Ako vybrať krstných rodičov pre vaše dieťa?
Ahojte, máme takú dilemu s mužom, čakáme naše prvé dieťatko a padla téma koho dáme za krstných rodičov. Muž má sestru, ktorá je zasnúbená, ale do manželstv sa s partnerom nehrnú, možno bude o rok- dva- tri, možno vôbec. Možno sa aj rozídu, ktovie. Ja súrodencov nemám, ale mám veľmi dobrého kamaráta posledných 20 rokov, ktorého považujem ako keby za brata. No on nemá ani priateľku, ani manželku. Ja by som aj pristala na to, že by krstná mama bola mužova sestra a krstný otec ten môj kamarát, ale môže sa to vôbec? Nebolo by to zvláštne, keby to tak dáme, voči tomu sestrinmu snúbencovi?
Normálne to tak funguje, viac ako kedysi, práve preto, že vieme akú majú dnešné vzťahy trvácnosť. Dvoch osobitých ľudí z jednej a druhej strany je fajn rozhodnutie.
Moja sestra má 4 deti, krstná som ja a švagrov kamarát. Pri prvom dieťati bol ten kamarát tiež slobodný, medzitým sa oženil a problém z toho nie je. Pri ďalších deťoch som tiež bola krásna ja a on. Môj manžel, jeho žena a všetky deti sedeli za nami v lavici.
Je to uplne v pohode, podla toho co pises, ja by som to riesila rovnako. Krstny rodic je zavazok a urcite by som nevolala niekoho, kto je este len partner.
My sme v pohode dali mojho brata a manzelovu sestru jednemu z nasich deti, pricom obaja uz mali sobas a svoje polovicky a aj deti.
No toto pocujem prvy krat, ze by sa nemohla dat muzova sestra za krstnú a tvoj kamarat za krstného. 😀 To musia byt krstný a krstná len pár ? Mate taku podmienku od knaza? Ci len sa bojite ci to nebude blbe voci sestrinmu snubencovi? Ak len toto, tak to by ma vobec netrapilo, ved nie su svoji este ani. 😊
Uplne bez problemov, v nasich koncinach, ked som bola dieta, bolo toto beznym standardom- krstny z otcovej strany, krstna z matkinej. aj ja to takto mam. potom roky to fungovalo tak, ze obaja krstni manzelia a posledne roky sa to opat vracia k tomu modelu dvoch krstnych rodicov, kt. nespaja rodinne puto, pretoze dnesne vztahy nie su prikladom trvacnosti. u nas aj farar na nauke vyslovene radi dat 2 ludi z dvoch roznych rodin. moje deti maju moje kamosky a muzovych bratov. uplne ok.
U sestrinych deti som krstná ja, môj partner nie a miesto toho je najlepší kamarát jej muža. A všetci sme spokojní :D
Áno, môže sa to takto. 🙂
Ja som sa tiež stala krstnou mamou sama keď som bola ešte slobodná. Stačí aj jedna osoba, nemusia byť manželia alebo pár
Mozete dat jedneho alebo dajte ako pises. Nase 3 deti maju manzelovho brata a moju sestru. Stvrte ma za krstnu svagrinu, lebo moja sestra nemohla. Akoze neviem, co je to za moda, ze sa dava manzelsky par, ved to vobec nemusi byt takto.
Normalne , nemusi to byt manzelsky par a ani dany clovek nemusi byt zosobaseni s inymi ludmi
Na co robis z toho taky problem a dilemu, taka blbost

Ja som si dala iba jedného krstného rodiča práve pre toto . Iba brata.