Ako vybrať darček pre budúcu nevestu na Vianoce?
Ahojte, chcem sa opytat - ak by ste boli ziena vo veku cca 25 rokov a dostali by ste na Vianoce takyto kozmeticky balicek - boli by ste s tym v pohode?
Ide o synovu priatelku. Su spolu mozno cez dva roky, takmer sa nepozname, jazykova bariera. Tento rok pridu k nam na Vianoce a ja netusim co jej dat. A v podstate ani synovi. Dospeli ludia, pracuju, kupia si co potrebuju. Nechcem sa ich moc pytat, co by chceli, radsej by som trosku prekvapko (aj ked mozno nakoniec skoncim pri otazke). Kludne napiste, co by ste vy kupili.
Dakujem.
@beronsche pretoze pre mna su Vianoce aj o prekvapeniach. Toto cele - ahoj, co chces na Vianoce - je take hnusne, nutene, len aby dostal kazdy presne to co chce. Clovek aby sa bal nieco kupit sam od seba, lebo obdarovany ohrnie nosom. Naco to aj balit, vkladat pod stromcek, ked aj tak uz dva mesiace vedia, co dostanu?
@anonym_autor a aky je problem opytat sa jej ake ma koníčky? Respektíve co take by ju potešilo. Ja sa nikdy nikoho nepýtam priamo co by chcel na Vianoce ci na iný sviatok.
Mňa osobne by takýto kozmetický balicek nepotešil. Preto si nekupujem ani kozmetické adventné kalendáre. 80 az 90% vecí z toho je pre mna nepoužiteľných.
Ono sa tazko radi, ked clovek nevie, co ma obdarovany rad, ale ja robim aj take balicky, nieco dobre, prosecco, kniha, nejaka hand made keramicka salka na kavu a kava z praziarne, popripade kvaskove pecivo, nejake kolace, podla toho co ma kto rad, nejake vyberove syry atd., popripade aj ked si pisala, ze fotokniha nie, tak za mna pekny darcek, ktory som uz dala vo viacerych obmenach je bud mala tlaciaren na fotky z mobilu, alebo instax - fotak co tlaci rovno polaroidove fotky, plus nejaky fotoalbum, fixky, nalepky, ze si mladi mozu lepit svoje fotky a pisat popisky, najma ak cestuju, taketo veci na tvorenie sa daju fajn zohnat v action - mimo toho fotaku alebo tlaciarne
@anonym_8065d9 aj ten parfem je taká vec, no ... ja si napr. nekupujem vždy rovnaký - tak neviem či by ma potešil parfém ktorý síce používam ale neviem sa dočkať kedy ho miniem 😀
@anonym_autor a aky je problem opytat sa jej ake ma koníčky? Respektíve co take by ju potešilo. Ja sa nikdy nikoho nepýtam priamo co by chcel na Vianoce ci na iný sviatok.
Mňa osobne by takýto kozmetický balicek nepotešil. Preto si nekupujem ani kozmetické adventné kalendáre. 80 az 90% vecí z toho je pre mna nepoužiteľných.
@bessie12 ked sa uz zacnem pytat, tak sa aj tak prepracujem k tomu, co jej mam kupit - to sa rovno mozem opytat hned bez omacok a priamo. Navyse, ako som pisala, mam obmedzeny rozpocet - pobyty im kupovat nebudem. Veci, ktore su stanovene na termin - maju pracu, kde si schvaluju volno na 3-4 tyzdne vopred, co ak volno na dany termin nedostanu? Poukazky - to je tiez take - neviem co, tak si vyber sama. Toto sa da povedat o vsetkom.
Asi som z inej planety. Ja nepozeram na to co som dostala, ale mna potesi, ze som dostala. Este sa mi nestalo, aby som ohrnala nosom nad niecim.
@bessie12 ked sa uz zacnem pytat, tak sa aj tak prepracujem k tomu, co jej mam kupit - to sa rovno mozem opytat hned bez omacok a priamo. Navyse, ako som pisala, mam obmedzeny rozpocet - pobyty im kupovat nebudem. Veci, ktore su stanovene na termin - maju pracu, kde si schvaluju volno na 3-4 tyzdne vopred, co ak volno na dany termin nedostanu? Poukazky - to je tiez take - neviem co, tak si vyber sama. Toto sa da povedat o vsetkom.
Asi som z inej planety. Ja nepozeram na to co som dostala, ale mna potesi, ze som dostala. Este sa mi nestalo, aby som ohrnala nosom nad niecim.
@anonym_autor tiez som v praci kde je potrebne si zapísať dovolenku mesiac dopredu. Pred Vianocami aj skor. Tak sa snaz nedostat sa k priamej otázke co by chcela na Vianoce. To nie je až také ťažké či nemožné.
A ano, pred človekom, ktorý by mi daroval kozmetiku, tak by som nepovedala, ze co mi to kupil za somarinu, ale pekne poďakujem, pretože slušnosť káže, ale pomyslím si svoje. A neskor bud by to letelo do kosa alebo by som to niekomu dala. Niekomu kto take nieco používa.
@anonym_autor tiez som v praci kde je potrebne si zapísať dovolenku mesiac dopredu. Pred Vianocami aj skor. Tak sa snaz nedostat sa k priamej otázke co by chcela na Vianoce. To nie je až také ťažké či nemožné.
A ano, pred človekom, ktorý by mi daroval kozmetiku, tak by som nepovedala, ze co mi to kupil za somarinu, ale pekne poďakujem, pretože slušnosť káže, ale pomyslím si svoje. A neskor bud by to letelo do kosa alebo by som to niekomu dala. Niekomu kto take nieco používa.
@bessie12 vidis, a ja sa potesim, aj pred nim, aj mimo neho. A do kosa neletelo este nikdy nic. Darovat dalej som darovala, ale nikdy som nic nevyhodila.
Mna by potešilo hocičo
Niekedy ani uplne najbližší nevedia sa trafit a nie takto
Vianoce nie sú o darcekoch,ja by som si hlavu z toho vôbec nerobila
@anonym_autor ja ti poradim z pozície tej nevesty. Urcite sa syna opýtaj ( nech ti odfoti produkty, ktore používajú , maju v kúpelke) a kúp tie.
Ja som ako čerstvá nevesta dostala od svokry šampón a sprchový kazetu( ktorú ona dostala v práci a nechcela ju) a to som sa sňou poznala už 4 roky pred tým. Z mojej strany sa môj pohlad na ňu zmenil a trvá to v podstate doteraz...
@anonym_autor ak pridu ku vam na Vianoce a ziju v zahranici, tak mozno ani nechcu darcek, co by si brali naspat domov. Skus im dat poukaz na veceru (mozno aj s vami rodicmi), pripadne na wellness, co pouziju kym budu u vas a je po probleme
@anonym_autor vzhladom k tomu co si pisala, ze ziju v 2 krajinach, ze s dovolenkou by mohli mat problem, ze mas obmedzeny rozpocet, tak wellnes, kupony, vecere by som vylucila. tie poukazky zneju dobre ale zas, v akej cene by to bolo pri obmedzenom rozpocte? mozno by som skusila pozriet nieco rucne robene, nejaku šatku, mozno šperkovnicu, kozmeticku tasticku, alebo manikurovy set, za mna aj ta kazeta rituals by bola ok. alebo ručne štrikovany sal ci rukavice-ak sama strikujes, tak myslim, ze by to aj ocenila, aspon ja ano.
@anonym_autor vzhladom k tomu co si pisala, ze ziju v 2 krajinach, ze s dovolenkou by mohli mat problem, ze mas obmedzeny rozpocet, tak wellnes, kupony, vecere by som vylucila. tie poukazky zneju dobre ale zas, v akej cene by to bolo pri obmedzenom rozpocte? mozno by som skusila pozriet nieco rucne robene, nejaku šatku, mozno šperkovnicu, kozmeticku tasticku, alebo manikurovy set, za mna aj ta kazeta rituals by bola ok. alebo ručne štrikovany sal ci rukavice-ak sama strikujes, tak myslim, ze by to aj ocenila, aspon ja ano.
@anonym_5499e3 dakujem
mne svokra vždy kupovala nejaké kozmetiky, šatku a podobne ja som sa potešila.. ja som ale nenáročný človek čo sa poteší čomukoľvek a čo nevyuzijem, posuniem ďalej.. podla mňa nejde o darček ako taký, ale o to, že si človek na druhého spomenie a niečo mu podaruje..
Ak ju chces obdarovat kup jej radsej voucher nabity kdekolvek,ale kozmetika a obzvlast tieto vianocne balicky to je uz uplne out.
Nonstop dostávam na sviatky kozmetiku a polovica stojí v skrini celý rok. Nekupuj kozmetiku, ak je zo zahraničia, môže byť zvyknutá na nejakú lokálnu značku. Na tvojom mieste by som im kúpila poukaz na nejaký zážitok/vylet/wellness. Ak je zo zahraničia, tak pokojne nech idú na 2-3 dni na wellness do nejakeho kaštieľa a pod. A môžeš k tomu pribaliť jednu praktickú vec, ktorú využijú aj pri cestovani. Napr tepla deka, sveter apod.
Neznasam pracholapace a celkovo darceky (prekvapenia su mojou nocnou morou), ale lego botanicals mam rada. Mam bonsaj, chryzantemu a orchideu. Mam to na policke a tym, ze je to pekne, mi to nevadi. Okrem toho sa pri tom zabavim pri skladani...
Alebo poukaz na veceru sa mi tiez paci.
Nonstop dostávam na sviatky kozmetiku a polovica stojí v skrini celý rok. Nekupuj kozmetiku, ak je zo zahraničia, môže byť zvyknutá na nejakú lokálnu značku. Na tvojom mieste by som im kúpila poukaz na nejaký zážitok/vylet/wellness. Ak je zo zahraničia, tak pokojne nech idú na 2-3 dni na wellness do nejakeho kaštieľa a pod. A môžeš k tomu pribaliť jednu praktickú vec, ktorú využijú aj pri cestovani. Napr tepla deka, sveter apod.
@7lenka11 ale ved pisala, ze ma obmedzeny rozpocet, tak wellness na 2-3 dni do kastiela asi nebude stat 20 ci 30eur. aj ked neviem kolko ma na to vyclenenych penazi.
určite by som nešla do kozmetiky. x krát som dostala kozmetiku a nikdy som ju nepoužila lebo používam svoje osvedčené produkty. všetko šlo potom niekomu alebo rovno do koša keď to už bolo po záruke.
Tiež by som asi volila nejaký zážitkový poukaz pre syna aj "nevestu" alebo aj poukážku do kníhkupectva, obchodu s oblečením, prípadne im daj nejaký tebou vyrobený "poukaz" že im zaplatíš letenky niekam keď si vyberú pobyt...
@anonym_autor ano kludne jej to daj, ja si mydlim ze jej to bude uplne hedno a potesi sa hocicomu, alebo chodte niekdevvsetci spolu na pobyt/vylez
@beronsche pretoze pre mna su Vianoce aj o prekvapeniach. Toto cele - ahoj, co chces na Vianoce - je take hnusne, nutene, len aby dostal kazdy presne to co chce. Clovek aby sa bal nieco kupit sam od seba, lebo obdarovany ohrnie nosom. Naco to aj balit, vkladat pod stromcek, ked aj tak uz dva mesiace vedia, co dostanu?
@anonym_autor kup listky do kina, dva listy stoja 15e, platnost rok, isto si najdu cas
@anonym_601e54 no a u nas by toto nepreslo. Vsetci su na slane a alkohol sa u nas nepije. Navyse - slane, sladke - na to je skor Mikulas. Ja by som sa tiez neurazila, ale taky darcek by som posunula. Ja zas nemam problem - sprchac, mydlo, krem - to su veci, co sa daju spotrebovat, aj ked nie su podla mojho gusta.
@anonym_autor z Rituals by som difuzér kúpila tyčinkový majú dobré vône aj dizajn je pekný
Mne svokrovci kúpili darcek sami len raz, knihu, kedze vedia ze čítam rada a vela, ale kazdy rok mame dohodu, že ja kúpim niečo ich synovi a on mne tak aby bolo prekvapko a oni nam dajú peniaze. My aspoň vieme, že nedostaneme niečo co nechceme a oni majú radosť, lebo nam dajú darcek 🙂 ak kozmetiku, tak by som sa spýtala syna aku nevesta pouziva, lebo jej nemusí sedieť a škoda peňazí
Peniažky, darčekovu poukážku, večeru pre 2, lístky do kina,...čokoľvek, alebo len dobrú večeru a balík domácich trvanlivých koláčov. Som dospela,zarábajúca, od rodičov a svokry nečakám a ani nechcem vecne dary,kt.sa 1.netrafia 2.minaju zbytočne peniaze 3.kupim si sama lepšie 4.zbytocnost=zbytočný odpad.
@anonym_autor rituals je super napad...za mna vyzera luxusne a urcite tym nic nepokazis...panthene skor nie, kazdy pouziva sampony, ktore mu vyhovuju...
@bessie12 vidis, a ja sa potesim, aj pred nim, aj mimo neho. A do kosa neletelo este nikdy nic. Darovat dalej som darovala, ale nikdy som nic nevyhodila.
@anonym_autor každú kozmetiku, ktorú som dostala, som vyhodila alebo posunula charite, používam iba svoje kvalitné overené, nejdem si nasilu pokaziť pleť ani vlasy, len aby som to spotrebovala. Skôr ma rozladí také zbytočné plytvanie, že kúpim hocičo len aby bolo, hoci to obdarovaná osoba ani nemá rada.
Najlepšia rada sú lístky do kina platné rok.
@anonym_autor a mne práve kozmeticky balík príde ako nútený darček že už aby sa patrilo tak ti niečo dám.. nás sa moja mama vždy pýta čo chceme a vyberieme si väčšinou fakt niečo čo nás poteší.. svokra kupuje blbosti, raz mi dala presne taký balík na vlasy, dala som ho susede, takže zbytočne minula peniaze ktorych na vyhadzovanie nemá..
@anonym_autor z Rituals by som difuzér kúpila tyčinkový majú dobré vône aj dizajn je pekný
@alenka58 niekto nechce dýchať tú chémiu
@anonym_autor išla by som do toho rituals a pre syna ak má auto tá sada rituals do auta ... Mňa by to potešilo ❤️
@anonym_autor možno víkendový welnes pre dvoch, alebo nejaký jednodňový bazén a masaz 2in1 a máš darček pre oboch.

@anonym_autor mňa by to tiež nepotešilo, u nás sa nepýtam, ale zvyknem dávať napr. Fľašu lepšieho vína z vinárne, kvalitnú čokoládu, napr. Lyra. Na toto sa mi ešte nikto neurazil.
@anonym_601e54 no a u nas by toto nepreslo. Vsetci su na slane a alkohol sa u nas nepije. Navyse - slane, sladke - na to je skor Mikulas. Ja by som sa tiez neurazila, ale taky darcek by som posunula. Ja zas nemam problem - sprchac, mydlo, krem - to su veci, co sa daju spotrebovat, aj ked nie su podla mojho gusta.