da sa aj piknik vonku urobiť, ale neviem aki su vasi stari rodicia
Doma a na 2x by som nerobila, to je 2x chystanie, 2x upratovanie pred, 2x po, 2x velky nakup tak ci onak a potom by ma uz len vyviezli 🙈😃
Tu by som nesetrila na priestore. Pri jedle sa mozno bude dat, ved hadam nebudu cakat 3 chody
Ja Ta úplne chapem, máme to tak isto. Z nás najbližšie rodina je cca 12-15 ľudí z každej strany. Nakoľko mame veľmi pekne vzťahy, neviem si predstaviť nepozvať ich na oslavu. U na to vždy rozdelíme, v sobotu jedny a v nedeľu druhý. Raz sme to spojili, to bolo u nás 21 ľudí 😂🙈 Našťastie mame veľký byt, byť mali kde, skôr bolo problém s riadmi 😄 Vždy niečo navarím, upečiem koláč (ten je väčší ako torta, tortu nerobím). a ešte niečo nachystam. Mne to problém, som rada v pozícii hostiteľky.
@belllinka veď nemusí opelt špekačku, aj keď chápem čo myslíš....a možno by sa im to páčilo s možno by upustili od osláv typu mala svadba. Napr mojej mame by proti takej oslave nič nemala , a partnerovi rodičia by ani neprišli a problém aj po budúce roky vyriešeny
Ja nemám rada také oslavy neviem či typické slovenské alebo len naša rodina bola divná...nakladať sa do obývačky, ešte len si poobede už pred teba pchsju chlebícky, obložené misy, koláče, alkohol, rozpustenú kávu alebo smetovu keď slusne odmietnes si fajnová . Prekrikuje sa jeden cez druhého a to sme máme v rodine ešte expertov typu že treba zapnúť ešte aj telku lebo x ľudí sa prekrikuje malo...
Len, aby to doma nevyslo drahsie, ako v restauracii. Mna to doma stoji vzdy viac, musim nakupit doforoty, aby nahodou nechybalo. Jedla navarit viac, aj kolacov, aby bolo dost. To v restauracii nemusim. My uz len restauracia, nasli sme taku, aby sa aj deti zabavili a cena bola dobra
Ja robim sobotu s jednou rodinou a v nedelu s druhou. Nepomestili by sme sa naraz. Tiez chodia aj surodenci s rodinami. Neviem si to predstavit bez nich. Moje deti by boli smutne ze nepridu bratranci. A tortu mame jednu vzdy. Naco dve?
Chichi nás je tiež už hrozne veľa, tak sa už oslavujú spolu len Vianoce, jubileá, krstiny. Svadby už máme všetky za sebou. Je nás 23, a nerátam ešte nenarodene detičky v bruchu - a to je prosím pekne najbližšia rodina - rodicia, súrodenci a ich deti. Môj muž má proste veľa súrodencov :D
@zuzinka888 to je trápne, čo si napísala, strašne....
20 ludi na oslavu narodenin dietat je podla mna vela. To su ako krstiny alebo nejake okruhliny. Akakolvek rodina, ale ak je to pre vas velky vydavok, tak to treba zmenit. Jednoducho, ak ste si blizky, tak vsetci pochopia, ak im to vysvetlis, ze preco nebude oslava, ze tohto roku (a mozno aj dalsie roky), to bude len o vasej rodinke. A ak niekto aj tak chce prist, je u vas vitany ale bez velkej oslavy...
19 ludi s detmi sa k nam do obyvacky v 3izbaku zmestilo v pohode. Naposledy sme to sice robili na 1 narodeniny druhorodenej pred 3rokmi, ale da sa to. Deti na sedenie nerataj, tie aj tak len behaju, cize aj ludia sa v byte roztrusia. Ponali sme to svedskymi stolmi, jedlo nachystali do kuchyne a kazdy sa siel obsluzit, inak sme sedeli v obyvacke. Nachystat misy vyjde lacnejsie a je to aj rychlejsie
Tak ak by bolo pekne pocasie, dalo by sa to ponat v style opekacka / piknik niekde v lese a namiesto milion blbosti a hraciek nech kazdy donesie nieco pod zub, dohodnut sa pripadne kto slane, kto sladke.
Tym by Ti odpadlol kopec riadov, velke upratovanie doma, stres, ci nie ste moc hlucni kvoli susedom. A to nehovorim o darcekoch, ktore sa hromadia, lebo ak kazdy prinesie oslavencovi hracku / knizku, tak po par rokoch budes mat zase starosti, co s toľkými hrackami.
Takto by sa napr. symbolicky kupilo nieco z jednej strany oslavencovi, nieco z druhej a za zvysok planovaneho budgetu by kazdy prispel niecim k spolocnemu stolu.
A tortu vies zobrat i tam. My mame najkrajsie spomienky z detstva prave na tie opekacky a podobne akcie.
Ak mas pocit, ze treba program robit, na von je milion aktivit / sutazi, ci uz pre deti alebo aj pre cele rodiny.
Dcera raz bola i na oslave kamosky, bolo to v parku, tam sa zobrala torta i s obcerstvenim, decka sa zabavili vonku i same, podla mna to bol vydareny den. Oslava nemusi byt len prenajaty podnik / sala a vydavky take, ze este dva mesiace sa z toho clovek financne spamatava.
Ja tomu nerozumiem, každý druhý rozpráva aká zlá ekonomická situácia a ľudia tu robia deťom oslavy pre x ľudí.
rob to na 2 krát
Urob to ako cítiš a ne počúvaj tú ostatní my sme tiež veľká rodina a robíme veľké oslavy teraz keď mala dcéra oslavy bolo nás tu vyše 25 ľudí z toho moji rodičia mojej sestry krstný rodičia svokrovci a moji krstny
Na dva dni rozdeliť a len káva, koláč, max male pohostenie neviem či si chcela aj obed robit....alebo fakt vonku a všetko zobrať so sebou, ale to by na nebavilo prenášať

Nemusis v restauracii, sprav v detskom kutiku, maju tam take zvlast miestnosti na oslavy, plati sa za prenajom a vyzdobu tej miestnosti, obcerstvenie si mozes doniest aj vlastne. Ked je viac deti v rodine tak sa este aj pohraju