icon

Chodí u vás Ježiško?

veve2410
14. dec 2014

Zaujímalo by ma či u vás chodí Ježiško alebo Santa.. pretože podľa mňa už je strašne veľa vecí amerických.. lízanky, krb z krabíc, medovníky- soby, a tak by ma zaujímalo či u vás chodí Ježiško alebo Santa. Mám brata 7 ročného ten ešte verí na Ježiška, ale už má veľa otázok. Včera sa ma pýtal prečo v televízii (americké rozprávky) majú nad krbom ponožky a prečo dostávajú darčeky do ponožiek keď mi tak dostávame na mikuláša. Už aj ja keď som bola malá som nechápala predstave ako može malý práve narodení Ježiško nosiť darčeky a predstava, že nejaký dospelý Ježiš nosí darčeky tiež nie je najlepšia. Preto možno aj ak u vás nosí darčeky Santa je to lepšie, ale u nás nosí Ježiško a nechcem bratom zničiť to kúzlo vianoc, a tak som mu to vysvetlila takto : Povedala som mu, že v Amerike nemajú Mikuláša, a preto dostanú do ponožky sladkosti ale pod stromček aj darčeky a nosí im ich Santa cez komín preto to majú nad krbom a pomáhajú mu soby a malý škriatkovia, ktorý balia darčeky. No a u nás to má Mikuláš a Ježiško rozdelené. Mikuláš nám dáva sladkosti a chodí v noci keď spia cez okno a Ježiško je hore, Ježiško vidí všetko či celý rok poslúcha, či pomáha a na vianoce mu pomáhajú anjelikovia a tý vyčarujú vianočné darčeky pod stromčekom, takže nemusí nikto chodiť cez komín. Zaujímalo by ma ako to je v druhých rodinách 🙂

Strana
z8
oskvarka
Dnes o 07:49
@terezka1947

@mawka hmmm....tolko storoci ide veda dopredu...kadeco sa objavuje....aaale preco sa tak vehementne mnohi snazia popriet existeniu Boha???co sa tym vyriesi???
a uz tu boli hlavicky a to nie hocake a zatial sa to ziadnej na 100%nepodarilo,preto si nemyslim,ze akurat tato cesta ja ta prava na "zrusenie"Boha
ved aj Boh je hladanie...a stale hladanie...aj v normlanom zivote stale hladame,aj v duchovnom zivote hladame...no kto moze povedat,ze uz vsetko preluskal?obycajny clovek tazko,no a mnohi slavni vedci-a teda mudre hlavicky aj ak len dosli k poznaniu,ze minimalne nejde popriet,ze Boh existuje...toboz,ze je tazke najst dokaz,ze neexistuje.
su veci,kt.ci chceme,ci nie prevysuju nase chapanie....ale este to neznamena,ze nemame badat,riesit,zamyslat sa....a som rada,ze v CERN-e su aj sikovni Slovaci 😉
skoda len,ze sa nasa vlada trosku nezamysli nad buducnostou a neponukne viacero grandov a neposkytne viac penazi na rozne vyskumy,aby nasi mladi nemuseli az v zahranici zistovat,ze su dobri-resp.ze dusevne bohatstvo nam uteka prec zo Slovenska,lebo tu sa nema ako a ani kde presadit 😒
mnohi stari profesori maju svoje postupy a pravdy a neexistuje ich preskocit,presvedcit,kde este ukazat,ze je mlady clovek v niecom lepsi...smutne...a kolko liekov by sa tu mohlo "vynajst"....kolko ludi liecit,kolko veci zjednodusit a povzniest meno Slovenska
toto si myslim,ze je podstatne dolezitejsie ako cely zivot cakat a studovat,ci Boh existuje,ci nie
co sa zmeni tym,ze vedci pridu na to,ze Boh nie je????ja si myslim,ze nic....

@terezka1947 vedci sa vo svojej podstate nesnažia poprieť existenciu boha je ich veľa aj na opačnom póle ..že sa ju snažia dokázať a áno pre vedcov je toto naozaj téma...zober si že mal Boh stvoriť niečo ...čokoľvek...alebo to nemal stvoriť...pre vedu je to kľúčová otázka...prečítaj si niečo ľahšie od Hawkinga ...on sa touto otázkou tiež v živote veľa zaoberal...

Strana
z8