icon

Aký máte budget na vianočné darčeky pre jedno dieťa?

20. nov 2025

Kupujem darčeky pre dve tínedžerky. Pre obe mám nejaké knihy, oblečenie a poukážky do obľúbených obchodov... Okolo 5 vecí každej. Zhruba 100€ na jednu som zatiaľ minula. Ide o to, že neviem či je to dostačujúce. Staršia chcela airpody, ale tie si nemôžem dovoliť a mám strach, že bude sklamaná.

Strana
z2
anonym_ccbb14
20. nov 2025

No podla mna bude sklamana ak je to jedine po com tuzi a nedostane to. Skusila by som jej zelanie splnit (spolu so starymi/krstnymi rodicmi, ako preddavok aj na narodeniny etc). Zasa na druhej strane, nie je to uz male dieta…

Ja budget nemam, maly mal uz darcek za 30€ aj za 300€. Snazim sa jednu hracku z ktorej sa “dosere”, nech mame wow efekt a ma sa s cim hrat medzi sviatkami. Nieco pekne na oblecenie (darcek skor pre mna kedze ma vela vela veci podedenych a zriedka mu kupujem), knizku a spol. hru/puzzle. Este je zavaleny od zvysku rodiny hrackami, tak od nas zvacsa len jednu.

euka210
20. nov 2025

@anonym_autor moji traja knihy a plus nieco ...mensie.. vacsie... spolocne...na jedneho vyjde cca 40e. Uz nekupujeme hluposti, ale to, co ich bavi a chcu...a to su knihy 😁 (14r, 12r, 9r)

anonym_4cec9a
20. nov 2025

Mám jedného syna, platy s mužom máme vysoko nadpriemerne. Budget nemáme, ale neminula som hádam ani 100€ a už mám všetko, niečo aj z druhej ruky, niečo nové. Ešte sme kúpili jeden drahší darček spolu - my ako rodičia a k tomu moja rodina - bicykel. Dieťa je zatiaľ malé, no plánujem tak robiť aj do budúcna. Všetko s mierou a hlavne, aj keď bude dcéra sklamaná. Patrí to k životu, môže si na to privyrobiť na brigáde, dosetri a bude mať. Na airpodoch nestojí svet.

martinka13
20. nov 2025

Dám podľa svojich možností. Ak môžeš 100 eur ba jedno, tak je to úplne v poriadku.

anonym_7ac9e5
20. nov 2025
@lia2929

@anonym_7ac9e5 ale načo take somariny tu komentujes ? Naco sa taki ludia zapajaju do temy ako ty? Normalne sa pani pyta slušne niečo . Chod sa najest alebo spat a ked nemas co k tomu povedat ani to neotvaraj. Pretupeny narod strašne .. Si Tupelo ako hrom

@lia2929 teraz placem. Nejaka naivka si mysli ze ked mi napise takyto komentar tak sa ma dotkne.

petkavka
20. nov 2025

Ono teraz je taka doba, ze clovek skor potrebuje premyslat, aby dieta dostalo zopar darcekov, ktore skutocne urobia radost. Lebo o tom to ma byt, ze rodic pocuva svoje dieta a snazi sa, aby tam bol ten stastny usmev, vyskanie, radost 🙂

vilma7
Autor odpoveď zmazal
malalienka85
21. nov 2025

za 200 € dostane mám jedného

brontofuz
21. nov 2025

200€ max

nikijezikova
22. nov 2025

@anonym_autor 100 eur na dieťa tento rok

sulavikova
22. nov 2025

@anonym_autor Vianoce a darčeky sú podľa mňa veľmi povrchné: také na oko diváka. Aby ste sa pochválili pred druhými. (niektoré) Nedostane airpody? Keď bude chcieť auto, tak si zoberiete pôžičku?! My máme pravidlo iba 1 darček pod stromček.

anonym_4ca623
22. nov 2025
@sulavikova

@anonym_autor Vianoce a darčeky sú podľa mňa veľmi povrchné: také na oko diváka. Aby ste sa pochválili pred druhými. (niektoré) Nedostane airpody? Keď bude chcieť auto, tak si zoberiete pôžičku?! My máme pravidlo iba 1 darček pod stromček.

@sulavikova ale no ak ty nechces darceky povedz ostatnym a nedostanes ale deti darceky ocakavaju
tu je otazka preco nekupit tonco si dieta praje ale kupit v rovnakej sume nieco ine

milanemila
22. nov 2025

@anonym_autor air pody vies kupit aj za nejakych 140e, takze namiesto 5 “blbosti” za 100e by som jej kupila tie airpody, kt naozaj aj chcela.
Nemame presny rozpocet na dieta, ale vzdy sa k tomu staviame tak, ze radsej 1-3 darceky a nech su to vacsie/trvacne/hodnotnejsie veci ako milion blbosti. Vzdy kupujeme nejaku hracku, nejaku knizku a nieco na sport, pripadne nieco co vyuzijeme spolu ako rodina napr spolocensku hru, vylet…

sulavikova
22. nov 2025
@anonym_4ca623

@sulavikova ale no ak ty nechces darceky povedz ostatnym a nedostanes ale deti darceky ocakavaju
tu je otazka preco nekupit tonco si dieta praje ale kupit v rovnakej sume nieco ine

@anonym_4ca623 nechcem a aj to rešpektujú 23 rokov🙂 (Neoslavujem meniny, narodeniny) Doma máme dohodu a tá funguje už roky. Rozpočet na 1 dieťa je 1.000. Investujeme do budúcnosti alebo zážitkov.

anonym_2ac7fc
23. nov 2025

@anonym_autor 100 eur je podľa mna na dnešnú dobu malo. Pred 20 rokmi mi dali toľko rodicia a to nemali moc veľa navyše...boli sme skor chudobny...ja by som jej určite kúpila to po čom túži. Nie je to zas nic veľmi drahé. Alebo zober na splátky. Uvidíš tu radosť. To za to stojí. ;) Peniaze boli a budú

majka99999
23. nov 2025

100-200. Zalezi, co potrebuju a chcu. Starsi chce tiez sluchatka bezdrotove k mobilu, vyberieme spolocne, airpody nie, prilis drahe na jeho pristup k veciam... Zvycajne budget nemam ked su potrebne vacsie nakupy, minuly rok dostal starsi notebook, tak samozrejme sme sa do 200 eur nezmestili, ale tento rok to dame, kazdy dostane 2 darceky, max. este knihu prihodim.

anonym_6a44bf
23. nov 2025

Zatial sme kupili 1telefon,synovy.Tiez neviem kolko minieme,tazko povedat.Ale tych 100eur na dieta je ok,podla mna.No tiez sa skor pytame,co chcu.Preto syn tel podla seba,sam si ho vybral.

laila22
23. nov 2025

@anonym_autor ja nemám určený rozpočet, ale dúfam, že do 300€ vojdem. Dcéra chce novú stoličku k Pc, kúpila som jej kabelku, podľa vlastného výberu a ešte nejaké malé prekvapilo kúpim a bude vybavené.

denithestrange1993
23. nov 2025

@anonym_autor to je hlupa otazka za mna,su taki co zarabaju minimalku,su milionari ...predpokladam,ze kazdy minie podla vlastneho uvazenia a vlastnej penazenky. Neriad sa nikym kolko mas minut. Airpady fajn, ale urcite sa potesi aj lacnejsej variante v porovnatelnej kvalite. Za mna apple produkty overrated vzhladom na ten hype okolo nich a cenu. Hned po 1tyzdni iphone17 ich ludia zacali vracat kvoli nekvalite...

denithestrange1993
23. nov 2025
@anonym_2ac7fc

@anonym_autor 100 eur je podľa mna na dnešnú dobu malo. Pred 20 rokmi mi dali toľko rodicia a to nemali moc veľa navyše...boli sme skor chudobny...ja by som jej určite kúpila to po čom túži. Nie je to zas nic veľmi drahé. Alebo zober na splátky. Uvidíš tu radosť. To za to stojí. ;) Peniaze boli a budú

@anonym_2ac7fc zober na splatky vianocny darcek, najhorsia rada ever. Uz by som skor zobrala z uspor ktore mam navyse ako splatky na vianocne dary. To radia vsetci ekonomovia ze len to nie, radost na 1vecer vs. splacanie nieco na co nemam dalsi polrok.

anonym_d88be9
23. nov 2025

Max. 50 eur

anonym_e7c1dc
23. nov 2025

Ja neverim ze ked decka NEDOSTAVAJU inde v rodine darceky tak si najdu len jeden darcek 🤣🤣🤣

anonym_692c24
23. nov 2025

Davame si doma na vianoce knihy 👀 co deti potrebuju, alebo si zelaju kupujeme podla moznosti priebezne pocas roka.. rozhodli sme sa tak, ked sme cakali prve dieta, nechceli sme aby vianoce boli len o darcekoch. Ku knizkam davame malu drobnost pre radost.

anonym_b264bf
23. nov 2025

Ja rozpočet nemám ale na Vianoce začínam myslieť už v septembri keď skončí nekonečné platenie pomôcok a všetkých možných poplatkov v škole. Som na ne sama tak sa to snažím rozdeliť na viac mesiacov. V lete sa im v izbe pokazil televízor tak som využila u operátora akciu a dostala som k tomu tablet.takze telka bude spoločná, tablet dostane mladší,staršiemu som už kúpila monitor k pc.este chcú slúchadlá a už len nejaké maličkosti. Mne každý dáva pre nich peniaze.mamina moja im dáva 200€, ex pošle väčšinou tiež 200,svokra väčšinou 100 a tatino môj mi deň pred vianocami dá ešte 100€ ale to im už odkladám. Tak ja musím každému nakúpiť za nich a potom to rozniest aby si to tam deti našli. Malý ešte verí na Ježiška takže toho dostávajú dosť. Snažím sa im ale kupovať darčeky ktoré naozaj chcú a aspoň jeden hodnotnejši ktorý ak sa dá nekúpim cez rok ale počkáme na Vianoce. Starší dostane tento rok prvý krát poukážky do parfumérie nech si už vyberie čo sa mu páči.

tiezjedna
23. nov 2025

@anonym_autor tak snáď ide o to, čo si môžeš dovoliť. V ich veku by snáď mali chápať ako život funguje. Je úplne jedno, aký majú budget ostatní.

anonym_407ea2
28. nov 2025

Mám jednu 10nu slečnu a aktuálne veci čo už mám pre ňu sú v hodnote 300 ale veci kupujem postupne už od septembra, ale je to v tom aj oblecko ktoré by som jej tak či tak kúpila. Nič jej teraz nedávam nekupujem na jeseň aby sa o to viac tešila na Vianoce. Drahšie veci jej kupujeme len na sviatky, aktuálne je všade black friday sú zlavy a môžeš jej ich kúpiť aj na splátky napr. na alze. Bude sklamaná ak potom moc túži a nenájde ich.

anonym_0e7050
28. nov 2025

100€/dieťa, starší puberťaci o čosi viac, mladšie deti menej, toto je priemer.

anonym_0e7050
28. nov 2025

A áno, ťažko sa porovnáva, niekomu dieťa napríklad potrebuje nový sveter, tak mu ho kúpi a zabali ako darček, a niekto zas oblečenie, čo deti potrebujú, neberie ako darček a rovno im to dá. Niekto to ráta do vianočného budgetu, niekto nie. Ja oblečenie veľmi nedávam, lebo tí starší si radi vyberajú uz veci sami, a keď potrebujú nové veci - ponožky, tričká, bundy, tak im to hocikedy kúpim, nečakám na Vianoce.

Strana
z2