icon

Chodievate s rodinou na profesionálne fotenie?

17. apr 2026

Ahojte otázka len čisto zo zvedavosti. Chodievate sa s rodinou pravidelne fotievať či už do nejakého ateliéru alebo von? Mám dcéru, bude mať rok a zatiaľ ju fotievam iba ja také bežné fotky proste. Aj som uvažovala o nejakom profi fotení ale našla som väčšinou ceny okolo 200 eur a podobne. Našla som teda aj za 35 jednu pani ale tam mi to príde zase až podozrivo málo a myslím si, že fotky by stáli za nič 😃.

Strana
z2
marsmykkok
17. apr 2026

@anonym_autor Nemám síce deti, ale rozmýšľala som s mužom pri nejakých miľníkoch v živote... Na jednej strane fajn že majú kvalitnejší fotoaparát a lepšie vedomosti ako bežný smrteľník čo fotí mobilom, ale na druhej sú to umelé fotky, ladené do osobnosti fotografa. Takže nevyužila som takú službu. Dieťa bude mať takéto "umelé" fotky v škôlke k Vianociam a môžete posielať rodine, možno dovtedy ako sa spomína vyššie, skús zistiť či napríklad na jeseň by nebola možnosť urobiť jeden záber v ateliéry ako rodina spolu na štýl Vianoc že by ste také niečo mali a aj môžete posunúť v rodine a jedna fotka aj s kópiami nebude tak finančne náročná. Uspokojíš svoju potrebu skúsiť to a aj to toľko nebude stáť.

vkatush
17. apr 2026

Áno, každý rok na Vianoce. Ale 200 eur by som za to nedala 😂

anonym_a85dfa
17. apr 2026
@anonym_3fc63c

Nie lebo tie fotky všetky vyzerajú tak akoby boli robené umelou inteligenciou a nie fotografom. Oni z nich úplne beru život. Nepáči sa mi ze to s tým photoshopom už tak preháňajú. Pozrime si fotky z detstva a fotky teraz. Umelé neprirodzene až príliš "dokonale". Za toto fakt nie som ochotná platiť. Už sa ani nedá rozoznať dobrý fotograf. Kvalita fotky nič nevypoveda o jeho znalostiach fotenia. S programom sa naučí robiť naozaj hocikto

@anonym_3fc63c no presne toto, umenie je odfotit fotku dobre prirodzene a nie po x upravach, to je pravda. Lenze niektori fotografi doslova odmietnu dat surove foto, pretoze vraj by im to mohlo pokazit meno ze to nie je konecny vysledok 🤦‍♀️

natalka13
17. apr 2026

Nie, muz by si tukal na celo.
Nic horsie ako 4t kojenec v baretke s motylikom na krku neexistuje. To su hrozne gyce.

anonym_0265f9
17. apr 2026

@anonym_autor Nechodíme a nikdy sme neboli. Pride mi to strašne neprirodzene a keď niekde vidím tie fotky, všetky na jedno kopyto…

tecila
17. apr 2026

Ja sa neviem uvoľniť pred cudzím človekom a prídu mi tiež také umelé. Podľa mňa stačí pekne pozadie a dobre svetlo a fotky môžu vyzerať ako profesionálne. Mňa tak náhodou manžel pocítil v poli plnom kvetov a vyzerajú profesionálne. Ale dieťa v škôlke dávam fotiť aspoň na pamiatku.

princezna_bosorka
18. apr 2026

@anonym_autor zopar krat sme boli. Cena 20 e za fotku cca je akou takou zarukou, ze ide o fotografa, ktory pozna svoju cenu (a je kvalifikovany), ale zrcite by som pred objednanim chcela vidiet portfolio fotografa. Na trhu je mrte vela ludi, ktori vyslovene nevedia prkne fotit (pokial ide o kompoziciu a stylizaciu na fotke).

milanemila
18. apr 2026

@anonym_autor ano chodime pravidelne na Vianocne fotenie (mame aj tehotenske a novorodenecke fotky) a ano nie je to lacne, ale je to krasna pamiatka a mame velmi malo fotiek, kde sme vsetci spolu, takze za mna sa to oplati.
Vobec to nemusi byt ani hycove ani umele 🤷🏼‍♀️ fotografku sme si vybrali podla stylu, kt sa nam paci. Cize aj vianocne fotky aj novorodenecke vedia byt negycove, bez prehnanych uprav a sialenych rekvizit.

fotoarch
18. apr 2026

Moja mama s detmi. V atelieri je viac svetla , ale ano su nastaveni. Mobilom ich mam nafotenych v bežnej cinnosti. Cena je 7€ kus . Ja sa neviem stotoznit s cenou 200€ u kadernika na 2 mesiace za blond melir. Napracuje sa kadernik urcite, ale pravidelne z rozpictu je to vyznamna ciastka . Asi kazdy kupujeme ci vyuzivame sluzby ako nam to dava zmysel ze su za tu cenu hodnotne.

Strana
z2