icon

Aký máte budget na vianočné darčeky pre jedno dieťa?

20. nov 2025

Kupujem darčeky pre dve tínedžerky. Pre obe mám nejaké knihy, oblečenie a poukážky do obľúbených obchodov... Okolo 5 vecí každej. Zhruba 100€ na jednu som zatiaľ minula. Ide o to, že neviem či je to dostačujúce. Staršia chcela airpody, ale tie si nemôžem dovoliť a mám strach, že bude sklamaná.

Strana
z2
anonym_698a2b
20. nov 2025

6 rocny chce jedno male auto 😆 takze 10 eur nenarocny 😂

sasa1310
20. nov 2025

stačí.

anonym_a35267
20. nov 2025

Nestačí. Aspoň 500 treba každej.

anonym_c2f61e
20. nov 2025

Mame 1 syna, zarabame dobre. Napriek tomu mam budget 100 eur na jeho darceky.

anonym_329022
20. nov 2025

Nemám určený budete.
Ak chcve syn lego tak mu radšej kúpim lego ako podobný smejd len aby som sa zmestila do budgetu. Každý si môže ale vybrať 3 veci...len dcéra si pomerne lacné vybrala, asi p 1/3 tretinu lacnejšie ako syn, tak jej ešte niečo dokúpim.
Cieľom je aby dostali to, čo si ozaj želajú a nie niečo, len aby to tam bolo.

anonym_7ac9e5
20. nov 2025

Neviem ci je to dostacujuce...pluvanec na take lakomnice. Ty ich vobec nemas rada ked len 100euro

brrunetkaa
20. nov 2025

Ak by bola slečna tínedžerka sklamaná, že nedostane AirPody, tak nech sa páči na brigadku a môže si ich kúpiť sama. Už nie je malé decko a snáď vie, že darčeky nenosí Jezisko ale rodičia na ne zarábajú a keď jednoducho nie je prebytok peňazí na zbytočnosti, tak by mohla byt vďačná, že vôbec niečo dostane. Darčeky za 100€ sú viac než postačujúce lebo aj tak by to malo byt o niečom úplne inom…

sissy27
20. nov 2025

@anonym_autor nemám presne stanovený budget, ale to neznamená, že dostane čokoľvek si zmyslí. Ak na airpody nie sú peniaze, tak proste nie sú, hotovo. Môže si našetriť peniaze z vreckového aby viac chápala hodnotu peňazí. Môžeš jej dať do obálky napr. 50€ (alebo koľko si môžeš dovoliť) s odkazom, že tu začína jej sporenie na vysnívané airpody.
Ale teda ja osobne radšej investujem do darčekov, ktoré určite potešia, nie do niečoho "aby bolo". Oblečenie je napr. za mňa spotrebná vec, ktorú kupujem lebo ju treba, hlavne pri deťoch, ktoré rastú, nie je to niečo, čo by som dávala ako darček. jedine, že by sa jednalo o nejaký exkluzívny kúsok. Takže toto je za mňa také, že kúpila si niečo, čo aj tak by si musela kúpiť a dáš to ako darček, no neviem, či to poteší. To isté školská taška, nový spotrebič do domácnosti a podobne. Ja osobne to neznášam (ani dávať, ani dostávať).

anonym_6f5f27
20. nov 2025

a nebolo rozumnejsiekupit jej to co si zelala a nic ine ..aj ked z bazara alebo starsi model? ako knihy a poukazky ..? oblecenie pokial si vyslovene nezela nekupujem-to dostava pocas roka ked potrebuje a knihy moze do kniznice ... vianoce su o tom co si zela aby sa splnilo prianie nie? ja budged nemam.. ale kupujem co chce ona a nie ja ...

doriiis
20. nov 2025

Dcéra chcela 1 darček za 95 € a syn dve maličkosti za dokopy asi 30 €. Tot vse

cyberk
20. nov 2025

jedno dieta mame a budget nemam, ale darceky, ktore som vybrala su dokopy do 100e :D

anonym_3a66ae
20. nov 2025

Každý mame iny štandard a návyky. Ja som na jedno dieta minula asi 300€

anonym_1978ad
20. nov 2025

@anonym_autor 2500 - 2700 euro max

anonym_b162c8
20. nov 2025

max. 100e/dieťa.

lenka.25
20. nov 2025

Nemám limit , kupujem väčšinou aj tak co potrebuju a využijú , žiadne hlúposti , max mladšej ešte plysaka .
A neviem po akých airpodoch dcéra túži , ale dajú sa kúpiť aj za 130€ . Tak keby som aj mala limit 100€ , tak už tých 30€ by som dala viac a mala by ich a už by nedostala nič iné . To sa mi nezda až take likvidačné na finančný rozpočet

ivett1
20. nov 2025

@anonym_autor to nie sú tvoje deti? ...suma je to ok...i keď ja nemám budget pre naše deti (odkedy sú teenageri), kupujem to čo chcú...a čím sú straší, tým viac počúvam, že nič 😁 ale nakoniec mi predsa len dajú "vianočný zoznam"...

anonym_67d8fb
20. nov 2025

nas vyjdu darceky pre syna cca 300 eur (nie hracky je uz velky) synovci cca 80-100 e spolu

barka1
20. nov 2025

Dostačujuce? Akoze pre koho? Pre tvoj dobry pocit či pre to dieťa?
Inak hrozne, co sa stáva z Vianoc. Moje deti dostanu darcek od otca, mna, dvoch babiček a stryka a určite to nebude dohromady viac ako za 150 Eur pre jedno. A vobec ma netrapi, či to je pre niekoho - kohokolvek dostačujuce. A rozhodne to s detmi nebudem riesit. Maju 10 a 11,btw.

kitycat
20. nov 2025

Ked nato nemas, tak to nekupuj. Asi vie, ze to ode z tvojho vrecka ( co otec?)

Ale zadlzit sa kvoli prniazom, tak na to je moja mama odbornik a vobec ma to ako dospelu netesi, dlhy ma doteraz

eva_176
20. nov 2025

70-80 eur na jedneho

cimage
20. nov 2025

Ja planujem 100€ pre 3deti. Nevidim dovod minat viac. Maju vsetko co potrebuju, takze kazdemu len symbolicky nejaku drobnost.

mirkam3
20. nov 2025

Nemám budget. Keby môj syn túžil po 1 drahšej veci, tak mu ju vieme kúpiť. Ale určite by sme mu nekupovali množstvo darčekov, po ktorých vlastne ani netúži. Na čo? My si v rodine dávame s mužom dlhé roky po 3 darčeky, niečo hodnotnejšie, aj nejakú “potravu pre dušu” za pár Eur. K tomu by sme chceli viesť aj malého.

Ak by si moje dieta vypýtalo nové Air Pody a ešte veci za ďalších 100 € a vie (ako teenager by už malo vedieť), že na to v rodine nemáme, tak by sme sa rozumne porozprávali o hodnote peňazí, Aby sa predišlo sklamaniam.

sasa1310
20. nov 2025
@anonym_329022

Nemám určený budete.
Ak chcve syn lego tak mu radšej kúpim lego ako podobný smejd len aby som sa zmestila do budgetu. Každý si môže ale vybrať 3 veci...len dcéra si pomerne lacné vybrala, asi p 1/3 tretinu lacnejšie ako syn, tak jej ešte niečo dokúpim.
Cieľom je aby dostali to, čo si ozaj želajú a nie niečo, len aby to tam bolo.

@anonym_329022 a u nás práveže budget je, ale naozaj nikdy som im nedávala všetko to, čo chceli. Vždy niečo nedostali. Z toho titulu, nech sa naučia, že nemôžu mať všetko.

anonym_1c3667
20. nov 2025

Airpody sa dajú kúpiť aj za cca 140 eur, tak ja by som jej ich kúpila, ale viac už by nedostala nič. Ja som skôr za to, čo chcú, ako kúpiť v cca rovnakej sume niečo, čo nechcú.

hederamonstera
20. nov 2025

No ked na to nemas peniaze, tak jednoducho nemas. Sklamanie je sucast zivota, neumrie z toho. Netreba to tak prezivat.

A teda dostat oblecenie ako dieta na vianoce, je hrozny darcek. Buduci rok kup len co chcu

deedol
20. nov 2025

nemam budget, pocuvam, co chce a nekupujem desat blbosti, ale skor ze lego - kniha - spolocenska hra - hracka. nieco z toho daju aj stari rodicia a moja sestra (teda prispeju na to). minuly rok aj tento rok urcite presvihnem 100e, ale snazime sa kupovat zmysluplne hracky/veci. keby chcel nejaku plastovu kravinu hoci aj za 5e, tak to nekupim, resp. budem sa s nim dlho dohadovat, preco je to blbost 🙂

ak na airpody nemas, tak proste nebudu, myslim, ze aj to je lekcia do zivota.

pe_mi
20. nov 2025

@anonym_autor to závisí od financií v rodine
My míňame na jedno dieťa od 150-300€
Keby sme obracali každé euro , tak si to nedovolíme samozrejme
Čiže si hlavne nič nevyčítaj, snažíš sa, ale financie ťa nepustia

mamina7070
20. nov 2025

preco si je za tu stovku nekupila to po com tuzi ? tie airpody ?

lia2929
20. nov 2025
@anonym_7ac9e5

Neviem ci je to dostacujuce...pluvanec na take lakomnice. Ty ich vobec nemas rada ked len 100euro

@anonym_7ac9e5 ale načo take somariny tu komentujes ? Naco sa taki ludia zapajaju do temy ako ty? Normalne sa pani pyta slušne niečo . Chod sa najest alebo spat a ked nemas co k tomu povedat ani to neotvaraj. Pretupeny narod strašne .. Si Tupelo ako hrom

anonym_6dc573
20. nov 2025

Momentalne som minule 30€. Lebo nie je ešte veľké, dostane toho vela od starých rodičov a akurát tak nebude vedieť čo so sebou. Keď bude potrebovať bicykel za 400€ tak kúpim ten. Nemám limit. Kupujem vždy zmysluplné veci, ktoré dieťa naozaj chce a využije a limit nemám. Nekupujem v zásade viac len lebo sa to patrí. Keby moje dieťa chce ozaj airpody ako píšeš tak nenakúpim vopred veci za 100€ ale rovno kúpim tie airpody. Prečo si to nevyriešila tak?

Strana
z2