icon

Budem mať narodeniny a nie sú peniaze na darček

26. sep 2022

Ahojte baby, momentálne nie sme v dobrej finančnej situácii, začala som robiť po materskej a ešte sa len rozbieham ..ide o to že mám narodeniny a nič od muža nedostanem , lebo veľa sa nám v dome pokazilo naraz a vyhadzali sme sa z úspor, čo je veľká pravda, ešte aj s podnajomnikmi boli problémy a jedno z druhým ..
.
Pre niekoho možno povrchné avšak ja som vyrastala v rodine kde sa oslavovalo všetko ,môj muž tam kde nič..ale dostavala som, len teraz povedal že mu to je ľúto ale nedostanem ,že aj vyúčtovania sa boji a tak ..som sklamaná a smutná
Na druhej strane aj keď som bola na materskej nevydeloval ma z peniazmi, som si mohla kúpiť čo som chcela..čo som chcela deťom ..
Ak mi kúpil parfém tak len Dior, Versace atď..tie najdrahšie..
Neporadite mi nič , viem , idem sa len vystazovat

Strana
z3
jaroe
26. sep 2022

Aj spôsob, akým ti to manžel oznámil si opísala najskôr úplne inak ako následne v diskusii. Až protirečivo. Z tvojho prvého príspevku sa to naozaj nedalo inak pochopiť, keď píšeš, že manželovi to je ľúto, že sa obáva finančnej situácie a nakoniec to zaklincujes tým, že si dostávala značkové parfémy. Nijako sa z toho nedalo vydedukovať, že ti neplánuje ani rukou potriasť a dať napr. ružu.

autor
26. sep 2022

@jaroe písala som to taká rozlutostena ,tak asi preto tak vyznelo

zmrzlinka2021
26. sep 2022

@autorka

Troska nechapem. Problem je v tom, ze by si nedostala uplne ziadny darcek, alebo v tom, ze tvoj manzel si nespomenie na tvoje narodky a nezagratuluje ti?

Lebo darcek -niekedy uplne staci len kinderko, potesi 😉 alebo pozvanku do kina na nejaky fajn film, ci chutny zakusok.

My si zasadne davame fakt len drobnosti, ziadne parfemy, ziadne haraburdy.

klarolinne
26. sep 2022

A kedy tie narodeniny máš? Veď ak je to iba kvôli tomu, že bolo ťažké obdobie, tak predpokladám, že to nie je také hrozné. Však mu povedz, že nechceš darček ako taký. Ale pekný večer. Niečo sladké, víno... Možno niečo pod zub, objednať pizzu, urobiť si romantiku a hotovo. Ak je problém kúpiť jednu ružu a čokoládu, tak problém nebudú peniaze.

cimage
26. sep 2022

My uz sme asi z tohto vyrastli. Ja som muzovi upiekla zakusok, deti nakreslili obrazky. Ja mam narodeniny za 3dni a povedala som, ze chcem len kremes 😄. Som zvedava ako sa s tym popasuju, ci si daju namahu ho upiect, alebo mi kupia 1kocku 😆. Viac by ma mrzelo, keby si nespomenul a nezagratuloval mi. Keby sme boli v situacii ako vy, co sme aj boli, ale aj vela inych rodin, tak by som bola rada, ze mame vobec co jest a sme zdravi.

ropucha6
26. sep 2022

Nechapem - to akoze ti povedal, nemame peniaze, takze ti ani slovne v ten den nezagratulujem? To nedava logiku. Mozno si si to cele zle vylozila a pride aspon s nejakou kvetinkou.

evkamotka
26. sep 2022

Pusu mas? Normalka mu oznam, ze gratulacia bude a vecer si prosis od neho pomasirovat pri sviečkach. Zadarmo, krasne, mile, romanticke. Vybavene

veronicka1901
26. sep 2022

Možno preto ti nechce dať darček, lebo si myslí, že niečo malé by ti nestačilo, keďže si bola zvyknutá na drahé parfémy a pod. Bojí sa, aby ťa darčekom neurazil. Nepremýšľala si nad tým takto?

marca12
26. sep 2022

Ani moj nie na kvetiny,ktory chlao ano? Ale vie,se ich mam rada,tak mi nosi hocikedy. Niektori chlapi su ako palice zadubene,neoblomni ako skala. Nechaoem,preco nemozu zene spravit radost. Nemusi ti kupit drahy darcek,staci kvet,cokolada a ze sa ti bude venovat,zoberie ta na prechadzku, spravi domace prace,odbremeni ta v ten den od povinnosti a keby ta len na caj niekam do kaviarne zobral,nestoji to tak vela. Da sa aj bez oenazi vymysliet nieco pekne,ale ten tvoj sa radsej vyhovori na peniaze. Nebud smutna,asi s nim uz nepohnes. Ber to tak,ze je to jeho povaha,ale skusaj si ho nejako prisposobit. Vysvetlit mu,ze zenam netreba okazale dary,ale take malickosti,vdaka ktorym vieme,ze na nas myslia.

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
mamkalentedkova
29. sep 2022

No vidíš ..ja som od môjho nedostala darček na narodeniny ani na meniny ..a dokonca ani na Vianoce...

zobaka
29. sep 2022

@joplinka12 aj mna to zaujima 🙂

simca06022011
29. sep 2022

nic v zlom, dokonca by som neverila, ze toto dokaze dospela zena vyprodukovat, ale bohuzail poznam take hned dve, darceky su najdolezitejsie, najdrahsie, najlepsie, najvacsie.. Je to povrchne a trapne. Tak si predstav, ze ten spotrebic, ktory si novy dostala do domu, je tvoj darcek, ukludni sa a pochval sa kolko noveho si dostala.
Vylozte nohy, otvore si flasu, upec tortu, ked nevies, kup pre mna zamna veterniky, napracte sa a budte radi, ze mate kde byvat :D Ked nieco chcem, kupim si sama... no problem. Ked na to nemam, nekupim si..

mamutka
29. sep 2022

Mne sa to nejak nezdá, že by ktokoľvek proste oznámil "nebudem ti ani gratulovať na narodeniny" na takú vetu nie je dôvod, pokiaľ medzi ludmi nie je vojna v štýle oko za oko a zub za zub a komunikácia v štýle "ty mi ani na pohreb nechoď"
Je zbytočne žiť v tom ze "on mi zajtra nezagratuluje. Blbosť. Budúcnosť tu ešte žiadna kobyla čítal nevie.
Ďalšia vec, akékoľvek suchoty na účte nastanú, ešte vždy vo väčšine prípadov sa dá v pohode kúpiť kvetinka a čokoláda z Lidlu, lebo narodky. A to kúpi aj človek, čo má suchoty, povie, že darček nebude, žiaden, ale potom sa dovali aspoň s čokoládou. Takže podľa mňa je táto diskusia zbytočná ako sneh v mrazničke.
Ak ale chlap naozaj prejde celý deň, kedy ma jeho žena narodky, mlčaním a nedá jej pusu, nezagratuluje, proste ani obraz, ani zvuk, tak to chcem potom aby to tu autorka aj doplnila. Už reálnu skúsenosť. Ak to tak bude, v ich vzťahu je nechutný problém a vôbec nesúvisí s peniazmi

zuzi0911
29. sep 2022

Ja neznášam keď mám dostať darčeky atď....pre mňa je to strojene a silene ...ak má chcú prekvapiť tak darček hoc kedy len nie cez sviatok,vianoce atď...
Ale ja si celkovo na toto nepotrpim....
Nechápem,dospelá a smutná,že nič nedostane...no tých príspevkov je vela,či ste také prepistane, alebo neviem....

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
h2
29. sep 2022

Nečítala som všetky komentáre, len trochu na začiatku. Ja som osoba, ktorá nemá rada darčeky, nepoteší ma kytica kvetov, práve naopak, je to pre mňa starosť navyše, nemám dokonca rada ani čokoládu. Ale prekvapili ma komentáre v zmysle, že je to úplne v pohode. No podľa mňa nie je. Hlavne nie takto dopredu oznámiť, že "nič nedostaneš, nemáme peniaze". Autorka, hádam ťa tvoj muž pozná natoľko, že vie, čo by ti urobilo radosť. Možno tá čokoláda, alebo káva, alebo možno niečo, čo sa bežne kupuje do domácnosti a vie, že ty to máš rada. Hociktorú z týchto vecí by ti muž mohol pekne zabaliť a v deň narodenín slávnostne odovzdať. A hneď by to malo inú atmosféru, hoci by bola darovaná vec napríklad len za 2€.

bielavila
29. sep 2022

Tak ked raz nema peniaze tak za co ti kuoit diora? Tak nedaj detom jest len any si dostala darcek🤦🏼‍♀️

Strana
z3