icon

Ako vyriešiť rozdielne hodnoty darčekov v rodine?

31. aug 2025

Ahojte, ako riešite hodnotu darčekov v rodine? Priateľovej rodine kupim vždy väčšie darčeky ako ony mne. Ja v podstate neočakávam nič, nič mi nechýba ale príde mi primitívne dať niekomu darček na narodeniny v hodnote 8-10€ keď ony dostanu hodnotnejší. Proste čokoláda, kozmetika, kvety a hneď je to 30€. Naozaj mám chuť dávať tiež 1 bonbonieru za 8€.

Strana
z3
ukgirls
31. aug 2025

mne pride primitivne sqa porovnavat..kazdy da tolko kolko uzna... dolezite je ze si spomenie

autor
31. aug 2025
@ukgirls

mne pride primitivne sqa porovnavat..kazdy da tolko kolko uzna... dolezite je ze si spomenie

@ukgirls mne zas príde trápne, že ja vždy viac kupujem. Finančne sme na tom rovnako. Tak nabudúce tiež kúpim 1 bonbonieru a hotovo.

abbey1
31. aug 2025
@anonym_autor

@ukgirls mne zas príde trápne, že ja vždy viac kupujem. Finančne sme na tom rovnako. Tak nabudúce tiež kúpim 1 bonbonieru a hotovo.

@anonym_autor Ale veď kupuješ rovnaký darček. Nič špeci, nič osobné.
Nikdy som nepodivnavala darčeky podľa hodnoty. Vždy sa snažím, aby bol darček osobný a urobil obdarovanému radosť. A je úplne jedno, či sa mi ho podarí kúpiť za 5 eur či 50.

ukgirls
31. aug 2025

tak kup-snad od nas nepotrebujes pozehnanie ci? si nesvojpravna alebo nedokazes dat bonbonieru bez toho,aby si to niekomu dopredu oznamila?

anonym_c76a42
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no vidíš že si na to prisla

marca12
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ked neocakavas nic,tak co riesis? Ja zase neznasam taketo dorovnavanie sa. V rodine svokrovcov sa nosia skromne dary,nerobia z toho predbiehacky. Pre nich je sviatok o tom,ze som si spomenula a nie,ze toho ineho idem zahrnut darmi. Ak sa citis ukrivdena,tak davaj len tolko,co oni tebe.

viestta
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor darcek davas preto lebo chces. Jeho hodnotu si urcis sama. Je to tovoje slobodne rozhodnutie ci vobec daco darujes a v akej hodnote. Rovnako slobotne rozhodnutie je u kazdeho darcu.
Ked sa ti zda, ze "prerabas" na darcekoch tak nedavaj nic. Dar predsa nie je povinnost a nemozes ostat "skodna". Ty asi budes dost na peniazky, vsak?

autor
31. aug 2025
@viestta

@anonym_autor darcek davas preto lebo chces. Jeho hodnotu si urcis sama. Je to tovoje slobodne rozhodnutie ci vobec daco darujes a v akej hodnote. Rovnako slobotne rozhodnutie je u kazdeho darcu.
Ked sa ti zda, ze "prerabas" na darcekoch tak nedavaj nic. Dar predsa nie je povinnost a nemozes ostat "skodna". Ty asi budes dost na peniazky, vsak?

@viestta snažím sa byť spravodlivá

dskjhfdlkdjhl
31. aug 2025

@anonym_autor Ved kup aj Ty nieco lacne, ak Ta to tak skrie.

anonym_12a607
31. aug 2025

@anonym_autor chápem ako to myslíš. Ja si vždy dávam na darčekoch záležať a snažím sa oslávenca potešiť. Nekupujem darček len aby nejaký bol. Sesternica má dve deti. Vždy som kúpila knihu, či hračku (napr.chlapec zbiera bakugany, slečna little pet shop). K tomu koláčik, to je už sila zvyku a v podstate to aj všetci v rodine čakajú, lebo pečiem dobre. Sami si pýtajú konkrétny koláč, najlepšie s mascarpone a kopou čerstvého ovocia. Ona nosí mojim deťom ponožky, slipy a lízatká. Keď sa ma naposledy jej manžel vtipne opýtal, či som dcére doniesla knihu, ktorú nám už netreba, ostala som taká zaskočená, že som si povedala dosť. Na najbližší sviatok donesiem ponožky a gaťky 🤷🏻‍♀️ a koláče si môžu objednať v cukrárni.

13uzivatelka11
31. aug 2025

Podľa mňa kozmetika je úplne odveci a prvoplánový darček ak fakt nevieš konkretne akú značku používa. Takže to že su dary drahšie neznamená, že sú aj lepšie.

autumn1
31. aug 2025

Tak ja sa vždy s tými s ktorým si dávam darček dohodnem v akej cca hodnote takže skúste sa o tom porozprávať. Pre mňa to je základ aby nevzniklo také faux pa

caramellka
31. aug 2025

@anonym_autor Ak to vnímaš ako krivdu, prisposob svoje dary teda tomu, čo dostávaš... Iná rada nie je.

Moja ex svokra mala pred pár dňami polookrúhle narodeniny, vychádzame spolu v pohode, kúpila som jej darček, kyticu a ako prekvapko sme jej s dcérou prišli osobne v deň narodenín zablahoželať (cesta 200 km).
Ja som mala narodky 5 dní predtým a absolútne som neriešila, že mne nikto ruku nepodal, lebo to bol jej deň a bola som rada, že sme urobili radosť.😉

petamich
31. aug 2025

Tak neocakavas nic ale daju ti za menej a problem 🙂 a to teda porovnavame 10 a 30€ (ak by si ty im davala za 1000€ a oni tebe za 10€ tak v poriadku). No tak jednoducho, zapis si co ti dali a kup presne to iste 🙂.

mircalla
31. aug 2025

Kebyze dostavam cokoladu a kozmetiku, to radsej nic. Na darceky si nejako nepotrpim, ja ked obdaruvam, snazim sa byt kreativna. Kupovat cokolady a kozmetiku je darcek nasilu

anonym_f73916
31. aug 2025

@anonym_autor Protirečíš si veľmi. Tak buď to dávaš s lásky a (neočakávaš ) rozhodni sa Primitívne je za mňa TO ŽE TO VÔBEC RIEŠIŠ TU NA MK. Osobne mňa poteší hoc aj kytička Lidl za 2,99€

anonym_f73916
31. aug 2025
@caramellka

@anonym_autor Ak to vnímaš ako krivdu, prisposob svoje dary teda tomu, čo dostávaš... Iná rada nie je.

Moja ex svokra mala pred pár dňami polookrúhle narodeniny, vychádzame spolu v pohode, kúpila som jej darček, kyticu a ako prekvapko sme jej s dcérou prišli osobne v deň narodenín zablahoželať (cesta 200 km).
Ja som mala narodky 5 dní predtým a absolútne som neriešila, že mne nikto ruku nepodal, lebo to bol jej deň a bola som rada, že sme urobili radosť.😉

@caramellka Tak to je krásne a málo ľudí to berie ako ty.Krasne .A nabudúce určite nezabudnú ❤

katulienkax
31. aug 2025
@anonym_autor

@viestta snažím sa byť spravodlivá

@anonym_autor možno ti lacným darčekom chcú naznačiť že ani od teba neočakávajú dráhy darček

lindous
31. aug 2025

"mne zas príde trápne, že ja vždy viac kupujem"... ako vravíš, TY viac kupuješ, čiže riešenie je, že TY budeš kupovať menej, snáď nechceš im povedať, že majú kupovať drahšie lebo sú podľa teba primitívni 😅.. za mňa osobne sa obe strany pohybujete v sumách a typoch darov, že by som to fakt neriešila, ale to som ja... a teda spravodlivosť je niečo úplne iné, toto je vypočítavosť

mirage
31. aug 2025

@anonym_autor pozri, ked je v tvojom dare za 30 eur kozmetika, cokolada a kvety, nebude to nejake vysokokvalitne terno. Normalne im daj dar v takej hodnote, kvylite ako davaju oni tebe a ste si kvit.

sima2111
31. aug 2025

Nikdy nerozmýšľam nad tým, za koľko mi dal niekto darček tak ja mu oplatiť… kúpim za toľko, za koľko som ochotná, môžem si dovoliť…

wolf_
Autor odpoveď zmazal
euka210
31. aug 2025

@anonym_autor ked mas s tym problem, kupuj im dezert za 8e.
Ja takych ludi inak neznasam, ze dary musia byt cenovo rovnake 🤦‍♀️
Davas preto, ze chces. Nie ze ocakavas na oplatku to iste.
Inak, prehanas to s darmi, ste len priatelia. Ja som nic nekupovala, kym sme neboli manzelia.

autor
31. aug 2025
@sima2111

Nikdy nerozmýšľam nad tým, za koľko mi dal niekto darček tak ja mu oplatiť… kúpim za toľko, za koľko som ochotná, môžem si dovoliť…

@sima2111 dovoliť si môžem aj darček za 500€...neide o to

autor
31. aug 2025
@euka210

@anonym_autor ked mas s tym problem, kupuj im dezert za 8e.
Ja takych ludi inak neznasam, ze dary musia byt cenovo rovnake 🤦‍♀️
Davas preto, ze chces. Nie ze ocakavas na oplatku to iste.
Inak, prehanas to s darmi, ste len priatelia. Ja som nic nekupovala, kym sme neboli manzelia.

@euka210 keby mi nič nedalo, bolo by to v poriadku. Naozaj mi nechýba ich 8€ darček.

13uzivatelka11
31. aug 2025
@anonym_autor

@euka210 keby mi nič nedalo, bolo by to v poriadku. Naozaj mi nechýba ich 8€ darček.

@anonym_autor ani im nechýba tvoja lacná kozmetika 😀 po týchto komentároch sa im nečudujem, že ti dávajú len bonboniéru 😀

autor
31. aug 2025
@13uzivatelka11

@anonym_autor ani im nechýba tvoja lacná kozmetika 😀 po týchto komentároch sa im nečudujem, že ti dávajú len bonboniéru 😀

@13uzivatelka11 normálna kozmetika čo bežní ľudia používajú. Zas sa tu hráte na kráľovné. Nivea, Dove, Avon, Oriflame. Aj ony používajú tú značku...

abbey1
31. aug 2025
@anonym_autor

@13uzivatelka11 normálna kozmetika čo bežní ľudia používajú. Zas sa tu hráte na kráľovné. Nivea, Dove, Avon, Oriflame. Aj ony používajú tú značku...

@anonym_autor Ó čo teda ide? Ty im kúpiš 3 darčeky za 3. Oni tebe jeden za 8. Štve ťa tá tvoja finančná strata?

autor
31. aug 2025
@abbey1

@anonym_autor Ó čo teda ide? Ty im kúpiš 3 darčeky za 3. Oni tebe jeden za 8. Štve ťa tá tvoja finančná strata?

@abbey1 predsa mám kde dávať peniaze. Áno, presne to...nabudúce dám aj ja darček za 8-10€ aby to bolo férové. Tak bude najlepšie.

anonym_02fc46
31. aug 2025
@anonym_autor

@abbey1 predsa mám kde dávať peniaze. Áno, presne to...nabudúce dám aj ja darček za 8-10€ aby to bolo férové. Tak bude najlepšie.

@anonym_autor ty si riadna trapka.

Strana
z3