Ako vyzerala vaša najlepšia Veľká noc?
Najlepšia je vždy tá keď vycestujeme 🙏 ja aj dcéra z duše nemáme radi oblievacku, takže sa snažíme vždy niekam vypadnúť a po návrate si dcéra hľadá v záhrade veľkonočné sladkosti. Teraz sa nám rodina rozrástla o chlapčeka, takže predpokladám že o pár rokov nás slovenské tradície predsalen neminú 😄
Ked sme uz boli take starsie decka a prisli nas okupat aj kamosi, nie len rodina a stari susedia. Poobede sa to na zahrade a na ulici zvrhlo na riadnu vzajomnu oblievackovu vojnu. Neskor som zas mala rada ked sme spolu ako rodina rebelsky odisli von do prirody, na prechadzku..
pre mňa je Veľká noc aj o stretnutí sa s rodinou, najkrajšia z detstva na chate so starými rodičmi, širokou rodinou, v súčasnosti - organizujem ja, pozvala pravú i ľavú stranu s cieľom stretnúť sa, deťom spraviť radosť, nakúpila som kvantum plastových vajíčok, vyzdobila, poschvávala a decká museli hľadať - inak hľadali nakoniec všetci, dostali drobnú odmenu, posedeli, pobavili sme sa - pre mňa to je aj akýsi sviatok jari, ale bez stresu upratovania a extrémneho varenia či pečenia.
U nás je každá Veľká Noc fajn. Sibat sa tu nechodí, o oblievaní ani nepočuli, takže každú Veľkú Noc otvárame grilovaciu sezónu, s kamarátmi alebo sami, ako sa podarí, decka hľadajú vajíčka a domáca pohoda funguje.
u nas je posledne roky velka noc krasna, berieme to tak, ze je to priestor aby sme boli ako rodina spolu, tak casto chodime na chaty, na nejake vylety, aby sme mali vela zazitkov, nejake oblievanie, sibanie neriesime 🙂
@kukulda1234 aj moje obe deti sa narodili na veľkú noc😊
Najlepšia bola, keď sme zobrali deti a odišli do domu, kde mala žiť moja mama, ale už sa toho nedozila.. chodievali sme tam na prázdniny, vždy som tam mala pocit akoby som sa vrátila domov - hoci teda som tam nikdy nebývala, ale boli tam všetky veci z rodičovského bytu a tak nejako sme to všetci brali akoby tam bola mama prítomná.. no a v tu veľkú noc som deťom prvý krát poskryvala vajíčka na záhrade.. ráno som im prezradila že chodil veľkonočný zajačik, nech sa idú pozrieť.. bola zima ale deti hneď vyrazili a hľadali a boli šťastné.. odvtedy to robievam každý rok, len teda už nie v tom dome, lebo ten už môj brat predal - on ho po mame vlastnil.. vďaka tomuto zvyku je pre nás nekrestanov veľká noc aj sviatkom.. ako dieťa som veľkú noc rada nemala, lebo zvyky ktoré sa tradovali boli premna trápne..
Všetky kde som mala ešte všetkých starých rodičov , každý jeden sviatok aj tento urobili pre nás kúzelným časom... Nič konkrétne, jedlo, všetci v jednej obývačke , rozhovor, smiech.. kiežby som mohla vrátiť čas a neprevracat oči keď nás dedko sibal a strýko vonavkoval ,,lebo to bolo trápne,, v časoch mojej puberty... Všetko s nimi bolo krajšie aj sviatky aj obyčajne dni ❤️💔
Všetky. Mám radšej veľkú noc ako Vianoce. Teplo, slnko,mám rada oblievačku, aj šibačku, aj voňavky rôzne na sebe 🤣 a mám syna 3r tak teraz o to viac je to krajšie.
Kazdu velku noc vyuzivame na cestovanie, kvoli praci si nemozeme brat dovolenku kedy chceme🙂 najkrajsia bola asi v Chorvatsku , krasne pocasie, vylet na ostrov Briuni, vynikajuce ryby v restauracii v pristave...

Ak by bola otázka o najhoršiu, to by som mohla napísať. Najlepšia či ani dobrá už nikdy nebola a nebude.