icon

Ako zvládnuť nerovnosť darčekov medzi deťmi?

10. dec 2025

Ahojte baby. Mám dvoch synov, 5 a 3 ročného. Nedávno prišla téma na darčeky, Vianoce. Švagriná (bezdetná) mi ukazovala fotky darčekov ktoré kúpila mojim synom. Trochu ma zarazilo, že jeden darček je väčší a pre druhého syna sú 3 menšie. Keď som sa spýtala, že či to není trochu nefér tak tomu moc nerozumela, vraj oba dostali finančne rovnaké darčeky len že pre jedného to bolo trochu ťažšie niečo zohnať tak že to vyriešila takto. Povedala som, že sa to malým môže zdať nefér- ona zase veď hračky majú doma spoločné, že to určite nebudú takto “dospelácky” riešiť a proste sa doma aj tak budú hrať spoločne, či aj doma majú oddelené hračky. Ešte nezabudla dodať, že ak sa mi nepáči, na budúci rok “Ježiško” prísť nemusi vobec alebo iba dostanem hotovost, nech si to vyriešim sama. Čo robiť?

Strana
z4
vevesh
Včera o 06:14

Je viacero moznosti to poriesit, ale v ziadnom pripade by ma nenapadlo stazovat sa svagrinej za jej vynalozene usilie a peniaze🤦‍♀️laskavo sa jej ospravedln, podakuj a tento rok jej kup aj darcek!( a ak chces byt spravodliva, aspon taky v takej hodnote, ako ona venovala vasim detom).
Za druhe 5rocne dieta je uz dost velke a rozumne a da sa mu vysvetlit, preco dostal 1 velky darcek. 2rocak naopak absolutne nebude riesit pocet darcekov pod stromcekom, este tomu ani velmi nerozumie, otazla je, ci vie vobec ratat do takeho stylu, ze ma "viac". Takze si to mas ty ukocirovat, aj pre buduce roky, ze deti nemusia dostavat ani rovnake pocty, ani rovnaku hodnotu darcekov (lebo aj na to vekom pride)....

Strana
z4