Ako vybrať tortu na oslavu krstu?
Ahojte, dávame robiť tortu na krst.
Na oslavu po krste kde sa bude torta krájať je pozvaných 20 dospelých a 3 deti.
Mam dilemu ci voliť ingrediencie do torty primárne detske (menej cukru, vanilkovy korpus,pribinacikovy krem a ovocie)
Alebo takú menej všednu ktoru podla mna dospeli ocenia. Ale z ktorej si môžu daj aj deti (teda žiadny alkohol a orechy...).
Prispôsobiť to deťom ci väčšine?
vanilkový korpus, pribinačikový krém a ovocie? he? to je torta?
normálne tortu urob ...
z toho jedného kúsku sa deťom nič nestane ...
@biba_18 co?? 🤣
Nepýtala som sa ci mam tortu o jednavat alebo robiť .
Kde to tam vidíš?
Vanil.korpus,pribinacik a ovocie tým nič nepokazis.to majú radi aj dospelí,teda podľa mňa to ani nieje ,že vyslovene detská
@anonym_autor kks, tak to napíšem inak:
normálne tortu daj urobiť ...
ak ani tomu nebudeš rozumieť tak ešte inak:
"nie detskú, ale takú menej všednú ktorú podľa teba dospelí ocenia"
😉😂
@biba_18 "normálne tortu urob" tak sa vyjadruj nabudúce gramaticky správne a vyhneme sa nedorozumeniam.
@anonym_autor či urobíš ty, alebo dáš urobiť, nič na odpovedi nemení predsa 😒 vôbec nerozumiem čo riešiš ...
@biba_18 no ale autorka má pravdu,dvakrát si sa zle vyjadrila.ale inak mám tvoje komentáre rada.
Ja skoro stále pečiem vanilkový korpus, pribináčikový krém a ovocie a zatiaľ sa vždy zjedla. Som nevedela, že to nie je pre dospelých 🙂
Normálne daj upiecť hocijakú, deti to zvládnu.
@biba_18 no ale autorka má pravdu,dvakrát si sa zle vyjadrila.ale inak mám tvoje komentáre rada.
@anonym_974a76 toto je spamovanie témy - ale ok, keď inak nedáš - kedy 2x? 😉
btw, ja som komentovala tortu, nie to či si to má dať urobiť alebo ona urobí ... to nebolo podstatou môjho príspevku ...
Ja skoro stále pečiem vanilkový korpus, pribináčikový krém a ovocie a zatiaľ sa vždy zjedla. Som nevedela, že to nie je pre dospelých 🙂
Normálne daj upiecť hocijakú, deti to zvládnu.
@thereisabear však?známa pečie a teda toto je jedna z najčastejšie objednavanych tort aj na svadby
@anonym_974a76 toto je spamovanie témy - ale ok, keď inak nedáš - kedy 2x? 😉
btw, ja som komentovala tortu, nie to či si to má dať urobiť alebo ona urobí ... to nebolo podstatou môjho príspevku ...
@biba_18 čo je spamovanie témy?veď si prečítaj po sebe."normálne tortu urob" a "normálne tortu daj urobiť".mala si napísať "normálnu".ono je to len jedno písmenko ,ale mení to celý význam.
@thereisabear však?známa pečie a teda toto je jedna z najčastejšie objednavanych tort aj na svadby
@esther100 ved práve, všade kam prídeme a je tam torta je to to iste. Biely korpus biely krem a ovocie....
Milujem sladke ale toto fakt nie, mam pocit ze to ľudia zjedia lebo proste sa to patrí. Nikto si nepovie jezis aké je to mňam prosím si ešte jednu.
@biba_18 čo je spamovanie témy?veď si prečítaj po sebe."normálne tortu urob" a "normálne tortu daj urobiť".mala si napísať "normálnu".ono je to len jedno písmenko ,ale mení to celý význam.
@anonym_974a76 to či použijem prídavné meno alebo príslovku - je už len na mojej osobnej preferencii, sorry ak to nechápeš 😒
ona neriešila v mojej vete príslovkové určenie vs prívlastok (normálne/normálnu) ale prísudok (urobiť/dať urobiť) 😉
@esther100 ved práve, všade kam prídeme a je tam torta je to to iste. Biely korpus biely krem a ovocie....
Milujem sladke ale toto fakt nie, mam pocit ze to ľudia zjedia lebo proste sa to patrí. Nikto si nepovie jezis aké je to mňam prosím si ešte jednu.
@anonym_autor tá biela torta je to také "neurazí, ale nenadchne" ... 😒
@anonym_974a76 nevysvetlis jej...neminaj energiu 🤣
@anonym_974a76 to či použijem prídavné meno alebo príslovku - je už len na mojej osobnej preferencii, sorry ak to nechápeš 😒
ona neriešila v mojej vete príslovkové určenie vs prívlastok (normálne/normálnu) ale prísudok (urobiť/dať urobiť) 😉
@biba_18 pozri ,kľudne sa tu oháňaj prívlastkom,prísudkom a neviem čím možným.ked teraz budeš múdro písať, neznamená,že si to blbo nenapísala 🤦. dobré je vedieť si priznať chybu.
@anonym_autor ja osobne som na čokoládu,ale mám rada aj bielu,už som mala takú, čo by som si aj dupľu pýtala a aj takú, čo som ju ani nedonedla,takže záleží aká je chuťovo a nie že je to vanilka a pribinacik
OK. Objednali sme čokoládovú . To majú radi vsetci.
@anonym_autor ja osobne mam najradsej cokoladovu tortu s cokoladovym kremom a poliatu cokoladou, horkou, ale to nechuti kazdemu, takze na oslavy sa robi prave pribinakova torta s ovocim. Zvycajne vyhovie kazdemu. Keby som mala robit tortu aby som ulahodila kazdemu podla toho co ma rad, tak peciem aspon 4 torty. Ten kusok torty zje kazdy aj ked to nebude jeho najoblubenejsia prichut. Ked to vyslovene nemoze, tak nezje. Nic sa nedeje.
@anonym_autor ja volím vždy tortu podľa a) ročného obdobia, inú v lete, inú v zime, B) či ju budem musieť niekam nosiť alebo nie, c) či ma niekto z hostí na niečo alergiu alebo intoleranciu… to je všetko.
Dávam tortu robiť podľa toho, komu ju darujem. Mojim deťom pribináčik-ovocie lebo ju fakt ľúbia najviac a nám chutí tiež. No pre seba som si na okrúhliny vybrala orechovú s banánmi a nikto nemohol povedať nič, bola podľa môjho gusta. 😀 U nás ani niektorí dospelí neľúbia orechy. Mali v ponuke zákusky. 🤷🏾♀️

vanilkový korpus, pribinačikový krém a ovocie? he? to je torta?
normálne tortu urob ...
z toho jedného kúsku sa deťom nič nestane ...