icon

Budete mať Vianoce ako po iné roky, alebo sa budete obmedzovať a šetriť?

16. nov 2022

Budete mať Vianoce ako po iné roky alebo sa budete obmedzovať, šetriť?
Ja som bola po iné roky zvyknutá mať hojno, veľa darčekov, ale bohužiaľ zdražovanie sa dotklo aj nás a veru tieto Vianoce budú chudobné, žiadne extra darčeky.

Strana
z6
tilly
18. nov 2022

@malinovka333 to je síce pravda, ale myslím, že nebude jediná, čo sa bude musieť uskromniť a ísť z honosného života do skromného. Taký prechod určite bolí

malinovka333
18. nov 2022

@tilly netreba si zakladat zivot na materializme.ja nepotrebujem tiez 300 darcekov a deti tiez kazdy 500. Mavame kludne skromne vianoce a sme spokojnejsi. Ja som sa len pozastavila nad tym vyplakavanim ze nato nema. Naozaj by ma zaujimalo co take kupuje alebo kupovala ze si to nemoze uz dovolit. Ja nekupujem tony ovocia. Ovocie kupim par a ked sa zje a bude kupim znovu. V obchode to bude dostat kedykolvek . Nerobim ziadne obrovske nakupy. Ale toto mi pride ze je z toho uplne nestastna. Tak by ma zaujimalo co take si nemoze dovolit kupit.auto?sperky?hory jedla?

tilly
18. nov 2022

@malinovka333 áno, áno, tomu rozumiem. Možno bola fakt taká, že dostávala šperky a mali tony jedla a teraz budú mať normál vianoce a to bude bolieť, tak sa musí niekde dopredu vyplalat 😅 . Ja som takto "plakala" pred dvomi rokmi (ale nie tu na koniku, len v súkromí), keď to vyzeralo, že nebudeme mať vianoce po našom a budeme musieť byť kvôli opatreniam doma. Našťastie to dobre dopadlo. Takže sa celkom viem vžiť do autorky, prijať zmenu je občas náročné 😅

elenka.k
18. nov 2022

Baby jeden - dva darčeky sa dávajú na narodeniny ...
Zdražovanie sa dotklo každého.

bessie12
18. nov 2022

@elenka.k ked niekto oslavuje, tak ano. V nasom pripade sa davaju darceky len na Vianoce. Aj to minuly rok sme si nic nekupili. Hoci tento rok bude mensia oslava priatelovych narodenin, ale ziaden darcek odo mna nedostane. A tie ma par dni pred sviatkami. 🙂

elenka.k
18. nov 2022

@bessie12 ak ste jehovoví svedkovia - nemali by ste oslavovať ani vianoce.

bessie12
18. nov 2022

@elenka.k svedkovia jehovovi ?? To v ziadnom pripade. 😀

elenka.k
18. nov 2022

@bessie12 jaj prepáč, ja som Ťa asi zlé pochopila, a prečo neoslavujete narodky? ak sa smiem opýtať?

bessie12
18. nov 2022

@elenka.k v pohode 🙂 Nikdy som nemala rada oslavy. A podla mna ani nie som dobry hostitel. Vtedy velmi stresujem, aby bolo vsetko dokonale, ked uz je ta oslava nakoniec. I teraz to tak bude. Oslava bude tyzden pred Vianocami a potom pride jeho rodina na sviatky a to je dalsi stres pre mna.

slavomira236
18. nov 2022

@bessie12 u nás sa tiež nikdy neoslavovalu narodeniny ani ja oslavy nerobím nevolal nikoho deťom upečiem koláč aký si želajú keď majú narodky jeden darček a dosť žiadne párty

elenka.k
18. nov 2022

@bessie12 aha, tak nech vám tá oslava vyjde a nemaj žiadne stresy 👍

bessie12
18. nov 2022

@slavomira236 u nas tiez tak. Upeciem kolac a tym to haslo. Ale tento rok nas kamarati pozvali k sebe na obed, tak na oplatku som ich pozvala k nam a kedze priatel ma v decembri narodeniny, tak sa uz urobi mensia oslava.
@elenka.k vdaka. Snad to dobre dopadne 😅 Viac ako tej oslavy sa desim sviatkov. Vtedy tam bude sami Holandan. Prvy krat budu jest tradicne slovenske vianocne jedla a kolace 😀

elenka.k
18. nov 2022

@bessie12 neboj naše jedlá holanďanom zachutia 😉
PS a nedes sa , užívaj si to 👍 bude sranda

bessie12
18. nov 2022

@elenka.k tak priatel sa zatial nestazuje. Skor by som povedala, ze chvali, ked sa ho niekto opyta ako varim 😅 Budem sa snazit nestresovat kvoli tomu. Ved to len par hodin potrva a potom kazdy pojde domov. 🙂

malaela
18. nov 2022

@martuska321 a je to chlapec či dievča?

pikachu999
20. nov 2022

Na Vianoce je dôležité aby bola rodina pokope , nie darčeky

triomama
20. nov 2022

Nemám rada milión sprostostí,po jednom balené ponožky,sprej atď.len nech je toho gýčovo "veľa" toto u nás neplatí.Radšej 3 darčeky,ale normálne.Takže na deťoch nešetrím,nie sú ale nároční,takže máme každý rok tak isto.Aj čo sa jedla týka.Rodičom kupujeme iba maličkosť,im som povedala,nech si s nami starosti nerobia,deťom len maličkosť,so súrodencami a švagrovcami si už nekupujeme roky a krstným už tiež nie,lebo ja som dala peniaze pre nich a ona nam naspäť,tak to význam nemalo.Zostal jedine malinký synovček ročný.Tam sa to ešte dá.Každý normálny človek to pochopí,ale poznám aj ľudí čo sa urazia,keď sa vynechajú.

petrusa87
21. nov 2022

Tak ani my nerobime doma nikdy drahoty okolo vianoc, teraz je v obchodoch plno veci cely rok takze tak,,, darceky do toho tiez nejako velmi neinvestujeme (u nas sa maka 365 dni v roku, takze peniaze mame ale nemam rada zbytocnosti/kraviny a plytvanie aj deti k tomu vedieme,, radsej im dame vlastne byvanie v dospelosti, teraz sa tesim hlavne na aspon daky spolocne straveny cas 😃),

lianka123
21. nov 2022

no my mame dvoch skolkarov, obaja veria na Jeziska. Boli sme to vybavit tento vikend a v Draciku sme nechali 500 eur a v panta rhei asi 200 eur, detom vela citame. Dostanu v podstate vsetko co chcu. minuly rok sme to dali za 500 eur vsetko tusim. to su iba deti. ostatne tu radsej nejdem rozpisovat. a ano, islo vsetko hore, ale neobmedzujeme sa.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
janka1011
21. nov 2022

@lianka123 fuha, 700 eur za hračky a knižky pre 2 škôlkarov? Super, že na to máte, ale k čomu je to dobré?

lianka123
21. nov 2022

@mamula20 vies, to ze 20 maminiek zakrici ze nikdy viac, neznamena, ze to dracik privedie do krachu. To iste o tych Vianociach.. to zdrazovanie sa tyka tych chudobnejsich a tym by mala ist pomoc, ti to potrebuju najviac. Ostatni budu mat standardne Vianoce. Bola som piatok v parndorfe a vyslovene som sa predierala medzi Slovakmi, rady az von z obchodov. A to bol pracovny den.... to ze tu 20 mamiciek nieco napise, nie je repre vzorka....

lianka123
21. nov 2022

@janka1011 ze im to urobi radost? Zivot zijeme len jeden, mne tiez robi radost kupit si nove veci, urobit si vlasy, ist na kozmetiku a to vsetko stoji peniaze...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lianka123
21. nov 2022

@mamula20 toto mi kamoska vravela, ze ako mi budu deti rast, tak to bude coraz narocnejsie vymyslat ze co na Vianoce.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lianka123
21. nov 2022

@mamula20 to by u nas bolo non go. Neviem ako mas stare deti, ale motorka nie, radsej kvalitny cube bicykel. Ukazala by som im nehodu daga palovica na obycajnom skutri... ja som mala uraz na obycajnom biku a liecila som sa 3tyzdne

mamula20
Odpoveď bola odstránená
misa11111
22. nov 2022

My to neprehaname s darčekmi každý už roky dostane jeden darček, minulý rok sa nam narodil syn v októbri to bol pre nás darček.
A ja sa aj tak vždy naviac teším na pohodu rozprávky prechádzky v Tatrách ❤️

Strana
z6