icon

Chodievate s rodinou na profesionálne fotenie?

Dnes o 00:20

Ahojte otázka len čisto zo zvedavosti. Chodievate sa s rodinou pravidelne fotievať či už do nejakého ateliéru alebo von? Mám dcéru, bude mať rok a zatiaľ ju fotievam iba ja také bežné fotky proste. Aj som uvažovala o nejakom profi fotení ale našla som väčšinou ceny okolo 200 eur a podobne. Našla som teda aj za 35 jednu pani ale tam mi to príde zase až podozrivo málo a myslím si, že fotky by stáli za nič 😃.

Strana
z2
anonym_081498
Dnes o 03:35

@anonym_autor Boli sme raz v ateliéri. Fotky celkom ok, ,ale prídu mi trochu neprirodzené, manželovi napr. zmizla jazva, ktorú má od detstva, mne znamienko nad perou a čudne sa mi zjednotila farba pleti. Kamoška , čo má doma vystavené fotky od iného fotografa- úplne iní ľudia, neviem, ako to upravujú, ale oni sa ani poriadne na seba nepodobajú na tých fotkách . zmenený výraz, aj črty. .Videla som ale fotky, čo robila vonku a súrodenecké v lese a tie boli celkom zaujímavé. Neviem si predstaviť investovať do toho na pravidelnej báze. To, že si to doprajete raz , či dva 2x , vás nezruinuje. Vyskúšaj a uvidíš, či budeš spokojná a pozri si pred tým prácu toho fotografa.. 35 eur mi príde na dnešnú dobu nereálne. Také fotenie ako v škole asi.

gaia14
Dnes o 04:34

Boli sme raz, ked mala dcera rok, vonku, prirodzene svetlo, fotky su krasne. Stalo to 200, nelutujem. Cakame druhe a urcite zopakujeme ked bude mat aspon rok. Pravidelne to ale robit nebudeme.

anonym_a85dfa
Dnes o 04:43

Nechodievame, za mna je prehnane vyhodit za to tolko penazi, radsej ideme na vylet a tam si spravime krasne fotky kedykolvek 🙂 Z rodiny boli parkrat, foto velmi pekne, ale kludne aj sama spravis take, alebo teda musis mat niekoho so sebou ak sa chcete pofotit ako cela rodinka. Ved skus raz ze vyslovene na pamiatku a uvidis.

cyberk
Dnes o 04:53

Nie, mne pridu tie fotky umele 🙂

katkazatka
Dnes o 05:01

Kedy si tie fotky budes pozerat? Mobily maju v dnesnej dobe tak kvalitne fotoaparaty, ze je hlupost dat 200e za fotky. Kazdy ma ma svojich fotiek cca 20-50 tisic, ktore si aj tak uz asi nikdy nepozrie. Ak si chces vystavit v ramiku, tak potom ano.

blah24
Dnes o 05:03

@anonym_autor my chodime pravidelne kazdy rok. Kluci uz maji 6 a 8. U nas vychazi kolem 100€

billy_jean
Dnes o 05:06

Nie, nepríde mi nič viac gýčovejšie ako tieto umelo naštylizované fotky. Oveľa väčšiu pridanú hodnotu má pre mňa momentka, ktorú zachytíme pri určitej príležitosti. Nepotrebujem sa štylizovať do určitej podoby na sociálnych sieťach.

maskpure
Dnes o 05:07

Chodievame na vianocne fotenie, teda raz rocne. U nas to stoji 90eur. Ale teraz uz syn pojde do skolky, tak uz asi tiez nebudeme chodit. Slo mi hlavne o peknu fotku syna, ktoru sme davali na pohladnice a posielali starym a prastarym rodicom.

anonym_a91e55
Dnes o 05:08

Nie, a nikdy by som na take atelierove vyumelkovane fotenie manzela ani nepresvedcila 😃 Najviac vtipne mi pridu nastajlovane Vianocne fotografie.
Ale 100 ludi 100 chuti.

Cena je OK, za tie schopnosti a hodiny co pri tom stravi fotograf + kvalita vybavenia.

oceanahory
Dnes o 05:14

@anonym_autor Nie, mne sa taketo nastajlovane fotky nepacia. Nemali sme dokonca ani na svadbe taketo fotky, iba momentky.

anonym_1ac46c
Dnes o 05:55

Ma pre mna ovela vacsiu hodnotu ked sa odfotime niekde spolocne a nasmejeme sa pri tom ako keby som mala mat pred sebou cudzieho cloveka co mi hovori ako sa mam tvarit, kde sa mam postavit a co mam robit.

lulana79
Dnes o 05:59

Asi dvakrat sme boli... Ked mal syn 6rokov, nastupil do 1.triedy. V skole take to klasicke fotenie so slabikarom nerobili a ja som taku fotku chcela, tak som si ho bola dat odfotit. A potom, ked sa narodila dcera, mala asi pol roka. Ale ja si viem deti slusne pofotit sama doma

sense
Dnes o 06:03

Nie neboli sme ani raz.

puupava15
Dnes o 06:11

An9 boli sme niekoľkokrát a neľutujem ani raz, mali sme šťastie na fotografky aj cena bola celkom priaznivá. 200€ by som nedala.

janinah
Dnes o 06:26

Niet nad momentky

titla
Dnes o 06:33

Jedine profi fotografie mam svadobne, ale zvazujem aj rodinne fotenie, teraz uz ked mame dieta. Avsak urcite nechcem ziadne atelierove a s rekvizitami. To mi osobne príde velmi umele. Ak, tak jedine exterierove fotenie.
Ja sa k fotografiam velmi rada vraciam, robim pravidelne fotoknihy a vzdy mame niekolko fotiek vystavenych.

zara1357
Dnes o 06:38

@anonym_autor ano chodievamea striedame letné fotenie , jesenné fotenie a zimné fotenie a taktiež niektoré sú v štúdiu , iné vonku. Tieto potom dávame starým rodičom na update do rámikov.

andrea_82
Dnes o 06:43

Boli sme 2x na vianocne fotenie, posledne vianoce sme vynechali. U nas to stalo len 40€, 200€ by som za to nedala. Fotky boli krasne, prirodzene, bola som s nimi velmi spokojna.

dankabetka
Dnes o 06:45

@anonym_autor ahoj, tak ja odpoviem za nas :
u nas v rodinnych centrach byva taketo fotenie ( pride fotografka a rodiny co sa nahlasia sa nechaju odfotit) , ale fotenie netrva viac ako 10-15 minut, prides presne na svoj cas, odfoti ta a sup domov, ziadne dlhe fotenie na hodinu a podobne. Taketo fotenie byva na vianoce, zachytila som , ze aj k velkej noci a mozno aj castejsie, ale my chodime len na to vianocne. Platime tak 20 -30 eur za 3 upravene fotky, ak by sme chceli mozeme ich mat aj viac ale ja nepotrebujem. Vlastne mne staci 1 spolocna za rok....prave pre nu to cele robim 😀 mam zalozeny jeden velky ram na stene, kde je 1 fotka z kazdeho roka celej nasej rodinky, krasne tam vidno ako deti rastu a my starneme 😀 .
mame samozrejme mnoho fotiek v mobile, aj velmi pekne, ale paradoxne, tie niesu vytlacene a do tohto ramika sa nikdy nedostanu 😉 ,takze ano , nasa rodina chodina na fotenie🙂

marian341
Dnes o 06:55

@anonym_autor môj syn študuje grafika digitalnych médii...je v 3.ročníku a maju aj odbor fotografia. Fotil uz niekolko rodín. Vždy boli spokojný a určite to nebolo 200eur.

louise
Dnes o 06:58

Chodíme každý rok, odkedy mala mladšia rok. Vybrala som fotografku, s ktorou sme na jednej vlne, čo sa týka výsledku - momentky, vonku v prírode, fotenie do hodiny. Žiadne nastajlované priestory či pozadia, vyberáme si vždy miesta, kam radi chodíme a kde sa cítime dobre. Striedame aj ročné obdobia, vždy je to trochu iné. Manžel sa nerád fotí, ale dokonca aj jemu to takto vyhovuje a nemá raz do roka problém.

adonish
Dnes o 07:58

@anonym_autor každý rok chodíme na vianočné fotenie 😊 ziadne strojené fotky ani 200e... našťastie sme hned na prvýkrát natrafili na uzasnu fotografku ♥️ pocas roka nemame takmer ziadne spolocne fotky, takze 1x do roka sa na to tesime 😊

abbey1
Dnes o 08:15

Nie, deti i manžel by ma s tým niekam poslali. /)

weruska1311
Dnes o 08:22

Nie. Muž na to nieje a mne prídu veľmi umelé tie foto.. deti si pofotim aj sama
Dávala som fotiť najstaršieho, keď mal cca 9mesiacov a ma teda pekné zábery ale aj také s vyhúkaným ksichtom 😀

anonym_3fc63c
Dnes o 08:24

Nie lebo tie fotky všetky vyzerajú tak akoby boli robené umelou inteligenciou a nie fotografom. Oni z nich úplne beru život. Nepáči sa mi ze to s tým photoshopom už tak preháňajú. Pozrime si fotky z detstva a fotky teraz. Umelé neprirodzene až príliš "dokonale". Za toto fakt nie som ochotná platiť. Už sa ani nedá rozoznať dobrý fotograf. Kvalita fotky nič nevypoveda o jeho znalostiach fotenia. S programom sa naučí robiť naozaj hocikto

euka210
Dnes o 08:30

@anonym_autor nie, nikdy. Fotila som deti priebezne a za prvy rok som stale urobila dietatu fotoknihu.
Potom stale mali fotky v skolke ci skole...za mna donemoty fotenia...vianocne, jarne, na konci roka. Mozno 1x sme im dali vianocne, inak spolocne na konci roka.
Ked sa da, stale si urobime nejaku spolocnu...na vylete, dovolenke. U nas zosuladit 3 deti je umenie a ani ich fotenie nebavi, ani manzela. Ja by som u nas s tym nepochodila.

euka210
Dnes o 08:33
@anonym_3fc63c

Nie lebo tie fotky všetky vyzerajú tak akoby boli robené umelou inteligenciou a nie fotografom. Oni z nich úplne beru život. Nepáči sa mi ze to s tým photoshopom už tak preháňajú. Pozrime si fotky z detstva a fotky teraz. Umelé neprirodzene až príliš "dokonale". Za toto fakt nie som ochotná platiť. Už sa ani nedá rozoznať dobrý fotograf. Kvalita fotky nič nevypoveda o jeho znalostiach fotenia. S programom sa naučí robiť naozaj hocikto

@anonym_3fc63c presne, nam robili z prijimania a teda nic moc niektore.... Sama som ju musela upravit, aby bola vhodna na tlac a boli prirofzenejsie farby.

anonym_d29297
Dnes o 08:33

My sme boli v rodinnom centre, keď mala dcéra rok. Chcela som aj s druhým dietatom, nech ma pamiatku, ale muž to sabotoval, lebo s nami v podstate nič v tom čase nechcel. Povedala som si, že pôjdem sama s deťmi, ale vždy do toho niečo prišlo, choroba, absurdný termín a nakoniec som nemala peniaze. Vzdala som to, že aj tak to už nebude cca v roku. Doteraz mi je to ale ľúto, aj s mužom sa veci utriasli a raz sa ma spýtal, že prečo som vlastne vtedy nezariadila to fotenie? Skoro som odpadla.

anonym_ea3323
Dnes o 08:35

@anonym_autor nie, uplna zbytocnost. A tie niektoré fotky, no otras. Ale hlavne ze treba sa pochváliť

anonym_ea3323
Dnes o 08:37
@maskpure

Chodievame na vianocne fotenie, teda raz rocne. U nas to stoji 90eur. Ale teraz uz syn pojde do skolky, tak uz asi tiez nebudeme chodit. Slo mi hlavne o peknu fotku syna, ktoru sme davali na pohladnice a posielali starym a prastarym rodicom.

@maskpure pomocou AI teraz už vytvoríš všetko a nemusíš za to platit

Strana
z2