Ako zvládnuť svadbu s 2-ročným dieťaťom?
Ahojte, čoskoro nás čaká svadba a naša dcérka v tom čase bude mať čerstvé dva roky. Zaujíma ma ako ste to mali vy, ak ste boli v rovnakej situácii čo sa týka stráženia - “obetoval” sa niekto z rodiny a odišiel zo svadby keď malo ísť dieťa spať alebo ako ste to vyriešili? Miesto v sále kde by mohla malá prespať nie je, takže si ju tam nemôžeme nechať.
@t1nusa nikto si nerypol a ani som to nemyslela zle . Skôr ťa ukladaňovala ale ak berieš ako rypanie tak sa hod už do pohody
Bude to ťažké, najprv sa chystať, kaderníčka a pod. Všetci sa potrebujú chystať, ale bude treba sa aj o dieťa postarať. S 2 ročným kojeným dieťaťom to bude veľmi náročné, ak sa nebude cítiť 100%ne,bude možno stále na tebe pricucnuté, priprav sa aj na takú variantu. A aby šla babka s vnúčaťom spať? Svadobná mama? Spoliehať sa, že všetci hostia budú nadšení, že budú zaradom sa starať? Ani opatrovateľka nemusí dobre klapnúť, možno ju ani nebude vedieť uspať. A malé dieťa možno práve vtedy bude potrebovať len a len teba. Priprav sa na všetky varianty ❤️
@lienka.7 to že je tu niekoľko rád viem aj bez teba ☺️ miesto sme si zvolili tak, aby vyhovovalo všetkým čo najlepšie, máme ho najbližšie k domu a hostia najbližšie domov, takže vďaka, ale takúto radu nepotrebujem
@mariska1989 tak ak berieš ten tvoj prvý zastrašovací komentár ako dobrú radu, neviem či si na správnom mieste… ako už jedna kočka písala po tvojom komentári, deti sú súčasťou života a v žiadnom prípade nemám v pláne z našej svadby vynechať vlastne dieťa… uzavieram týmto debatu
Moja ma 3 a na svadbu by som ju nebrala. Ak velmi chces, tak by som to riesila tak, ze by som dieta nechala co najdlhsie hore (moja ako 1.5 rocna vydrzala tak do 21.30 ale cez den este spala) a potom by som dala dieta spat do kocika v nejakej tichsej tmavsej casti, bude unavene a zvysok prespi. Samozrejme treba dieta pocas toho kontrolovat. Ak bude obrad po obede tiez moze pocas toho spat v kociku. Ako zase vynimocne by som to nehrotila a na jeden den aj polavila z rezimu.
@lienka.7 co je zle na tom ze by dieta spalo v kočíku v rohu?
A ako si prišla na to že autorka nemyslela na dieťa?
@duppka13 a kebyze si pozvana kde ju nechas?
@t1nusa a píšem ze máš nechať dieťa za dverami??? Čítaš vôbec dobre? Poradila som ti cestovnú postieľku niekde do rohu až môže spať alebo na pódium za reprakami kde je menší hluk prinajhorsom po pol novi ked by siel stary rodic domov tak s nim .nevidím tam písané že máš dieťa odložiť a nemať na vlastnej svadbe . Sa ukladaní lebo všade vidíš negatívnu reakciu
@lienka.7 úplne v kľude a v pohode dieťa vytancované, spalo v šatni a necítilo sa nekomfortne,úplne spokojne spalo. A nebol jediný. Mala,bola na oslave s dcérou a zaťom ,mala možno 20mesiacov a tancovala do 23.30. posielali videa. Všetci ok,aj dieťa. . Tak isto budú aj teraz na svadbe. Každý jeden člen rodiny vie o Tom,že svadba v tomto prípade ,bude o troch,mala bude niesť so strýkom a bratrancom prstene,bude spať,tak ako jej strýko predtým ,v boller v šatni. Pri všetkom komforte. Našťastie ,nepatrí medzi tie deti,ktoré musia mať presnú teplotu,absolútne ticho,tmu a nesmie sa ani vo vedľajšej miestnosti rozprávať. Takže,keď bude chcieť spat,tak pôjde tam. A s radosťou ju pôjdem uspať 😎,ešte sa tam aj pobijeme,že kto. Takže vedľajšia miestnosť,je absolútne ok. Ako doma,ako doma. Tiež spí vo vedľajšej😂. A snáď teda,to bude jediná svadba jej rodičov. Tak trošku ,pre ňu komfortného vzrusa ,jej nezaškodí,predpokladam
@t1nusa malemu tiež.
@t1nusa naozaj v kľude zoberte väčší kočík,uvidíš,že v kľude zaspí,odpadne😅. Dcéra tiež ešte koji,neviem,či sa podarí odstaviť. Predpokladám,že aj u vás sa babky budú biť o malé😂,takže žiadne obavy. Ostane s vami dovtedy,kým jej bude fajn a potom, šup do kočíka a zaspí hneď. Buď zoberte vysielačku s kamerou,alebo sa proste bude niekto striedať. Vždy sa nájde niekto kto bude chcieť,trochu oddych. Neboj,užijete si to aj v trojici. Želám všetko dobré a krásnu svadbu.
@maciatkolulu ja som reagovala na to, ze udajne mysli v prvom rade dieta, ale nič nemá zabezpečené/dohodnuté. Aspoň takú "banalitu" kto ho vôbec postrazi. To by som riešila ako uplne prve. Nie pohodlie hostí. Ale ok, kazda sme ina, ja na svoje deti myslím ako prve a podla toho vyberám aj prostredie. A nie, nenechala by som ich nikdy spat niekde v kociku v šatni vedľa sály a pod.s tým, že veď "niekto" na ne občas pozrie... Chvalabohu, že aj keď niekde ideme to ostatní chápu a teda keď nás niekde pozývajú, izba je uplna automatika. Pokial sa chcem baviť ja, beriem si so sebou vypomoc, neexistuje ich nechať "na vysielacke" a pod. A nie, keď spia nemusi byt uplne ticho, v pohode doma aj vysávam, neboj sa 😉 to je všetko.
Nemám chuť sa tu ďalej hádať s niektorými nemenovanými, ale ani sa nenechám urážať a čítať o tom, ako nemyslím na svoje dieťa… toto si láskavo odpustite všetky, ktoré ste sa tak vyjadrili… pýtala som sa na skúsenosti tých mamičiek, ktoré takúto situáciu zažili a nie na názor čo mám dobre a čo zle vymyslené… Všetkým ostatným ďakujem za normálne slušné a rešpektujúce komentáre…
@lienka.7 ale pozri sa,aj moja dcéra bude mať svadbu v kulturaku,aj stužková bola. V tanečnej sále a boli len šatne. A išlo to,normálne to išlo,nebola potrebná izba,chápeš? Aj doma spí s vysielačkou a je to ok. Nemá svadbu zajtra,akože😂,práve preto sa normálne a slušne pýta,ako to majú iní. V takomto prípade. No majú to tak niektorí,ako so písala a žiaden problém,žiadne zničené dieťa,poškodené touto satnovou udalosťou😂. Dcéra má svadbu v máji a strážiť bude ten,kto bude chcieť,nerobí na to zoznam. Ani ja na syna ,ani na bratranca. Mala má okolo seba toľko ľudí,že sa budú biť. Každý to ma inak a tvoja poznámka,že myslí na všetkých,len na dieťa nie,je absolútne,ale absolútne mimo. Som si istá,že malej bude lepšie uprostred blízkych,ako s cudzou aupair v nejakej vedľajšej izbe. Ktorá tam nie je,lebo moja sebecka dcéra myslela na všetkým,len na malú nie😂,som sa úprimne pobavila. Inak bývajú peši asi 5min odtiaľ a autom minútu. Extra sebecké 😂.
@terezkaarthuramax u mojej mamy by som ju nechala na noc, tak ako aj naposledy ked som bola pozvana na svadbu. Ak by to bola svadba moja vlastna tak by som zabezpecila opatrovanie s osobou dietatu blizkou, na ktoru je zvyknute. Pre dieta to ani nemusi byt taka prijemna akcia ako si niektore mamicky vysnivaju, moze mat stres z tolkych ludi, stres z toho ze je cely cas napominane aby sedelo, nebehalo, nekricalo, to deti vo veku okolo 3 rokov proste nevedia, moja ticho sedi len ked je chora. Ale hovorim aj to ze kludne nech ju zoberie (uplne vazne to myslim a bez ironie), a nech proste spi v kociku vo vedlajsej miestnosti ked bude potrebovat alebo v prenosnej postielke. Deti spia aj pri ohnostroji, ked bude unavena nezobudi ju nic.
@t1nusa nie je tam ani miestnosť, kde sa môže nevesta prezliekať? Inak som už bola na svadbe, kde hostia mali malického cca 2 ročného chlapčeka, ktorý chvíľkami spinkal v kociku. Vôbec im neplakal, veľmi sa mu to páčilo, hlavne, keď všetci tancovali 😉.
@t1nusa sestra mala rovnako v kulturaku. V 1 malej miestnosti sme nanosili nafukovacky, deky, vankusiky, male svetielko a vsetky deti tam spali...prespavačka

@evkatk v princípe s tebou súhlasím, ale toto tu pisat proste "nemozes" 🙈
@t1nusa dostala si tu niekoľko rád, snáď už si niečo vyberieš. Pokial si vedela, že na svadbe budeš mat make dieta, maká si podľa toho voliť miesto. Za mna je uplne od veci nechať spat dieta niekde v rohu sály alebo v šatni, či čo tu píšu ostatne. Jednoducho ma mat svoj pokoj a komfort. Detto, co sa tyka stráženia, malá si si to uz dopredu vykomunikovat.