icon

Ako vybrať tortu na oslavu krstu?

8. júl 2026

Ahojte, dávame robiť tortu na krst.
Na oslavu po krste kde sa bude torta krájať je pozvaných 20 dospelých a 3 deti.
Mam dilemu ci voliť ingrediencie do torty primárne detske (menej cukru, vanilkovy korpus,pribinacikovy krem a ovocie)
Alebo takú menej všednu ktoru podla mna dospeli ocenia. Ale z ktorej si môžu daj aj deti (teda žiadny alkohol a orechy...).

Prispôsobiť to deťom ci väčšine?

biba_18
8. júl 2026

vanilkový korpus, pribinačikový krém a ovocie? he? to je torta?
normálne tortu urob ...
z toho jedného kúsku sa deťom nič nestane ...

autor
8. júl 2026
@biba_18

normálne tortu urob ...

@biba_18 co?? 🤣
Nepýtala som sa ci mam tortu o jednavat alebo robiť .
Kde to tam vidíš?

sisska96
8. júl 2026

Určite nie detskú tortu, ale normálnu. Však nič sa im nestane

esther100
8. júl 2026

Vanil.korpus,pribinacik a ovocie tým nič nepokazis.to majú radi aj dospelí,teda podľa mňa to ani nieje ,že vyslovene detská

biba_18
8. júl 2026
@anonym_autor

@biba_18 co?? 🤣
Nepýtala som sa ci mam tortu o jednavat alebo robiť .
Kde to tam vidíš?

@anonym_autor kks, tak to napíšem inak:
normálne tortu daj urobiť ...
ak ani tomu nebudeš rozumieť tak ešte inak:
"nie detskú, ale takú menej všednú ktorú podľa teba dospelí ocenia"
😉😂

autor
8. júl 2026
@biba_18

@anonym_autor kks, tak to napíšem inak:
normálne tortu daj urobiť ...
ak ani tomu nebudeš rozumieť tak ešte inak:
"nie detskú, ale takú menej všednú ktorú podľa teba dospelí ocenia"
😉😂

@biba_18 "normálne tortu urob" tak sa vyjadruj nabudúce gramaticky správne a vyhneme sa nedorozumeniam.

biba_18
8. júl 2026
@anonym_autor

@biba_18 "normálne tortu urob" tak sa vyjadruj nabudúce gramaticky správne a vyhneme sa nedorozumeniam.

@anonym_autor či urobíš ty, alebo dáš urobiť, nič na odpovedi nemení predsa 😒 vôbec nerozumiem čo riešiš ...

anonym_974a76
8. júl 2026
@biba_18

@anonym_autor či urobíš ty, alebo dáš urobiť, nič na odpovedi nemení predsa 😒 vôbec nerozumiem čo riešiš ...

@biba_18 no ale autorka má pravdu,dvakrát si sa zle vyjadrila.ale inak mám tvoje komentáre rada.

thereisabear
8. júl 2026

Ja skoro stále pečiem vanilkový korpus, pribináčikový krém a ovocie a zatiaľ sa vždy zjedla. Som nevedela, že to nie je pre dospelých 🙂
Normálne daj upiecť hocijakú, deti to zvládnu.

biba_18
8. júl 2026
@anonym_974a76

@biba_18 no ale autorka má pravdu,dvakrát si sa zle vyjadrila.ale inak mám tvoje komentáre rada.

@anonym_974a76 toto je spamovanie témy - ale ok, keď inak nedáš - kedy 2x? 😉
btw, ja som komentovala tortu, nie to či si to má dať urobiť alebo ona urobí ... to nebolo podstatou môjho príspevku ...

esther100
8. júl 2026
@thereisabear

Ja skoro stále pečiem vanilkový korpus, pribináčikový krém a ovocie a zatiaľ sa vždy zjedla. Som nevedela, že to nie je pre dospelých 🙂
Normálne daj upiecť hocijakú, deti to zvládnu.

@thereisabear však?známa pečie a teda toto je jedna z najčastejšie objednavanych tort aj na svadby

anonym_974a76
8. júl 2026
@biba_18

@anonym_974a76 toto je spamovanie témy - ale ok, keď inak nedáš - kedy 2x? 😉
btw, ja som komentovala tortu, nie to či si to má dať urobiť alebo ona urobí ... to nebolo podstatou môjho príspevku ...

@biba_18 čo je spamovanie témy?veď si prečítaj po sebe."normálne tortu urob" a "normálne tortu daj urobiť".mala si napísať "normálnu".ono je to len jedno písmenko ,ale mení to celý význam.

januska12323
8. júl 2026

Normálnu tortu, ktorú môže jesť každý hosť.

autor
8. júl 2026
@esther100

@thereisabear však?známa pečie a teda toto je jedna z najčastejšie objednavanych tort aj na svadby

@esther100 ved práve, všade kam prídeme a je tam torta je to to iste. Biely korpus biely krem a ovocie....
Milujem sladke ale toto fakt nie, mam pocit ze to ľudia zjedia lebo proste sa to patrí. Nikto si nepovie jezis aké je to mňam prosím si ešte jednu.

biba_18
8. júl 2026
@anonym_974a76

@biba_18 čo je spamovanie témy?veď si prečítaj po sebe."normálne tortu urob" a "normálne tortu daj urobiť".mala si napísať "normálnu".ono je to len jedno písmenko ,ale mení to celý význam.

@anonym_974a76 to či použijem prídavné meno alebo príslovku - je už len na mojej osobnej preferencii, sorry ak to nechápeš 😒
ona neriešila v mojej vete príslovkové určenie vs prívlastok (normálne/normálnu) ale prísudok (urobiť/dať urobiť) 😉

biba_18
8. júl 2026
@anonym_autor

@esther100 ved práve, všade kam prídeme a je tam torta je to to iste. Biely korpus biely krem a ovocie....
Milujem sladke ale toto fakt nie, mam pocit ze to ľudia zjedia lebo proste sa to patrí. Nikto si nepovie jezis aké je to mňam prosím si ešte jednu.

@anonym_autor tá biela torta je to také "neurazí, ale nenadchne" ... 😒

autor
8. júl 2026
@anonym_974a76

@anonym_974a76 nevysvetlis jej...neminaj energiu 🤣

anonym_974a76
8. júl 2026
@biba_18

@anonym_974a76 to či použijem prídavné meno alebo príslovku - je už len na mojej osobnej preferencii, sorry ak to nechápeš 😒
ona neriešila v mojej vete príslovkové určenie vs prívlastok (normálne/normálnu) ale prísudok (urobiť/dať urobiť) 😉

@biba_18 pozri ,kľudne sa tu oháňaj prívlastkom,prísudkom a neviem čím možným.ked teraz budeš múdro písať, neznamená,že si to blbo nenapísala 🤦. dobré je vedieť si priznať chybu.

rachel36a
8. júl 2026
@biba_18

normálne tortu urob ...

@biba_18 by si sa divila, ale táto kombinácia je jedna z najžiadanejších...ja robím cca 70% tort práve s pribinacikovym kremom a ovocim

sisska96
8. júl 2026

My sme naposledy mali čierny les, žiadny pribináčik nejeme

esther100
8. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja osobne som na čokoládu,ale mám rada aj bielu,už som mala takú, čo by som si aj dupľu pýtala a aj takú, čo som ju ani nedonedla,takže záleží aká je chuťovo a nie že je to vanilka a pribinacik

autor
8. júl 2026

OK. Objednali sme čokoládovú . To majú radi vsetci.

anonym_601919
8. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja osobne mam najradsej cokoladovu tortu s cokoladovym kremom a poliatu cokoladou, horkou, ale to nechuti kazdemu, takze na oslavy sa robi prave pribinakova torta s ovocim. Zvycajne vyhovie kazdemu. Keby som mala robit tortu aby som ulahodila kazdemu podla toho co ma rad, tak peciem aspon 4 torty. Ten kusok torty zje kazdy aj ked to nebude jeho najoblubenejsia prichut. Ked to vyslovene nemoze, tak nezje. Nic sa nedeje.

anonym_77226b
8. júl 2026

@anonym_autor ja volím vždy tortu podľa a) ročného obdobia, inú v lete, inú v zime, B) či ju budem musieť niekam nosiť alebo nie, c) či ma niekto z hostí na niečo alergiu alebo intoleranciu… to je všetko.

anonym_cb188b
10. júl 2026

Dávam tortu robiť podľa toho, komu ju darujem. Mojim deťom pribináčik-ovocie lebo ju fakt ľúbia najviac a nám chutí tiež. No pre seba som si na okrúhliny vybrala orechovú s banánmi a nikto nemohol povedať nič, bola podľa môjho gusta. 😀 U nás ani niektorí dospelí neľúbia orechy. Mali v ponuke zákusky. 🤷🏾‍♀️