icon

Ako zvládnuť nervozitu zo svokry a svojho výzoru na prvom svätom prijímaní?

30. máj 2025

Zajtra má dcéra prijímanie ide tam celá rodina aj svokra, ktorú vôbec nemusím, nevideli sme sa pol roka . Ešte som aj dosť pribrala som po pôrode a mám veľké brucho a previs a k tomu diastazu. Nič si nemôžem poriadne obliecť. Už teraz sa cítim zle. Chcem byť pri dcére ale asi to nezvládnem.

ella1234
30. máj 2025
@diewcatqoo

Prepac, prides mi trochu ako drama queen. Ved toto nie je tvoj den, je to den tvojej dcery. Ona je tam dolezita, nie ty. Nedokazes sa premoct a ist tam kvoli nej? Vies, aka bude smutna, ak tam nebudes? A to sa nevies ohradit voci debilnym pripomienkam pani svokry?

@diewcatqoo ano samozrejme…zena 5 mesiacov po porode, kila navyse, sebavedomie nizke, hormony rozhodene, muz ziadna podpora, svokra len rype. Ale autorka je drama queen…..

biibiana
Autor odpoveď zmazal
lucia13022023
30. máj 2025

Ja som asi divná, ale dcéra by mi bola na prvom mieste. Aj keby mam ísť sto kilova, išla by som. A čo sa týka svokry, tu nech územní muž, alebo ty sama. Pre moje dieťa by som zvládla čokoľvek.

autor
30. máj 2025

Môžeš si dat aj legíny a dlhšiu takú sviatocnejsiu tuniku ? Či je to nevhodné ? Na šaty sa necítim a nohavice nezapnem.

mimaapeto
30. máj 2025

povedz áno ako čerešňa rodím každý rok 😅 raz ju uzemni a bude pokoj... tvoj muž si môže povedať že je 100 % krásavec? aj tomu by som povedala.. ale jasné potom treba so sebou začať a niečo robiť a budeš sa aj ty sama cítit lepšie

ella1234
30. máj 2025

Nemas ani ziadne tehotenske nohavice? Leginy teda rozhodne nie.

autor
30. máj 2025
@ella1234

Nemas ani ziadne tehotenske nohavice? Leginy teda rozhodne nie.

@ella1234 mám ale to zas k tunike nepôjde to sú také športové

diewcatqoo
30. máj 2025
@ella1234

@diewcatqoo ano samozrejme…zena 5 mesiacov po porode, kila navyse, sebavedomie nizke, hormony rozhodene, muz ziadna podpora, svokra len rype. Ale autorka je drama queen…..

@ella1234 ja to vsetko chapem, tiez som po porode, tiez mam rozhodene hormony, tiez nie som so sebou spokojna, tiez mi oblecenie nesedi, tiez mi muz nepomaha mozno tak, ako by som chcela, tiez ma svokra obcas nejake pripomienky... ale som dospely svojpravny clovek a matka, tak by som nerobila drahoty a na to prijimanie by som dietatu sla a svokru, keby mala zas nejake debilne reci, by som si upratala.
A ked sa autorka neciti dobre, nie je hanba vyhladat psychologa. Tiez som si presla poporodnou depkou pri prvom dietati, viem, co to je.

majka2
30. máj 2025

Prosím ťa pekne ty si porodila svokru alebo čo? Dcéra je tvoje dieťa oba ťa potrebuje nie svokra alebo kto. Prestaň somariny vymýšľať to je tvoja vec ako vyzeráš. Proste schudnete a bude dobre ako čo máš 200 kíl či ako. Tiež sa stoho aká bude dcéra krásna čo vlastne znamená primanie pre nu a nie kolko ty máš kíl nejdeš na miss súťaž

liv1
30. máj 2025

Este nie je neskoro. Spamataj sa ides tam kvoli dcere, nie kvoli rodine alebo sebe

yvanielka
30. máj 2025

Preži prosím ťa to prijímanie kvôli dcére a potom porieš vzťah s mužom, lebo toto je už neviem koľká téma. Deti do vnímajú. Plus rodila si v decembri, nie si ok a chceš tretie dieťa, neblázni. Ignoruj muža aj svokru a venuj sa dcérke je to jej veľký deň

ella1234
30. máj 2025
@diewcatqoo

@ella1234 ja to vsetko chapem, tiez som po porode, tiez mam rozhodene hormony, tiez nie som so sebou spokojna, tiez mi oblecenie nesedi, tiez mi muz nepomaha mozno tak, ako by som chcela, tiez ma svokra obcas nejake pripomienky... ale som dospely svojpravny clovek a matka, tak by som nerobila drahoty a na to prijimanie by som dietatu sla a svokru, keby mala zas nejake debilne reci, by som si upratala.
A ked sa autorka neciti dobre, nie je hanba vyhladat psychologa. Tiez som si presla poporodnou depkou pri prvom dietati, viem, co to je.

@diewcatqoo no ty kokos tak ty sa este sama vies vzit do jej situacie a zena zenu nazve drama queen? Kamosiek asi vela nemas ked vies byt takato “podpora” ze?

kitycat
30. máj 2025
@unicornlady

Ty si tu už písala, že? 1. sväté prijímanie, riešenie váhy a vzťahov v rodine

Sústreď sa na to, čo je dôležité. A to je tvoja dcéra, a aby si tam pre ňu bola.

Nepisala si sem uz? 🙄
@unicornlady tiez si myslim

diewcatqoo
30. máj 2025
@ella1234

@diewcatqoo no ty kokos tak ty sa este sama vies vzit do jej situacie a zena zenu nazve drama queen? Kamosiek asi vela nemas ked vies byt takato “podpora” ze?

@ella1234 kasli na to 🙂

maryetta
30. máj 2025
@kitycat

Nepisala si sem uz? 🙄
@unicornlady tiez si myslim

@kitycat ano pisala. Zial asi nestastne vztahy kazdy s kazdym. Ani muz. Ani mama. Ani svokra ☹

Ni jedine svetlo je tam dcera. Pre ktoru je mama istotne vsetkym.

mimaapeto
30. máj 2025

práveže šaty by to pekne zakryli nejaký vzor pekný.. sťahovacia bielizen... škoda že si to neriešila skôr toto oblečenie...

zltalienka
30. máj 2025
@ella1234

@ella1234 ale tak autorka mohla ist pred tyzdnom dvoma kupit pre seba vhodne oblecenie, ked vie, ze jej velkost, ktoru ma v skrini nesedi. A nie teraz robit z toho dramu na poslednu chvilu.

januska12323
30. máj 2025

Žiadne legíny, choď kúpiť šaty! V obchode ti poradia aby všetko zakryli.

bielasovicka
30. máj 2025

Rodila si v decembri a svokru si pol roka nevidela? To nechodí ani za vnúčatami ich pozrieť?

mimaapeto
30. máj 2025
@januska12323

Žiadne legíny, choď kúpiť šaty! V obchode ti poradia aby všetko zakryli.

@januska12323 tiež si myslím že šaty sú lepšia voľba ako nohavice... ja som po pôrode tiež maskovala šatami

edinka126
30. máj 2025

ved je to veľký deň tvojej dcéry....prepač ale naozaj nechápem že deň dva pred riešiš outfit... ale myslím že aj na poslednú chvílu dokažeš zohnať v kik či v tescu pekne šaty aj velkosť.... ideš na udalosť dcére nie svokre..tak nechapem čo riešiš.... hádam Ti nie je "tvoj pocit" prednejší ako uvidieť a byť pri dcére.....

ella1234
30. máj 2025
@zltalienka

@ella1234 ale tak autorka mohla ist pred tyzdnom dvoma kupit pre seba vhodne oblecenie, ked vie, ze jej velkost, ktoru ma v skrini nesedi. A nie teraz robit z toho dramu na poslednu chvilu.

@zltalienka vies co ja si ale vobec nemyslim ze tu ide o to ze si nema co obliect. Skor o to ze ma stres, co jej svokra povie, ludia ze sa divaju, ze jej je prosne nekomfortne vo svojom tele.
Vec s ktorou sa asi vacsina mamiciek osobne stretne nemyslis?
Ked sa zena citi dobre tak si dokaze aj vrece obliect a je spokojna.
Ked do nej niekto len rype ako vyzera a ona pritom potrebuje pocut slova podpory.

autor
30. máj 2025
@bielasovicka

Rodila si v decembri a svokru si pol roka nevidela? To nechodí ani za vnúčatami ich pozrieť?

@bielasovicka no najmladšiu nie tu videla keď sa narodila len staršia chodí s mužom tam niekedy bola teraz naposledy na veľkú noc.

jaskolka
30. máj 2025

Autorka,choď do obchodu,kúp si šaty, ktoré ti sedia,a choď na prijímanie s dcérou.Je to jej veľký deň,to aj keby si mala100 kíl,tak jasne,že máš ísť. Svokru nerieš,to nie je o nej. tam bude prvoradá dcéra.

really8
30. máj 2025

Mna uz tato tema zdvihla zo stolicky. Co je s vami zeny? Jedna zuzle bimbasa hodinu aj ked jej muz nadava. Druha si necha nakladat a len tupo cumi do steny a reve do vankusa, dalsia sa ide vykaslat na dcerin velky den lebo sa nechava urazat od svokry a muza atd atd.
Ja uz fakt nechapem tieto temy tu posledne dni. Stale pocuvame od starsej generacie ze sme neschopne matky a len fnukame. Ako nemali ony vsetky vymozenosti ktore mame my a tak sa nemame co stazovat. Ze choditka neublizili, ze vyrevat je ok postup, ze strcit dieta na x hodin same do ohradky je spravne....A pozrime sa ake zeny vychovali. Toto je otras ale submisivne trosky tieto hrdinky vychovali. Zeny, matky dcer, prosim vas urobte vsetko preto aby z vasich dievcat boli silne sebavedome zeny ktore nikdy nedovolia aby muzi s nimi zametali. Prosim

veronicka1901
30. máj 2025

Najstarsia dcera mala prijimanie, ked som bola tehotna s najmladsou. Byvalo mi vtedy este hrozne zle, napriek tomu som sa zatala a isla. Naozaj vysoka vaha nie je dovodom, aby si tam nesla. Dcerka si to bude pamatat cely zivot. Prostredna dcera mala prijimanie minuly rok, tiez som bola pribrata a ani ma nenapadlo, ze by som nesla. Kupila som v H&M saty lichotiace kilam navyse a bolo 😅.

bielasovicka
30. máj 2025

No vidíš, ešte sa ani o deti nezaujíma, tak sa na ňu vykašli.

yvanielka
30. máj 2025
@really8

Mna uz tato tema zdvihla zo stolicky. Co je s vami zeny? Jedna zuzle bimbasa hodinu aj ked jej muz nadava. Druha si necha nakladat a len tupo cumi do steny a reve do vankusa, dalsia sa ide vykaslat na dcerin velky den lebo sa nechava urazat od svokry a muza atd atd.
Ja uz fakt nechapem tieto temy tu posledne dni. Stale pocuvame od starsej generacie ze sme neschopne matky a len fnukame. Ako nemali ony vsetky vymozenosti ktore mame my a tak sa nemame co stazovat. Ze choditka neublizili, ze vyrevat je ok postup, ze strcit dieta na x hodin same do ohradky je spravne....A pozrime sa ake zeny vychovali. Toto je otras ale submisivne trosky tieto hrdinky vychovali. Zeny, matky dcer, prosim vas urobte vsetko preto aby z vasich dievcat boli silne sebavedome zeny ktore nikdy nedovolia aby muzi s nimi zametali. Prosim

@really8 tieto témy to bude tá istá žena

really8
30. máj 2025
@yvanielka

@really8 tieto témy to bude tá istá žena

@yvanielka ta ale nemala 6m dieta

sara07
30. máj 2025

stahovacie prádlo stihneš kupit určite, takých 5 kg to vie dat dole