icon

Alternatíva krstín

9. aug 2023

Neplánujeme robiť krstiny nakoľko neplánujeme dieťa vychovávať vo viere, ale samozrejme že sa patrí a chceme spraviť nejakú oficiálnu oslavu/privítanie bábätka do rodiny. Plánujeme to robiť na viackrát, zvlášť pre kamarátov, zvlášť pre jednu aj druhú stranu rodiny aby toho nebolo naraz veľa na mňa ani na bábätko. Nebudeme pozývať k nám, nemáme na to toľko priestoru keďže rodina je veľmi veľká. Chceli by sme prísť k babkám a doniesť pohostenie a tak, čo by ste odporučili nachystať? Zatiaľ akurát viem, že budem riešiť koláče a možno tortu, nejaké víno, malinovky. Čo by ste ešte odporučili?

Strana
z3
tanyag
11. aug 2023

@kvetinka75 Ale tu sú také konšpirácie, že z toho až hlava bolí. Vy ako viete, či babky budú súhlasiť alebo nie? Alebo ako viete, či takto to je u nich bežné? že sa stretávajú u starých rodičov...ako viete, koľko majú babky rokov? či to zvládnu alebo nie? Toto nie je pointou tejto diskusie. Akutorka sa pýtala na pohostenie, rady, nápady, čo sa týka pohostenia a nie, či to má robiť u babky alebo neviem kde...
Ak by som ja mala robit niečo u babky (mojej mamy), tak síce má skoro 80 rokov, ale je vitálna, v kondičke a určite by bola rada, že sa u nej stretne rodina a spolu niečo oslávia. Preto sú tu niektoré hnusné, lebo riešia úplne nepodstatnú vec pre autorku...ona nepotrebuje moralizovanie...ale radu ohľadom pohostenia.

kvetinka75
11. aug 2023

@tanyag nikto to nevie ale každý vychádza z toho, čo napísala autorka. A nikto nemoralizuje. Každý píše iba svoj názor. Je to diskusia, tak sa diskutuje. Autorka si z toho vyberie to, čo sama bude považovať za potrebné

Strana
z3