icon

Ako vybrať ideálny darček pre malého chlapca?

3. mar 2024

Ahojte, sme pozvaní na oslavu ku mužovej sesternici, ich syn mal meniny aj narodeniny. Dieťa má hračiek po milú jarmilu, má 4 roky, keď sa ich pýtam čo pre malého ako darček tak nič netreba, na oslave bude asi 70 ľudí (celá rodina, každú rok to zbytočne preháňajú). Keď sme boli u nich som si všimla že knižnicu má skoro väčšiu ako ja x detských knižiek, áut a dopravných prostriedkoch má tiež požehnane, všelijaké skladačky všetko možné, má kreatívny kútik kde má pasteliek, plastelín, pečiatok a neviem čoho ako pre škôlku. Peniaze neberú, oblečenie sa neodvážim kupovať lebo to oni kupujú len vybrané značky. Kúpila som tri vstupy do herne v meste a nejaké kapsičky a chrumky ( viem že to jedáva) čo ešte kúpiť?
To dieťa má všetko a už ho ani nič nebaví, radi robia veľké a honosné oslavy tak nechcem aby ich darček urazil že je slabý, ale fakt netuším čo ešte, bojím sa že sa netrafim a také veci už ma ( aj keď možno ani sami nevedia čo majú)
Už 3 krát sme so svokrou a švagrinou behali po meste a nič nekúpili
Mate nejaké rady? Ďakujem

lugie
3. mar 2024

A čo podporujú? Toto ma zaujíma. Veď niektoré tieto skupiny majú koľko pekných detských pesničiek.. či radšej Cocomelon na vymytie mozgu?

autor
3. mar 2024

@janulik2008 Bosch pracovný stôl aj z náradím
Trampolinu
Elektrický bager kde môže sedieť a kopať
Carrera autodráhu
Auto na ovládanie

@yoxinka všeličo zoo napríklad vôbec, fíha tralala a takýto speváci tiež bez šance, rozprávky tiež musia mať náučný charakter žiadne také že napríklad Červena čiapočka, aj hračky preberajú, knihy kupujú pre staršie deti a tak. Všetko len montessori a všetko aby bolo náučné, napríklad aj kino nepodporujú
@deedol bol taký návrh ale nikto sa nechytil

autor
3. mar 2024

@lugie to vôbec, nejaké anglické pesničky detské počúva inak nič, televízor pozná tiež len vypnutý takéto veci sú tabu

janulik2008
3. mar 2024

@autorka a keby ste sa viacerí zložili na jeden väčší darček?
Ale vieš čo ak sú takí vy💩 by som sa na nich a na oslavu nešla

vreckovka2
3. mar 2024

inak vies, ze co si vymenovala tie darceky, co chce, tak okolo montesori velmi neisli? ak by boli montesori, tak by nekupovali bosh pracovny stol, ale kufrik s realnym naradim napriklad. A rozhodne by doma nemal kopce hraciek. Ak by sme vsak ponali, ze ano, maju blizko k montesori a podobne, tak napr. hracky v zmysle open ended, lisky do prirodovedneho muzea vo Viedni, divadlo mozes pozriet aj babkove, alebo mu kupte kalimbu (Bolf kalimbas - maju aj pre deti, je to celkom palka, ale mozete sa zlozit). A do buducna by som im navrhla z cisto praktickych dovodov online wishlist 🙂

autor
3. mar 2024

@vreckovka2 to niesu dary ktoré sa mi kupujú ale ktoré chce, rodičia chcú byť montessori, dieťa si želá čo vidí.
Pozriem ďakujem

kitycat
3. mar 2024

A tebe vadi ze by ta ohovorili, ze len maly darcek ste kupili? Tak pridaj ten zosit s nalepkami ... ozaj sa im chces natlacit niekam inak by si to tu neriesila

autor
3. mar 2024

@kitycat strašné mám rada keď si takto domýšlaju ľudia na koniku....bolo by mi blbé ísť tam len s tým čo mám

stanielka17
3. mar 2024

Tvoj prispevok je menej o tom, co realne kupit chlapcovi, ale skor o tom, aby si sa vykecala zo zavisti voci tej rodine.

vreckovka2
3. mar 2024

jaj taaaak, tak to potom naozaj tazko trafite do vkusu. Ak chce naradie, tak potom pozri realne naradie pre deti na montesori strankach. Predavaju v takom kufriku drevenom 🙂 To by mohol byt spoko on a aj rodicia. Ale ak su takto vyhraneni na hracky, naozaj by mohli narovinu dat zoznam, nech nevyhadzuju dary zbytocne.

autor
3. mar 2024

@stanielka17 nemám im čo závidieť, chcem normálnu radu čo kúpiť takému dieťaťu...
@vreckovka2 o tom som nepočula ďakujem pozriem

yoxinka
3. mar 2024

Vstupenky do Centrum Nauki Kopernik (Varšava) alebo VIDA Park (Brno).

stanielka17
3. mar 2024

Nemas im co zavidiet, hlavne ze viem, ako ta rodina zije, kam chodia na vylety, ake kupuju znacky, kolko maju rodiny a priatelov, a aku ma ich syn kniznicu. Normalne diplomovka o nejakej rodine, co ta ide roztrhnut od jedu, ze ich decko ma vsetky hracky na svete. Keby ti naozaj islo len o darcek, tak sa normalne opytas na napady pre stvorrocne dieta bez litanie o tom, kolko to musi stat, lebo ked to bude prilis malo, ohovoria ta. Sorry ale toto ti neverim, lebo keby to boli tak plytki a zli ludia, nechodila by si na ziadne ich oslavy. Je to podla mna uplne normalna bohatsia rodina, ktora proste dopraje svojmu dietatu, a ty si si sem prisla po potvrdenie, ako ho rozmaznavaju a zle vychovavaju a ake su to svine.

zuzka1117
3. mar 2024

Kúp lego, tomu sa vždy deti potešia.

hederamonstera
3. mar 2024

Strasne to prezivas…vlastne ti ani nejde o obdarovanie (lebo podla mna si uz pekny darcek zohnala) ale aby ta neohovorili…dospej a vyser sa na to.
Aby som sa stresovala z takejto veci, ktora ma byt stastnou

hederamonstera
3. mar 2024

@stanielka17 nemyslim si ze zavidi, len chce poukazat na to ze chlapec ma vsetko

autor
3. mar 2024

@stanielka17 ty si teraz pekne mimo. Ty nevieš o svojej sesternici alebo o mužovej ako žije a kde chodí na výlety? Vy sa o takých veciach nebavite? Lebo mi bežne a dávame si tipy. Neviem aké kupujú značky ale oblečenie bolo hneď povedané že si kupujú podľa seba. Kde píšem o tom koľko majú rodiny a priateľov. Píšem že to bude veľká oslava takže podľa toho sa dava aj dar. Keďže k nim chodíme asi viem akú má knižnicu. Mňa nejde roztrhnúť od jedu, mne je to jedno. Načo sa budem pýtať na darček kde dostanem x rád ktoré budú nepoužiteľné? Lebo to má alebo to rodičia nedovolia? Šak napíšem preferencie normálna vec.
Dieťa si želali drahé darčeky to nemôžem spomenúť? To že sú plytki si povedala len ty.
Ja tu absolútne neriešim žiadnu výchovu ani nič stačia mi rady na darček

autor
3. mar 2024

@hederamonstera nejde o to ohováranie ale mne samej to príde malo, mal dva sviatky tak som myslela že ešte niečo aj keď menšie k tomu

hederamonstera
3. mar 2024

Ale vsak meninam staci maskrtu a k narodeninam vstup na atrakciu. Hotovo

stanielka17
3. mar 2024

Hovorim, ze o tom pises s totalne negativnou konotaciou, ake su ich oslavy zbytocne velke, aki su oni vyberavi na znacky, ako kniznica ich syna je vacsia ako tvoj byt, ako ho nic nebavi, ako ta ohovoria a podobne. Mozes to zaobalovat ako chces, ale srsi z toho zavist na kilometre. Ja neviem, ked su ti ludia taki protivni, naco sa trepes na ich oslavu a este vymyslas darceky? Je to sesternica tvojho muza, nie je ti to ani nejaka blizka rodina.

autor
3. mar 2024

@stanielka17 si úplne mimo, stretávame sa pravidelne, chodíme na dovolenky nemáme žiadny problém
Je náročné im vybrať darček a nejako to sem napísať musím, to že ty to vidíš extra negatívne je tvoj pocit
Hovorím niekde že sú protivni? Nie tak nedomýšlaj si

stanielka17
3. mar 2024

Dostala si tu milion tipov na darcek, mas Google, mas diskusne fora, mala by si cokolvek vybrate za 5 minut keby si chcela. Napriklad mu kup nieco, co este nema, lebo do toho dozreje ked bude starsi, napriklad nieco do prvej triedy, z coho sa moze ucit uz teraz. Alebo nejaku mechanicku drevenu rucnu vyrobu (drevene hracky), tie zvyknu stat majland ked uz ide len o to. Ale nie, ty ides dalej v tvojej kombinacii zavisti a sebalutosti. Hlavne, ze oni ohovaraju teba 🤣

autor
3. mar 2024

@stanielka17 a čo hovorím že som tu nedostala tipy? Neviem kto ťa vytočil ale zjavne si to kompenzuješ v tejto diskusii
O cene tu zas hovoríš len ty, prosím ťa čítaj z porozumením nabudúce

autor
3. mar 2024

@stanielka17 apropo nikde som nenapísala že má ohovárajú. Nemám čo závidieť a sebaľútost asi chýba tebe pekný večer

michelle567
3. mar 2024

Keď si spomenula montesori tak mi napadlo kedysi som obzerala - motýlia záhrada. Prídu husenicky a pozoruje ako sa premenia na motýle a potom vypusti

lucia13022023
3. mar 2024

Ja som tuším raz videla také pracovné listy montessori, niekde na Fb stránke. Skus pozrieť to 🙂

anjelok
3. mar 2024

Nasho syna v tom veku bavilo toto: https://www.dracik.sk/bosch-automechanik/

anjelok
3. mar 2024

Aj to co napisala @michelle567 je dobry napad, u syna to robili v skolke a deti sa z toho tesili.

autor
3. mar 2024

@michelle567 to vyzerá fakt super ďakujem

@anjelok toto už ma tiež sa mi to páčilo

erika237
3. mar 2024

Uprimne, na oslavu 4. narodenin hoc spojenych s meninami mi to, co mas kupene pride ako dostatocne. Ak vyslovene este chces, tak kup nejaky pracovny zosit s nalepkami.